11/9 Torsdag - Promenad och 10 miljoner mygg

Åkte till ICA och hämtade ut ett litet paket. Beställde en stegräknare när jag beställde kläder, men de valde att skicka stegräknare i ett separat paket.

Enligt rekommendationer ska man ju gå minst 10 000 steg per dag som normal vardagsmotion. Eftersom jag behöver jobba på min viktnedgång *pust* så tänkte kolla hur mycket jag egentligen rör mig varje dag. JAG tycker ju att jag är rätt aktiv ;-), men trots allt så är det nog rätt lätt att överskatta hur mycket man rör på sig. Har ju dessutom ett stillasittande arbete....

Så på med stegräknaren när jag kom hem, tänkte i alla fall kolla hur många steg det blir på en kväll :-)

Under tiden som potatisen kokade så gick jag ut och mockade boxarna och fixade vatten och mat till kusarna. Sedan in och fixade resten av middagen - tomatsås och fläskkotlett - mums. Efter maten så gällde det att sätta fart om vi skulle hinna ut och med promenad innan det blir mörkt. Maken fick lov att följa med som sällskap idag till mig och Oktawia. Det var rätt skönt även om han var motvilligt sällskap.

Oktawia var nämligen mer än lovligt laddad och det är skönt att slippa vara själv OM jag skulle tappa henne. Det gick dock bra.

Vi mötte till och med en granne som var ute och red, men Oktawia var så koncentrerad  på att glo efter hästar i en hage, så hon märkte inte ens att vi mötte ett hästekipage *fniss*. Det gick också bra att ta sig förbi grannen med islandshästarna, även om Oktawia var spänd som en stålfjäder. Vi gick fram och tillbaka till Tysslinge skola, och Oktawia var extremt tittig hela tiden. När vi precis hade vänt och var på väg hemåt så kom det paret ut som bor i mitt gamla föräldrahem. De har precis köpt huset och ville veta om jag hade lust att berätta lite om hur det såg ut tidigare. Klart jag har lust med det :-). Så på lördag kl 15 är jag hembjuden till dem på kaffe och lite historieberättande.

Ska bli jättekul - har inte varit inne i huset sedan 1986 då mina föräldrar skildes - det är ett tag sedan ;-).

Under denna promenad fram och tillbaka till Tysslingeby så var det MILJONER med myggor!!! Så det fanns en anledning till att Oktawia hade väldigt bråttom. Så fort jag stannade så ven svansen, huvudet slängde och hon stampade med alla fyra benen.

Hemma har vi inga myggor, men på vägen från våra brevlådor och till skolan - HUR mycket myggor som helst. Är det sista rycket nu innan det blir för kallt??? 

Det gick i alla fall inte att träna på några ledarskapsövningar - Oktawia var helt enkelt alldeles för frustrerad över myggorna.

Väl hemma i stallet så fanns det inte en enda mygga och Oktawia riktigt pustade ut *fniss*.

Borstade av Sabina också så hon inte skulle känna sig helt övergiven. Och pållarna fick stå inne reste av kvällen, kl var 20 när jag var hemma igen. Rätt skönt att slippa ut en timme senare och leta efter kusar i kolmörkret i hagen ;-)

När jag kom in så kollade jag stegräknaren... hade lyckats gå 5700 steg. Det är väl cirka 4 km att gå ToR till Tysslinge skola. Ska bli spännande och se hur många steg jag får ihop under en arbetsdag...

Har också jobbat en stund åt NRU idag. Nu är det dags att kvällsfodra kusarna och kvällsvalla jyckarna. Sedan blir nog soffan en sväng för mig innan man förpassar sig upp i sängen.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0