25/9 Torsdag - Vacker höstdag

Det har iofs varit vackert höstväder i flera dagar, men idag har det varit rejält varmt också. Hur skönt som helst. Jag och min kollega har suttit ute en stund på fikarasten för att få en snutt sol på oss.

Min kollega bjöd mig på lunch idag för att fira att jag fått nytt jobb. Jättetrevligt och maten var mums. Tack så hemskt mycket :-). Känns rätt otroligt att om 3 arbetsdagar börjar jag på en ny arbetsplats :-).

Eftersom det var så fint väder så var jag jättepeppad på att ge mig ut på en liten ridtur. Tyvärr börjar ju dagarna bli lite väl korta så full fart hem efter jobbet. Var fortfarande mätt efter den goda lunchen så jag behövde inte laga mat och äta. Utan det var bara till att fixa stallet och göra klart allt där. Dock måste pållarna hinna äta sin em-mat i lugn och ro. Till kl 18 kunde jag plocka in dem och kl 18.30 satt jag i sadeln. Oktawia var lite loj idag till att börja med, men det försvann när vi var framme vid banvallen. Då får vi möte av ett annat ekipage. Jag stannar och väntar så hon ska hinna rida iväg för mig och så får Oktawia kolla i lugn och ro. Men så blev den andra hästen rädd för en kille som kom från banvallen, kusen hoppade till och då blev Otkawia livrädd. Herregud - den andra hästen blev ju rädd - VAR är MONSTRET!!!!!!

Hjärtslagen dunkade som en motorbåt genom sadeln, som tur var stod hon still och det enda jag kunde göra var att vänta på att hon skulle fatta att det inte var något farligt. Ingen idé att mana framåt så länge man känner hjärtslagen. När hon väl fattade att killen inte var farlig så kunde hon röra sig framåt. Att det fanns en annan häst i närheten - det hade hon totalt glömt bort! När vi väl kom ner på banvallen så var hon helt normal igen så då var det bara att börja trava. För övrigt gick ridturen lugnt tillväga, hon brydde sig inte om en traktor eller de bilar som vi mötte. Det var endast på slutet som det var en bil som körde om lite för nära - det gillar hon inte. Fattar inte att vissa bilister inte begriper bättre! MÅSTE man slicka sidan på en kuse???? Hade jag suttit på en älg - då djäklar... snacka om att bilisterna hade tvärnitat. Och ändå så väger ju djuren ungefär lika mycket... Oktawia är trafiksäker, men det räcker ju med en fartdåre och EN incident så är trafiksäkerheten som bortblåst :-( Jag försöker dock göra henne mer beredd just när det kommer bilar bakifrån - så hon fattar att det är något på gång. När det kommer trafik framifrån - det märker hon inte ens... ;-)

Under ridturen så tränade jag bla på galoppfattningar, funkade bra, både höger och vänster galopp. Men FY vilka taskiga fattningar jag gör.... lutar mig framåt så jag tappar all drivning med sätet, dippar tårna neråt - herregud det är rena katastrofen!!! Fattar inte varför jag inte kan få ordning på kroppen *suck*. Tränade också på skänkelvikning i trav, funkade bra som vanligt :-). Min häst kommer att bli en fena på just skänkelvikning ;-). Träffad också på lite råddjur på ridturen, Oktawia la inte ens märke till dem fast de sprang över vägen inte så långt från oss, men en lite djäkla skata som satt i en buske och rörde på en vinge - DEN såg hon och blev totalt skräckslagen för - for iväg i full fart, inte långt ifrån att det blev marksyn för min del, satt dock kvar - den här gången ;-). Ridturen tog 50 min och Oktawia var nöjd och avslappnad när vi kom hem - och jag var TRÖTT ;-). Vi hann med solen en stund i alla fall, och vi var hemma innan det var helt bäckmörkt.

När jag var klar i stallet och med pållarna så gick jag in och jobbade åt NRU en stund. Sedan kollade jag min mail och då såg jag att jag fått ett mail från en handläggare på Arbetsförmedlingen.

Han ville meddela att jag ska få ett erbjudande om att gå en 6 mån lång kurs i avancerad systemutveckling. Fler IT-företag är i behov av flera systemutvecklare och köper utbildningen. Dock är det viktigt att jag visade stort engagemang och vilja för att få gå utbildningen (?????).

Jag som legat på som en annan rem och tjatat och tjatat på min handläggare (tror jag är uppe i 5 nu på 4 år) för att få en uppfräschningskurs inom IT-området.

NU är det så DAGS *arg*

Så jag besvarade hans mail där jag med några väl valda ord förklarade att jag inte var intresserade längre och att de kunde dra dit pepparn växer -  typ! *morr*

Nu får kommunen dra nytta av mina datakunskaper!!!

Nu ska jag rasta vovvarna en sista gång för kvällen och natta pållarna. Och så var den här dagen slut. Fredag i morgon och lönedag - jippi - kan inte bli bättre ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0