18/7 Målning mellan skurarna

Maken åkte mitt på dagen iväg till skogen för att se om det kommit upp några kantareller. Han blev bara blöt ;-) kom en riktig regnskur under tiden han var på svampjakt. Hans hund var glad i alla fall, fick ju åka bil en stund - bästa hon vet :-)

Min katt Tussan tycker inte om regnet - vid dylika väder så passar det bäst att ligga på favoritplatsen. I fönstret bakom min skrivare.



På em så åkte vi in till Biltema för det skulle inhandlas sågblad. Maken har börjat gå lös på all osågad ved nu när han ser ljuset i tunneln vad gäller att få igång kaminen ;-). Motorsåg står högt uppe på önskelistan, men än så länge får vanlig hederlig handsågning duga. Jag passade på att inhandla nytt däck och slang till min cykel. Har punka på bakhjulet och har haft problem med smygpunka länge. Det har lagats, men håller inte, så då behövs det nya prylar.

Var till posten också och hämtade ut mitt nya körkort. Knappt man fattar att man haft det förra i 10 år :-O.

Väl hemma så kom det mera regn, Kilsbergen syntes knappt pga allt regn. I väntan på att kunna måla så röjde jag upp inne i köket. Hade ju blommor stod huller och buller efter gårdagens målning. Och eftersom jag fyllde år i tisdags så hade jag fortfarande kvar presenterna kvar i köket. Följande fina saker fick jag på min födelsedag.

 
Ett par jättefina örhängen av min systerdotter Ulrika.


 

En nostalgitripp i form av en bok av min goda vän Karin.


 

Två stycken urfina ljuslyktor av min gamle kompis Birgitta och hennes familj. Passar perfekt i mitt vardagsrum :-)



 

Av min svägerska och svåger så fick jag värmeljushållare och en flaska rödvin. Rapport kommer om hur vinet smakar. Eftersom jag gillar rödvin så slinker det säkert ner. Var ju med lite passande recept också :-)



 

Av mina svärföräldrar fick jag pengar, som bland annat gick till inköp av cykeldäck och slang. Kommer även inhandlas ett fotoalbum så småningom.


 

Naturligtvis så fick jag kort och blommor också :-)


Sist men inte minst.... presenten från min kära gubbe <3


 

Denna skiva är SÅÅ bra, spelar den hela tiden ;-)

När så skurarna var över så kunde jag gå ut och måla. Idag så målade jag framsidan och fönsterfodret på de 8 fönster jag målade igår. Regnet hängde i luften och det duggade vid ett par tillfällen, men mot väggen var det torrt ;-). Så nu är första omgången med oljefärg fixad på fönstrena till vardagsrummet, kök och lilla toan. Bara resten kvar...

När jag var klar med målning och dessutom lyckats frigöra mig från all vit färg från mina fingrar och armar, så blev det ombyte av kläder. Från målarutstyrsel till ridkläder.

Hade väldigt tur med vädret, kom iväg rätt sent på ridturen och det var nog mening med det. Uppehåll, rätt skönt ute och helt totalt vindstilla :-D. Oktawia tycker det är VÄLDIGT spännande med grannes två ston med sina föl, och de två hästar som går i en annan grannes hage. I kväll så vår de andra hästarna totalt ointresserad utav Oktawia, men hon hade tuggummi under hovarna innan vi hade masat oss förbi båda hagarna. Maken följer med på ridturen, men sitter på sin järnhäst (cykel alltså) och han hade knappt styrfart första km. Vi tog turen som vi kallar för "Rumboholmsrundan", lagom rutt på cirka 6 km, skritt första km, sedan trav när vi kommer ner på banvallen. Ikväll så var det en cyklist ute med sin vovve. De var snälla och stannade när vi närmade oss. Att de stannade och stod stilla var jätteläskigt tyckte Oktawia, och vi fick skicka fram husse först på järnhästen. Sedan var det fritt fram att ta sig förbi det otäcka ;-).  Nu är Oktawia i så pass hyfsad kondis att vi kan trava och galoppera rundan förutom första och sista km. Detta upplägg funkade bra idag också. Tränade på övergångar i traven, från sakta sakta till arbetstrav och tillbaka. Märkligt nog så är det tydligt VÄLDIGT jobbigt just att trava väldigt sakta. Men hon var lydig och fin, koncentrerade sig på mig och försökte inte smita undan genom att se spöken överallt. Ett steg i rätt riktning :-).

Det som också går i rätt riktning med Oktawia är att det numera går att skritta av henne på lång tygel. Hon är helt avslappnad efter trav och galoppjobbet, och bryr sig inte om att husse kommer en bra bit före oss på sin cykel. Tidigare har hon blivit jättestressad och spänd när han hunnit en bit före oss.  Idag funkade avskrittningen kanonbra, och jag kunde ha lång tygel hela sista km utan att behöva plocka upp den en enda gång.

Min utsikt från hästryggen :-)



Och några hundra meter före oss är husse - där borta där uthuset tar slut ;-)



Bara detta att jag kan plocka upp kameran ur fickan och ta kort under tiden som jag skrittar pållan - det hade INTE funkat för några månader sedan...

Väl hemma så var pållan nöjd och belåten med dagens motion. Man kan knappt tro att detta åbäcke är en nervknippe utav guds nåde ;-)



Efter avskötsel så blev det borstning av Sabina. Och sedan ut med pållarna i hagen och utfodring av kvällsmaten. Två av vovvarna hjälpte till att mocka boxarna, sedan skurade jag badkaret och fyllde på nytt vatten. Sedan stängdes stallet för natten.

Bästa med sommaren, att det är ljus så man kan rida sent på kvällarna när insekterna sover ;-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: nina vestlin-brånn

Men har du fyllt år.................STORT GRATTIS FRÅN MIG I EFTERHAND;)

2008-07-21 @ 21:48:07
URL: http://www.brann.de
Postat av: Lizzie

Tack så mycket :-)

2008-07-21 @ 23:22:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0