8/4 Onsdag - Möten och ridning

I mitt jobb så är det en hel del möten. IT-teknik i all ära, men det finns inget som slår möten med människor. På fm idag så var jag på ett nätverksmöte med andra administrativa samordnare inom mitt programområde. En gäng nya människor och det var ett bra möte. Vi ska försöka träffas någon gång i månaden för att nätverka och diskutera gemensamma jobb. Ett jättenyttigt möte - men vips så försvann halva fm :-).

På em hade jag lönebedömningssamtal med min chef - också ett jätteviktigt möte - trevligt var det också :-). Min chef är mer än nöjd med min insats och tycker att jag kommit väldigt bra in i arbetsgänget och sprider positivism omkring mig. Så det var också ett väldigt bra möte :-). Sedan var det ett gäng telefonsamtal och vips var den arbetsdagen slut! Känner fortfarande att jag trivs kanonbra på jobbet så det är jättekul :-).

Efter en hektisk dag på jobbet så var det bara hem och ta tag i nästa typ av arbete. Först middag, sedan fixade jag stallet. Idag var det regn så jag tog in 2 blöta pållar. Oktawia hade regntäcke på sig så hon var torr över ryggen och det gick bra att borsta henne. Hade ett besök till ridhuset inplanerat för dagen. Var glad att jag tömkörde i hagen i går när det var bra väder och inte skulle göra det idag ;-).

Dock höll vi aldrig på att komma iväg till ridhuset. När jag väl var klar med Oktawia så skulle inte hästkräket kliva in i trailern *morr*. Har ju börjat ställa trailern en bit från dörren och det har funkat bra några gånger. Inte idag!!! Hon slängde sig åt sidorna. Hon stegrade sig - allt för att slippa sätta hovarna i trailern. Ingen idé att riskera livet, maken backade trailern närmare stalldörren. Det var inte alls sjävlklart för Oktawia att kliva in i trailern, men til sist så klev hon in. Var lugn och fin när hon väl stod i trailern. När vi skulle åka så upptäckte vi att det inte var speciellt mycket luft i sommardäcken som macken satte dit häromdagen... Knappt någon luft alls  i ena däcken. Och vår pump hade maken ingen aning om vart den befann sig. Gissa hur glad jag var på en skala mellan 1-10 - typ -15!

Men vad göra - jag gjorde det som maken avskyr att göra.... ;-). Jag ringde efter hjälp! Tur man har grannar som är välutrustad - dit kunde jag ta mig med häst och trailer och grannen pumpade snabbt däcken :-). Tack för det! Äntligen på väg till ridhuset!

Idag var det lite rörelse i ridhuset. Det kom 2 stycken ekipage från anläggningen in i ridhuset ungefär samtidigt som mig. Bara bra miljöträning för Oktawia. Det var en islandshäst och en fjording, men Oktawia tog ingen notis om dem utan jobbade på hur bra som helst. Oktawia var så samarbetsvillig så jag tänkte att jag nog vågade på mig en liten galopp :-O. Jag måste ju också galoppera - inte bara M & M ;-). Och det funkade jättebra! Hon brydde sig inte ens om att de andra kusarna for runt. Jag är mest imponerad över att hon klarade av ett möte med en fjording som också galopperade lite okontrollerat ;-) Hon är så duktig min lilla pålla :-). Maken var lite lättad när jag var klar med galoppjobbet och började skritta av pållan. Han är orolig över att pållan ska hitta på "skolor ovan mark", så han var nog glad över att galoppen var över och jag fortfarande levde ;-).

Här kommer en liten filmsnutt över vårt galoppjobb - notera "fjordingattacken"  ;-). Jag är så lycklig över att Oktawia äntligen börjar funka att jobba med trots att det är andra hästar som far runt. Förhoppningsvis kommer det funka lika bra när vi rider ut och råkar ut för hästmöte. Det börjar ju liksom bli säsong för utritter nu ;-).

Ok att lasta så vi kom hem ordentligt som tur var. När jag var klar med pållan så fixade vi lite snabbt iordning säckar och la in i trailern. I morgon blir det ett besök till sågen och förhoppnignsvis så finns det spån...

Så "händelserik" har min dag varit idag. Jag är mer än nöjd och kommer nu somna med ett leende på läpparna :-D.

Godnatt!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: minternet

Gu va kul att det går så bra för dig :-)

He he he var det den fjordingen som jag tror att det är? ;-)

2009-04-09 @ 08:34:53
Postat av: Lizzie

Det är nog den fjordingen som du tror att det är ;-).

2009-04-09 @ 09:47:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0