14/2 Lördag - strålande väder

Helt otroligt vackert vinterväder har det varit idag :-). Det var liiite i kallaste laget på morgonen -11 grader hade vi när jag gick ut stalelt för att göra iordning pållan. Det var kl 9.30 så solen hade inte hunnit värma upp så himla mycket ännu. M & M kom också 9.30 - de skulle testa Otkawia i ridhus. Tjejerna gjorde iordning pållan, vi försökte idag lasta på gårdsplan, men Oktawia ville stå på bakbenen så det blev det att rulla ner trailern till stallet och lasta direkt från stallet. Då klev det lilla monstret in i trailern på en gång....

M & M skulle "känna" på Oktawia lite mer ordentligt idag och framför allt testa och se om det funkar med det vanliga tränsbettet. Vi kom upp till ridhuset 10.30 och det var helt tomt i ridhuset förutom några duvor som satt uppe under tacket och kuttrade. M 1 började rida Oktawia, skrittade fram ordentligt innan hon började med traven  - det gick jättebra. Oktawia är ju kinkig i munnen om man tar för mycket, men M klarade ut det hela hur bra som helst. Dock hade hon lite otur när hon skulle galoppera, hamnade i obalans och Oktawia bockade till, sadeln hamnade snett och sedan var det kört. M fick titta närmare på spånet, sadeln åkte runt och Oktawia galopperade runt i ridhuset - men allt gick bra. M var snabbt uppe på benen, vi fick stopp på Oktawia och kunde sadla om. Och M var snart uppe i sadeln igen. Dock var hon lite mörbultad så hon överlät ytterligare galoppjobb till nästa M. M 2 red också Oktawia jättebra. Efter bockserier och galoppen för att bli av med sadeln så var pållan himla trött och några galoppfattningar på volt klarade hon helt enkelt inte av att göra. Orkade med på rakt spår och då såg det bra ut. På slutet av Oktawia jättetrött, men jobbade på ändå och såg riktigt bra ut.

Trots avramlingen så var M & M villiga att fortsätta rida Oktawia. Jag tycker de klarar av damen bra, och det ska bli jättekul att ha någon att bolla idéer med och framför allt att få hjälp med utbildning och tävling för pållans del. Såg inga tendens alls till att Oktawia grejjade med tungan eller såg obekväm ut över huvud taget. Hon gapar lite ibland, men ingen tunga ut och det är viktigast.

När vi var klara så for maken och jag hem med en trött pålla. Efter att pållan blivit ompysslad och blivit utsläppt i hagen med lunchhöt så fixade vi lunch till oss själva och käkade lite innan vi for in till stan. Jag behövde köpa spån så vi åkte till Granngården först. Sedan for vi till Marieberg för lite shopping. Maken lämnade mig på Panduro, han skulle leta rätt på en liten Alla hjärtans dag present åt mig. Han är sent ute som vanligt ;-) och brist på fantasi har han med... ;-). Jag hade med mig presentkortet jag fick idag och visste i alla fall en sak som jag absolut skulle ha - materail till ett par örhängen, sedan så hittade jag lite annat smått och gått som jag har användning av - självklart :-).



Det blev en stor stämpeldyna med svart färg, schablon för att kunna göra presentaskar. 3D ark med två kattbilder och ett tittskåp. Jättenöjd med mina inköp - mycket blev det för presentkortet :-).

Till sist så kom maken med en påse och vi var klara på köpcentret, fortsatte till Grizzly. Maken skulle ha tag på snäckor som käkar upp algerna i akvariet, så det blev 2 sådana och så en ny mal då en av våra dött. Det blev också en ny kattmatskål i keramik och en liten leksak till Nalle. När vi var klara på Grizzly så var det full fart hemåt.

När man vistast ute idag så var det solglasögon på eftersom solen var hur start som helst. På em så var det 5 plusgrader och hur skönt som helst ute. Men det var skönt att få lite sol på sig - det behövs efter en mörk vinter.

När vi kom hem så fikade maken och jag och bytte paket. Maken fick chocklad, ett porslinshjärta och ett litet sött mjukisdjur i form av en vovve - här är en bild innan han sliter upp paketen ;-)



Han tyckte faktiskt att kortet jag gjort var  himla fint - tur för honom ;-). Däremot så tyckte han att gosevovven var i fjolligaste laget *fniss*.

Jag fick ett jättefin mobilsmycke med hjärta och symbolen för bröstcancerfonden, plus en stor röd ros som står i en vas. Han påstod att det inte fanns några bra presenter - herregud! Han måste ha varit helt blind! Hela köpcentret var helt nersållat med små Alla hjärtans presenter *fniss*.

Lilla Nalle fick också en present i form av en ny råttleksak. Den tyckte Nalle var hur kul som helst ;-)



Råttan är också svart och vit som Nalle ;-) men tänk vad lite det behövs för att roa en kisse.... ;-)

Resten av kvällen har vi inte gjort något speciellt. C var här och hämtade sitt Oriflame och vi snackade en stund. Jag fixade stallet och pysslade lite med Sabina. Sabina står ju fortfarande på boxvila och är allmänt uttråkad.

Jag har kollat lite på TV, men annars bara tagit det lugnt. Nu är det dags att gå och lägga sig, jag ska upp tidigt i morgon bitti. Kl 8 börjar programridningen på ÖFK och jag ska skriva domarprotokoll.... så det gäller att var pigg i morgon bitti ;-).

Så Nalle hälsar sin fanclub - som vanligt :-)



Det var allt för idag :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0