8/2 Söndag - VINTER

När jag vaknade så reagerade jag på att det var väldigt ljust ute. Kliver upp och tittar ut genom fönsret. Gnuggar min gråblå ordentligt och tittar en gång till.

Jisses - helt plötsligt så har det blivit VINTER - på riktigt! Marken är täckt med 3 dm tjockt snölager :-O.

När jag hämtat mig från chocken så var det bara att ta på sig ordentligt med kläder och släppa ut Oktawia. Hon stod och funderade ett tag innan  hon tyckte det var OK att kliva ut i snön. Vet inte om hon sett så här mycket snö tidigare. Oktawia är uppfödd i norra Polen, tyvärr har jag ingen aning om hur vintrarna är där. Till sist klev hon ut i snön och travade iväg, tyckte det hela var rätt så suspekt.

Jag väntade ett tag med mockningen, var tvungen att hämta kraft för att orka skotta rent framför stallet och till dynghögen. Maken är inte heller så förtjust i att skotta snö och eftersom det fortfarande snöade så ville han vänta tills det slutat snöa. När det var dags för pållarnas lunch så gick jag ut igen. Oktawia var lugn i hagen och verkade inte sakna Sabina nämnvärt.




Så här mycket snö har vi inte fått på flera år - vackert blir det, men en hel del att skotta!




Hundarna hade hur kul som helst och for runt som galningar. Försökte ta kort på dem, men fick bara med halva Kayo *fniss*.



Jag skottade rent utanför stallet och en gång till dynghögen så det skulle gå att ta sig fram med skottkärran. Sabina hade faktiskt ätit ut allt sitt hö, hon har ätit lite dåligt sedan hon blev ställd på boxvila - skönt att aptiten är tillbaka. Resten av dagen fick hon vara i Oktawias box, men tyvärr kunde jag inte ha dörren till hagen öppen eftersom det blåste rejält rakt in i stallet. Men Oktawia var lugn trots att dörren var stängd.

Resten av em tillbringade jag med att tillverka fler kort. Lilla Nalle vill ju gärna vara mitt i smeten, men efter att ha blivit bortputtad ett par gånger så förpassade han sig till sitt favoritställe...

Nalle i fönstret ;-)



Och jag fick pyssla med min korttillverkning i fred :-). Eftersom det är mycket klippa och klistra så tar varje kort sin lilla tid att göra, och jag glömde bort tiden....

Får ett bryskt "uppvaknande" när grannen kommer uppfarandes på vår gård med plogmaskinen! Det dundrade rätt bra, men framför allt är maskinen STOR!!! Jag trodde aldrig att den skulle komma runt vårt hus, än mindre få plats på vår väg. Vi fick snabbt flytta bilen, för den stod i vägen, annars så gick det bra för grannen att ploga. Det enda vi vill skotta för hand är ju där vi har vårt tegelkross ligger - det försvinner med plogen annars. Så när grannen var klart så slet maken och jag med att skotta bort resten för hand. Men sedan var det fint.

Eftersom det nu var plogat och framkomligt så passade jag på att motionera Oktawia. Det blev lite lättare longering för damen. Först promenad på vår gata och hon var urpigg första minutrarna. Sedan så coolade hon snabbt ner sig och efter 10 min skrittpromenad så var det inga problem att longera henne i trav på vår vändplan. Detta samtidit som grannen plogade hemma hos sig med monstermaskinen - Oktawia reagarade inte ett dugg trots att det dundrade rejät 50 meter från oss. Det blev lite travjobb i cirka 15 min och sedan skrittpromand efteråt. Kanske inte så mycket till motionspass, men bättre än ingenting. Dessutom var Oktawia lydig hela tiden och det är okcså bra för henne att se något annat än bara hagen. Var klar till ca kl 17 och dags för pållarnas em-mat. Den serverades inne för Oktawia fick stå inne resten av dagen så Sabina inte blir helt ensam och övergiven.

När jag var klar så var det bara att sätta sig ner och käka middag. Maken hade fixat kvällsmaten under tiden som jag motionerade kusen. Det var bra för jag skulle iväg till min gruppchef vid 18-snåret. Vi hade gjort upp om att jag skulle komma upp och måla nagel-brickor. Alltså brickor med nagellacksprover. Ett lite pillgöra så vi fikade och målade nagelbrickor. Så nu har jag äntligen nagellacksprover på alla Oriflames nagellack. Jag har saknat det så det blev kanonbra.

Var hos min gruppchef i 1,5 timme och under den tiden så hade det snöat ännu mera. Så på vår nyplogade gårdsplan var det ytterligare 5 cm nysnö! Knappt man tror det är sant - undrar hur det ser ut i morgon när man vaknar!

När jag var hemma igen så var det inte mycket kvar av kvällen. Gjorde klart det sista kortet för dagen så jag kunde plocka undan alla prylar.

Det blev ett gäng... hm, undrar om det går att sälja några av dem... Maken ska få ett av korten, ett med rosett på ;-)



Maken tycker, av någon anledning, att detta med Alla hjärtans dag är urlöjligt. Antagligen bara för att han är tvungen att hitta på att ge mig något *fniss*.  Och några "fjantiga" kort vill han inte alls höra talas om ;-). Den attityden ska vi bli två om ;-).

Nu är söndagen i alla fall helt slut. Har varit ute och nattat pållarna och rastat vovvarna en sista vända. Dags att avrunda och  ta sig en närmare titt på kudden ;-).

Det var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0