28/1 Onsdag - Ridhusbesök

Tösaltet hade verkligen gjort verkan under natten och under dagen som vi var på jobbet! I princip isfritt i uppförslutet så det skulle inte bli några problem att få upp trailer med pålla i :-).

Fixade dock till middag först. Måste ju ha mat i magen för att orka jobba med kusen. Under tiden som jag höll på och lagade mat så hade jag lilla natte som satt på köksbordet och följde mig med blicken. Uppenbarligen kände han att han var tvungen att hålla koll på matte ;-).



Nåja, så länge han håller sig på köksbordet så är han ju inte i vägen ;-). Det är värre när han snor kring benen, antingen blir han då trampad eller får sig en liten spark...

Efter mat så var det bara full fart ut i stallet och ta itu med mockning och fix av hästmat. Målet var att vara i ridhuset till 19.30, men det tidsschemat sprack... Pysslade om Sabina lite innan jag tog itu med Oktawia och tiden rann iväg... som den lätt gör ;-).

Vi kom iväg cirka 20 min senare än vad jag tänkt mig och det var inga problem att få upp trailern - skönt :-).

Uppe i ridhuset var det ett ekipage, C med sin medryttarpålle. Bra för Oktawia att gå runt i ridhuset och den andra hästen jobbades. Sedan stod vi och pratade en stund och Oktawia hade bara cirka 1 m fram till C's pålla, och ÅH vad Oktawia luktade ;-). Hon tyckte det var en snygg kille som stod där och tittade på henne ;-). Oktawia var jätteduktig när C sedan var klar och gick. Inga hispfasoner alls utan kunde koncentrera sig på mig.

Maken släpade fram 4 st bommar som ha la ut på öppna delen av en 20-meters volterna. Jag tänkte Oktawia skulle få lyfta lite på tassarna idag.

Det visade sig inte vara helt enkelt.... I vanliga fall när jag tömkör på volt så är i alla fall jag glad om man får volten hyfsat rund, är väl inte sådär jättefokuserad på vart jag lägger henne på voltspåret.

Oktawia tyckte det var TOTALT onödigt att trava över några bommar - herregud, då vart det ju JOBBIGT!!! Så än slank hon dit och än slank hon hit...

När jag skulle tömköra henne i trav över bommarna fick jag vara superkoncentrerad på hur jag styrde och håll emot rätt ordentligt. Minsta lilla jag släppte efter på ena eller andra tömmen så travade hon antingen på utsidan eller insidan av bommarna. Att trava över bommarna mitt på så det blev bra takt, tempo och benlyft - DET hände inte många gånger!!! Fy fasen vad jag fick slita!

Det märktes också att damen inte gjort något på en vecka, hon var lite laddad. Så hon fick galoppera på ordentligt  för att "pysa" av sig, och det behövdes :-O. Tömkörde dock inte i galopp över några bommar, insåg att det var dömt att misslyckas ;-). Oktawia är inte i  heller i sådan skick att hon klarar av så samlat tempo i galoppen - det får vi ta lite längre fram.

Galoppen i vänster varv var riktigt bra idag. Galoppen i höger varv hade damen lite mer problem med, vill gärna gå i korsgalopp då, men det är ju bara att jobba vidare. Så småningom kommer styrkan.

Efter galoppjobbet fick det räcka i alla fall. Damen var nu ordentligt avrastad så hon ska kunna uppföra sig under provridning i morgon. Ev kommer en tjej från ÖFK i morgon och provrider så får vi se hur det går. Om hon passar ihop med Oktawia och det kan bli lite tävlande av framöver :-).

Var hemma till kl 21.30. Naturligtvis hade Oktawia lyckats trampa sig lite i trailern så det blev till att spola rent ett litet broddsår och så på med torr kompress och vetflexlinda. Hon trampar runt som en vettvilling när det är gröpper i vägen - och vår lilla gata består bara av potthål så Oktawia blir asförbannan under de 200 m och trampar runt i trailern. Hon har aldrig trampat sig tidigare, men får väl använda boots hädanefter.

Som tur var är hon jättesnäll när man ska rengöra sår. Då kan jag nästan sitta under magen och spola rent sår på ben och hovar och hon rör sig inte ur fläcken - märkligt egentligen...

Ska analysera kvällens filmer i morgon om jag hinner. Nu är det dags för sängen i alla fall.

Godnatt!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0