14/7 Tisdag - Köksbygge

Idag har vi slitit hårt med vårt kök!!! Maken har funderingar på om det inte är bättre att skippa det här med att ha semester och istället jobba kvar på jobbet. Det är mindre slitit än det vi sysslar med här hemma *fniss*.

Tyvärr så är det ju semestern man är tvungen att använda till större projekt, annars så hinner man ju inte. Men en hård dag har det varit idag...

Började dirket i morse. Det visade sig att det värsta var att få det första överskåpet på plats. Det gick inte att ha det ända upp till taket som vi tänkt. Då blev det VÄLDIGT högt upp till överskåpen och jag skulle inte nå den nedersta hyllan. Så kan man ju inte ha det utan det blev att mäta igen och så nytt försök.

Det tog 1,5 timme att få det första skåpet på plats!!!



Däremot så tog det bara en kvart att få skåp nr 2 upp på plats!



Ytterligare 1 timme senare så var resten av överskåpen på plats och nu började det kännas som om började bli klara ;-)



Gångjärnen är fiffiga och enkla att sätta dit. Så det tog inte alls lång stund innan alla köksluckorna till överskåpen var på plats. Det var ju bara det att luckorna inte alls hängde i linje med varandra....En del luckor skulle upp, andra ner och andra hängde på sniskan och skulle rätas upp. Inget för makens icke befintliga tålamod att fixa med sådant småduttande...

Det tog väl cirka en timme med skruvande på skruvar fram och tillbaka och upp och ner på köksstegen. Men till sist så hade jag ÄNTLIGEN fått till alla luckorna och maken skruvade dit knopparna. NU började det likna något :-).

Undan med alla verktyg. Vi kan ju tyvärr inte sätta upp fläktskåpet förrän vi hittar en fläkt som passar :-(. Så det står fortfarande kvar i vardagsrummet i väntan på uppsättning.

Vi röjda upp värsta röran i köket och så satte jag alla hyllplan på plats. Diskbänken skurades ordentligt och allt skräp plockades undan och slängdes. Mycket kartonger och plast har det blivit.

Men som sagt. Nu är alla platta paketet på plats, utom ett då, jag är jättenöjd och det kommer bli kanonsnyggt när kaklet väl är på plats :-).



Under tiden som jag och maken slitit så svetten lackat så har våra djur slappat. Kayo har legat under köksbordet, nära matte men ändå ur vägen ;-). Lexi sprungit runt ute - det yrväder hon är. Lillan har varit inständ periodvis i badrummet för att inte slåss med Kayo, gallerdörr så hon ser oss i alla fall. Nalle, men latoxen... han har sovit mest hela dagen - så som bara katter kan göra ;-)



Hur som helst. När klockan närmade sig 15 och vi faktiskt var så klara i köket som vi kunde bli för tillfället, då åkte vi iväg till Marieberg. Med oss hade vi fläkten som inte passar och vår förhoppning var ju att vi skulle få lämna tillbaka den utan problem.

Det var inte heller något problem. Elektroluxbutiken förstod vårt dilemma och tog tillbaka fläkten utan snack. Jätteskönt!! Tyvärr hade de ingen annan fläkt att erbjuda oss, så nu får vi leta vidare... Vi behöver en som suger 450-470 kubikmeter luft i timmen och som inte kostar hur mycket som helst. Dessutom får motorn inte vara högre än 22 cm, för annars så får den inte plats. Inte helt lätt att hitta någon fläkt som passar :-( . Får leta vidare ett tag...

Vi gjorde också ett snabbt stopp vid Ikea och köpte avslutningsskivor till överskåpet och underskåpet, köpte även med en trådkorg till så vi får plats med alla kastrullerna.

Vi var hemma igen strax innan 18-snåret och M1 skulle komma runt 18 för att rida ut på pållan och hon och P kom på utsatt tid.

De tog hand om pållan och gav sig ut på en tur. Maken och jag satte dit avslutningskivan till överskåpet snabbt. Det är trixigare med underskåpet eftersom det är en lådhurst. Vi har inte kommit på hur man får bort lådorna *harkel*. Maken skruvade också snabbt trådkorgen på plats och sedan så påbörjade jag operation städning. Jag började med badrummet för det såg värst ut efter vår byggvecka. Hann också damma undervåningen och plocka undan en passa plock och skräp. Men sedan så kom jag inte så mycket längre. Maken höll på och klippte gräs och det finns en gräns för hur mycket man orkar slita på en dag.

Får fortsätta operation städning i morgon fm. På em så får vi lite kaffegäster och jag ska bjuda på lite bullar och tårta. Jag fyller visst år  igen - var ju inte länge sedan sist *fniss*.

Pratade lite med M1 och P när de var tillbaka. Pållan fick stå inne och käka sitt kraftfoder och blev sedan utsläppta när allt var uppkäkat.

Nu ska jag i alla fall ta min trötta lekamen och ett glas rödvin och förpassa mig till soffan och TV:n en stund. Maken är redan placerad framför TV:n vid det här laget ;-) Det är oss väl förunnat efter vår slitiga dag i köket, men nöjda är vi i alla fall :-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0