21/7 Tisdag - En lugn dag...

Har tagit det rätt lugnt i dag. Tvättmaskinen har gått hela dagen, men det är ju inte speciellt jobbigt ;-). Har tvättat hästtäcken och schabrak. Hann inte mer än hänga upp första täcket på torkvindan så började det regna! När täcke nr 2 var klart någon timme senare så var det uppehåll, men regnet började strax. Täckena mår ju inte dåligt av lite regn, blöta var de ju redan, så de får hänga där de hänger...

Tvättade också ett gäng med schabrak, de är nu upphängda lite varstans i huset ;-), men de är ju torra till morgondagen och då blir de förpassade till sadelkammaren. Igår under storstädningen av sadelkammaren hittade jag en gammal grimma i en hög med blandat skräp... trodde den var trasig och skulle slängas, men när jag började kolla på den så var den hel, dock grymt lerig. Antagligen har jag varit ute och hämtat den i lervällingen i hagen någon gång och lagt den för att torka för att sedan glömma bort den. Den grimman hamnade i skurhon och efter att fått legat i blöt ett tag så gick den faktiskt att skura ren. När jag ändå var i farten med lite handtvätt så gick jag och hämtade Oktawias reflexgrimma hon har under vintern. Den var också i stort behov av en rejält handtvätt... ;-). Fick rent den också och nu ser den ut som ny!

Vid 12-snåret så kom min hovis JW och hämtade Smilla. Prickan tycker att hennes bebisar klarar sig själva nu då är det ju lika bra att Smilla flyttar till sin nya familj. När JW kom och vi gick in för att hämta Smilla så var båda kattungarna som bortblåsta!!!! :-O

Vi letade som idioter, eftersom jag städat så finns det ingenstans att gömma sig. Blev riktigt orolig, men till sist så hittade vi dem... De hade krypit in i en av korgarna under diskbänken. Korgen är proppfull med bl a Ikeapåsar, men längst in hittade två små tjejer som låg och sov som grisar....  Smilla förpassades in i en resekorg och nya äventyr väntar den lilla tjejen ;-).

Lite senare på em så gick jag ut i stallet för att kolla till lilltjejen som är kvar i sadelkammaren, hon var ensam och övergiven och lite lätt kelsjuk ;-).

Under em så låg maken och glodde på film, jag satt vid datorn och mest surfade runt - lättslappade timmar ;-). Vid 15-snåret så började dock hungern göra sig påmind och vi fixade till lax och färskpotatis - mums!

M&M var inplanerade idag och skulle komma vid 18-snåret. Eftersom det regnat under dagen och blåste storm så gick jag ut vid 17-snåret och tog in pållarna. Bianca tycket det var spännande att jag dök upp i hagen, men mindre kul att gå in i sin box. Tyvärr så fick hon finna sig i att kliva in där och hon blev nöjd med en liten tuss hö ;-). Otkawia fick också lite hö och tugga på, sedan fick de vila tills tjejerna dök upp, vilket de gjorde på utsatt tid.

Det var M2 som skulle rida idag och hon gjorde iordning pållan och så skulle vi bara lasta och åka - men nähä! Det tyckte INTE Oktawia!

Helt plötsligt så  vägrade hon att kliva in i trailern, utan sprang bara ut på vänster sida. Till sist så fick jag byta, av med träns och på med repgrimma så det blev lite skarpare.

Men damen hade totalt stängt av och tänkte inte kliva på. Nog för att jag städade trailern noga igår efter att vi kört skräp och alltså sopat ut det spån som låg i trailern. Oktawia har åkt utan spån tidigare, men det är ett tag sedan, så jag tyckte inte det skulle spela någon roll. Men ICKE... till sist så bad jag maken att lägga in lite spån i trailern och se på fan. Då klev öket in! *suck*.

Ibland undrar man vad som rör sig i en häst hjärna - egentligen...

Väl framme på ÖFK så var det i alla fall inga problem med att lasta ur. Och damen var lugn inne i ridhuset. Däremot så gick det inte sådär jättebra för M2 att rida... Oktawia var INTE på humör - men så har hon inte gjort någonting på över en vecka heller tack vare min skurning av stallet. Damen tappar ju inte kondis, men väl ridbarhet när hon inte gör något på ett tag.... men ibland så blir man illa tvungen att lägga in lite vila, och en veckas vila är inte speciellt lång tid heller - egentligen...

Damen var på dåligt humör idag - punkt slut! Förhoppningsvis så funkar det bättre nästa gång.

M1 tränade på visning för hand eftersom premieringen närmar sig med stormsteg - Oktawia verkar fatta vad det hela går ut på nu ;-).

När vi skulle lasta och åka hemåt, så blev det lite tjafs nu också. Oktawia ville inte kliva in, men efter en kort stund med rejält vevande med ett grimskaft så klev hon in. I alla fall snabbare än när vi skulle iväg så det var ju ett framsteg.

När vi kom hem så märktes det att damen var missnöjd. Skitgrinig att göra iordning efter ridturen så det var bara att borsta snabbt och in med damen i sin box.

M1 ska rida i morgon bitti så pållarna fick stå kvar inne över natten. Det duggade lite när vi kom hem och det var lika bra att behålla pållarna inne. Då slipper jag kliva upp aptidigt i morgon bitti för att plocka in en våt och lerig pålla som ska torkas ;-). Och så hoppas jag att Oktawia är på bättre humör i morgon, både när det gäller lastning och ridning ;-).

Resten av kvällen tillbringades framför TV:n - Morden i midsomer kan man ju inte missa ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0