8/7 Onsdag - köket

Äntligen semester på riktigt - alltså även maken hemma :-). Dock märktes det på en gammal man att han slitit extremt hårt i 2 dagar - sånt som känns i kroppen. Den hände inte mycket på förmiddagen. Tog det lugnt, kollade till pållarna som tog det tämligen lugnt i hagen. Var lite kvalmigare idag så jag sprayade på rejält med insektsmedel. Verkade hjälpa så pass mycket att pållan inte behövde insektstäcket i alla fall.

När jag gjorde rent i kattrummet så hittade jag ett gäng slöa katter. Nisse 2 år var inne och vilade upp sig och han gillar de små kattungarna - och de gillar honom :-)



Kan en katt se mer nöjd ut... skulle väl i sånt fall vara kattungen ;-)



Om det är någon som  undrar så är antagligen Nalle och Nisse halvbröder... jag misstänker att det är samma "häradsbetäckare" som varit här och hälsat på! De är nämligen jättelika även i sitt rörelse mönster ;-).

Fram på em så började vi i alla fall diskutera hur vi ska göra med köket. Vi måste kakla om och för att få det bra så måste vi byta ut köksskåpen så det blir rätt höjd över diskbänken. Köksskåpen håller dessutom på att ger sig - har gjort sitt med andra ord.

Planen är att fixa iordning den delen av köket som är vid diskbänken, så får vi ta resten något annat år - det är ju inte gratis direkt. Luckan som vi ville ha som gick i stil med det vi redan har, var ju alltså slut.

Efter lite funderade och diskussion så bestämde vi oss till sist för en lucka, gick igenom vilka skåpstommar vi behöver. Jag tog med en redig lista och så åkte vi till IKEA.

Jag var glad att jag hade med mig listan för det gick snabbt och behändigt att få hjälp. Vi fick både en plocklista och en "strukturlista" - den senare för att kunna få ihop rätt saker hemma ;-).

2 timmar senare var vi hemma och många platta paket blev det. Tur att vi har stor bil och att det bara var 1/3-del av köket vi ska byta  *fniss*



En snabb dammsugning av vardagsrummet och så plockade maken över alla platta paket dit så vi har allt på ett ställe. Vi måste ju ha någonstans att hållas när de platta paketen ska bli skåpstommar ;-)

En hög med paket!



En nyfiken Tussan kom med på köpet. Svårt att tro att detta är ett gäng skåpstommar och luckor ;-).



På matsalsbordet väntar hyllplan och nya köksfläkten ;-).

Nu gäller det bara att strukturera upp arbetet, tömma de gamla skåpet och slänga dem. Vart vi ska göra av innehållet i skåpet under tiden - DET är ju en annan femma! Nyfikna katter kommer i alla fall vara med överallt ;-). Fast Nalle - han var trött idag... ingen notis alls om att det in en massa spännande paket i huset!

Nalle har hittat en ny sovställning!



Dock vaknade han till liv när vi började fixa med lite mat... tyvärr fick han hålla sig till kattmaten ;-).

Efter en god middag och en stunds vila i trädgården så var det dags att plocka in pållan. M2 var inbokad för ridtur. Vid 19.30 var vi inne på ÖFK och M2 red ett pass i ridhuset.

M2 tränade på samma övningar som sist hon red. Efter uppvärmningen så är det alltså övningar som omfattar galoppfattningar. Oktawia var riktigt duktig idag. Inga bakutsparkar, och framför allt inget spring med huvudet rakt upp när det galoppfattning på gång. Inte ens på slutet när hon var riktigt trött. Hela hästen ser mycket mer harmonisk ut, det är fortfarande mycket kvar att jobba på när det gäller galoppfattningarna. Men det är ändå enorm skillnad mot hur det var för bara 6 månader sedan. Nu går det att galoppera på volt utan att det går för fort eller att hästen lutar inåt ;-). Bättre balans och bättre styrka. Ridpasset avslutades med avskrittning för hand runt SM-banan.

Väl hemma så blev det avsvampning och sedan lite käk. Under tiden Oktawia käkade sitt kraftfoder så plockade jag rätt på alla prylar från bilen, mockade ur trailern m.m. Sedan blev det utsläpp i hagen för pållan till det väntande höet. Lilla Bianca ville hellre busa än äta *fniss*.

Resten av kvällen tillbringades framför TV och vi kollade på en film. Det kliar i fingrarna för att börja öppna de platta paketet, men det får vänta ett tag till...

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0