4/4 Söndag - Påskdagen

Idag var det höhämtning på morgonen. Först skulle pållarna ut sin vanliga tid och jag käkade lite frukost och gjordde mig sedan iordning. Vi skulle vara i Fjugesta kl 10 och det tar ju inte lång tid att åka dit. Vi brukar vara på plats på dryga 20 minuter. En timme efter att vi åkt var vi hemma igen - att lasta in 500 kg hö i trailern går snabbt :-). Lite längre tid tar det sedan att hiva upp balarna på min höloge - men till sist så var alla balarna på plats och jag har mat till pållarna hemma för ett tag framöver. Alltid skönt att få hem hö även om det kan vara lite slitigt. Idag hade vi i alla fall tur med vädret - strålande solsken :-).

När det var klart med höt så var det dags att fixa till lite lunch, idag gjorde jag iordning en Janssons frestelse till lunch - den smakade gott ;-).

Efter att vi käkat så plockade jag fram min gamla analoga systemkamera, jag är tämligen fotosugen och har tyvärr inte råd att köpa en digital systemkamera ännu. Så det får väl duga med min gamla utrustning... Just nu så är det läge att fota sångsvanar... jag behöver dock inte ta mig till Rånnesta... nä då - vi har en alldeles egen liten insjö där något 100-tal svanar landat och fyller luften med sin "skönsång" eller vad man nu ska kalla oväsendet ;-).

Det blev i alla fall en tur på cykeln för att komma lite närmare, har ju bara ett 125 mm tele till systemkameran och det räcker ju inte hur långt som helst. Släpade också med mig min lilla digitala småbildskamera. Inte så mycket till bild, men det är svanar jag fotat i alla fall ;-)




Nackdelen med den analoga systemkamreran är ju att jag måste fota slut på filmen... ser ju inte resultatet direkt... måste införskaffa mig en digital systemkamera snarast möjligt *suck*.

När jag var hemma igen så blev det lite kaffe i solen vid kökstrappen... gamla Måns har vaknat ur sin vinterdvala och njuter av vårvärmen... han tyckte det var väldigt skönt i vårsolen idag och befann sig vid  kökstrappan mest hela dagen ;-)



Måns är ju också tvungen att spana in omgivningarna lite också ;-)



Även Lexi är duktig på att spana. Den här hunden KAN faktiskt sitta stilla oerhört länge... när hon själv vill ;-)

Vad det är som är så viktigt att spana på - det lyckades jag aldrig klura ut... men hon rörde inte en muskel på en evighet ;-)



Efter en skön stund i solen tog jag itu med mockning av boxarna, fortsatte sedan kroppsarbetet genom att jag bestämde mig för att ta upp löv som låg kvar från i höstas. Nu är ju snön borta från gräsmattan och gräset börjar ju spira direkt. Alltså behövde de gamla blöta löven tas upp, i alla fall ifall jag vill ha någon gräsmatta.

Så under 2 timmar höll jag på och tog upp gamla löv och körde iväg skräpet i skottkärran till komposten, ett sabla rantande blev det, men gav också resultat på stegräknare - 4000 steg fick jag ihop på med knatande fram och tillbaka med skottkärran. Till sist så blev det dags att gå in och käka igen så jag hann inte med alla lövhögarna - men de flesta i alla fall.

Fixade lite snabbt iordning kokta ägg och till det blev det sill, avokado med rom, cremefraich och rödlök - räckte att äta för att bli mätt i alla fall.

Sedan placerade jag mig i solen vid kökstrappen igen med lite kaffe. Blev en stunds vila och jag somnade nästan i solen. +26 grader visade termomentern och det är bara nu på våren som jag uppskattar så mycket värme ;-).

Det var jag och Måns i solen... ;-)



Vid 17-snåret kom M1 och pappa P. Alltså dags för Oktawias motion ;-). Pållarna stod och sov i solen och hade ingen större lust att röra på sig över huvud taget, men fick finna sig i att bli inplockade i stallet. Oktawia var lite lätt lerig, så M1 hade att göra ett tag, men till sist så satt utrustningen på för ett lite lätt dressyrpass inne på ÖFK.

Pållan klev sedan snällt på trailern och vi åkte iväg. Även när vi kom fram så gick det jättebra att lasta ur trots att det var lite rörelse runt omkring oss. Det är bra ur miljöträningssynpunkt att vi åker så mycket till ÖFK, här händer det alltid nåt ;-).

Eftersom det var fint väder så skrittade M1 fram ute på området. DET var bra miljöträning för Oktawia... en hel del att titta på, människor, hundar, vattenpölar... ;-)

Efter framskrittningen gick vi iväg till nya ridhuset, där vi fick vara alldeles för oss själva :-). M1 värmde upp och Oktawia var för dagen på riktigt bra humör och hur samarbetsvillig som helst. Även när de gick över på att träna galoppfattningar så skötte sig damen helt otroligt bra. Vilka fina galoppfattningar pållan kan göra - när hon vill :-). Kan damen behålla denna samarbetsvilja så kommer det gå riktigt bra att ge sig ut på tävlingsbanorna så smått ;-). Synd att jag inte hade med mig videokameran, hade varit kul att få dagens pass på film, men förhoppningsvis så blir det fler tillfällen ;-).

När vi var klara så klev damen snällt in i trailern och sedan stod hon så stilla så jag trodde hon hade somnat in totalt ;-). När vi kom hem så var det fortfarande ljust och jag behövde inte ha trailerbelysningen på när jag lastade ur. Det är skönt för det underlättar för mig att lasta ur själv då. Slipper ju hålla på och trixa med att släcka efter att hästen är ute ur trailern.

Pållan fick i alla fall stå inne sedan resten av kvällen, blåste kallt nu och det var i alla fall snart dags för kvällsmaten. Jag hann gå in och titta en stund på tv, serien 24 gick ju mellan 20-21 så det var lagomt för mig att kolla på och sedan gå ut och kvällsmata pållarna.

Nu ska jag nog snart gå och lägga mig - är rätt trött efter all frisk luft och sol idag ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0