21/2 Söndag - Dagen efter...

Sov som en stock fram till klockan 10! Maken fixade hästarna på morgon och lät mig sova - verkade som jag behövde det ;-). Det är jobbigt att vara förkyld ;-)

När jag väl kravlat mig ur sängen så var det med stor nyfikenhet jag tittade ut för att se hur världen såg ut efter gårdagens och nattens snöoväder... mycket riktigt! Vi var typ insnöade!! Kändes rätt skönt att äta frukost i lugn och ro framför datorn med kaminen i full gång :-).

Vid 12-snåret var det i alla fall dags för mig att ge mig ut. Pållarna behövde sin lunchmat och så behövde jag fixa stallet. Mådde i alla fall lite bättre idag än mot var jag gjorde igår... Och tur var väl det för snö att pulsa i fanns det gott om...

Bara detta att ta sig nerför trappen vid ytterdörren... min vagn till vattendunkarna syntes inte så mycket i snön!

 
Fixade hö till hästarna och de var smarta nog att vänta på maten utanför stalldörren på baksidan, så jag behövde inte pulsa i snö för att servera maten.

Mockade två stycken djupfrysta hästboxar... -10 gradet, snön är en sak, men jag börjar också bli väldigt trött på kylan. När jag var klar med mockningen så var det bara att ställa dygnkärran utanför stallet... att ta sig runt knuten för att komma till dynghögen - det var bara att glömma! En rejäl insats med snöskyffel skulle krävas innan jag kom fram med kärran. Efter mockningen så var mina krafter slut, och jag inriktade mig på att föreviga snön i istället..

Lexi tycker det är himla kul med snön... ;-)



Av hästarnas badkar syns inte mycket ;-)

 Huset står i alla fall kvar efter snöovädret - i väntan på nästa ;-)



Är dock glad att vi inte hade liknande snövall framför vår ytterdörr... :-O Här kommer man varken in eller ut!



Vi är i alla fall helt klart insnöade. I väntan på att få plogat så är det skidor som gäller för att ta sig från gården ;-). Detta var en vanlig syn när min mormor och morfar bodde i huset... ;-)

 När jag var klar ute så gick jag in för att vila en stund. Det blev också så att vi gjorde ett ryck med lite snabbstädning för att få ordning inne. Dammsugning och moppning av golv fick det bli för dagen. Bättre än inget i alla fall och det såg genast lite trevligare ut.

Vid 16-snåret så kom ialla fall ploghjälpen. Grannen fick be om assistans eftersom han har krångel med lastmaskinen, så en annan kille ryckte ut som ploghjälpare. Vi gick ut och visade vart han skulle ploga och dessutom så flyttade vi bilen så han kom förbi med sin traktor.

Jag passade också på att ge pållarna sin em-mat och då upptäckte jag något oroväckande... en sträcka av hagens elrep låg inne i hagen!!! Detta är ju naturligtvis tvunget att genast kollas upp och vad upptäcker jag...

Det är inte två hästar jag har - det är två stycken BÄVRAR!!! De har helt sonika käkat upp en stolpe! En hörnstolpe till på köpet!

 

 Bara undertråden fanns kvar och jag ska vara glad över att hästarna befann sig kvar i hagen och dessutom inte skadat sig på repet de dragit runt med. När jag ändå pulsat ut i snön så kollade jag över de andra stolparna och det var nog tur det...

De flesta stolpar utemed en långsida såg ut som denna.... Lätt uppätna...

 

Jaha, bara att pulsa tillbaka till stallet, rota fram en gammal burk med hovtjära och en stel pensel och så ut och kladda på stolparna. Och hur lätt är det att kladda på tjära i -10 grader - typ inte alls!!! *morr*. Det är i dessa lägen man svär över hästarna och funderar på om man är helt totalt dum i huvudet ;-).

När jag var klar med tjäran så gick jag in och hämtade maken. Behövde få dit distansisolatorer högst upp  på stolparna och så en tråd till. Snödjupet nu gör att staketet är i höjd med Oktawias mage... bara att kliva ut - om man säger så. Så sträcken närmast grannen fixade vi till, det är den biten som mina hästar håller till och vi fick upp tråden i alla fall 20 cm till. Bör väl vara lite avskräckande för damen i alla fall.

Ovanstående jobb gjorde att jag fick tillbringa 1,5 timme med att pulsa runt i hästhagen och jag var lite trött när vi väl var klara.

Snabbt fixade vi iordning lite mat så jag skulle orka med resten av kvällen. Strax efter klockan 18 kom M&M, och Oktawia blev iordninggjord för ett litet pass i ridhuset med M2 i sadeln. Oktawia var rätt motsträvig till att börja med, men till sist så började hon bli koncentrerad på att jobba och då gick det genast mycket bättre. Tar dock en stund att få henne genomriden och avslappnad ;-). Inte självklart att börja jobba från start inte ;-).

M2 ska rida Oktawia under veckan och blir det förhoppningsvis en liten programridning på söndag.

När vi var klara i ridhuset hade temperaturen sjunkit betydligt och det var -17 grader när jag åkte hemåt. Höll på att frysa ihjäl innan jag var klar med häst och allt i stallet. Som sagt - varför måste det vara så in i helvete kallt!!! Håller på att få nippran på kylan... *suck*.

Blev klar till kl 21 i alla fall och sedan fick det bli TV en stund innan jag dök, helt utmattad, ner i sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0