29/3 Måndag - Semesterdag

Semester idag! Och med tanke på omställning till sommartiden så var det himla skönt att inte behöva kliva upp mitt i natten för att åka till jobbet ;-). Jag gick upp 8.30 - kroppens klocka är ju fortfarande på vintertid = 7.30. T hade släppt ut pållarna innan han åkte till jobbet, så jag hoppade in i duschen och gjorde mig iordning inför dagen. Kl 9 ringde jag till veterinären och lyssnade av telefonsvararen. kl 12.30-13.30 var besöket hos mig inbokat - meddelade T så han visste när han skulle komma hem.

Idag är det dags för den årliga vaccineringen av pållarna och kolla av tänder på Oktawia. Bianca är fortfarande bebis så hennes tänder behöver ingen koll ännu.

Fm tillbringade jag med att först ta det lite lugnt och slösurfa en stund samtidigt som jag tvättade... förstår inte hur mycket smutstvätt man kan uppbringa egentligen :-O tar aldrig slut liksom... Jag pysslade lite med min misslyckade korg... har nog fått till den nu så den kan användas utan att jag skäms ;-). Jag passade också på att fixa mockning och hästmat innan veterinärbesöket, sadelkammaren blev också städad - vill ju inte att det ska se ut som ett bombnedslag när man har veterinärbesök. Föreberedde även tandkollen genom att skura rent en hink och fixa klart med vatten, så veterinären kan göra rent verktygen.

T kom hem till kl 12 och då hade jag fixat klart en lite enklare lunch i form av en kalkonwrap - mat behövs ju ;-).

Veterinären kom strax efter 12.30 och Oktawia fick först lite lugnande så det skulle gå att kolla henne i munnen. Sedan blev det Biancas tur, nu var det dags för hennes 3:a spruta så hon har sin grundvaccinering - vaccinering mot hästinfluensa och stelkramp. Bianca tyckte veterinären var en skum typ som klampade in i hennes box, men lugnande snart ner sig och hon blev snabbt vaccinerad.

Oktawia är inga problem att sticka över huvud taget så hon blev också snabbt vaccinerad, även hon fick i år vaccinering mot både hästinfluenza och stelkramp. Stelkrampen ska ju sprutas vart 3:e år för att ha kvar grundvaccineringen. När sprutan var klar så var det dags för koll av gaddarna. En mycket trött och vingling häst slapade jag ut på stallgången. Om man säger så här... vi behövde inte stänga stalldörren trots att damen  stod lös på stallgången... hon SOV.... ;-)

Att T var tvungen att komma hem till veterinärbesöket berodde på tandkollen. Man är tvungen att vara två som hjälper till. T fick hålla i munrullen och jag fick hålla i Oktawias tunga - det vill INTE T göra... han tycker hästtungor är äckliga ;-).

Det är ett år sedan senaste tandkollen och det var liten vass kant som veterinären fick ta bort på över och underkäke både på höger och vänster sida. Inte alls mycket, men tillräckligt för att behöva åtgärdas. I övrigt såg hon fin ut i kindslemhinnorna, inga bitmärken eller sår och det är bra. Oktawia får dock en liten hake längst fram och veterinären sa att det finns en liten risk att hon även har en hake längst bak, men detta kan inte han se eftersom vi inte har rätt utrustning i mitt stall. Så om jag märker att det blir något problem, att damen får svårt att äta osv så behöver jag åka iväg till hästtandläkaren Torbjörn för undersökning. Bara att vara uppmärksam med andra ord.

Eftesom Oktawia blivit lätt sövd inför undersökningen så fick pållarna stå kvar i stallet, det tar cirka 3 timmar innan det lugnande medlet gått ur kroppen så hon behövde sova klart.

När jag var klar med veterinärbesöket så gick jag in och fixade räkningarna. Det tog en stund - hade ju en rolig elräkning att betala denna gången... Jag hade sedan räknat med att hålla på med lite påskpyssel under resten av em. Men T, som var ledig resten av em eftersom han hade inbokat besök på banken, ville absolut att jag skulle följa med till banken som typ "moraliskt stöd". Han var så nervös så det var lika bra att följa med. Kl 15.00 var han inbokad på Handelsbanken och vi var där på utsatt tid. T fick träffa samma trevliga banktjänstekvinna som jag och det var inga problem för hans del heller. Helt klart att han får låna pengar till en bostadsrätt och han visade objektet som han är intresserad av och det tyckte tjänstekvinnan var helt Ok i pris osv. T har nu också han bytt bank...

Vi var klara kl 16 på banken och det blev ett snabbt besök till Viktoria och inköp av varsin kebab. Jag orkade inte laga någon middag... ;-). Snabbt hem och pållan hade nu vaknat och kusarna blev utsläppta i hagen och em-maten serverades. Sedan blev det en tur in till stan igen. Det var visning på bostadsrätten idag också och T ville kolla en gång till. Så full fart tillbaka till stan och snabb kolla av lägenheten... han tycker det känns himla bra och meddelade mäklaren att han är intresserad, la ett bud och talade om att han kan flytta snabbt. Nu är det bara att vänta och se hur budgivningen drar iväg...

Var hemma igen till kl 18 och då fick jag mocka en gång till eftersom pållarna stått inne under em. Resten av kvällen har jag i alla fall tillbringat med lite påskpyssel. Kom på att jag ville skicka några påskkort till "närmast sörjande". Mitt skrivbord är lite rörigt för tillfället så där finns det inte plats för pyssel för tillfället, utan i stället fick jag ta matsalsbordet i besittning....

Pyssel på hög nivå ;-) Har en förmåga att sprida ut mina prylar... ;-)



Under tiden som jag pysslade så pustade T. Han hade intagit sitt favoritläge... ryggläge i soffan och som sällskap har han sin vovve - som vanligt ;-)





Höll på med mina påskkort hela kvällen, flängde ut strax innan kl 21 och tog in pållarna för kvällen och sedan var det TV:n som gällde, först CSI och sedan Medium.

Men är himla nöjd med mina påskkort i alla fall :-)




Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0