24/5 Måndag - Motion...

När jag klev upp så var det faktiskt riktigt fint väder, lagom temperatur, ingen blåst och soligt... Det fick bli cykeln till jobbet alltså. Att cykla fram och tillbaka till jobbet är ett perfekt sätt för mig att öka på min motion - vilket jag behöver göra. Har fortfarande 12 kg som ska väck så det är motionsdelen som jag verkligen behöve se över...

Har i alla fall fått upp en hyfsad grundkondis nu, klarade av att cykla hela vägen till jobbet och ändå hålla ett rätt bra motionstempo hela tiden. Nu sitter nya cykeldatorn på plats och då blir jag ju helt galen ;-).

På vägen till jobbet så trampade jag på och jag fick INTE cykla saktare än 20 km/h och helst trampa på 7:an hela tiden också.... på en sträck är det lite uppförslut, lite lutning men segt... hm, behöver träna mera för att slippa växla ner på den sträckan ;-).

När jag kom fram till jobbet så kollade jag cykeldatorn. Har 12 km och 650 m till jobbet och detta cyklade jag på 34 min på en medelhastighet av 22,2 km/h - bra trampat och det är jag nöjd med.

Dock blev det inte så mycket vila när jag väl var på jobbet. Hann med morgonkopp kaffe, sedan blev det cykeln igen och trampa iväg till Aspholmen för att vara med och skriva på ett möte. Mötet tog hela fm, sedan full fart tillbaka till SBH1, en snabb lunch och sedan ett möte till där jag också var sekreterare.

Rätt skönt att jag cyklade idag eftersom det blev en del stillasittande.

Efter arbetsdagens slut så blev det cykeln igen. Trampade iväg till Renomée för att köpa lite bröd. T mötte upp där och vi cyklade hem samtidigt. Blev lite längre hem, 13.3 km och det tog 40 min. Vi trampade hemåt med en medelhastighet av 20,2 km - också rätt bra tempo för att vara på hemväg... :-)

Väl hemma blev det lite mat och så hann jag vila en stund. Sedan var det bara att ta tag i mockningen, fix av hästmat och så in med pållarna i stallet. Idag var planen för Oktawias motion att matte skulle ta sig ett litet ridpass inne på ÖFK. Strax efter kl 20 var jag klar med Otkawia och vi lastade och for iväg. Precis när Oktawia skulle kliva in i trailern så gnäggade Glimma...  Oktawia är inte fullt så stressad längre över att ha Glimma 2 meter från sin hage, men ett gnägg vid lastning - då blev det tvärstopp. Dock räckte det med att T hämtade ett grimskaft, lite vift med det och Oktawia klev in.

Väl framme vid ÖFK så red jag fram runt SM-banan i skritt, trav och galopp. Fortsatte in till ridhuset för att träna lite skänkelvikning - det funkade bra så länge jag red lätt ;-). Nedsittning i trav var bara att glömma... min gamla kropp kändes helt mörbultat... det kändes att jag cyklat drygt 2.5 mil idag... Var stel och ledbruten och kunde inte slappna av alls. Men Otkawia skötte sig bra, var mjuk och fin så länge jag satt och skumpade - alltså fick det bli lättridning... ;-) Efter 20 min jobb i trav, skänkelvikning och övergångar, avslutade lite galopp sedan fick det räcka. Det var bara att inse att matte fått en överdos med motion ;-). Avslutade passet med att skritta ner mot Hästhagen och tillbaka. Det var en skön kväll så det var skönt att avsluta ridpasset ute. Oktawia tyckte att fotbollsträningen nere vid Rosta gärde var lite läskigt... folk skrek ju... Så när vi kom tillbaka till trailern var Oktawia helt slut... mentalt då, inte fysiskt ;-). Lastade på och åkte hemåt.

Var hemma igen vid 21.30 så CSI fick jag klara mig utan idag, men hann i alla fall klart med allt i stallet så jag var klar till kl 22 när Medium började - och det fick bli avslutningen för min dag idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0