3/11 Onsdag - Försök till ridning...

Idag skulle jag rida! Peppad från lördagens träning var min plan att här ska vi minsann höja grundtempot för lilla pållan.

Så efter jobbet var det bara att fixa stall och hästmat. Behövde inte ge mig ut i blåsten och mörkret för att leta rätt på hästarna. Idag funkade inkallningen bra och de kom springandes på en gång ;-).

Gjorde iordning pållan vid 18.45 var vi på väg till ridhuset. Satt i sadeln kl 19.10. Skrittade fram ordentligt och när det så var dags att börja trava så tänkte jag att vi skulle köra igång i det lite högre tempot på dirketen...

Oktawias reaktion lät inte vänta på sig och reaktionen var tydlig >> Vad i helvete!!!

Pållan som funkade under hela lektionen för HW, surade ihop rejät idag. Förvandlades snabbt till en riktig surkärring på 4 ben!!!

Oktawia hade ingen som helst tanke på att höja något grundtempo - att piloten hade en annan åsikt och slet som en slav för att få fart på åbäket - sket hon högaktningsfullt i!

Och det där med att piloten skulle ha kortare tyglar för att den 4-benta kärringen skulle söka stöd på bettet - det försvann någonstan i stjärnorna. Det var ugnefär där kärringens huvud befann sig...

Min förhoppning var att lite galopp så lossnar det... det gäller ju förstås att hästkräket då fattar galopp. Inte slår på en tvärnit och står böjd som en annan banan och vägrar för sig ur fläcken!

Ibland blir man trött... STON!!!

Till sist så gick det hyfsta bra - men jag slet som en slav så svetten rann och som tur var så var faktiskt också den 4-benta kärringen också lite svettig. Bara att kämpa vidare och se glad ur! Tur att man är envis ;-).

Pållan var i alla fall snäll och klev raka vägen in i trailern - tur att det funkar bra :-). Fixade ett ärende inne på ridskolan innan vi styrde kosan hemåt igen.

Var klar med hästar och allt i stallet vid 21-snåret - skönt, blev inte så sent idag. En stund framför TV:n och nu är det dags att ta en titt på kudden istället.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0