7/8 Söndag - Äntligen regn...

Vaknade upp till ett riktigt härligt regnväder :-D. Äntligen ordentlig regnskur - det är bra för rabatter, gräsmattan, örtagården och betet. Allt är sönderbränt och visset... förhoppningsvis återhämtar det sig nu om regnet håller i sig.

Eftersom det vräkte ner ute så fick det bli en innedag för mig - så här semesterns sista dag :-). Mina djur var allt annat än på hugget i alla fall..

Nalle kom in blöt som en dränkt råtta... la beslag på min kontorsstol...




Lillan placerad i fåtöljen - sover som en gris.... och snarkar som hel hel karl!



Kattungarna låg utslagna på den rena tvätten på matsalsbordet... Mamma katt låg utslag på en stol under bordet...




Tussan - den fisförnäma fröken - hon ska ligga ståndsmässigt. Prinsessan på ärten har man ju hört talas om ;-). Det går bra med många sittdynor också...



Nåja, under tiden som djuren sov ikapp så bakade jag cirka 60 kanelbullar - bra att ha i frysen och nu när semestern är slut så kommer det dröja innan jag har tid att baka nästa gång :-).



När bullarna var klara så fortsatte jag med lite kakbak när jag ändå var i farten. Det blev mina favvokakor - marängkakorna :-). Också bra att ha i frysen :-).




Jag var klar med allt bakande framåt 13-snåret. Då var jag lite hungrig så det fick bli lite a-fil och müsli. Passade på att slösurfa lite på datorn också. Vid 14-snåret så kom T - självklart blev det fika med färska bullar och kaka :-). Måste ju provsmaka på mitt bakresultat innan det hamnar i frysen. Smakade självklart utmärkt :-).

Det regnade fortfarande under em. Så T la sig i soffan och kollade på TV. Jag passade på att ta rätt på stryktvätt. Skönt att slippa ha det dåliga samvetet ligga och gnaga. Dessutom var det skönt att få kläder strukna och få lite koll på vad jag ska ta på mig till jobbet.

När all strykning var klar så passade jag på att laga två byxor. Ett par jobbyxor fick en knapp sydd på plats. Och så ett par ridbyxor som behövde få dragkedjan fixad. Själva flärpen som man drar upp dragkedjan med har gått av. Så resterna togs bort och i stället så får ett gem nu agera dragflärp. Snabblagning istället för att sprätta bort dragkejdan och sy i en ny... ;-).

Jag var klar med allt klädpyssel vid 16-snåret och det var lika bra att fixa iordning lite mat. Det blev gratinerad fläskfilé med grönmögelost. Serverades med fiberpasta och sallad. Ett nytt recept som jag testade och jag kommer laga denna maträtt igen. Smakade väldigt gott med andra ord :-).

Mätta och belåtna så blev det lite vila i soffan, eller försök till vila... kissungarna var rätt busiga. Plockade fram pinnen med fjädrar... kittens goes bananas!!

Alfons fokuserad på leksaken...



Får grepp om "bytet" och vägrar släppa! Morrar högljudd! :-O



Alfons fick pinnen och sprang nöjd iväg med sitt byte :-).

Fram på kvällningen så hade det slutat regna och jag kände att jag behövde ut och röra lite på mig. Så först gick vi ut till pållarna i hagen och kollade till dem. På med lite tjärsalva för att hålla flugorna borta. Bromsen har äntligen gett sig, men enbart flugor kan vara tillräckligt irriterande...

När jag kollat av pållarna - Oktawia får välförtjänt vila idag. Så fick det bli en promenad med vovvarna. Vi gick Rumboholmsrundan - en tur som tog 80 minuter att knalla runt. Vi klarade oss från regn och det var hur skönt som helst ute :-)

Halva vägen kvar...



När vi var hemma igen så hjälpte jag T med lite pappersjobb innan han och Lexi åkte tillbaka till lägenheten.

Jag passade på att ringa ett par telefonsamtal och plocka iordning det jag ska ha med mig till jobbet i morgon. Lika bra att ha "jobbväskan" fixad ikväll. I morgon bitti kommer jag har häcken full med mig själv ;-).

Känner mig nöjd med min semester. Har hunnit med mycket och ändå slappat en hel del. Jag har läst 4 st deckare/romaner. Tycker att det varit bra semester under min semester, jag gillar ju inte att sola så för min del har det varit alldeles perfekt väder. Lite för varmt nu ridlägersveckan, men samtidigt himla skönt att slippa jobba i den värmen ;-).

Nu blir det soffan resten av kvällen och kolla på filmen på TV4. Ska försöka bli så trött som möjligt så jag somnar hyfsat tidigt ;-).

Så detta är allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0