12/2 Lördag - Träning...

Idag hade det i all afallt slutat blåst. Efter att ha tagit mig ut till stallet i snön och släppt ut pållarna så förpassade jag mig till soffan en stund. Samlade kraft inför vad som komma skulle... Till sist så var det bara att ta sig samman och fixa sig iordning och ge sig ut.

Enormt mycket snö var det ute och jag var tämligen insnöad - men vackert väder var det. Dock -14 grader *burr*



Snövallen framför min trappa var cirka 70 cm hög och hårt packad snö = astungt att skotta undan. Jag hann i alla fall fixa rent runt trappan så grannen fick med sig den snön när han plogade rent runt huset.

Min väg upp till huset hade också käka snövallar... Hondan fastnade ju snyggt i en i går kväll..



Pållarna verkade inte bry sig så himla mycket om snön i alla fall ;-)



Vid 11-snåret så tog jag mig ut till stallet och fixade mockningen. Grannen plogade gatan och runt mitt hus och stallplan. M1 och P kom i samma veva och fick vänta en stund så plogningen var klar. Pållarna blev intagna och M1 fixade iordning Oktawia. T kom lagomt och han hjälpte mig att skotta fram trailern som hade en snygg plogkant runt sig. Passade också på att skotta rent framför stalldörren och rensa undan lite mer snö på stallplan, där grannen inte hade kommit åt. Vid 12.30-snåret var vi redo att fara iväg till dagens dressyrträning.

Det var dags för dressyrträning för Helene Wannerth och plats var Linds Ridhus. Tog cirka 20 min att åka dit och det var rejält skumpig väg pga packad snö på vägen. Oktawia tyckte inte det var någon behaglig tur utan trampade runt rätt bra i trailern. Var i alla fall lugn när vi väl kom fram och det var dags att lasta ur.

M1 var den som skulle rida först så till att börja med  så var ekipaget helt ensamma i ridhuset. När väl ridlektionen började så ramlade det in folk, hundar, andra hästar och det var allt annat än tyst i ridhuset. Det som var bra var att Oktawia inte ens viftade på örat över att hundar ramlade ner från läktaren, häst som placerades i gästboxen eller folk som skramlade med utrustning.

Oktawia var för dagen inte alls på sitt bästa humör, utan gjorde allt vad hon kunde för att slippa korta upp sig i formen. Många stopp blev det och mycket bakutsparkar. M1 fick kämpa bra och det gjorde Oktawia  också. När pållan väl blir lösgjord så har hon inga problem att gå i en högre form, men det är svårt att komma dit. Det är i det vänstra varvet som är svårtast för henne.

Men Oktawia kämpade in i det längsta med att försöka komma undan att röra sig framåt...



Synd att hon inte förstår att saker och ting blir mycket lättare om hon inte försökte springa i med bromsen i hela tiden ;-)

Men damen skötte sig bra också och klarade av att gå i mer samlad form också :-)



Det var en enormt svettig häst som vi tog hand om efter träningspasset, och M1 var rätt trott hon också :-). Efter avskrittning så var det in med pållan i trailern igen och åka hemåt. M1 och P stannade var vid ridhuset eftersom de höll i träningen. I morgon blir det en omgång till av samma sort. Undrar hur Oktawia kommer gilla det...

Var hemma igen strax efter 15-snåret. T hade varit kvar hemma hos mig och varit hundvakt. Han åkte hem till lägenheten ganska omgående efter att trailern var placerad på sin parkeringsplats. Jag hand om pållan och när jag var klar med henne så fick pållarna gå ut i hagen igen och käka lite hö. Jag mockade boxarna en gång till. Sedan så passade jag på att göra rent sadel och träns, schabraket hängdes på tork, allt var totalt blött av svett så det behövdes. Fixade klart all hästmat och pållarna fick lite mer hö och så var jag klar i stallet för idag.

Jag var tämligen trött och hemskt hungrig. Så det blev rester från igår och det smakade bra. Sedan blev det kaffe och en stund med lite slösurs. Jag gick sedan igenom lite bilder och kollade av ifall jag var klar med fotoläxan. Det jag fotade i går funkade och blev helt OK bild. Så nu är allt klart inför måndagens fotokurs. Skönt att ha det avklarat och inte behöva stressa med det i morgon.

Gjorde också klart mina utställningsbilder till fotoklubbens möte på torsdag. Namngav mina bilder... inte helt lätt ;-).

Resten av kvällen tillbringades sedan i soffan framför TV:n. Käkade lite ost och kex och till det blev det också ett glas Foot of Africa *mums*.

En gång till ska jag ut i kylan. Lillan behöver kvällsrastas och så ska pållarna få komma in och bli serverade sin kvällsmat. I övrigt kommer det inte hända något speciellt utan det får bli TV. I mördarens spår får det bli. Jag gillar ju deckar och kriminaldrama :-)

Det var alltså allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0