13/2 Söndag - Mera träning...

Även idag så var det Helene Wannerth-träning på schemat. Var mycket nyfiken på hur pållan skulle reagera över att få sig ett träningspass till redan idag. Hon borde vara trött och ha träningsvärk idag...

Vaknade upp till en totalt svinkall morgon, -18 grader och alldeles dimmigt. En svag sol var på väg upp om det inte vore för kylan så var det rätt läckert.



Efter att hästarna blivit utsläppta så hann jag med en liten stund i soffan och käkade frukost framför Morgon-TV. Röjde sedan upp lite i huset och hux flux så var det dags att ge sig ut till stallet för att fixa mockningen innan M1 och P skulle komma. Alltså fullt ös :-)

M1 och P kom vid 11.30 och jag hann precis mocka klart. Skönt att få det gjort innan vi skulle iväg på träningen. Det var fortfarande kallt ute, -10 grader *burr*. Jag hade eldat i kaminerna hela fm för att få upp värmen i huset och jag hoppades att det skulle hålla tills jag kom hem igen.

Vi åkte strax innan 12.30 och även idag fick jag låna T's Honda. T valde att följa med idag, istället för att vara kvar hemma hos mig. Det var viss lite mycket skällande hundar igår...

Även idag så var M1 först ut bland de som skulle träna för HW. Och vi fick vara själva till att börja med. Vi var ute i god tid så vi behövde inte stressa. Vid Lindhs stall så finns det bra uppbindningsplatser - Pållan fick stå där en stund och filosofera ;-)



Till sist så var det dags för allvaret, av med filtarna och M1 började rida fram innan själva lektionen började. Jag parkerade mig på läktaren, väl inlindad i Oktawias ullfilt. Monterade upp videokameran och så var vi klara för lektionen.

Det gick bättre än vad jag trodde det skulle göra. Visst att damen protesterade när det blev jobbigt, men inte alls lika mycket som igår. Hon accepterade att gå i högre form bättre idag än igår. Bakutsparkarna var inte lika intensiva idag ;-) även om hon slog i handbromsen mellan varven så gick det att rida igenom och få damen att acceptera ett högre tempo.

Enligt HW så ska vi rida så här ett tag, men högre tempo och när Oktawia blir starkare så kommer framåtbjudningen bli bättre. I övrigt så tyckte hon att pållan är en trevlig häst som är bra byggd så det ska inte vara några problem att få ordning på henne. Känns ju hoppfullt :-).

Lite travjobb...



Lite galoppjobb



Dessutom så kan damen skolor ovan mark ;-) Till hennes försvar så var pållan verkligen astrött här, men kämpade sedan på och fortsatte att galoppera ;-)



När lektionen var slut så var det bara att åka hem svettig häst. Tur att fleece och ulltäckena funkar bra med att suga upp svett :-).

Väl hemma så blev pållan omhändertagen, plockade undan alla prylar och pållarna fick gå ut i hagen igen och käka hö. Jag gick in i huset för att värma upp min frusna kropp. Kaminerna värmde fortfarande.

Jag var nu helt utsvulten, men för trött för att laga mat. Så vi åkte iväg till Marieberg en sväng och käkade kinamat. Smakade väldigt bra :-)



Mätt och belåten blev jag också. Vi gick sedan en sväng i Gallerian. Jag funderar på att byta mobil, men hittar ingen som jag gillar. Vill INTE ha en pekmobil, utan en hållbar sak... ;-). Innan vi åkte hemåt så shoppade jag med varsin semla.

Var hemma igen efter ett par timmar. På med mer ved i kaminerna, sedan kaffe och semlorna - mums. T och jag hjälptes åt att klippa klorna på hundarna, både Lexi och Lillan. Även ett par katter fick sina klor avkortade. Har ju några katter som aldrig går ut...

T och Lexi åkte sedan hem till lägenheten och jag satte igång med att jobba åt Gränsbrytning ett par timmar.

Innan jag sedan parkerade mig i soffan för resten av kvällen, så var det ut i kylan en sista gång och in med pållarna. De ville minsann ha kvällsmat ;-).

Kollade sedan på sherlock holmes och nu är det dags att förpassa sig till sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0