20/2 Söndag - tokkallt...

Uppe med tuppen var det som gällde idag! Kl 7 kravlade jag mig ur sängen och fixade mig iordning. Strax innan 8 släppte jag ut pållarna sedan så gav jag mig av mot Kumla - och totalt tokkallt var det ute :-O Jag hade minus 20 grader när jag åkte hemifrån och lika kallt var det i Kumla. Tur man hade motorvärmaren i bilen, annars hade jag nog inte kommit iväg...

I Kumla var det hopptävlingar vid Hagaby ridklubb och jag åkte dit för att vara hästskötare åt AN som skulle göra en start med sin pålle. Kom fram på avtalad tid och AN höll på och gick banan. Det såg ut som om hon lika gärna kunde vara på en hundutställning... hon var inte ensam om att springar runt i ridhuset med en vovve på släptåg ;-)

När hon var klar så var det dags att plocka ut hennes pålle ur trailern... hennes pålle är en söt liten fux, ett fullblod som gått löp - kommentarer överflödiga. Pållen trodde han var ute på banan igen - lite lätt övertaggad är ordet ;-). Efter att trampat runt lite så var utrustningen på plats och ryttare i sadeln.

Jag var inte ett endaste dugg avundsjuk på AN... tunna tävlingskläder - jag hade i alla fall på mig termobraller och tjock vinterjacka - och var ändå som en enda stor isbit!!! Fy f*n vad kallt det var :-O.

Jag fick ta hand om AN vovve, en labblandning - som inte frös i alla fall och snäll lite gullig vovve är det :-). Lite lätt djupfrysta blev det så AN's tur att ta sig an hinderbanan - jag hade med mig filmkameran och filmade ritten. Tyvärr så var det ju så snorkallt ute att när jag kom in i ridhuset så immade ju linsen igen efter ett tag. Tänkte inte på dé

När AN var klar med sin ritt så installerades pållan i sin trailer igen. Pållan verkade tämligen nöjd med sin insats ;-). Vi tog sedan en fika för att få upp värmen. Tänkte kolla på lite hoppning, men just då så blev det paus för bygge av ny bana. Istället gick vi till Jannes Ridshop. Det fanns ett fåtal varor kvar, och självklart hittade vi några fynd :-). Jag shoppade 2 st polotröjor av märket Kyra, ett par nya putsvampar och så stübben lädertvål i flytande form. Vi fick också varsin kalender från "Stallboken" eftersom vi shoppade. 

Efter shoppingen var det dags att åka vidare. Jag åkte hem till T. Där tinade jag upp mig och käkade lunch - T bjöd på Tacopaj som smakade mums.

Jag lånade sedan T's dator och med hjälp av hans snabba Internetuppkoppling så var filmen från M1's ritt i går uppladdat på 2 minuter. Hemma hos mig hade det tagit 3 timmar *suck*

Länk till del 3 i ÖFK's Dressyrcup och programmet var alltså ett dressyrryttartest - kommer inte ihåg vilket bara *skäms*

http://www.youtube.com/watch?v=caMGITSMH8Q&feature=player_embedded


Efter den goda lunchen åkte jag hemåt. Dags att ta itu med stallsysslorna i mitt eget stall. Lillan tyckte inte det var så himla lattjo lajbans att komma ut i kylan - nu på em var det minus 6 grader. Hon frös... Det första jag fick göra var att klättra upp på höloftet för att slänga ner mat till pållarna. Knappt att jag kom upp påpälsad som jag var. För att inte tala om när jag skulle ner.... dagens motionspass att ta sig upp och ner från höskulle iklädd kläder à la michelingubbe ;-)

När jag precis mockat klart boxarna så kom T. Han hade tagit en sväng till Marieberg där han shoppat uppvärmningsbara vantar *vill ha!!*. Vi fika lite kaffe och jag värmde upp mig en stund innan jag tog itu med pållans motion för dagen.

Kollade ju av dagens fynd också :-). Totalt 300 kr betalade jag för detta :-)



Det är vad EN av jumprarna kostade en gång i tiden till ordinarie pris...


Efter lite uppvärmande kaffe var det så dags att ta itu med Oktawias motionspass. Det var ju vacker väder och jag utnyttjade det sena em-ljuset till att tömmköra damen. Det var rätt länge sedan jag gjorde det hemma så det skulle bli kul - trots kylan ;-)

Pållan blev infångad och så snabb iordninggjord. Damen var på hugget och taggad att få komma ut. Märktes att hon tyckte det var trevligt att få komma ut och se sig omkring i dagsljus ;-). Värmde upp genom att skritta fram och tillbaka i vår gata. I hästhagen som ligger brevid gatan bor det 2 stycken ystra unghästar... de tyckte det var lattjo lajbans värre när jag kom tömmkörandes med en kuse. Oktawia blev lite väl taggad så jag fick gå brevid och hålla koll på henne just när vi gick för hagen.




Jag tömmkörde ett relativt lätt pass idag. Vändplanen är ju inte så stor och nu med snövallar är den ännu mindre. Dock var underlaget riktigt bra. Så skritt och trav blev det - övergångar skritt-halt-skrit och trav-skritt-trav.




Oktawia skötte sig bra trots att de ystra unghästarna for runt i sin hage en bit bort. Ett par korta stunder tappade hon sin koncentration på mig, men det var när unghingsten gnäggade... i övrigt så skötte hon sig riktigt bra idag :-)



Efter ett tömmkörningspasset så blev pållarna åter utsläppta i hagen och serverades em-maten. T åkte hemåt och när jag var klar i stallet med fix av hästarnas mat så förpassade jag mig själv och Lillan in i huset för att fixa käk åt mig själv. Det fick bli pasta med bacon och champinjonsås - smakade smaskens.

Eftersom det ät tokkallt ute och våren verkar totalt har frusit inne så är jag lycklig över de små lökarna jag har står på mitt köksbord.

En föraning om att det blir vår någongång i alla fall :-)




Efter maten så hade Lillan och jag soffhäng en stund under en varm och gosig filt. Kollade på ett program på TV4 Fakta, handlade om djurräddning - bl a visade de en pitbull som blivit illa biten i ett hundslagsmål. Lillan som låg och snarkade under min filt - hon vet inte hur bra hon har det...

Efter soffhänget i en timme så blev jag lite rastlös, så jag tog itu med stryktvätten! Vilket i och för sig var välbehövligt ;-). Mellan varven gick jag matade kaminen så det blir varmt och skönt innan det är dags att gå och lägga sig.

Resten av kvällen ägnades åt att dra på sig alla ytterkläder en gång till för att plocka in pållarna och servera dem kvällsmaten. Var lagom klar med stallet för idag och fått av mig alla ytterkläder när Kommissarie Zen började på 1:an. Det får avsluta min kväll idag :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Karin

Men vilka superfynd i Kumla! Liten tröst efter köldpinan!

2011-02-21 @ 20:46:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0