22/2 Tisdag - Ridhuset...

Åkte bil idag eftersom jag var tvungen att shoppa lite kattsand. Inte så smidigt att åka buss när såna saker behövs inhandlas. Det blev alltså ett snabbt besök på Willys på vägen hem och eftersom jag åkte bil så var jag hemma samma tid som när jag åker buss.

Planen för kvällen var att jag skulle rida pållan. Men först så fixade jag lite käk åt mig, matade kissarna och gjorde rent sandlådor. Hann slösurfa och fixa lite telefonsamtal en stund innan det var dags att hoppa i stallkläderna och ge sig ut i kylan, -13 grader - lite lätt bistert med andra ord.

Lillan gillar inte kylan, så när jag prasslar med hennes termotäcker kommer hon springades och fullkomligt flyger in i täcket. Skönt att hon inte tycker det är pinsamt att vara "påklädd". Sedan hjälpte hon till med att mocka boxarna ;-).

Pållarnas bäddar är tämligen tjocka och de lyckas uppenbarligen hålla värmen för de fryser inte ihop. Bajskottarna är ju frysta, men det gör ju att det blir lättmockat, och resten av bädden är mjuk och skön.

När jag var klar med mockning och fix av hästmaten fick pållarna komma in. Nu kunde inte Lillan vara kvar i en hästbox (mysigt med spånet), utan fick parkera sig på ett hästtäcke bakom grinden till höförvaringen. Pållan blev sedan iordningfixad för att ridpass inne i ridhuset och  efter lite pyssel med att få på släpet så kunde jag lasta och åka iväg med alla. Inne vid ridhuset mötte T upp mig och tog hand om Lillan. Det är ju för kallt för henne att sitta kvar i bilen. Så under tiden som jag och Oktawia roade oss i ridhuset, tog T och Lillan en promenad. Det har ju blivit dåligt med promenader för Lillan eftersom vi varit totalt isolerade på vår gård pga grannens lösa hundar. Så Lillan tyckte det var väldigt trevligt att få komma ut och lufta sig lite ;-).

Jag och Oktawia kämpade på. Idag var det mer motion av matte än av hästen. Okatwia skötte sig bra, det var jag som absolut inte hade någon ordning på min kropp. Min högra ben var sämre idag än vad det brukar vara. Bara att gilla läget och kämpa på. Hade glömt sporrarna också, men det visade sig funka ändå - till med galoppen funkade. Kan ju beror på att en annan ryttare satt upp ett par studshinder på ena halvan av ridhuset - pållan vaknade till liv då... ;-). Tyvärr blir det inte några studs över hinder med matte på ryggen - damen får allt vänta till beridaren sitta på :-).

Vid 21-snåret var ridningen överstökad och vi styrde kosan hemåt. Höll på att frysa ihjäl när vi kom hem - tycker kylan blir jobbigare och jobbigare... Tur att pållan inte var speciellt pysselsjuk när jag kom hem. Det var bara den nödvändigaste avskötseln för sedan är det MAT som gäller för pållan ;-).

Var klar i stallet vid 22-tiden och lite lätt sönderfrusen blev det en kopp varm mjölk framför nyheter och en varm filt, innan jag förpassade mig till sängen.

Roligare än så blev det inte idag.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0