31/12 Nyårsafton

Började deagen med att kravla mig ur sängen för att gå ut och släppa ut pållarna. Kravla är ordet - gisses vad jag var trött... men pållarna är tvunga att komma ut och framför allt få sin frukost. Tanken var att jag skulle kravla mig tillbaka till sängen när jag var klar med utsläppet. Men när jag kom in så hade jag ju vaknat till och framför allt så såg jag att huset var i stort behov av städning!!!

Alltså en snabb dusch, på med kläder och så körde jag igång med storröjning av undervåningen. Med hundar som fäller och som löper så blir ju inte golven så himla fräscha *harkel*. Men först in med en omgång risgrynsgröt i ugnen!

M1 och P kom när jag höll på att städa som värst, M1 stod för Oktawias motion idag och det blev uteritt. När de kom tillbaka var jag i princip klar med städningen och gick ut till stallet. Ritten hade gott bra och så bokade vi in träningspass fram till första deltävlingen i ÖFK's dressyrcup.

Jag städade sedan klart - hade badrumemt kvar - och var lagom klar med allt när T kom. Vi käkade nylagad risgrynsgröt (kokt i lergryta) och skinkmacka till lunch. Sedan for vi iväg till Marieberg och när vi åkte så passade jag på att fota mitt hem lite :-).

Stall Kartorp vid 13-snåret på Nyårsafton - vitt och fint :-)




Framsidan som syns från vägen.



Väl framme vid Marieberg gjorde jag ett snabbt stopp på Bokia för att köpa en ny kaleder till min filofax - har glömt det tidigare och var jag i stort behov av en för 2011 ;-). Vi i stannade sedan vid Willys där jag shoppade kex och ett gäng med goda ostar till kvällens bravader. Därefter fortsatte vi till Kumla för att hälsa på T's pappa. Han ville få lite besök så här på nyårsafton. Tillbringade ett par timmar där innan det var dags att åka hemåt igen. Hade ju lite att pyssla med innan kvällen. T lät Lexi busa av sig lite på tomten innan det var dags för honom att åka till lägenheten. Tur att det är Lexi som bor hos honom, med tanke på kvällens smällare. Lexi tål höga ljud - det gör inte Lillan.  

Jag satte i alla fall fart när jag kom hem. Det var skönt att få städat på fm, men däremot så hade jag inte hunnit  med att fixa stallet. Det blev nu gjort under sen em istället. Var lagom klar med mockning, fix av hästmaten och planeringen för pållarnas fodringar för kvällen, när det var dags att fixa iordning mig själv :-).

Pållarna blev intagna kl 19 och fick kraftfoder, vatten en omgång hö så de skulle klara sig några timmar. Det blåste rejält ute så de tyckte det var rätt skönt at tkomma in.

Plockade iordning det ätbara och drickbara som jag skulle ha med mig och så fixade jag iordning mig själv. Såg hyfsat representabel ut när jag sedan for in till stan ;-).

Jag åkte till kamrat K och efter lite funderande så blev det min bil hem till vår kamrat S. Hade kunnat gå över stan, men vi kände oss lite bekväma :-). Jag hade i alla fall tur och fick tag på en parkering runt hörnet vid S's port.

Kvällen tlllbringade hemma hos S och hennes mysiga lägenhet och mysiga kissar. Vi hade knytis med ost-tema :-) och vi lät oss väl smaka under kvällen *fniss*. Tänk att det kan vara så gott med ost och kex plus tillbehör :-)




Kamrat S har 3 st fina kissar, vara 2 lät sig klappas...

Herren i huset ville inte lämna sängen ;-)



Herre nr två låg brevid herre nr 1, men under täcket - ville alltså inte vara med på bild... ;-).

Damen i huset ville gärna vara med oss i köket...



Vi hade en jättetrevlig kväll med massor av goda ostar med tillbehör, men hux flux så närmade sig 12-slaget med raketfart och vi ville naturligtvis se fyverkerierna vid slottet. Alltså blev det dags att ge sig ut. Till vår förvåning hade vädret slagit om och det var plusgrader för första gången sedan november :-O - resultatet - svinhalt!

Vi halkade oss iväg till slottet - gatorna var fyllda med folk som var ute i samma ärenden - ett trevligt typ av "lämmeltåg" faktiskt :-)

Och så kom 12-slaget och fyverkerierna drog igång :-). Hade med mig min lilla kompaktkamera - tar inte lika bra bilder som en systemkamera - men funkade rätt bra ändå ;-)










Vi vandrade tillbaka till S's lägenhet när fyverkerierna var avklarade och såg till att hon kom hem ordentligt. Kändes som att kvällen var precis lagom klar nu, så jag skjutsade hem K och sedan for jag hemåt till Stall Kartorp.

Hemma var det lugnt - grannen vaktade kullen ;-). Kollade till pållarna i stallet och de var lugna. De brukar inte reagera på smällare när de är i stallet, men man vet ju aldrig. Utfodrades en sista vända med vatten och hö - matte vill kunna sova i morgon bitti ;-).

Kollade lite på The Doors-filmen innan det var dags att uppsöka sängen.

Ha ett Gott Nytt År!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Kamrat S

Trevligt inlägg med många fina bilder. Bilden på SV var helt underbar. Raketerna lät sig fångas på bild-bra gjort! Jag är seeeeg idag!

Ha det bra och tack för igår!

2011-01-01 @ 23:03:43
Postat av: Lizzie

Tack själv för en trevlig kväll :-). Väldigt mysiga kissar. Åka iväg till ridhuset med pållan så M1 kunde rida - det var ju ungefär vad jag orkade med så här dagen efter ;-)

2011-01-02 @ 09:35:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0