18/7 Måndag - Mäta, mäta, mäta....

Klev upp vid 9-snåret - vaknade av ljudet av regnet. Gjorde mig inte speciellt mycket - tycker nästan att det var lite mysigt med regn. Framför allt så behövs det...

Käkade frukost och gjorde mig iordning för en tur till stan. Vid 10.30 var jag klar för avfärd och låste huset och gick ut till bilen.

När jag satte mig i bilen och skulle sätta fast bilbältet så upptäckte jag nåt olustigt.... mitt bilbälte hade någon roat sig med att karva sönder :-( :-O

Vad i helvete finns det för djävla idioter egentligen!!!! I torsdag när jag senast satt i bilen så var detta bilbälte helt *morr*



Kändes högst olustigt att köra iväg. Vad mer har blivit saboterat? Kollade bromsarna direkt och de verkade funka i alla fall.... Men man kan ju verkligen fundera på ifall någon vill ta livet av mig. Skulle jag krocka med detta bälte så skulle det absolut inte hålla.

Så nu måste jag köpa ett nytt bilbälte - inte direkt en utgift jag räknat med :-(.

Jag åkte i alla fall iväg och hämtade T och vi fortsatte sedan till Lantmäterit och efter lite köande så fick jag hjälp. Jag förklarade mitt ärende och jag fick ut en fastighetskarta över min fastighet med de korrekta måtten på min tomt. Fastighetskartan var skalenlig så det var bara hem för att mäta upp tomten.

När vi var klara vid lantmäteriet så åkte vi iväg till Granngården där jag köpte Stalosal och ett par balar med pappersströ till hästboxarna.

Åkte sedan vidare till Willys och shoppade lite grönsaker och kylvaror. När shoppingen var avklarad så var det full fart till lägenheten och T fixade iordning lunch - kycklingpytt blev det idag - smakade bra med mat.

Efter lunch och kaffe så tog fastighetskartan och får hem till Kartorp. Det första jag gjorde när jag kom hem var att kolla vart kissarna var någonstans. De har ju upptäckt att det finns en undervåning... och  mycket riktigt. De små sötnosarna hade placerat sig i min soffa och såg ut att må rätt bra :-)



När jag kollat av kissarna så bestämde jag mig för att ringa Polisen och berätta om mitt bilbälte. Det räknas som skadegörelse och tyckte absolut att jag skulle göra en polisanmälan. Så det gjorde jag. Fick också rådet att anmäla igen ifall något mer konstigt händer. 

Det har ju varit lugnt med konstiga incidenter sedan jag tog bort min förra häst, men, men konstigt folk finns det gott om. 

När jag var klar med samtalet till Polisen så dök T upp efter en vända till Marieberg och det blev till att resten av em pyssla med att mäta och mäta och mäta.

Först så mätte jag ut att måtten på fastigheten stämde och att avståndet mellan hus och uthus också stämde med kartan. Mätte sedan ut avstånden från lagårdsbyggnaden mot tomtgränsen. Enligt fastighetskartan så går tomtgränsen 8 meter från min lagård just den sträckan som den gamla gärdessvägen går utmed. Vägen hamnade helt klart innanför och på min tomt!

Mätte sedan upp bakom mitt stall och där finns det två stycken gränspinnar, vilka verkade sitta på rätt ställe så dessa kunde vi utgå i från när vi sedan började mäta upp längden på min tomt. Enligt kartan så är tomten 130,5 meter lång på den sidan som gärdesvägen går. Och när vi kom längst ner mot den sidan som vetter mot mitt brygghus så visade det sig att min tomtgräns går cirka 2 meter utanför mitt brygghus, men inte ända ut till diket. Alltså äger grannen cirka en meter av gärdensvägen utmed den sträckan. Detta gäller endast en sträcka då som rör sig om cirka 49 meter.

På Lantmäteriet fick jag också klarhet i det INTE förekommer några servitut när det gäller min traktorsväg. Det finns inte heller några servitut för grannen när det gäller min uppfartsväg. Den vägen ligger helt klart på min mark och det finns alltså INGA servitut som ger grannen rätt att använda den vägen.

Det jag har bland gamla papper över min fastighet är ett kontrakt som säger att det ska finnas en utfartsväg från min fastighet ut till allmän väg. Enligt Lantmäteriet så är det ett juridiskt godkänt kontrakt. Det är orginal och bevittnat enligt konstens alla regler.

Meddelade grannen om vart min tomtgräns går någonstans. Blir det stora protester så får väl Lantmäteriet komma ut och mäta upp och det är inte gratis direkt...

Så nu kommer vi i alla fall sätta upp mitt staket igen. T ska bara röja bort växtligheten och idag var det alldeles för blött, så det behöver torka upp först. Det är viktigt för mig att ha ordenligt med ström runt min tomt...

När mätningen var avklarad så tog vi en liten kaffepaus innan vi fortsatte med att fixa klart stallet. T hjälpte mig att skurva upp krubbor, klimattor, skyltar osv. Jag pudrade ut Stalosal i boxarna och så fyllde jag på med strömaterial och vips så var pållarnas boxar bäddade :-).

Hängde ut de prylar som jag ska ha i stallet, grimskaft, grimmor, varsitt täcke osv.  Gick sedan lös i sadelkammaren och städade den. Dammade hyllor och tvättade rent skåpluckor osv. Avslutade med att sopa rent golvet ordentligt.

Framåt kvällningen så var allt klart. Sedan i torsdags så har vi alltså lyckats tvätta stallet, gjutit golvet, målat det svarta och oljat trät. Jag har också tvättat rent ett gäng hästtäcken och annan utrustning.

Är himla nöjd med resultatet :-)



Nu är det bara pållarna som saknas och det blir imorgon dé ;-)

Får se hur vädret artar sig resten av semestern. Får jag lust och det är OK väder så tänkte jag sätta igång med att måla utsidan av min uthus - skulle inte skada nämligen...

Vi avslutade i alla fall kvällen med att sitta och softa under mitt partytält. Det var en skön kväll så det gäller att passa på :-). Till sist så blev det dags för T och Lexi att åka till lägenheten och jag själv förpassade mig in i huset. Kissungarna och mamma katt letade jag rätt på och de blev instängda på toan på övervåningen. Lillan tycker busande kattungar är skumma saker så det var lugnast att ha kissarna på ett eget ställe.

Resten av kvällen kommer att tillbringas i soffan för min del i alla fall. Först ska jag kolla på Medium och sedan får det nog bli ett avsnitt av CSI ;-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Nina

Otrevligt men även om vi inte är helt kontanta just nu så kan vi väl hjälpas åt att hålla koll. vi kom hem från skagern i går och det verkar inte va ngt konstigt på våran gård men vi har inte kollat överallt.Tack på förhand/grannen

2011-07-19 @ 12:35:38
Postat av: Lizzie

Skadegörelsen har skett någon gång från torsdag natt till måndag morgon.

Ni var ju hemma både i fredag och lördags i alla fall...

2011-07-22 @ 23:52:23
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0