8/3 Tisdag - Internationella kvinnodagen...

Började denna viktiga dag med att åka iväg med min bil till fabror Bildoktorn. T mötte upp mig där och skjutsade mig sedan till jobbet så jag kom till jobbet i vettig tid.

På jobbet var det fullt ös direkt. Det ena mötet efter det andra avlöste varandra och det var inte förrän vid em-fikat som jag hann hämta andan. Dagen till ära så hade vi på jobbet beställt semla från Fröken Brogrens - fettisdagen OCH internationella kvinnodagen - måste man ju fira rejält :-). Semlan var av varianten "blandad" och smakade smaskens :-D

Det var meningen att T skulle komma och hämta mig vid 16.30, för att skjutsa mig till min bil. T hade varit snäll och gjort klart affären med fabror Bildoktorn eftersom han stängde tidigare än vad jag kunde åka från jobbet. Ska göra klart med T sedan.

Tyvärr hade T missförstått mig när det gällde tiden, så han kom kl 17... hm... lite svårt att hinna hem och hinna klart med stallet innan 18.30 då M1 var inbokad. Löste det hela med att M1 kunde komma kl 19 istället.

Hämtade således min bil. Den är nu pigg och fräsch och förhoppningsvis  håller den sig i det skicket ett bra tag... besöket hos farbror Bildoktorn grävde ett djupt hål i plånboken - för att inte tala om vad besöket hos bensinmacken gjorde när jag tankade upp bilen med soppa innan hemfärden.... jisses säger jag bara!! Synd att bilen inte kan gå på luft istället ;-)

Väl hemma så blev det snabbt lite käk och så full fart ut till stallet. Idag blev det mockning och fix av hästmaten i raketfart. Hann bli klar med allt tills det att m1 och P kom vid 19-snåret. Hade bara kvar att haka på trailern.

Så under tiden som M1 började fixa med pållan så gick jag ut och hakade på trailern på bilen. Gick bra, men mindre bra att komma någonstans... total blankis - ja just dé jag! Jag skulle ju sanda innan jag hakade på trailern!!!

Bara att hämta sand och sanda på stallplan, gårdsplanen och i bilens hjulspår - sedan var det inga problem att komma loss med trailern och ställa iordning den så pållan kunde kliva ombord.

Vi kom så iväg utan problem var vid ridhuset kl 20. För mig och Lillan började vi kvällens besök i ridhuset med att vi tog en promenad. Lillan tyckte det var trevligt och pinnade på rejält. Tills vi mötte ett par som var ute och promenerade i mörkret... då tyckte Lillan att det var bäst att söka skydd bakom mattes ben och en av personerna var ungefär lika rädd för Lillan... Men mötet gick bra och vi knatade vidare. Blev en kort promenad på 25 min så när vi kom tillbaka i ridhuset var M1 i full gång med ridpasset. Idag var det hoppsadeln på och det funkade att bygga upp ett litet hinder mitt på ridbanan. Det var bara M1 och ett privatekipage i ridhuset så det var OK med det lilla hindret. Övningen gick ut på att rida en stor 8:a och hoppa över det lilla hindret mitt i 8:an. Först i trav och sedan i galopp och då fick pållan träna på att byta galopp över hindret.

Övningen funkade finfint och det verkade som om pållan tyckte det var lattjo lajbans värre ;-). Kul att man kan hitta på lite roligheter trots att det var ridhusridning :-D

Var hemma igen vid 21-snåret. Pållan blev omhändertagen och ryggen masserad med lite arnika. Verkar som om damen har lite träningsvärk i länden - i annat fall är det pälssättningen som kommit igång. Lite stretchning blev det sedan för pållan innan kvällsmaten serverade.

Till sist så var jag klar och kl 22 kunde jag parkera mig i soffan för att kolla på lite nyheter - men nu är det sängen som gäller!

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0