29/9 Torsdag - Tur...

En hektisk dag på kontoret avslutades med ett möte med friskombuden ute i våra lokaler på Vattenverket. Vi
blev klara 15 min innan utsatt tid och när jag släntrade ut till bilen så såg jag ett det kom den ena polisbilen efter den andra. De parkerade på samma parkering som jag ställt min bil. Jag och min arbetskamrat undrade vad de pysslade med, men så såg jag hundförarna... Poliserna tänkte utnyttja en stor grönyta för polishundsträning...

Eftersom EVIN-tävlingen pågår för fullt så svor jag över att jag inte hade med mig systemkameran, men så kom jag på att jag hade ju med mig pocketkameran i väskan... Hm, detta var ju ett tillfälle som man inte fick missa...

Alltså gick jag fram till poliserna och frågade ifall jag möjligvit skulle kunna få fotografera deras hundträningspass.
Till min stora förvåning och glädje så blev de jätteglada och jag fick mer än gärna fotografera :-). Förklarade varför jag ville fota och polisen som spelade bov förklarade för sina kollegor att de skulle delta i vinnarbilden till en fototävling *fniss*.

En schäferhunden var 6 år och den andra var 2 år - märktes att de tyckte detta med att jaga bovar var hur kul som helst ;-). Totalt fokuserade på sin uppgift kan man lugnt säga ;-)



Poliserna berättade att 8 timmar i veckan ingår att träna hundarna på arbetstid, inte mycket egentligen... Han som spelar bov visade att hans arm - trots skyddsutrustning - fick några rejäla törnar. En schäferkäft som slår igen - det är några kilons tryck där...

Det var i alla fall himla kul att jag fick kolla på träningen och alla poliserna tyckte det var jättekul att få vara med i EVIN :-). Är helt lycklig över att ha haft sån TUR att jag lyckades springa på poliserna och deras vovvar :-)

Efter fotosessionen så åkte jag ut till Marieberg. ÖB har nu öppnat sin butik och hade bra pris på värmeloggs. T mötte upp och hjälpte mig att packa bilen full ;-).

Efter avslutad shopping var det sedan full fart hemåt och T hängde på. I med lite mat och så kaffe. Jag hoppade sedan i stallkläderna och tog itu med stallet. T var snäll och sågade lite ved åt mig när jag pysslade med mockningen.

En tur till ridhuset stod på schemat och jag skulle möte upp M1 inne på ÖFK eftersom hon var upptagen med ett möte. Efter avslutad mockning och fix av hästmaten, tog jag således in pållarna och fixade iordning Oktawia för ett dressyrpass inne i ridhuset. Trailern hakades på bilen och idag så klev pållan på rätt hyfsat. Tvekade först att kliva in i trailern, men jag lyckades övertala damen utan större problem. Så full fart in till ridhuset där vi mötte ryttarinnan :-)

Under tiden som M1 värmde upp pållan så tog jag och T en liten promis med vovvarna innan han och Lexi åkte vidare till lägenheten. Jag passade också på att åka iväg och tanka bilen under tiden som M1 red pållan. Skönt att slippa ha med mig hästen till macken.

Hann i alla fall se slutet av  ekipagets ritt och idag så var Oktawia på mycket bättre humör än i tisdags. De passade på att rida igenom LB:1 programmet som avslutning på ridpasset. Funkade helt OK. Lilla hästen skötte sig bra idag :-).

När vi skulle lasta för att fara hemåt - så klev pållan snällt ombord i alla fall :-).

Var hemma igen vid 21.30 och sedvanliga kvällsysslor fick avsluta kvällen. Alltså att pållan blev ompysslad och kvällsmaten serverades. Trailern mockades ur och parkerades på sin plats. Kom lagom in i huset vid 22-snåret för att hinna kolla på sena nyheterna. Nu är det i alla fall sängen som hägrar...

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0