6/4 Fredag - Långfredag...

Riktigt skitväder vad det idag. Regnade när jag släppte ut pållarna, men det övergick snabbt till snöstorm :-(. Jag fixade iordning mig själv och käkade frukost. Det blev inget soffhäng i samband med frukosten utan istället så snabbade jag på och så var det full fart ut i stallet. Fixade iordning mockningen, vatten och hästmaten. Hade planer för dagen och ville ha stallfixet avklarat.

När jag var klar istallet så piffade jag till mig själv lite och så for T och jag in till stan och hämtade upp kamrat KN. Vi for sedan vidare ut till Eklunda stuteri - de hade hingstvisning idag och jag har ju planer att betäcka Oktawia i framtiden. En dressyrhingst som jag i sådant fall funderar på att använda är Dahlwinnie, och han skulle visas idag.

När vi kom fram fick vi en parkeringsplats tilldelad oss, vilket var tur för det var hur mycket folk som helst på plats. Vi fick korv och kaffe och så förpassade vi oss till ridhuset. 

Stuteri Ask från Danmark har kommit till Eklunda med ett gäng fina hingstar. Mest hopphingstar och även om jag inte är ute efter en hopphingst till Oktawia så tycker jag att de är fantastiskt fina.

Tror detta är CiCi Senjor Ask - hoppade med en helt otrolig lätthet!
 


Den ena snygga hingsten efter den andra var inne och visade upp sig, men näst sist av allihop kom så den jag väntade på.

Dahlwinne 1180 - här kommer en liten bildbomb :-)



Skänkelvikning



Ökad trav 



Lite galopp



Galoppiruett varv 1



Galoppiruett varv 2



Efter uppsutten uppvisning så visades hingsten naken alltså utan ryttare och sadel. Dahlwhinnie var hur cool som helst.



Mycket snygg hingst!



Efter visningen av hingstarna så fick kolla runt i stallet och titta närmare på dem i sina boxar. Det gjorde alla andra som var på plats också. Alltså var det proppfullt i stallet. Jag hade velat prata lite med ägaren till Dahlwinnie för att få reda lite mer om hans temperament. Dock var det proppat med folk i hans box så jag kom inte i närheten. Kunde dock konstatera att Dahlwinnie tog uppståndelsen med upphöjt lugn. Brydde inte det minsta om att det var fullt med främmande folk i hans box. Säger en del om temperamentet ;-).

När vi var nöjda med besöket på Eklunda så for vi vidare till Marieberg och stannade först vid Cafe Garden där vi käkade lite mat. Idag fick det bli köttfärspaj - smakade kalasbra. Eftersom vi var totalt sönderfrysta utan att stått i ett kallt ridhus så var det himla skönt med varm mat.




Mätta och belåtna åkte vi sedan vidare. KN och jag gjorde ett besök på XXL och spanade lite under tiden inne på Mediamark - han hittade lite filmer som vanligt.

Det blev också besök Grizzly och Hööks  innan vi var nöjda för idag och for in till stan med KN. T och jag passade på att shoppa lite på Willys innan det var full fart hemåt.

Väl hemma så tog jag in pållarna och gav dem lite em-mat inne eftersom M1 och P var på ingång. Sedan var det full fart in i huset. Drog på mig stallkläderna igen och hann också kolla av mail osv innan det var dags att ge sig i stallet. M1 och P hade kommit vid 17.30-snåret och pållan var snart iordningfixad för ett besök i ridhuset. M1 har börjat återhämta sig efter förkylningsveckan, men det blev ett lugnt pas idag så hon inte skulle överanstränga sig. Pållan skötte sig bra och idag var vi helt själva i ridhuset. Vi var hemma igen vid 19-snåret och pållan blev sedvanligt omhändertagen. Pållarna fick sedan stå kvar inne och käka lite hö. Själv förpassade jag min in i huset och resten av kvällen tillbringades med att slösurfa, gå igenom filmerna från dagens hingstvisning, glo på TV. Och roligare än så blev inte denna kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0