16/8 Torsdag - Sommar...

Helt otroligt skönt sommarväder har det varit idag. Jag hade tänkt mig att cykla till jobbet, men sov dåligt i natt och efter endast 5 timmars sömn så var jag mer död än levande när klockan ringde. Så jag snoosade ett tag innan jag lyckades kravla mig ur sängen.
 
Förmiddagen försvann snabbt och inkluderade även ett besök på arbetsförmedlingen. Jag var med T som moraliskt stöd då han hade möte med en arbetsförmedlare, arbetskonsulent och sin enhetschef. T har en månad kvar av sin OSA-anställning och det blir så att han är nu tvungen att acceptera en praktikplats på ett privat företag i fyra veckor. I och för sig är det jättebra, men nackdelen är att praktikplatsen ligger 4 mil från hemmet.... väldigt mycket längre än vad han har till jobbet idag. De erbjöd i alla fall reseersättning under praktiktiden så han ska ha råd att åka. Så får vi se om det funka och om det kan generera en riktig anställning. Inte så mycket att orda om  och mötet var snabbt avklarat. Men det där med att alla OSA-anställda som blivit uppsagda skulle få fasta jobb inom kommunen - det var ren och skär lögn...
 
Väl tillbaka på jobbet så var det bara att kavla upp armarna och jobba. T går ju hemma med lön tills praktiken börjar så han skulle hem och måla på huset. Så när jag kom hem efter jobbet var jag nyfiken på ifall han målat nåt och hur långt han kommit.
 
T hade faktiskt varit riktigt flitig. Västra sidan av utbyggande på huset var målat, och så hade han kommit nästan halva norra långsidan. När man såg vart han målat så var det ännu mera uppenbart att uset är i stort behov av lite ny rödfärg ;-)
 
 
Jag käkade lite mat och så tog jag itu med stallpysslet. T fortsatte att måla tills jag var klar med stallet och fixat klart Oktawia för en tur till ridhuset. Det var en riktigt fin sommarkväll, varmt och skönt. Kan erkänna att det inte lockade sådär jättemycket att behöva fara iväg till ridhuset, men Oktawia behövde ridas igenom. Så vid 19-snåret var det dags för avfärd mot ÖFK och även om en viss hämnngslös Nalle gjorde vad han kunde för att vara i vägen... ;-)
 
 
 
Nalle fick alltså finna sig i att vila någon annanstans så trailern kunde hakas på bilen vi for iväg. Så vid 19:30-snåret satt jag i sadeln och det blev framskrittning runt SM-banan. Oktawia fick  finna sig i att skritta fram i ett raskt tempo och det funkade bra. När vi kom till ridhuset så värmde vi upp i trav och galopp, vilket funkade bra. För dagen var Oktawia på ett bra humör rörde sig framåt utan att jag behövde driva som en vettvilling. Tränade sedan på övergångar skritt-trav-skritt, galopp-skritt-galopp, även övningar i skänkelvikningar som funkade bra. Oktawia var nästan lite pigg idag för omväxlings skull så efter 50 min var vi klara. Avskrittning fick bli ute då det var en helt underbar kväll och både jag och hästen var rejält svettiga ;-). Efter avskrittningen var det så dags att lasta in damen och åka hem, det tog en stund. Precis när Oktawia skulle kliva in i trailern fick hon syn på en person som höll på och byggde på ett fälttävlanshindern ute på terrängbanan. Spännande värre och det var hon tvungen att vrålglo på. Till sist var damen inne i trailern i alla fall och vi kunde fara hemåt. Väl hemma så blev pållan avsvampad innan hon blev insläppt i sin box och det väntande kvällshöt. Plockade undan alla prylar, mockade ur trailern och parkerade den sin plats. Oktawia fick kvällshavren, kittisarna fick mat och vatten innan jag själv förpassade mig in i huset. Fler kittisar fick mat och vatten innan jag själv däckade i soffan för att kolla på nyheterna lite. Nu är det bara sängen som väntar och detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0