1/1 Söndag - Nyårsdagen 2012

Idag fick det bli sovmorgon, pållarna fick ju hö mitt i natten - och har de bara mat och vatten så är ju läget under kontroll. Jag kravlade mig ut till stallet vid 10.30 (kom isäng kl 3 i natt) så var det inget konstigt.

Även om jag var nykter under gårdagskvällens roligheter så kände jag mig sliten och trött ;-). Det fick bli frukost i soffan framför TV:n som vanligt. Där kunde jag dock inte slappa för länge. Vid 14-snåret hade jag bokat in tid med min höbonde för hämtning av hö. T skulle hjälpa till och vi var tvungna att åka vid 13.30.

När jag vaknade till liv så snöade det stora flingor och marken blev snabbt täckt av snö. Så när det var dags för mig att ge mig ut och fixa stallet fick jag börja med att skotta framför stalldörren. Det ungefär 5 cm snö som hade kommit, inte mycket men jag ville slippa trampa runt i snön och dra in den i stallet.

Idag så tog mockningen tid eftersom hästarna stått inne lite längre än vanligt, till sist så jag klar med allt. Hann till och med skotta av halva stallplan från snö innan vi åkte iväg till höbonden.

T körde med sin bil och 4-hjulsdriften behövdes  - det var snorhalt på vägen. Med min Volvo hade vi inte kommit så långt med släpet fullt med hö.

Vi var på tillbaka igen vid 15-snåret och vi tog en liten fika innan det var dags att slänga upp hög.

När vi tog itu med att slänga upp höt så snöade det inte längre, det var nogn formm av underkyldt  regn som droppade ner istället. Idag var höbalarna tyngre än vad de brukar vara ;-) så det tog en stund att få alla balarna på plats på loftet. Skönt när det var klart - då har jag hästmat hemma för en månad till :-).

Jag fortsatte med att skotta lite mer snö. Även om det kommer regna bort så hade det kommit så pass mycket snö att det behövde skottas. Blötsnö... kommentarer är överflödiga. Förhoppningsvis så smälter eländet bort snabbt...

T och Lexi for sedan vidare till lägenheten och tog hade ju nått annat att ta tag i. Nämligen att fortsätta med min uppsats.

Diagrammen som jag gjorde igår blev idag inkopierad i uppsatsen och så påbörjade analysen av resultatet. Arbetatde koncentrerat med uppsatsen under 4 timmar - vid 21 så var jag så trött i mössan att jag var tvungen att göra nåt annat. Som tur så började Mordne i Midsomer på 1:an. Bra paus för hjärnan :-)

Nu är det i alla fall dags att ge sig ut för att plocka in pållarna för kävllen och servera kvällsmaten. Och roligare än så här blir det inte idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0