15/1 Söndag - Påfyllning

Oktawia hade inte blivit ett dugg bättre i sin hov under natten, dock inte sämre heller. Så hon fick gå ut i hagen och så hoppas jag att hovis hör av sig i morgon bitti. Efter att släppt ut pållarna och gett dem frukost så förpassade jag mig själv in till soffan och så blev det frukost framför nyhetsmorgon. Rätt skön start på dagen :-). Men sedan blev det till att sätta fart. Planen för dagen var att titta på de kommentarer jag fick av min opponentgrupp och de anteckningar som jag själv gjorde utifrån vad min examinator.

Vid närmare läsning av mina anteckningar så insåg jag att jag fick ta tag i metoddelen på min C-uppsats - den behövde fyllas på och förtydligas. Så fram med litteraturen och så läste jag och skrev och läste och skrev.... Gjorde en paus mitt på dagen för att gå ut och fixa stallet, lunchmata pållarna och så mata mig själv.

Jobbade med min uppsats hela dagen. När jag var klar med vad jag kunde fixa med metodavsnittet och fyllt på med ytterligare 1,5 A4-sida under metod,  så gick jag igenom stavfel som upptäckts  och formalia rättades också till. Men efter 5 timmars koncentrerat arbete så var jag trött i mössan. Det var dags att röra lite på sig. Precis när jag tänkte ta på mig kläderna och ta en promis med Lillan så dök T och Lexi upp. Alltstå fick de finna sig i att följa med på en liten promis först. Hann utnyttja det sista dagsljuset under promisen och det var skönt att få röra lite på sig.

Efter promisen så fixade vi lite mat och en fika efter maten innan det var dags att gå ut till stallet en vända. Det är frysgrader och hårt i baken och med tanke på att pållan inte vill stödja riktigt på sin hov så tog jag in pållarna tidigare än normalt. Kollade av pållarna när de kom in. Oktawia är inge svullen eller varm i sitt ben, mer än över ballarna och har förhöjd puls i kotan. Så så vill hon inte ställa ner trakten på hoven. Jag kollade hoven, men undersidan ser helt OK ut. Tyvärr har jag ingen visitertång så jag kunde inte klämma på sulan. Men det är den hoven som hon hade tappsko på...så hovböld är högst troligt. Blir till att jaga hovis i morgon bitti...

Resten av kvällen så tillbringade jag med ytterligare lite småpyssel med uppsatsen, började kolla över den del över analysen som jag blandat ihop med diskussionen. Men det finns en gräns för hur mycket hjärnan ska orka anstränga sig på en dag. Så det fick räcka med uppsatsjobb för idag och istället blev det en date med strykjärnet och jag tog rätt på en stor hög med stryktvätt. Skönt med lite "ståjobb" ett tag.

Vid 21-snåret var det dags för sista vändan ut till stallet. Pållarna fick sin kvällsmat och Lillan blev kvällsrastan. Kvällen avslutad nu framför TV och en film som går på 3:an. Om jag orkar kolla klart återstår att se. Men detta var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0