31/12 Lördag - Nyårsafton...

Året sista dag! Och rejält kallt ute - men soligt. Så här på årets sista dag blev det ingen vilodag direkt. Efter lite frukost i soffan så satte jag fart. Dock inget fysiskt ansträngande. Jag ägnade dagen åt att arbeta med min C-uppsats.

På fm matade jag in resultatet från de enkäter jag hade kvar. Tog sedan en paus från uppsaten och det blev lite mat och så en vända ut till stallet. I kylan fixade jag klart allt med stallet, mockning och hästmaten. Vattenhinkarna fick jag dock ställa in i sadelkammaren så de inte skulle frysa ihop helt.

Pållarna fick sin lunchmat och Lillan passade på att busa runt ute i frosten ;-).

Efter pausen med stallfixet så var det in i huset igen. Jag gjorde iordning kvällens efterrätt - en gotländks saffranspannkaka. Det tar inte lång tid att röra ihop smeten och under tiden som pannkakan stod i ugnen så fortsatte jag med uppsatsarbetet.

Efter 40 minuter i ugnen var läckerheten färdig :-)



Resten av em så roade jag mig med att göra små diagram i min excelfil som jag matat in enkätresultaten i. Det fick bli enkla stapeldiagram för alla frågorna - totalt 34 st diagram blev resultatet. himla roligt jobb för svaren blir så tydliga för varje fråga när de presenteras som stapeldiagram :-).

Till sist var det dags att slita sig från uppsatsarbetet och fixa till sig inför kvällens bravader. Tillpiffning med andra ord ;-)

Strax innan kl 18 var jag klar, men innan det var dags att åka så blev det stallet en vända till för att plocka in pållarna. De var inte så himla jättepigga på att få komma in. Bianca var lite stressad pga att det sköts raketer en bit bort. Kändes då bra att ta in pållarna en kväll som denna. Hö, kraft och vatten serverades. Och så for jag iväg. Blev en sväng till kyrkan först för att tända lite ljus. Men sedan var det full fart in till stan.

Jag åkte först och plockade upp kamrat KN och vi fortsatte hem till vår gemensamma kamrat SJ-L. Med mig hade jag saffranspannkakan, vispgrädde och björnbärssylt :-).

Vi hade sedan en himla trevlig kväll hemma hos SJ-L. Vi käkad hennes goda lökpaj *mums*, och så ost och kex som KN hade med sig. Framåt kvällningen toppade vi det hela med min saffranspannakak.

Alltså en riktig tjejkväll med äta, skratt och allmänt babbel ;-).

När tiden började närma sig 12-slaget så förpassade vi oss ut på stan och gick iväg till Slottet - tillsammans med halva stan. Mycket folk var det i farten ;-). Jag hade släpat med mig systemkameran och stativet för att försöka få till några bra bilder på fyverkerierna över slottet.

Det tog några knäppningar med kameran innan jag hittat rätt inställningar, men sedan så fick jag till några bra bilder :-)


















Fyverkerierna höll på i 10 min så vi var snart tillbaka hemma hos SJ-L igen vi fortsatt med att ha en trevlig kväll. Helt plötsligt så var klockan efter 2 och det var allt dags att pallra sig hemåt. I annat fall hade vi nog fortsatt att babbla på ett tag till ;-)

Efter 12-slaget fick jag också ett MMS från T - han skickade över en bild på Lexi och hur hon tog uppståndelsen med alla smällarna utanför lägenheten...



Totalt oberörd över att det lät som ett krig utanför...

På vägen hem så släppte jag av KN hemma hos henne. Fortsatte sedan hemåt - det tog lite längre tid än vanligt...

När jag kom ut från stan och ut på landsvägen så körde jag rakt in i värsta dimman... riktigt, riktigt otäckt var det. Tjock, tät dimma som dessutom flöt runt på vägen så jag såg knappt någonting. Körde cirka 40 km/h och började fundera på om jag skulle hitta hem. Det gjorde jag, men det tog ju en stund att ta sig hem ;-).

När jag väl var hemma så fick pållarna mer mat och Lillan blev nattrastad. Pållarna blev lite förvånade jag dök i stallet vid denna tid på dygnet ;-). Men de tackade inte nej till lite mat... Eftersom jag behövde få sova i några timmar så fick pållarna en ranson hö så de skulle klara sig tills jag skulle kvickna till liv igen ;-).

För att gå ner i varv lite så fick natten avslutas i soffan framför TV en stund och detta var allt för idag!

Gott Nytt År!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0