23/6 Lördag - Midsommardagen...

Kunde sova tills jag vaknade idag. Pållarna fick gå ute i midsommarnatten så matte får vila lite ;-). Och det behövdes. Somnade ifrån TV:n i soffan igår kväll, och när jag väl kravlade iväg till sängen så somnade jag på en gång och sov till 10 idag. Det var länge sedan ;-)
 
Kaffe intogs på balkongen och till att börja med så var det lite halvmudel väder idag. Slappade en stund och funderade på hur jag skulle lägga upp min dag. Visst var jag sugen på att måla, men samtidigt var huset i STORT behov av en omgång städning. Efter att ha slappat en timme så tog jag alltså itu med städningen. Gjorde en ordentlig grundständning av hela huset - och det tar en stund, typ hela dagen ;-). Under tiden som jag tvättade, plockade, dammade, torkade bort fluglortar, dammsög och moppade golvet - så höll T på med att fixa handbromsen på min bil. Dessutom fixade han matlagningen under dagen :-). När klockan närmade sig 16 så började jag bli klar och då började dessutom enorma regnmoln torna upp sig. Alltså skönt att få storstädning av huset avklarat innan regnet kom. jag plockade in pållarna också vid 16-snåret då bromstrycket var rätt stort. Alltså tyckte pållarna det var rätt skönt att komma in.
 
Vid 18-snåret kom M1 och P - samtidigt kom regnet! Under tiden som vi var i stallet så vräkte det ner rejält med regn och inte verkade det att avta heller. Men när det var dags att lasta så regnade det bara lite och snart for vi iväg till ÖFK.
 
Idag var det lite hoppning på schemat och P byggde upp tre stycken små hinder uppställde rakt över ridbanan. Dessa tre hinder skuttadde M1 och Oktawia sedan över och banan gick i en 8:a. Oktawia var inte sådär jättepigg och övningen lite svår, men hon fattade vad det gick ut på och taggade till på slutet. Skötte sig bra gjorde Oktawia  i alla fall. Så var det dags att lasta och fara hemåt. M1 skulle skritta av pållan avsuttet så sadeln förpassades till bilen. Och sedan var jag lite klantig. Jag hade Hondan och drog trailern med. När då Lillan och sadeln var placerade i skuffen så slog jag igen luckan... med bilnycklarna kvar i skuffen... alla dörrar inklusive skuffluckan var låsta... Lite trött jag blev på mig själv. Bara att fiska upp mobilen och ringa T och erkänna hur klantig jag varit. Han fick således hoppa in i gamla Gurkan med reservnyckeln till Honda och köra in till ÖFK. Tur att det inte är så långt att åka.
 
Under tiden som vi väntade på T så skrittade M1 av pållan och han var snabbt på plats. När pållan var lastad så hoppade jag in i Gurkan och åkte iväg till närmaste och tankade lite bensin. T väntade vid ÖFK under tiden, när jag sedan var klar med tankningen sor vi hemåt tillsammans. T ville inte ta ansvar för någon urlastning av pållan nämligen ;-)
 
När vi var hemma igen så blev pållan omhändertagen och kraftfoder serverades. Plockade undan alla prylar och mockade ur trailern.
 
Väl inne i huset så fick det bli soffan och lite TV för resten av kvällen. Tänkte först ta rätt på den rena tvätten som var placerad på matsalsbordet som någon typ av mellanlagring. Men där hittade jag två mycket trötta små kissar - och dem ville jag absolut inte störa ;-). Tvätten får vänta tills i morgon...
 
 
Istället fick det bli soffan och TV:n för resten av kvällen, så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0