25/3 Söndag - fortsatt utejobb...

Vacker vårväder idag också, men lite kallare än i går. Så när jag skulle släppa ut pållarna fick jag börja med att borsta av Oktawia - leran från igår satt fortfarande kvar - sedan på med ett tunt regntäcke. I natt så ställdes klockan om till sommartid och jag började dagen med att ställa om alla klockorna. Vips så försvann det alltså en timme ;-). Efter att fixat iordning mig själv och fått i mig frukost så fick det bli stallet och jag började dagens utejobb med att mocka, fixa vatten till pållarna och fylla på nytt strö i boxarna. När stallfixet var avklarat så fortsatte vi med utejobbet. Jag släpade ner ris till eldningstunnan och så krattade jag löv. T hjälpte mig även idag med trädbeskärningen och vi slet hårt med träd nr 3. Mycket ris var det på detta trädet och det var svårt att komma åt. T fick hämta förlängningsstegen för att komma åt alla vattenskott som växta högst upp i trädet.

Även idag så pausade med lite våfflor och kaffe innan vi fortsatte med trädgårdsarbetet. När vi var nästan klara med trädet så pajade grensaxen med långt förlängningsskaft. Utan denna grensax så kommer vi inte åt "skatbona" som sitter längst ut på varje gren. Alltså beslutade vi oss för att åka iväg till Marieberg för att se om vi kunde få tag på reservdel till grensaxen alternativt shoppa nytt verktyg. Så det fick bli snabbt ombyte till lite snyggare kläder och så for vi iväg. Mötte M1 och P när vi for iväg - De skulle fixa pållans motion i form av ett skrittpass - lagomt arbetspass så här efter vaccinationen.

T och jag for alltså iväg till Marieberg. På Bauhaus hade de bara nya saker - svindyra självklart. Vi for iväg till Blomsterlandet och där kunde de fixa fram den fjädern som gått sönder på min grensax. Dock hade de ingen hemma för dagen utan de skulle beställa en. Så det ar bara att fara hemåt och efter lite käk och kaffe satte vi fart igen.

De tre äppleträden som står mitt framför huset är i princip klara nu.




Alltså bara att ta itu med de övriga tre träden som befinner sig på samma gräsmatta men närmare syrenhäcken. Träden har så täta kronor så att det blir alldeles för skuggigt på marken. Resultatet är att gräset försvunnit och mossan sprider sig...

Dags atta ansa med andra ord... T satte igång med stora åkeröträdet  och jag tog det jag kom åt på astrakanträdet som står bakom åkeröträdet.



T - förste trädbeskärare... lite gnäll var det idag att han får slita hårt ;-)



Solen sken fint, men det var lite svarare ut nu. Dock blev jag rätt varm under tiden som jag släpade riset till eldningstunnan.

Vi upptäckte också att på nästan varje gren som T klippte på åkeröträdet så var det konstiga bulor där barken var helt bortfrätt på ena sidan - någon typ av sjukdom? I princip alla nya grenar hade angreppet. Vi har inte sett det på nåt av de andra äppleträden - skumt.



Vid 18.30 så fick det vara klart för idag med utejobbet. T och Lexi for iväg till lägenheten. Och jag själv gick in i huset och satte igång med dagens innejobbet - dags för lite städning. Efter att ha grejjat ute i 3 dagar så kan man lugnt säga att man dragit in rätt mycket lort. Dessutom fäller och löper Lexi...

En som inte bekymrar sig nämnvärt om någon typ av städning - det är Nalle... han har fullt upp med att hålla koll på sina domäner ;-)



Så jag tillbringade söndag kvällen med att fixa till huset. Det tog ett par timmar, men sedan så var det i rätt hyfsad ordning. Jag kommer ju inte ha tid att städa något under veckan och det var så mycket päls efter djuren så jag kunde inte vänta till nästa helg. Kommer väl behöva städa även då, men nu är det snyggt och prydligt för några dagar i alla fall.

Klar med alltså för idag så får filmen på TV4 avsluta min kväll. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0