7/10 Söndag - Oväntad shopping m.m...

 Även idag så var det en dag med vacker väder - soliga höstdagar är det bästa som finns :-). Efter att jag släppt ut pållarna så fick det bli frukost i soffan framför Morgontv på TV4 en stund innan jag satte lite fart. T ville åka iväg på en samlarmässa för att spana och eventuellt shoppa lite. Jag hängde med som sällskap, tänkte det kunde vara kul som omväxling till vanligt loppis. Sagt och gjort - vid 11-snåret drog vi iväg.
 
Samlarmässan bjöd på både det ena och det andra ;-). T hittade inget som han tyckte var värt att shoppa. Det gjorde däremot jag - som inte skulle ha nåt!! En dam sålde udda teskedar i silver och där hittade jag 3 stycken fina Olga kaffeskedar - jag har en sedan tidigare som jag fått av min farmor :-) Dessutom hade jag sett en annan dam som sålde den kända kaffekannan signerad Sigvard Bernadotte. Funderade länge väl, men bestämde mig till sist att den fick följa med hem :-). Passar alldeles utmärkt till att koka upp vatten i. Kannan kostade 125 kr och de tre silverskedarna fick jag för 200 kr jämt. Lite oväntad och icke planerad shopping, men så blir det ibland ;-)
 
 
 
När vi var klara vid samlarmässan så ville T åka ut Coop Marieberg för att lämna in pantkvitton på burkar och tomflaskor som han pantat vid tidigare tillfällen. När vi ändå var ute i Marieberg så drog vi en repa runt i Gallerian och jag spanade in nyheter inne på Panduro. Finns mycket roligt i den butiken ;-).
 
Efter en vända inne på Gallerian så var det full fart hemåt och vi fixade till lite lunch, nötbiff, gröna bönor och potatis. Lite kaffe på maten och så var vi redo för dagens arbetsinsats. Dags att fixa iordning en vinterhage åt pållarna. Eftersom Oktawia verkar ha återhämtat sig från rörelsestörningen för cirka en månad sedan så behöver pållarna ha en lite större hage än bara den rasthagen de gått i. För att få till en vettig vinterhage så fick jag ta en bit av sommarhagen. Undefär en tredjedel av sommarhagen ska få agera vinterhage tillsammans med den delen som nu varit rasthagen. KOmmer bli ungefär lika stor som den vinterhagen jag haft tidigare. Det är slitit att stolpa om hagar, men man behöver ju byta mark mellan varven - blir ju hårt slitage av pållar.
 
Så vi gav oss ut, gjorde iordning staketstolpar, spett, klubba och tråd. Pållarna fick vara i stora hagen under tiden som vi stolpade upp det nya staketet. De brydde sig inte nämnvärt om vad vi pysslade med - de var fullt upptagna med att käka gräs... När stolparna var på plats så roade sig T med att gå runt stora sommarhagen och slå i stolpar som tryckts upp och gjorde att tråden slackade lite. Under tiden som han pysslade med detta så roade jag mig med att dra eltråden till det nya staketet. Nu tyckte pållarna att blev lite spännande och de smarta djuren kom springades och förpassade sig till rätt sida av staketet lagom så jag kunde dra den sista biten av tråden ena varvet.
 
Vid 17-snåret var vi klara med staketbygget och vinterhagen var fixad. Jag la ut em-höt till pållarna, men det var de totalt ointresserade av. Gräs var godare ;-)
 
När nu staketjobbet var avklarat så var det dags att ta itu med stallfixet. T och Lexi for vidare till lägenheten så jag och Lillan kunde roa oss med mockning ohc fix av hästmat :-). När stallet var avklarat så var det full fart inte i huset och lite käk. Hann precis få i mig maten när kl var runt 18-snåret och M1 och P dök upp.
 
Det var således dags för pållans motionspass och när damen var iordninggjord så blev det en tur in ÖFK. Pållan klev snällt in i trailern och ridpasset funkade bra. Damen ska nu skrittas igång, så det blev skritt på lång tygel och skritt i form. Det är ju svårt att göra nåt vettigt i skritt eftersom damen tappar lite bjudning när man ska jobba damen i form. Oktawia var i alla fall inte inte så motsträvig som hon var i början av september. Hon sökte också stöd på bettet, så det kändes bra att det verkar funka igen.
 
Vi var hemma igen vid 20-snåret och pållan blev omhändertagen innan jag plockade undan alla prylar och fixade iordning trailern. Pysslade med Bianca en stund innan det var dags kvällsmata pållarna och förpassa mig in i huset. Resten av kvällen får nu avslutas med ett avsnitt av NCIS innan jag tar en närmare titt på kudden.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0