12/4 Fredag - hemmakväll

Idag var det sista dagen som det fick bli buss till jobbet. På måndag har jag inget giltigt månadskort och jag tänker inte fylla på det heller. Dock kännes det rätt avlägset med vår i den svinkalla morgonen, när jag knallade iväg till busshållplatsen.
 
Efter en dag på kontoret med full fart så kom T och hämtade upp mig vid 16-snåret och vi for vidare till Willys för lite veckohandling. Ungefär halva stan var där också, och det var alltså ingen idé att stressa eftersom det var folk överallt och vid kassorna var det långa köer... Till sist så var vi klara i alla fall och vi fortsatte hemåt.
 
Väl hemma så käkade vi innan jag förpassade mig ut till stallet. Det var riktigt otäckt väder ute, kallt och spöregnande. Alltså fixade jag iordning med mockning, vatten och mat rätt snabbt, för att sedan plocka in två stycken träskmonster från hagen. Oktawia hade ett tunt regntäcke på sig, så hon var inte blöt - men kall. Hade jag väntat längre med att plocka in pållarna så hade de börjat frysa rejält. Det var på gränsen för Oktawia. Alltså av med blött regntäcke och så på med ett torrt innetäcke. In i boxen igen och pållarna fick lite hö att roa sig med i väntan på kvällsmaten.
 
Under tiden som jag pysslat i stallet, så spryade T på sista lagret med klarlack på min cykelram - nu ska det härda ett dygn innan det är dags att montera på alla prylar... 
 
Vi förpassade oss in i stugvärmen och resten av kvällen fick det bli TV och soffhäng - känner mig lite trött och sliten efter en veckas arbete. Pållan ska ju vila en vecka till och enligt veterinären så är det OK att ta promenader  med damen - OM det funkar.... Kan ärligt säga att jag inte vågar prova för tillfället. Oktawia är allt annat än lugn och tillfreds. Utan rejält rastlös och vandrar runt i hagen hela tiden. Så även om hon har en liten hage att röra sig i så är den inte en regelrätt sjukhage, utan cirka 20 x 40 meter. Så hon kan ju röra på sig i alla fall. Hon ser torr och fin ut om kotorna. Ingen värme eller puls heller. Så jag håller tummarna hårt att damen svarar bra på behandlingen hon fick i måndags.
 
Jag lämnade i alla fall soffan och TV:n en stund vid 21:30-snåret då det var dags att kvällsmata pållarna och kvällsrasta vovvarna. Svinkallt och regn ute - burr!
 
Alltså skönt att komma in i stugan igen - nu får det bli ett gammalt avsnitt av Tyst vittne som får avsluta den här kvällen.
 
Alltså är detta allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0