14/8 Onsdag - Regn...

Ostadigt väder är bara förnamnet.... Det var uppehåll när jag åkte till jobbet - men under dagen så har det kommit skurar mellan varven. Trodde jag skulle klara mig när jag or hemmåt, men när det var ett par km kvar så åkte jag rakt in i värsta hällregnet. Det gick inte att köra fortare än 50 km/h på stora vägen eftersom hela vägbanan var fylld med massor av vatten och risken för vattenplan hög. Sikten var ju inte den bästa heller.
 
Jag brydde mig inte om att stanna vid min brevlåda för att ta posten, utan det var full fart hemåt. Fick dock sitta kvar i bilen en stund innan jag kunde springa in i huset utan att typ drunkna... Hämtade ett stort paraply och tog på mig gummistövlar och gav mig ut för att mata pållarna. De stod och tryckte under träden - som faktiskt hade skyddat pållarna bra.
 
Men blött ute - det var det...
 
 
Alltså var det inte läge för trädgårdshäng, utan jag fixade iordning mat och käkade inne. T och Lexi dök upp och vi fikade en sväng. Jag inbingde bland annat den fina tekannan som jag fick i födelsedagspresent. Den medföljande tesilen till kannan funkade finfint :-).
 
När vi fikat klart så hade regnet gett sig och jag kunde ge mig ut till stallet för att göra klart stallsysslorna. Under tiden som jag mockade så fixade T iordning en större sjukhage till Bianca. Något som uppskattades av ponnyn ;-).
 
Jag var klar med stallsysslorna strax efter kl 20. T och Lexi for vidare till lägenheten. Jag kände mig lite rastlös och drog på mig en regnjacka och så utmanade jag och Lillan vädret...
 
Trots de regnstyng molnen över min lilla Gård så gav vi oss ut på en liten promis :-)
 
 
Vi hade dock tur och blev inte blöta. Det var skönt luft ute och det var skönt att röra på sig lite. Vi tog inte så lång promis, utan vi var ute drygt 30 minuter och när vi var på väg hem så var solen på väg ner över Stall Kartorp
 
 
Väl hemma så plockade jag in pållarna och serverad dem kvällsmaten. Dagens sista solstrålar färgade regnmolnen i en rosablå nyans - urläckert... :-)
 

Kunde njuta av det vackra skådespelet under tiden som jag mockade ur Biancas sjukhage. När detta jobbet var avklarat så var det dags att förpassa sig in till huset. För min del får det bli ett avsnitt av Morden i Midsomer som får avsluta min kväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0