31/7 Onsdag - Lite pyssel...

 Idag var jag hur trött som helst när det var dags att kravla ur sängen, men till sist så gick det. Satte fart och innan jag åkte till jobbet så var det lite pyssel med att släppa ut pållarna i varsin hage. Oktawia tyckte det var jättekonstigt att bli utsläppt i sin hage men inte få med sig sin kompis. Så hon for runt vilt gnäggande innan hon såg att Bianca helt plötsligt stod i sin lilla sjukhage. Då återställdes lugnet och de började tugga på varsin höhög.
 
Så full fart till jobbet och även denna arbetsdagen försvann hastigt och lustigt. Vi är inte många själar på jobbet och än så länge är det lugnt på fronten när det gäller mail och telefon. Så jag roar mig med att läsa in mig på lite material och rensa sådant som jag inte hann klart med innan sommaren.
 
Vid 16.30-snåret var det dags att fara hemåt och när jag kom hem så fick Bianca sin medicin - som hon tycker är hur smaskigt som helst ;-). Hö och vatten serverades till pållarna och så förpassade jag mig till huset och fixade iordning middag till mig själv. Lövbiffspanna fick det bli i dag. Lagom när jag var klar med maten så dök T och Lexi upp ;-). Vi satt ute och käkade, men det blåste lite kallt så efter ett tag kröp vi in i partytältet.
 
Satt och tog det lugnt en stund innan det var dags att ta itu med stallpysslet. Mockade, fyllde på spån, fixade vattenhinkar, fyllde på vatten i hagen, fixade höpåsar. Passade också på att fixa katterna i sadelkammaren. De fick mat och vatten, gjorde rent sandlådan och busade lite med kittisarna. Vid 20-snåret plockade jag in pållarna och snabb koll av dem. Bianca är piggare - men det kommer ta ett tag innan hon blir bra. Känns dock bra att hon är piggare även om jag förstår att det är smärtstillandet som gör att hon är piggare.
 
När jag var klar med hästpysslet så tog jag och mockade Biancas sjukhage. Lika bra att hålla efter den... när jag ändå var i mockartagen så fortsatte jag ute i stora hagen. Pållarna har ju en bajhörna i hagen - städade hagen i början på semestern... nu behövs det mockas igen ;-).
 
Ingen risk att man bli sysslolös när man är hästägare ;-)
 
 
 
Lillan tyckte det var lattjo lajbans värre att få springa ute i hästhagen, så hon hade jättekul under tiden som jag mockade hästbajs. Hon hjälpte också till med mockningen ;-). Vid 21-snåret fick dert vara bra för idag - då fick pållarna sin kvällsmat och det fick bli soffan för mig och Lillan.
 
Lite TV får det bli en liten stund innan jag ska inta horisontalt läge. Förhoppningsvis är jag lite piggare i morgon bitti...
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0