8/8 Torsdag - Regn...

Herregud! Redan torsdag!!! Veckan är ju snart slut - igen! ;-)
 
Idag klarade jag i alla fall av att ha lite hjärnaktivitet på jobbet. Det var inte alls lika varmt och det beror på att jag öppnade fönstret direkt på morgonen och den unkna inneluften drog ur relativt fort eftersom det var mycket svalare ute. Vid lunchsnåret kom regnet och under eftermiddagen så verkligen HÄLL-regnade det. Tack och lov att jag packat ner ett litet paraply i min ryggsäck!
 
Jag hade fullt upp idag - rasslade in ytterligare ett gäng semestertrötta medarbetare idag. Tydligen populärt att börja mitt i veckan. Vid 16:30 fick det i alla fall vara bra för idag och jag stämplade ut och drog iväg mot hemmet.
 
På vägen hem så stannade jag vid närmaste ICA. Där shoppade jag TV-tidning och viktiga förnödenheter som t ex ostkaka och vispgrädde - som jag mumsade i mig när jag kom hem ;-). Hmmm, gott var det :-).
 
Eftersom det fortfarande spöregnade så skippade jag min plan på att åka in till ridhuset med Oktawia - hon var ju totalt dygnsur så det får bli ridhuset någon annan dag. Fixade lite inne, rensade köksbordet från reklam, skiftade disk i diskmaskinen och satte igång den. Matade fiskarna och katterna. Vattnade blommor - ja sådant där småpyssel som man behöver göra mellan varven... Det var liksom inte läge för trädgårdshäng idag ;-)
 
VId 19-snåret så drog jag på mig stallkläderna och drog ut till stallet. Regnet hade avtagit så jag behövde inte bli alltför blöt. Mockade i lugn och ro - Lillan försökte hjälpa till, men det slutade med att hon snodde hästkottar direkt från dygnkärran... När mockningen, och påfyllning av vattenhinkarna var avklarade, förpassade jag mig upp på höloftet. Dags att slänga ner lite höbalar. Nu när det regnat så syntes det tydligt vart jag behöver byta ut takpanneläkt på taket. T menar att det bara läcker på två ställen - men det läcker på fyra ställen. Detta måste fixas innan vintern...  Så sabla svårt är det inte - det är det för honom att få tummen ur... Han vill inte att jag hyr en byggställning för att komma upp på taket - så jag vet inte hur han har tänkt. Får visa sig...
 
Jag får plats för fyra höbalar i stallet och jag slängde även ner en femte för den går åt idag. Klättrade ner från höloftet och fixade iordning på pållarnas höpåsar.
 
Vid 20-snåret så tittade jag ut i hagen - Oktawia var i nedre delen av hagen. Men hon måste ha hört att jag öppnade stalldörren för hon kom farandes i full fart. Damen ville inte alls vara ute. Alltså hämtade jag grimma och grimskaft och hämtade in henne. Gick sedan och hämtade den skrikande ponnyn i sin sjukhage, som också hade väldigt bråttom in. Bianca är mycket bättre nu - idag kände jag knappt någon förhöjd puls alls. Nu blir det medicin ett par dagar till - så får vi se hur hon mår när smärtlindringen slutat verka.
 
När de dygnsura träskmonstren är placerade i sina boxar så beter sig damerna lite olika. Det är inte trevligt att vara dygnsur i pälsen. Biancas lösning på problemet är att frenetiskt rulla sig i sågspånet så hon gnor in spånet ordentligt i pälsen. Skakar sig och rullar sig igen tills hon är nöjd.
 
Oktawia däremot... hon ställde sig och blängde mycket indignerat på sin matte.... Jag funderade på vad som var problemet tills jag förstod att damen var mycket irriterad på det där äckliga blöta som rann i pälsen. Jag hämtade en frottéhandduk och damen blev genast mycket nöjdare - det var tydligt väldigt skönt att bli torkad med handduk. Framför allt i ansiktet ;-). När så varsin tuss hö serverades kan man inte få mer nöjda pållar... ;-)
 
 
Lämnade de nöjda pållarna i sina boxar och pysslade om kittisarna i sadelkammaren. Småkittisarna var lättroade - med tofsen på ett ridspö kan man roa små kittisar bra länge ;-).
 
Innan det var dags att kvällsmata pållarna hann jag in i huset och kolla mailen och slösurfa en stund. Strax innan kl 21 drog jag ut en sista vända för att kvällsmata pållarna. Kl 21 placerade jag mig i soffan för att kolla en stund på TV innan jag förpassar mig till sängen.
 
Roligare än så här blir det inte idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0