21/1 Måndag - Nöjd...

 Så var det måndag igen - helgerna går fort ;-). Det har varit en trevlig måndag för idag har jag haft lite julafton. Under dagen fick jag ett mail om att jag hade paket att hämta vid mitt vanliga paketutlämningsställe - närmaste ICA-affär. Packetet som kommit var porslin som jag köpt via en auktion som jag vunnit på Tradera. Jag har porslinsserien "Blå Herrgård" från Fyrklövern. Köpte matservice för cirka 7-8 år sedan. För två år sedan shoppade jag kaffeservicet. Inte 12 av varje, fick räcka med service för 8 personer. Får nämligen endast plats med 8 personer vid matsalsbordet så större bjudningar än så blir det inte ;-). Så när jag för någon vecka sedan hittade tekoppar och sockerskålen på en auktion på Tradera - då var jag tvungen att lägga ett bud. Och jag kom också ihåg att bevaka auktionen - tekopparna finns inte att köpa nya längre. Fyrklövern har börjat med temuggar - tyvärr. Utav någon anledning tycker jag det är mycket godare att dricka the ur en riktigt thekopp istället för mugg. Lycklig vinnare blev jag i auktionen och satte snabbt in pengar för serviset och frakten. Idag hade alltså paketet kommit och T, som kom och hämtade mig efter jobbet, var tämligen skeptiskt. Han var nämligen övertygad om att porslinet skulle vara fult, eller också så skulle det vara en tegelsten i paketet....
 
Men när jag kom hem och packade upp thekopparna och sockerskålen så syndes det att porslinet är helt oanvänt - så som det stod i beskrivningen - och alla delarna hade överlevt transporten.
 
Serviset var precis vad jag ville komplettera mitt kaffeservice med och efter diskning så fixade jag en kanna the och vi invigde kopparna :-)
 
Supernöjd är jag med mitt köp och nu inväntar jag ytterligare delar till mitt servise - visst är de fina? :-)
 
 
 
Efter fikastunden så satte jag lite fart - på med stallkläderna och ut till stallet. Mockade, fixade vattenhinkar och gjorde iordning maten till pållarna. Lätt frusen förpassade jag mig så in i huset där T eldade för fullt i kaminerna. Efter att ha fått upp värmen så fick det bli en promenad. Det var inte så fasligt kallt, cirka 6 minusgrader och det var skönt att röra på sig lite. Det är så otroligt vackert vinterlandskap och det är på väg att bli fullmåne, alltså behövde vi inte ha med sig någon ficklampa utan kunde njuta av månskenet. Vi var ute i cirka 45 minuter och när vi var tillbaka igen så var det dags att plocka in pållarna för kvällen. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag pysslade om pållarna innan de fick kvällsmaten serverad.
 
Var klar strax innan 21-snåret och då var det dags att ta sig in i stugvärmen igen. Kvällen avslutas nu med soffhäng och ett avsnitt CSI NY på kanal 5. Och roligare än så här blir det inte idag :-)
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0