12/7 Fredag - Sista rycket...

Idag var det dags för sista städrycket inför min födelsedagsfest. Dock började dagen som vanligt att jag vaknade av mig själv vid 9:30-snåret. Pållarna fick sitt morgonhö och jag fixade sedan frukost till oss tvåbenta. Frukosten intogs i trädgården och det var en helt underbar morgon.
 
Så satte jag igång med resterande städning av huset. Fönster är tvättade i hela undervåningen, förutom verandan som utnyttjas som kattrum. Verandan ligger i söderläge med fönster åt alla håll och inte riktigt läge för fönstertvätt mitt på dagen. Alltså avvaktade jag med dessa fönster till framåt kvällningen.
 
Vardagsrummet fixade jag ordentligt igår, och kvar där var endast lite extra dammsugning och moppning av golven. Däremot har jag inte gjort någonting åt övervåningen. Övervåningen innehåller 2 sovrum, toa, hall och 3 vindsgarderober. Fönstertvätt få bli någon annan dag, jag inriktade mig på att damma, vilket var välbehövligt... Lexi fäller och i mitt sovrum hade jag fullt med rätt stora "schäfervalpar"... Inte klokt hur mycket päls som kan komma loss från en vovve ;-).
 
T hjälpte mig också att ta loss alla taklampor, har typ plafonder överallt i olika former. Nackdelen med lågenergilampor är ju att de är långlivade. När man inte behöver byta lampor, blir det inte av att man dammar ur lamporna. Dessa var fulla med döda flugor och tjockt lager med damm... Det kanske är tur att man ska ställa till med kalas någon gång ibland - så man får en anledning till att storstäda... ;-)
 
Det tog ett par timmar att få ordentligt städat på övervåningen, det inkluderade även städning av toan. Vilket innebar att jag skrämde slag på kattungarna med dammsugaren... *harkel*. Men kittisarna är 6 veckor och rätt busiga. De hoppar i vattenskålen, springer sedan i sandlådan... resultat är "leriga" tassavtryck över hela golvet... Dammsugaren var i alla fall ett korvarigt obehag och de vågade sig snart fram igen :-)
 
När jag var klar med övervåningen fick det lite mat ute i trädgården och en stunds vila innan jag gjorde klart undervåningen. På undervåningen behövde jag i alla fall inte damma som en galning - det mesta har jag fixat under tiden som jag tvättat rent fönster. Men lite småplock var det i alla fall. Strök lite stryktvätt och fick undan den. Mesta tiden fick jag lägga på köket eftersom alla köksluckorna behövde torkas rent. Jag för ett ständigt krig mot alla miljoner flugor... Jag hatar verklig fluglortar och mot vit köksluckor så syns de väldigt bra... Under tiden som jag städade så fick tvättmaskinen jobba, alla husets filtar blev tvättade - om det blir kallt i morgon kväll kan det vara bra att kunna ta fram rena filtar till gästerna ;-).
 
När så städningen var avklarad var det bara att torka svetten ur pannan och vi for in till stan. Först åkte vi iväg och kollade till lägenheten. Sedan var det dags att shoppa hem maten - med lång inköpslista for vi iväg till Willys och så handlade vi hem ingredienser till morgondagens meny. Jag tycker alltid att det är svårt att laga mat till många personer. Lite pinsamt om det tar slut och folk inte blir mätta, därför har jag räknat på att behöva laga mat till cirka 20 personer och det är 17 som tackat ja till inbjudan. Då borde maten räcka ;-).
 
Väl hemma igen packade vi undan kylvarorna. Tack och lov behöver ju inte grönsaker ligga i kylskåpet - för där blev det fort fullt ;-). Fixade sedan iordning kaffe och macka - för det var det enda jag orkade fixa i ätbar väg... och så fick det bli trädgårdshäng...
 
Det var himla skönt med välförtjänt vila och jag fick också snart sällskap. En kelsjuk Nalle kom och parkerade sig i mitt knä. Med en spinnande katt på magen - då flyttar man sig inte i första taget :-)
 
 
Efter trädgårdshänget var det dags att sätta upp partytältet igen. Fram med alla delarna och så monterade ihop det. Är det relativt enkelt att sätta upp även om det tar lite tid. Längsta tiden tar det att få upp alla väggarna och när de var på plats och spänt jämt över alla sidorna så fästes stormlinor och stolparna i marken. Vill ju inte att tältet ska blåsa bort... 
 
Vips så var den här dagen slut, men jag var inte klar ännu ;-). Morgondagen kommer att tillbringas med att laga mat och piffa till partytältet. Jag har fortfarande kattrummet kvar att städa, för det hann jag inte med idag...
 
Jag gjorde en lista över vad som ska göra i morgon och i vilken turordning. Resultatet av denna lista blev att jag fixade efterrätten nu i kväll. Den ska tillbringa några timmar i frysen och jag satte alltså igång. Efterrätten jag fixade till är hemmagjord glass, och jag gör inte i glassmaskin. Denna glassen blir inte bra i glassmaskin och dessutom skulle jag göra glass för 20 personer... Alltså tillbringade jag resten av kvällen med att vispa äggvitor i en bunke, grädde i en bunke och socker, äggulor och smaktillsats i en tredje bunke. Detta i 4 omgångar.... Vid 24-snåret var jag klar och alla glassformarna låg i frysen...
 
Hemmagjord glass färdig för frysen :-)
 
 
 
Nu ska jag förpassa mig till soffan för välförtjänt vila framför TV:n innan jag tar en närmare titt på kudden.
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0