24/6 Måndag - SEMESTER :-)

Första dagen på fem veckor lång semester - känns helt underbart! Jag har lite småprojekt som jag ska pyssla med under semestern. Som vanligt ska stallet skuras och lagas där det behövs. Får dock vänta till efter den 1/7 då Oktawia har gått över den känsliga tiden i dräktigheten. Då kommer pållarna få vara ute dygnet runt. Det jag planerar för mest är min födelsedag  - kommer fylla 50 år under semester och det ska firas :-D . En fest ska arrangeras för vänner och så kommer jag ha stort kaffekalas själva födelsedagen för dem som har lust och tid att komma förbi för en fika ;-). Till detta ska det bakas och själva festen kräver också sin planering. Jag ska även hinna med att måla klart huset - har norra gaveln kvar sedan förra året och om jag hinner med ska baksidan av mitt uthus målas med falu rödfärg. T ska bygga ett vindskydd åt pållarna i vinterhagen och där lär jag nog få hjälpa till också. Ett projekt är också att byta skivorna i min trailer - det är typ bara färgen som håller ihop väggarna *harkel*.
 
Som vanligt en del att göra alltså ;-) - men jag känner ingen stress och jag hinner det jag hinner. Sedan blir det vädret som får bestämma hur mycket jag hinner när det gäller målningen osv.
 
Just idag fick det bli städning av huset! Det är två veckor sedan jag städade, alltså behövdes det en omgång. Jag började direkt efter frukosten - tog itu med övervåningen först. När jag lagom var klar med plock, dammning och dammsugning så kom T och Lexi. Vi tog en fika ute i solen för att sedan haka på trailern och åka iväg till Jula.
 
Ett steg i födelsedagsplanerandet var nämligen att shoppa ett partytält modell stabilare och större än de som vi haft tidigare. Festen är planerad att hållas utomhus och även om det blir fint väder kan det bli lite kyligt och då är partytält bra att ha.
 
Idag så hade Jula fått hem en omgång av partytältet och shoppingen var snabbt avklarad. Det blev en "lyxpaviljong" i storleken 3 x 6 meter och Jula är de som har bäst pris 1398 kr inkl alla väggarna.
 
När vi kom hem igen så packade vi upp grejerna på en gång. T ville absolut prova att sätta  upp det och så fick det bli. Det visade sig var lätt att sätta ihop och inga problem att få upp trots att det är bra mycket högre och större än de partytält vi haft förut.
 
Alla fyra väggarna ingick i priset och kortsidorna har inga fönster, men är upprullningsbara. Långsidorna har fönster som gör att man inte känner sig instängd när man är i tältet. Rören är 38 mm tjocka och när stormlinorna och långsidorna var på plats kändes tältet rejält och stabilt :-)
 
Känner mig sjukt nöjd med tältet och kommer bli toppen till mitt födelsedagsfirande :-) 
 
 
Efter tältuppsättningen käkade vi lite innan jag fortsatte med städningen. Plockade undan, dammade och moppade klart det jag inte hunnit med på fm. Skönt att få städat inne även om man mest är ute när det är fint väder ;-).
 
När städningen så var avklarad fortsatte jag med stallet. Mockade, på med nytt strö och fixade ordning pållarnas mat och vatten. Den här första semesterdagen försvann snabbt och vi avslutade kvällen med att T drog igång grillen. Satt himla fint med ett par grillade tjockkorvar och en iskall cider :-)
 
Resten av kvällen tog vi det lugnt. Softade i trädgården och T "provsatt" i tältet ;-). Vid 21-snåret så var det dags att plocka in pållarna och just då kom en bil upp på gården. Visade sig vara en annan hästgalning, EN, som passade på att svänga förbi är hon åkte hem från sin pålla. Alltså fick jag sällskap i stallet en stund ;-).
 
Men mycket mer än så här blev det inte sommarens första semesterdag :-)
 
/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Per

Hej, hamnade på din blogg då jag letade efter omdömen av Julas partypaviljong. Var tältet stabilt under festen också? Är det vind/vattenkänsligt? Tacksam för svar då jag är inne på att köpa ett inför kalas nästa helg.

Svar: Hej! Jag är mycket nöjd med Julas partypaviljong. Det jag har är det som är 3 x 6 meter och jag upplever det som mycket stabilt. Jag bor på närkesslätten och hade tältet uppe under halva sommare = klarade av rejäl blåst. Det som jag gjorde var att vi förankrade det med extra kraftiga stormlinor och lite kraftigare markpinnar än de som följde med i paketet. Jag har haft tältet uppsatt under en sväng i maj och har det även uppe nu i juli 2014. Det håller sig fortfarande stabilt och framför allt så är det vattentätt. Det kanske inte är det snyggaste tältet - men ska man ha fest så fungerar det alldeles utmärkt och man piffa till med ballonger och jag hängde dessutom ljuslyktor i taket. Kolla in den 13/7 och den 15/7 så ser du hur det funkar för fest :-) Mycket prisvärt partypaviljong!Lycka till med ert kalas :-)
Lizzie

2014-07-09 @ 19:14:58
Postat av: Per

Tack för snabbt och utförligt svar! Då lutar det åt en tur ut till Jula i dagarna.

2014-07-10 @ 09:35:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0