26/6 Onsdag - Innedag...

 Vanknade upp till en gråmulen dag. Det har vräkt ner regn under natten och dagen verkade fortsätta i samma spår. Ut med pållarna - skönt för dem med lite regn. Förhoppningsvis innebär regnet att det blir lite mindre med insekter.
 
Dagens väder var dock perfekt för lite innajobb. Dags att börja planera lite inför mitt födelsedagsfirande och till kaffekalaset behövs det kakor :-)
 
Efter frukosthäng framför datorn satte jag så igång. Tillbringade större delen av dagen i köket. Gjorde iordning 4 olika degar. Först började jag med ett par mördegar som fick ligga och vila i kylskåpet under tiden som jag bakade två andra sorters kakor.
 
Först ut fick det bli klickkakor med choklad och russin. Därefter bakade jag gaffelkakor med havresmak
 
 
Jag fortsatte sedan med den första mördegen och det fick bli brysselkex
 
 
Och sista omgången kakor som jag bakade var mina favoriter - Gammelmoster Brittas marängkakor. Mördeg i botten - toppad med maräng med hackad mandel. Varje kaka är som en liten bakelse :-)
 
 
T och Lexi kom farandes lagom när jag var klar med kakbaket och vi käkade lite mat. Jag förpassade mig sedan ut till stallet och fixade mockningen osv. Det var inge skönt ute alls. När jag kom in ig en så låg det lite trötta katter och skräpade varstans i huset. På mer eller mindre konstiga ställen...
 
Hedvig gillar att ha det trångt och rullat ihop sig inuti en rulle...
 
 
Nalle däremot han hade lagt beslag på mitt skrivbord..
 
 
Så är det med katter i huset ;-)
 
Jag får vara glad över att de små träskmonstren inte lagt sig ovanpå den rena tvätten som jag snyggt lagt på hög ovanpå matbordet i vardagsrummet... Vådan av gårdagens tvättning... en massa ren tvätt att ta rätt på... Och jag hade ju inte blivit förvånad om jag hittat några katter ovanpå tvätten... men idag var det andra viloplatser som tydligen var skönare.
 
 
För att inte utmana ödet och få den rena tvätten smutsig av sjöblöta långhåriga katter. Passade jag på att vika ihop tvätten och förpassa den till rätt ställen. Typ min garderob förutom stryktvätten då - den orkade jag med idag... ;-)
 
Restan av em/kvällen slappade vi. Smakade på nybakta kakor och hade soffhäng framför TV förutom några turer ut för att få luft i sig mellan skurarna. Pållarna tog jag in vid 21-snåret och efter pysselstund serverades kvällsmaten.
 
Roligare än så här blir det inte idag. Lite TV-tittande är det som får avsluta min kväll innan jag förpassar mig till sängen.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0