17/5 Fredag - Roadtrip...

Idag blev det bilen till jobbet. Blåste ännu mera idag än igår. Dock blev det en cykeltur för min del i alla fall. Jag hann till jobbet. Kolla mail osv innan det var dags att låna en cykel och trampa iväg till sjukhuset. Kl 08:30 hade jag tid på neurlogmottagningen och idag så var det dags att ta en prov på min ryggmärgsvätska. "Lite stick i ryggen" som sköterskan uttryckte det. Min läkare har fått tillbaka svaret på MR av min hjärna. Jag har inga tumörer, ingen blödning eller spår av tidigare blödning. Däremot så fanns det spår av ett par inflammationer (???) och det är därför jag var där för dagens prov. De vill kolla upp så jag inte har någon pågående inflammation i kroppen.
 
Det visade sig att "lilla sticket i ryggen" var allt annat än trevligt. Trots en spruta med bedövning så gjorde det skitont eftersom de lyckades träffa på min ischasnerv. Överlevde i alla fall och så var det dags för nästa tömning. Ner i en stol och dags för blodprov - totalt 10 rör tog de!! Bl a ska de testa och se ifall jag har eller har haft borrelia... Så var det dags att fara tillbaka till jobbet. Under besöket hos läkaren hade jag fått telefonsamtal från stuteriet där Oktawia är. Jag ringde upp och det visade sig att det idag var högtid att beställa en dos Dalwhinnie, men det var problem med transporten. Paketet med transportsperman skulle finnas för avhämtning i Gurresta - nära Arlanda. Och de undrade ifall jag hade möjlighet att åka och hämta paketet. Det blev ett snabbt samtal till T för att fråga ifall han hade lusta att ge sig ut på äventyr på kvällen. Det hade han väl egentligen inte, men eftersom jag i annat fall får vänta på nästa brunst så ställde han upp med att hänga med.
 
Ringde tillbaka till stuteriet och talade om att jag kunde åka. Fick telefonnr till kontaktperson på Gurresta för att få vägvisning och så skulle paketet finnas för avhämtning kl 19:30. Alltså skulle jag vara på plats rätt sent med paketet på stuteriet. Det var dock inget problem.
 
Efter ytterligare några telefonsamtal så stod det klart att jag är den enda som beställt Dalwhinniesperma. I annat fall hade jag kunnat hört med något av de närliggande seminstationerna i distriktet ifall man kunnat samordna transporten. Men det blev icke så.
 
Resten av arbetsdagen försvann snabbt. Ont i ryggen efter morgonen prov hade jag, men inte mycket att göra. Vid 16-snåret så stämplade jag ut och så var det full fart hemåt. T hade slutat lite tidigare än mig och var redan på plats. Vovvarna hade blivit ordentligt rastade och jag fixade stallsysslorna lite snabbt. Käkade lite och så vid 17-snåret började vi vår roadtrip...
 
Kvällen tillbringades alltså i bilen - och vi hade cirka 25 mil till Gurresta - nu är det E18 nästan hela vägen utan sista milen så det var inte så svårt att hitta. Det var i Märsta som vi åkte lite för långt. Vi missade att svänga i en rondell innan Märsta, men  fick bra hjälp av en invånare att hitta tillbaka och få reda på vart vi skulle ta vägen.
 
Så vid 19:45 var vi framme och vi kunde hämta ut det åtråvärda paketet! Man är ju helt knäpp som hästgalning, men vad gör man inte för att få tillverka sitt eget lilla föl...
 
Lådan placerades i tryggt förvar på golvet i baksätet och så for vi tillbaka igen...
 
 
På facebook kunde man läsa kamraters status om en underbar kväll och folk njöt med gott vin och kalla öl. Vi satt i en bil och så solen sakta gå ner. Samtidigt var det skönt att inte behöva köra i spöregn - det är jobbigt...
 
I höjd med Västerås började solen gå ner...
 
 
En fördel till att köra så här på kvällen, det är att det inte var nämnvärt mycket trafik... Vid 22-snåret var vi hemma i stan och T var tvungen att stanna vid OK för att tanka. Vi kom knappt ur bilen... då kändes det att vi suttit i 5 timmar och åkt. Stel är ordet.
 
När tankningen var avklarad så var det full fart mot stuteriet och 30 min senare var vi på plats. I väntan på veterinären så hälsade jag på Oktawia - hon verkade trivas alldeles utomordentligt i sin gästbox. Fanns ju mat ;-). Hon kom i alla fall på efter en stund att det nog var matte som kom och hälsade på ;-).
 
 
I boxen brevid Oktawia stod en kompis märr med föl. Och när T såg fölisen så sa han "ja, kan man få en sån här liten sak så är det ju värt resan" - han har alltså lika svårt att motstå föl som jag ;-). Min kompis föl är helt bedårande och vi kollade även de andra fölen. Det var liksom föl överallt då det stallet var fullt med märrar som skulle betäckas.
 
Vid 22.45 kom veterinären. De jobbar dygnet runt på stuteriet och veterinären kollar stona var 6:e timma. Eftersom vi kom med ett skick med färsk sperma så valde veterinären att ta Oktawia först och seminera henne.
 
En man och veterinären jobbade kvällsschemat och Oktawia skulle nu in i undersökningsspiltan UTAN drog. De kan tydligen inte ge Domosedan i samband med insemineringen. Mannen bremsade pållan och jag hjälpte veterinären med att hålla i longerlina  och så fick vi in pållan i undersökningsspiltan. Det gick att släppa på bremsen under tiden som vetten fixade iordning och kollade spermierna, men när hon kom tillbaka och det var dags för själva semineringen - då blev det brems på. Oktawia gillade inte alls behandlingen hon blev utsatt för ;-). Men till sist så var utrustningen på plats - jag fick äran att hålla i sprutan med Dalwhinnedosen (dyra droppar) - under tiden som vetten fixade utrustningen på plats. Sedan gick det fort att göra själva insemineringen och pållan fick gå tillbaka till sin box och väntande kvällsmat. Jag fick sedan titta i mikroskopet och se på de spermier hon hade kollat innan insemineringen. Hur häftigt som helst att se - och jag förstår varför man kallar dem för "simmare" ;-)..
 
Lite lätt trötta kunde jag och T äntligen fara hemåt. Vi åkte igenom driven på McD och shoppade med lite mat. Vi var hemma strax innan 12-snåret. Det var då inga som helst problem att få in Bianca... ;-) att vara ute själv i mörkret - det var uppenbarligen inge kul.
 
Totalt ledbrutna efter kvällens roadtripp käkade jag min hambugare och ska softa en stund i soffan innan jag intar horisontalt läge.
 
Over and out!
 
/Lizzie

Kommentarer
Postat av: margaretha

Oh vad intressant att vara med vid insemineringen! Det ska bli så kul att följa Oktawia genom dräktigheten och fölningen nu när jag själv inte ska producera några fler ponnyföl...

Stort Lycka Till!!!

Kommer du att ta hem henne när insemineringen är klar för den här gången i väntan på dräktighetskontrollen eller ska hon stanna på stuteriet? Tänker mest på lilla Bianca...

2013-05-18 @ 17:56:58
URL: http://stuterinorthhill.se
Postat av: Lizzie

Tack :-)

Jag tar hem Oktawia så fort jag kan. Så får jag åka tillbaka med henne när det är dags för dräktighetskollen - på dag 16 eller vad det är. Jag åker hellre fram och tillbaka med henne en gång till än har henne kvar. Hon trivs alldeles utmärkt, men både matte och Bianca behöver få hem Damen :-).

/Lizzie

2013-05-18 @ 19:00:38
URL: http://stallkartorp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0