26/5 Söndag - Lite fysiskt arbete...

Lite lätt blåsigt väder har det varit idag. Jag tog det lugnt på fm. T ville åka ut till Marieberg (igen), men jag hade ingen lust att fara hemifrån. Så när han drog iväg så passade jag på att städa möblerna i syrénbersån. T röjde med grästrimmer där igår - alltså såg det ut som om det var spenat över hela möblerna ;-). Fram med trasa och skurhink. Efter lite putsande så var möblerna användbara. Jag satte på kaffe, och med min bok som sällskap blev det fika i bersån. Blir hyfsat vindstilla, även om parasollet flaxade oroväckande mellan varven.
 
 
Jag vet inte hur länge T var borta - jag satt djupt försjunken i min bok ;-), mennär han väl var tillbaka så började han greja med att köra fram trädgårdstraktorn. Hakade på cykelkärran och så satte vi igång med dagens fysiska arbetsinsats. Nämligen att slå ner lite stolp. Fungerade riktigt bra att använda trädgårdstraktorn och cykelkärran till att köra ut stolparna i den blivande hagen. Skönt att slippa släpa för hand :-).
 
Vi höll på ett par timmar innan det blev dags för en kaffetår. T hade shoppat med glass - minsann! Smakade riktigt bra då vi var varma och svettiga efter slitet med att stolpa. Eften den välbehövliga vilopausen så fortsatte med stolparna. När det var cirka 10 stolpar kvar så kom regnet. T tappade sugen och det fick räcka för idag.
 
Men nu börjar man i alla fall se något som liknar en hage... :-)
 
 
Efter att ha jobbat hårt så fick det bli lite mat. Under tiden som T fixade iordning en av sina favoriträtter, potatisgratäng och isterband - roade jag mig med att dra en repa i trädgården med kameran. Jag hann sniffa på och fota äppleblommen. Doftar verkligen äppleblom i min trädgård.
 
 
 
 
Under min rundtur bland äppleträden hade jag Hedvig i släptåg. Lilla kissen stortrivs nu som utekatt och far runt i trädgården som ett svart lurvigt troll ;-)
 
 
I äppleträden hittad jag inte bara äppelblom - utan även insekter som var i full gång att tillverka fler insekter ;-)
 
 
Till sist var maten klar och det smakade bra. Jag var hungrig!
 
När ätandet var avklarat så for T och Lexi vidare till lägenheten och jag drog ut i stallet och fixade mockningen. Tyvärr så upptäckte jag också att en av Prickans kattungar var död :-(. Så tråkigt när det händer, men inte mycket att göra.
 
När jag var klar i stallet så förpassade jag mig in i huset och röjde upp i köket. Parkerade mig sedan med min bok tills det var dags att plocka in pållarna vid 20-snåret. Tillbringade så en pysselstund i stallet där båda pållarna blev ordentligt borstade. Kvällsmaten serverades och jag själv ska nu kolla på Wallanderfilmen.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0