13/8 Sjuk ponny

Eftersom jag misstänkte fång på Sabina så hade vi lämnat henne inne på morgonen, sedan hade rensat stallet på allt löst, grimmor, täcken osv. Låste fast Oktawias boxdörr så hon inte skulle kunna fastna i den (skjutdörr). Sedan ställde vi upp stalldörren ut i hagen och låste fast den. Oktawia gick ut, men kom in igen och kollade vad Sabina gjorde. Konstaterade att hon var kvar i sin box och sedan gick hon ut igen. Fick tag på veterinären på morgonen och han kunde komma mellan 11-12. Som TUR är så har jag en förstående chef, så jag kunde ta en tidigare och lite längre lunch för att vara hemma och ta emot veterinären. Maken kunde också följa med hem.

När vi stod där och väntade så kom det en bil, men det var inte veterinären - det var från elbolaget. Idag blev vår elmätare bytt. Så nu ska de mäta av elen efter varje månad istället för en gång om året. Det är bra tycker jag.

När veterinären kom så konstaterade han snabbt att det handlade om fång, dock ett lindringt anfall - hann upptäcka symtomen i tid. Jag såg också att Sabina inte alls var lika smärtpåverkad som vid fånganfall förra året.

Sabina fick en smärtlindrande spruta, ska stå på box i några dagar under tiden som hon får käka Metacam som är smärtlindrande och antiinflammatoriskt.

Mockade och fyllde på mer spån och mer hö innan vi åkte.

När vi kom hem så var det en MYCKET piggare Sabina som stod i boxen. Oktawia stod faktiskt inne, mitt i stallgången och sov ;-) - det spöregnande ute så hon var smart och stannade inne. Fick sitt em-hö inne.

När jag sedan gick ut för att mocka och fixa maten så var Oktawia ute och betade. Sabina tyckte det var TOTALT onödigt att behöva stå inne på box.



När jag mockade så fick Sabina vara i Oktawias box och det gick mycket bättre för henne att röra sig än vad det gjorde i morse.

När jag var ute med dygnkärran så upptäckte jag att maken kommit ett steg närmare att få upp ett tag över dörren...



Blir nog bra när det är färdigt :-)

När jag var klar i stallet så gick jag in och jobbade åt NRU en timme, skulle sedan ut och motionera Oktawia när min granne ringer.

Något tragiskt hade hänt - de hade kommit hem efter att varit borta under dagen - och deras fölis hade brutit benet i hagen :-O. Gick över och hade med mig telefonnummer till jourhavande veterinär. Grannen ringde och kollade att det var OK att ta bort fölisen själv. Slapp på så vi vänta på att veterinären skulel komma. Hela bakbenet var av och lidandet blev snabbt avslutat.

Helt plötsligt så känns det ju då inte som hela världen att ha en fångponny... Men man vet inte från dag till dag, om man är hästägare eller inte när dagen är slut :-(.

Hann i alla fall med en promenad med Oktawia - hon tycker det är trevligt att det händer något. När man kommer med tränset så vet hon inte hur fort hon ska komma ur grimman och få i skallen i tränset. Det är positivt. När hon var ny här så ville hon inte bli tränsad över huvudtaget utan hade hals som en giraff ;-) Kul att det har ändrats till det bättre.

Nu ska jag titta en stund på TV innan det är dags för slafen.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0