31/10 Måndag - Ridpass...

Så var det oktobers månads sista dag - och det blev en fin dag, solen tittade fram och det var varmt. På lunchen cyklade jag upp till Efesos och käkade lunch med MK - det blev kalops som smakade kalasbra. Det var skönt att få sig en cykeltur så här mitt på dagen. När jag slutade jobbet kl 16.30 så var det mörkt och typ kolsvart innan jag var hemma... som tur var så var det i alla fall just när jag åkte till jobbet - annars vet man ju inte vilken färg man har på huset ;-). Nåja - om drygt 1,5 månad vänder det så det är bara tillfälligt mörker som lägrar sig.

När jag kom hem så var tanken att skulle sätta lite fart för att hinna in till ridhuset innan det skulle bli för sent. När jag håller på och byta om till stallkläder så börjar helt plötsligt Lillan skälla som ett monster - och hon skäller ALDRIG! Någon klev in i hallen och Lillan skällde ännu mera... det var T som kom och skrämde slag på oss.... varken jag eller Lillan hade hört bilen... undrar ifall mörkret gör att motorljudet dämpas...

Lugnare nerverna med lite kaffe och så fick jag i mig lite käka innan jag tog mig ut i stallet. För att komma iväg till ridhuset i vettig tid så var jag tvungen att ta itu med stallfixet. T följde med ut och höll mig sällskap. Lillan parkerades i min bil och så fick Lexi springa lös under tiden som jag fixade stallsysslorna. Idag tog mockningen lite tid... Oktawia hade varit en kombination av elvisp och skitgris - alltså tog det ett tag att göra hennes box beboelig igen ;-).

När det var dags att ta in pållarna så kollade jag lite närmare på min pannlampa. Haft problem med glappkontakt. T konstaterade snabbt att pannlampan gjort sitt... kontakten till batteripacket hade gått av... inte kul alls för nu är jag i behov av pannlampan *suck*. Gav mig ut i kolmörkret i hagen för att leta rätt på två kolsvarta hästar.... Såg absolut ingenting och ropade på pållarna. Först hände ingenting, men så helt plötsligt så började det prassla och ur mörkret uppenbarar sig pållarna. Skönt att slippa ge sig ut och leta efter dem.

Oktawia fixades iordning för ett lite lätt ridpass i ridhuset. Det tog en stund, för damen hade lerinpackning på båda sidor av halsen och benen. Rullat sig ordentligt med andra ord. Vid 19.30 var jag i alla fall klar och damne klev snällt in i trailern och vi for iväg till ridhuset. T följde med för att ta hand om Lillan under tiden som jag skulle rida.

Denna veckan så är det teorivecka på ridskolan - alltså var det ingen ridskolegrupp i ridhuset. En privatryttare var på plats - ingen trängsel med andra ord... ;-)

Oktawia skötte sig bra idag, jag gjorde inga avancerade övningar i och för sig. Efter uppvärmningen så jobbade jag med övergångar - behöver träna på att sitta ner i traven och efter att ha fått upp värmen så funkade det riktigt bra. Till att börja med så klarade jag av att sitta några steg bara innan jag fick sakta av till skritt. Är himla stel i ryggen, men till sist så klarade jag av att slappna av så jag inte skumpade för mycket - det gillar inte Oktawia. Under galoppjobbet funkade det riktigt bra och jag satt för en gångs skull stilla i sadeln - istället för att fladdra runt överallt ;-).

En timme blev ridpasset idag och både jag och pållan var nöjda. Snällt klev damen sedan in i trailern och vi kunde fara hemåt.

Mitt mål att vara hemma till kl 20.30 sprack ju förstås ;-). Alltså missade jag början av CSI som vanligt ;-). Var i alla fall klar med allt i stallet vid 21.30 så jag kunde kolla på andra halvan av CSI - bättre än inget.

Nu ska jag kolla på lite nyheter innan det är dags att inta horisontalläge för kvällen. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

30/10 Söndag - Städdag...

Jag hade inte ställt om klockan igår kväll, på så sätt sov jag inte en timme längre, utan fick en timme längre dag istället ;-). Och det behövdes. Storstädning stod på schemat idag...

Men innan jag satte igång med städningen så släppte jag ut pållarna, intog sedan soffan och käkade frukost framför morgon-TV. Blev inte så lång stund med soffhäng... fanns ingen återvändo - städningen skulle inte sätta igång av sig själv direkt. Alltså var det bara att kavla upp ärmarna och sätta igång.

Började med att röja på övervåningen och jobbade mig needåt i huset. Mest tid tog det som vanligt att fixa mitt kontor. Utav någon konstig anledning så samlas det alltid allsköns bråte på min skrivbord ;-). Dessutom så uppskattar mina katter att använda skrivbordt som sovplats. Sortera upp bland papper och reklam och damma bort allt katthår. Fortsatte sedan ut i köket som också tog lite tid idag eftersom passade på att torka köksluckorna utöver den vanliga dammningen.

Vid 13-snåret hade jag kommit så långt att det var dags att börja arbetet med snabeldraken, då dog huset!!! Alltså totalt strömavbrott! Blev lite lätt stressad eftersom jag nyss bytt elbolag och det fattas ju bara att det blir krångel med elleveranserna. Ringde till grannen och de hade också strömavbrott - skönt på det sättet att det uppenbarliga inte var någon vanlig propp som pajat. Tyvärr så gick det inte att dammsuga utan elström...

Så istället gick jag ut i stallet och tog itu med mockningen - även om det idag var en gråmulen dag så gick det att mocka boxarna utan att ha taklamporna påslagna. När jag var nästan klar med mockningen så kom strömmen tillbaka så det visade sig vara ett tämligen kort strömavbrott.

Nåja, var ju lika bra att få stallet fixat och pållarna serverades även lite lunchhö.

När jag var klar med stallet så dök T upp, han hjälpte mig med att städa i städskrubben eftersom en katt hade varit inne där och roat sig... *morr*. Jag tog itu med dammsugningen och dammsög övervåningen och vardagsrummet. Resten fick vänta eftersom svärfar ringde och ville ha besök så här en söndag em. Jag hann i alla fall med att moppa golvet på övervåninge innan vi for iväg till Kumla.

Det blev kaffe och försök till lite prat med T's pappa, men det var svårt att föra ett bra samtal för hörseln var inte den bästa idag. Så både jag och T var rätt trötta när vi väl for hemåt igen.

Väl hemma så var det dags att laga lite mat. T fixade middagen så jag kunde dammsuga klart undervåningen och fixa handfat och toalett. Bara kvar att moppa golv och skaka mattor när middagen var klar. Idag blev det baconquinoa till middag och det smakade bra. Efter att ha fått lite mat i magen så fick jag energi till att städa klart. T hjälpte mig att skaka mattorna, han slängde också ner hö åt mig från höskulle så jag slapp klättra upp dit i mörkret.

T och Lexi åkte sedan vidare till lägenheten och jag städade klart. Dammsög kontoret, kök, hall och badrum och moppade sedan golven. Skönt att äntligen bli klar med städningen!

Under tiden som jag väntade på att golven skulle torka så tog jag itu med stryktvätten. Hade påslakan, kökshanddukar och några dukar att stryka. Skönt att få rent från högen med stryktvätt ;-). När golven var torra så åkte mattorna på, och äntligen så var huset i anständigt skick!

Mitt nystädade kök, katten Minna verkar uppskatta den renputsade arbetsbänken och köksbordet är rent från reklam ;-)
Även mitt skrivbord ser hyfsat ut, har en del kurslitteratur ligger i högar, men det är aktuellt för inläsning och kan inte städas undan...
Och vardagsrummet är rent från stryktvättshög eller annan ren tvätt som brukar hamna på matsalsbordet i väntan på att hamna på rättställe... ;-)
Äntlige kunde jag parkera mig i soffan, men soffhäng blev det inte. Utförde lite jobb åt Gränsbrytning under tiden som jag lyssnade på TV ;-).

Nu blir det i alla fall soffhäng och jag ska kolla klart på Beckfilmen - och det får avsluta denna intensiva dag.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

29/10 Lördag - Tävlingsdags...

Behövde i alla fall inte kliva upp sådär vansinnigt tidigt idag - trots att det tävlingsdags för Oktawia. Utsläppet skedde alltså i vanligt ordning vid 8-snåret. Sedan parkerade jag mig i soffan med frukost och kaffe för att kolla på morgon-TV en stund. T hade sovit över för att slippa åka fram och tillbaka, så han hade också kvicknat till liv.

Efter en stunds soffhäng framför frukost-TV så drog jag på mig stallkläderna och gick ut för att ta itu med stallet. T var snäll och kolla på min bil. Bilen har nämligen börjat låta mer och mer som ett reaplan och jag var rädd för att tappa avgasröret. Så under tiden som jag mockade och fixade stallet så låg T under min bil och fixade till mitt avgassystem. Det visade sig att jag inte behövde lägga ner några pengar på att byta ut del eller delar av avgassystemet. Det var två bultar som hade rostat av vid rörskarven till katalysatorn. Så den enda lagning som krävdes var alltså att byta ut två bultar och det fixade T galant. Bilen lät sedan normalt, plus att kompressionen i motorn var som den skulle ;-).

När T var klar med bilen och jag var klar i stallet så drog vi iväg till stan en snabbis. Jag behövde åka till Biltema och där shoppade jag ett nytt alluminiumrör till motorn, behövde ett nytt uppvärmningsrör. Blev också en ny vattendunk till stallet och lite glykol. Innan vi sedan for tillbaka till Kartorp så blev det en sväng till Granngården och jag fyllde på lagren av lite djurmat.

Var hemma igen kl 12.45 och då var M1 och P på plats och höll på att knoppade Oktawia. De hade precis kommit och vi skulle inte behöva lasta och åka förrän kl 14.30. Alltså hade jag tid på mig att fixa lite käk.

Fixade snabbt iordning lite wokgrönsaker och chorizokorv med sweetchilisås som smakade bra. Det var gott att få lite varm mat i magen...

För övrigt så var det en fin höstdag idag. Solen orkade titta fram och det var 8 plusgrader ute. Nalles sår har läkt ihop jättefint och idag fick han gå ut - för första gången på en månad typ...

Nalle stod LÄNGE nedanför kökstrappan och sniffade i luften och spanade....
Och spanade....Gäller ju att ha koll på läget innan man rantar iväg ;-).

Efter att vi fått i oss mat så fick T och jag med gemensamma krafter uppvärmningsröret på plats, glykol fylldes på och så var bilen klar för en tripp till Kumla...

Jag började med att plockade in utrustningen i bilen, pållan var blank och fin med supesnygga knoppar. Till sist var allt klart för avfärd och strax innan 14.30 lastade vi och så startade vi färden mot Kumla.

Hagaby ridklubb var arrangör för dagens dressyrtävling. När vi var framme så gick jag och M1 till sekretariatet och anmälde vår ankomst och visade upp passet.

Så småning blev det dags att plokca upp pållan ur trailern och få på henne utrustningen. Lagom taggad pålla var det idag.
På tävlingsplatsen så blåste det små isbjörnar så det var inte alls skönt ute. När M1 satt i sadeln så blev därför direkt iväg till framridningen. Framridningen skedde i det gamla ridhuset, som är en gammal maskinhall, 40 x 20 m och lågt i tak. Känns hur trångt som helst. P visade vägen till läktaren på kortsidan och där satt vi och drack mitt medhavda kaffe under tiden som M1 och Oktawia värmde upp.

För dagen så skötte sig Oktawia hur bra som helst. Hon brydde sig inte ett dugg om den trånga lokalen, utan var hur lugn som helst. Såg tämligen tillfreds ut när M1 red runt bland de andra ekipagen. Stundtals så skötte sig Oktawia helt fantastiskt - börjar glimma till mellan varven - även om det bara är på framridningen och inte inne på tävlingsbanan. Det börjar hända grejer i alla fall :-D.

Väl inne på tävlingsbanan så skötte sig ekipaget bra. Totalt fick ekipaget 61,8 % i sin LB:3-klass - helt OK poäng och bra avslutning på tävlingssäsongen.

Duktigt ekipage efter avslutad tävlingsinsats. Pållan ser lite skum ut för hon lyssnar efter flaggsnörena som smattrar i blåsten ;-).
Den duktiga lilla hästen stoppades så småningom in i trailern, poängen räckte inte till någon placering så vi behövde inte vänta tills klassen var slut, utan kunde åka hem när vi var klara. Med tanke på hur ruggigt kallt det var så kändes det helt OK.

Här är i alla fall länk till dagens tävlingsinsats.

Väl hemma igen så blev pållan omhändertagen och M1 släppte loss de fina knopparna. Jag mockade ur trailern och prylar plockades iordning. När M1 var klar med pållans pyssel så blev det utsläppa i hagen igen för båda pållarna. Em-höt serverades och det verkade pållarna tämligen nöjda med. M1 och P for vidare hemåt när allt var klart. Likaså gjorde T och Lexi. Jag fixade klart med pållarnas kvällsmat innan jag gick in och bytte om för att fara in till stan igen.

Det var eko i mitt kylskåp och totalt slut på kattsand. På fm hann jag inte åka förbi Willys, utan det fick bli nu på kvällen i stället. Men innan jag åkte till Willys så blev det ett besök hos T och Lexi. Där lånade jag hans dator och snabba bredband för att ladda upp videosnutt på Youtube. Vi gick också en promis med Lexi innan jag sedan drog vidare till Willys.

Handla lördagkväll var ett smart drag - inte mycket folk alls i affären nämligen och jag svar snart klar med min shopping.

Var hemma igen strax innan kl 21 - alldeles lagom att ta in pållarna och servera dem kvällsmaten med andra ord.

Resten av kvällen avslutas i soffan framför TV:n kollandes på filmen Zodiak på 3:an.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie28/10 Fredag - Trevligheter...

Började dagen med att åka iväg till Universietet. Hade tid för handledning kl 8.00 med min handledare inför C-uppsatsen som jag ska skriva nu. Jag hade mailat över min Kunskapsprojektering i början på veckan och handledarna för Informatik C-nivån hade igår gått igenom alla uppsatsämnen. Jag är intresserad av den digitala klyftan och mer specifikt problemet med låg datorkompetens inom vissa grupper av kommunens anställda.

Jag var lite orolig att mitt uppsatsämne skulle ligga mer åt sociologihållet än åt Informatikhållet, men jag behövde inte vara orolig ;-). Det var inte bara min nuvarande handledare som gillar mitt uppsatsämne, utan flera av de andra handledarna ville gärna lägga vantarna på mig som uppsatsstudent ;-).

Min handledare tycker min kunskapsprojektering var bra, och vi diskuterade mitt upplägg nu under uppsatskursen. Jag ska göra en litteraturstudie, utforma en enkät, komplettera med ett par djupintervjuera av några nyckelpersoner, ta fram lite statistik. Så nu blir det bara för mig att kavla upp ärmarna och börja jobba :-). Min handledare är helt övertygad om att jag är inne på ett mycket intressant ämne och uppsatsen kommer bli "hot stuff". Jag fick prestationsångest på kuppen ;-)

Var klar med min handledarträff vid 9.10 och då blev det full fart till jobbet. Resten av arbetsdagen försvann snabbt som attan och vid 16.30-snåret var det dags att stämpla ut och åka hemåt.

Väl hemma blev det lite mat och så full fart ut till stallet. Jag fixade allt stallfix och var klar till kl 18. Då kom T och vi hann snacka lite innan jag skulle åka in till stan igen. Ikväll var det dags för fotokursen! T var snäll och agerade chaufför åt M1 och P så de kom in till ridhuset med Oktawia. Dessutom tog T med sig Lillan för en promis under ridhusbesöket. Jättesnällt och jag kunde åka iväg på fotokursen utan dåligt samvete.

Hade en trevlig kväll på fotokursen där vi kollade på fina bilder och hade diskussion kring fotona. Jag var hemma igen strax efter 21-snåret och kom hem precis innan T kom hem med Oktawia. Så jag bytte snabbt om till stallkläder och tog hand om pållan. När jag var klar med pållans pyssel så serverades kvällsmaten och jag plockade undan alla prylar.

När jag var klar i stallet så fick det bli soffan framför TV:n och då upptäckte jag att T hade haft med sig massa "godis". Ost, kex och lite annat småplock - mums!
Så kvällen avslutades alltså framför TV:n ätandes massa gott :-). Inga fel alls.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

27/10 Torsdag - Frissabesök

Har idag sprungit mellan de två kommunhuset - tur att det inte är långt emellan... ;-) På lunchen så passade jag på att åka iväg till Viktväktarna, tyvärr så går det trögt för tillfället. Har hamnat på en platå de senaste 6 veckorna, ner 1 kg, upp 1 kg, ner 1 kg, upp 1 kg... och så håller det på. Tröttsamt, men det är väl bara att kämpa på...

I övrigt så var det en hektisk dag på jobbet som vanligt, dock slutade jag lite tidigare idag för att fara iväg till frissan.

Det var hög tid att fixa till kalufsen, både längdmässigt och färgmässigt. Min frissa provade en ny grej idag, la i mörkröd färg i hela kalufsen, och så la hon in mellanbruna slingor i luggen.

Det var lite spännande och jag funderade på hur resultatet skulle bli...
Det tar ju lite tid när man färgar håret, och så är det klippning efteråt... men efter ett 3 timmar långt besök hos frissan så var jag nöjd med resultatet.

Lite mer brunt hade det kunnat vara, men eftersom det var första gången så vågade inte frissa att lägga i mörkare. Får bli nästa gång.

Men mörkrött hår med bruns små slingor i luggen blev det i alla fall ;-)När frissabesöket var avklarat så var det full fart hemåt. Värmde en matlåda så jag behövde inte laga mat, alltså snabbt tillagat idag.

På med stallkläderna och så full fart ut till stallet. Mockningen fick idag ske i raketfart för jag hade 30 min på mig innan M1 och P skulle dyka upp, men jag hann klart med allt istallet inklusive att plocka in pållarna. Det tycker jag är bra jobbat ;-). M1 och P kom vid 19-snåret och pållan var snart iordningfixad för en tur till ridhuset. Som vanligt fick Lillan följa med. Vovven var mycket nöjd med det kan jag erkänna ;-). Bilälskare som hon är...

Väl framme vid ridhuset så tog jag och Lillan en promenad. På väg tillbaka till ridhuset gick jag förbi fiket och köpte med en mugg the och en macka som jag tog med mig till ridhuset.

Pållan skötte sig bra idag. M1 satte lite fart på damen och Oktawia var tvungen att utföra lite ruscher... ändra tempo är jobbigt, men hålla ett högre tempo det funkar ;-). När pållan var tvungen att ösa på i galoppen kom det lite bakutsparkar i protest, men bättre att hon reagerar så än inte reagerar alls. M1 var nöjd med dagens ridpass i alla fall.
Var hemma igen vid 21.30 och pållan blev omhändertagen som vanligt. Fixade sedan undan utrustningen och serverade kvällsmaten. Det sista jag gjorde innan det var dags att gå in, var att parkera och haka av trailern. Skönt att slippa trixa med det i morgon...

Så nu ska jag kolla på lite nyheter och sedan blir det sängen så jag orkar upp i morgon bitti.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

26/10 Onsdag - Hemmakväll...

Idag så flexade jag ut lite tidigare för att åka iväg till Universitetsbiblioteket. Hade en träff med en handläggare kl 15.15 och var på plats på utsatt tid. Jag fick jättebra hjälp av handläggare som visade informasökning i de databaser som jag har tillgång via mitt Studentkort. Efter en timme kunde vi i alla fall konstatera att det jag tänkt skriva om - en inriktning inom den digitala klyftan - inte har blivit skrivit om tidigare. Så det känns bra.

För er som undrar... jag ska alltså skriva klart min C-uppsats i Informatik. Det är ju 10 år sedan jag gick kursen, men nu är jag omregistrerad och det är hög tid att göra klart det hela :-)

Kände mig mycket nöjd när jag åkte hemåt. Var hemma strax innan kl 17 och efter lite mat så provade jag att logga in på Universitetsbiblioteket och göra lite informationssökning. Hittade 2 böcker direkt som ska bli intressanta att läsa :-).

För övrigt så var det planerat att ha en hemmakväll - det betyder inte att jag lägger mig i soffan och latar mig ;-).

För att unyttja det sista lilla dagsljuset så började jag med att ta en promis med Lillan, så vi var ute nästan en timme och det var skönt att få röra på sig. Det hann bli totalt becksvart innan vi var hemma igen, men både jag och Lillan var utrustade med reflexer. Det måste man ha den här årsstiden...

När vi var hemma igen så tog jag itu med stallfixet. Mockade i lugn och ro, fyllde på vatten, klättrade upp på höloftet och slängde ner hö, fixade pållarnas höpåsar. Matade stallkatterna och städade kattlådan.

När jag var klar i stallet så hade det börja regna så det var rätt skönt att gå in i huset igen. Slog igång datorn och började med det mindre roliga jobbet att fixa räkningarna. Tycker verkligen att det är skittråkigt att fixa räkningarna, men nu är det gjort för den här månaden.

Efter att suttit framför datorn så kände jag för att röra på mig en stund. Det spöregnade ute - så att ge sig ut i höstrusket kändes inte speciellt lockande. I stället tog jag itu med högen med stryktvätt - och det var bra det. För det var tämligen tomt på rena kläder i min garderob. Det mesta låg bland stryktvätten ;-). Efter 1,5 timmes dating med strykjärnet så var högen med skrynkliga kläder ett minne blott och allt var prydligt inhängt i min garderob. Det kändes bra :-)

Var klar med tvätten vid 20.30 och då var det dags att ge sig ut i höstrusket för det var dags att plocka in pållarna och kvällsmata dem. Det var inga problem att få in dem, öppnade stalldörren ut till hagen och prasslade med en tom hö-påse. Då kom de snabbt knatandes.  Såg ut som två träskmonster dock...

Oktawas regnttäcke hängdes upp på tork så det är redo att användas i morgon - ska ju blir höstrusk då också...

När jag var klar istallet så var det dags att parkera sig i soffan - det fick bli Hawaii five-0 som fick förgylla min kväll. Nu ska jag kolla lite på nyheterna innan jag intar horisontalt läge.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


25/10 Tisdag - Stressad...

Har ju häcken full på jobbet och idag märktes det att jag var stressad. Får problem med synen när jag är riktigt stressad och idag har jag märkt tendens av dubbelseende. Dock svårt att få ner stressnivån så länge jag var på jobbet, men bestämde mig för att ta det lugnt efter jobbet.

Så jag stämplade ut strax innan kl 17, åkte iväg och tankade bilen för den behövde fyllas på med bensin. Åkte vidare till Willys för att köpa lite mjölk och kattmat. Det var rätt mycket folk på Willys, men det fick ta den tid det tog. Att stå i kö är i alla fall något som jag inte stressar upp mig över ;-).

När jag kom hem så käkade jag lite käk och så drog jag på mig ridkläderna. Dags att ta itu med stallfixet.

I vanliga fall så är mockning ett effektivt sätt att få ner stressnivån - det är min stund på dagen som jag har möjlighet att rensa hjärnan. Dock räckte det inte för att få ner stressnivån i kroppen...

Fortsatte med stallfixet, och plockade in pållrarna för att göra iordning Oktawia för ett pass till ridhuset. Var klar vid 19.30 - in med pållan i trailern och full fart till ridhuset.

Vid ridhuset väntade T för att ta hand om Lillan under tiden som jag skulle rida. Bra för Lillan att få röra lite på sig istället för att sitta i bilen och vänta på mig.

Så motionspasset för kvällen var alltså ett ridpass på pållan. Fast det var tisdag så var det helt tomt på privatdelen i ridhuset. Jag behövde alltså inte trängas med någon under mitt ridpass.

Oktawia var lite seg, pälssättningen spelar nog roll. Men jag hade ett tämligen okomplicerat ridpass ikväll. Gjorde i och för sig inga svåra saker idag, efter uppvärmningen så fick det bli lite övergångar skritt - trav - skritt. Därefter lite övergångar galopp-skritt-galopp. Funkade faktiskt riktigt bra. Jag klarade idag av att sitta helt Ok  i galoppen och det är jag tämligen nöjd med.

Både jag och pållan var nöjda med kvällen insats och äntligen såg jag normalt ;-). Ett bra ridpass i hästsadeln är oneckligen en lisa för själen ;-).

Det är allt tur att jag har hästarna som håller mitt liv i schack ;-)

När ridpasset var avklarat så klev pållan snällt in i trailern och vi kunde fara hemåt. Var hemma igen vid 21.30 och välhemma så blev pållan omhändertagen, kvällsmaten serverades och jag plockade undan alla prylar. Trailern parkerades på sin plats - är faktiskt en bedrift att jag lyckas backa och fickparkera trailern i mörkret. Är nämligen bra trångt runt huset...

Kvällen avslutades sedan med att jag  parkerade mig i soffan för att kolla på lite Nyheter och roligare än så blev det inte idag.

/Lizzie


24/10 Måndag - Ny vecka...

Så var det måndag igen - helgen försvann i ett rasande tempo som vanligt. Alltså måndag och en ny oförstörd vecka :-).

Som vanligt fylldes arbetsdagen med intensivt arbete och vid 16.30 var det dags att åka hemåt igen. Så jag var hemma vid 17-snåret. Det har varit en gråruggig dag idag. Även om det inte varit så kallt, så var det råkallt i huset. Så det första jag gjorde när jag kom hem - det var att sätta igång båda kaminerna. Har ju en gjutjärnskamin i kontoret och en sparspis i köket. Snart så brann det 2 brasor och jag fixade lite mat och käkade. Efter maten så var det dags att ta itu med stallfixet - alltså på med stallkläderna och full fart ut till stallet.

Idag behövde jag inte stressa med stallfixet, utan kunde mocka i lugn och ro. Fixade klart allt även med hästmat och vatten innan jag gick ut i hagen och hämtade pållarna. Fick ha med mig pannlampan för att hitta i hagen för det var totalt kolmörkt ute. Inte helt lätt då att hitta två svarta pållar i mörkret - det är nog dags att skaffa reflexgrimmor... ;-)

När pållarna väl stod i stalet så passade jag på att gå in i huset och fylla på ved i kaminerna... 26 grader varmt var det inne när jag sedan gick ut till stallet igen ;-)

Idag så fixade jag iordning Oktawia för ett ridpass i ridhuset. Strax innan kl 20 så lastade jag pållan - som klev in snällt efter en viss tvekan... och så mötte jag upp M1 inne vid ridhuset kl 20.10. Alltså var det M1 som var inbokad som pilot för kvällens ridpass :-).

Oktawia skötte sig bra under kvällens ridpass, även om pållan inte är riktigt med på noterna hela tiden ;-). Nåt är det som stör pållan för tillfället och förmodligen är det pälssättningen som gör att hon inte är riiiiktigt på humör. Det märks framför allt när jag lägger på täcke på henne - då är det tjurigt...

Hur som helst - damen kämpade på även om det var lite jobbigt. Övergångar var det som gällde - nu funkar det att göra vettiga övergångar mellan galopp-skritt. Så någon nytta har all träning gjort i alla fall.

Som vanligt hade jag med mig Lillan och vi tog ju en liten promis under tiden som M1 värmde upp. Därefter fick Lillan finna sig i att vara med på läktaren och lite van är hon ju nu vid att få följa med. Förra vintern så var det ett himla pipande hela tiden, nu har det lugnat ner sig på pipande... Dock är vovven tämligen uttråkad ;-)

Lillan har lagt sig på golvet på läktaren med huvudet från mig och suckar demonstrativt - allt för att få mig att förstå hur himla uttråkad hon är *fniss*
Så när M1 var klar med pållans ridpass och det var dags för avskrittning så fick Lillan gå in i managen - tillvaron blev genast mycket roligare tyckte Lillan ;-)Efter avklarat ridpass så var det in med pållan i trailern och så full fart hemåt. Och kvällen slutade som vanligt med omhändertagande av häst och prylar, för att sedan parkera mig i soffan för att titta på lite Nyheter på 4:an innan sänggående.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

23/10 Söndag - En vacker dag...

Vaknade upp till en otroligt vacker höstdag :-). Pållarna fick idag sin frukost inne och jag gick sedan in och fixade iordning mig själv med dusch och frukost.

Strax efter 9.30 kom M1 och då var jag i full färd med att haka på trailern på bilen och snart var pållan iordninggjord för ett ridpass i ridhuset.

Oktawia klev snällt in i trailern och vi for in till ridhuset. Det var handikapptävling på ridskolan idag, men nya ridhuset var ledigt - så där fick Oktawia och M1 leka helt ensamma :-).

Jag och Lillan passade på att gå en promis under tiden som M1 värmde upp Oktawia. Det var helt underbart väder och Lillan uppskattade också promisen.Det märktes att fler än jag uppskattade det vackra vädret. Möte cyklister och andra flanörer, och alla var så himla glada. Det vackra vädret lockade fram det bästa hos människor och alla ville prata. Knappt man kunde tro att man faktiskt var i stan och inte ute på landet ;-). Så promisen tog längre tid än vad jag räknat med, men det var ju bara trevligt. Passade också på att gå till fiket och shoppa mig lite kaffe innan jag sedan gick in i ridhuset för att kolla hur det gick för M1 och Oktawia.

M1 tränade på att fatta galopp på rakt spår, vilket innebar att Oktawia var tvungen att hålla bakdelen på rätt ställe och vara rak i kroppen. Det var jättesvårt och jobbigt tyckte pållan, men kämpade på bra.

M1 avslutade ridpasset med att rida igenom programmet, funkade hyfsat bortsett från att Oktawia ville bestämma när hon skulle svänga eller inte ;-). Damen stod emot i travökningen också, men jag tyckte det såg ut som om hon tyckte underlaget var stumt. Och det är ett tunt lager med sand inne i ridhuset, kommer ta ett tag innan underlaget blir bra tror jag...

Passade sedan på att utnyttja det vackra vädret och skrittade av pållan ute, vilket innebar att Lillan fick följa med på en promis till - det tyckte hon var lattjo lajbans ;-).

Efter avskrittningen så klev Oktawia snällt in i trailern och vi kunde fara hemåt. Väl hemma så blev pållan omhändertagen och så var det hagen som gällde.

Mycket nöjd pålla slängde sig genast ner i backen för att rulla sig ordentligt ;-)
Serverade pållarna några kg hö och satte sedan igång med stallfixet. Mockade, på med nytt strö, fixade vatten, mockade ur trailern och in med strö i den också, fixade även klart med hästmaten när jag ändå var i farten. Var klar med allt i stallet vid 13.snåret och då var det dags för lite mat. Fixade iordning blodpudding och lingonkeso till lunch - smakade mums :-). Strax efter 14-snåret så var jag klar hemma och for iväg en sväng till Pysseltrollet för en fika. Hade Oriflamevaror att leverera till dottern i huset så det var "två flugor i en smäll". Efter trevligt fika och gos med Pysseltrollets trevliga vovvar så var det vid 16-snåret dags att fara hemåt. Det var fortfarande en vacker höstdag så jag gick in och hämtade kameran och gav mig ut i trädgården. 

Fortfareande löv kvar på äppleträden, men inte länge till... Det är inte många blommor som blommar för tillfället - förutom Kärleksörten - den blommar desto mera :-)Passade på att hälsa på pållarna i hagen. Oktawia var måttligt intresserade utav mig, utan stod vid grinden till sommarhagen och blickade längtansfullt ut mot sommarhagen. Undrar vad hon tänkte på egentligen... sommarbetets goda gräs antagligen ;-)Bianca däremot... hon försökte sätta isig i mattes knä - som vanligt ;-)När fotosessionen var avklarad så förpassade jag mig in i huset och fixade iordning middag. Det blev kycklinggratäng och vid 18-snåret så var maten klar - smakade bra. Resten av kvällen har jag tillbringat med att ladda upp mina bilder till EVIN-tävlingen. Hade laddat upp några stycken sedan tidigare, men hade 20 stycken kvar att ladda upp, det tog resten av kvällen men nu är det avklarat. Håller nu tummarna att det är något av mina bilder som går igenom juryns skarpa blick och jag blir nominerad till pris. Hoppas kan man alltid göra :-).

Kvällen avslutades sedan med att kolla på ett avsnitt av "starke man" på 1:an - tycker det är himla kul program :-).

Nu ska jag kolla på lite nyheter och snart är det dags att förpassa sig till sängen så man orkar med morgondagen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

22/10 Lördag - Utställning

Tidig morgon. Upp vid 7 och ut till stallet och pållarna fick sin frukost. Sedan var det min tur att fixa mig iordning och få ordning på allt som skulle med. Väckte T och satte fart på honom. Fixade iordning kaffetermos och matssäck och full fart ut i stallet. Pållarna hade käkat upp sin frukost och Oktawia fick vara kvar inne under tiden som jag utförde sista finputsen på Bianca.

Vid kl 9 var det dags att åka, Oktawia blev först utsläppt i hagen och så lastade vi Bianca och for iväg mot Kolbäck.

Knappt 1,5 timme senare var på plats vid Vänsta gård i Kolbäck där utställningen för shetlandsponnyer var idag. Gick iväg till sekretariatet och anmälde vår ankomst. Bianca lastades ur och så gick vi iväg till mätplatsen och ponnyn blev mätt av en "mätkvinna". 96 cm hög var Bianca idag, har växt en del sedan jag köpte henne för 2 år sedan.

Nu började en väntan på vår klass. Så T och jag satte oss på läktaren och kollade på några klasser. Utställningen började kl 11 och jag hade räknat ut att ungefär kl 13 skulle det var Biancas tur att gå in i ringen. Passade på att dricka lite kaffe och käka våra medhavda mackor. Smakade bra att få nåt i magen.

Vid 12-snåret så gick vi tillbaka till trailern - Bianca käkade hö för fullt så henne hade det inte gått någon nöd på. Hon plockades ut ur trailern och så blev det borstning en stund innan vi drog oss mot ridhuset.

Eftersom det inte var några fasta starttider så var det svårt att veta extakt när det skulle bli vår tur, så det blev att vi var i ridhuset och väntade rätt länge.

Till att börja med var Bianca lung och lite nyfiken
Tyvärr tröttnade hon tämligen fort och när det så blev vår klass som skulle in i ringen så var Bianca väldigt trött. Blev överilad i skritten och jag skulle ställa upp för att visa sidan så vill hon inte ställa upp sig ordentligt. När vi sedan väntade på de övriga ekipagen blev bedömda så var Bianca överallt. Helt slut var den lilla fröken.

Dagens bedömning bedömning blev:

Typ: Feminen av god rastyp, 8 p
Huvud, hals, bål och kors: Vacker huvud, något grovt ansatt hals, välliggande bog, något överbyggd, välmusklat kors, 7 p
Extremiteter och deras korrekthet: Något raka kotor fram, nöjaktigt korrekt, 7 p
Rörelse i skritt: Energisk, något överilad, 7 p
Rörelser i trav: Energisk med bra påskjut, något låsta bogrörelser, 7 p
Totalpoäng: 36 och silver.

Sämre än vad jag räknat med eftersom hon fick 40 poäng på förra utställningen och jag hade hoppats på 40 poäng en gång till så jag kunde ansöka om dubbelgulddiplom.

Men, nu blev det inte så och mycket möjligt så kan fröken vara inne i en växtperiod.

På utställningen så träffade jag också Biancas förra ägare, CT. Med sig på utställningen hade CT Sabrina. Sabrina är Biancas mamma och vi fotade de två damerna brevid varandra.

3-åriga Bianca är nu större än sin mamma ;-)

Men visst är de fina?

Innan vi skulle lasta och åka hem så försökte vi fota Bianca med sin blåa rosett... men damen var helt slut och det var inte lätt att få henne att stå stilla så det blev något bra kort.
Bianca klev snällt in i trailern, där fanns ju hö ;-). Jag hämtade protokollet och plaketten och så kunde vi fara hemåt. Det var tur att det var T som körde för jag var helt slut och hungrig... så vi stanade vid första bästa MCD och käkade varsin hamburgare och sedan blev det full fart hemåt.

Var hemma 15.30-snåret och en som blev väldigt nöjd med att få hem sin kompis det var Oktawia. M1 och P var på plats för M1 skulle rida ut på Oktawia, så pållan stod uppställd på stallgången. Så nöjd över att få hem sin kompis blev hon. Och var tvungen att spana ordentligt att kompisen verkligen stannade kvar i sin box nu innan hon slappnade av och M1 kunde fortsätta att klä på pållan utrustningen.

Men Bianca verkade nöjd med sin insats för dagen i alla fall och ytterligare rosett och plakett blev det idag.Dessutom fick litet pris också, 1 kg morötter och 1 kg anis från HippoK9.Under tiden som M1 och P var ute på uteritt med Oktawia så plockade jag och T iordning på alla prylar, mockade ur trailern och tog bort mellanväggen. Jag fixade också mockningen av hästarnas boxar så det var klart när M1 och P kom tillbaka. T och Lexi for nu till lägenheten. Och när jag var klar med allt i stallet så funderade jag först på ifall jag skulle placera mig i soffan. Men lite rastlös kände jag mig så det blev istället en promis med Lillan på cirka en timme. Det var himla skönt att röra på sig lite och det var rätt varmt ute. Lillan uppskattade promisen i alla fall ;-).

När vi var hemma igen så fick det bli soffan och slökollade lite på TV samtidigt som jag slösurfade lite. Och resten av kvällen kommer fortsätta i samma stil. Med avbrott förstås för att gå ut och släppa in pållarna för kvällen och ge dem kvällsmat.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

21/10 Fredag - Förberedelser...

När jag kom hem från jobbet så var jag extremt trött. En veckas hektiskt arbete hade tagit ut sin rätt. Behövde ialla fall inte bekymra mig om Oktawias motion, M1 hade varit här på dan och skrittat ut med damen. Så när jag kom hem så käkade jag lite pasta med baconsås för att få lite energi. Efter maten tog jag itu med stallfixet och så plockade jag in pållrarna. Tillbringade sedan en timme med att putsa på Bianca - svart ponny = allt damm syns...

Lyckades få Bianca ren och fin. Lagom när jag var klar så kom T och vi fixade iordning trailern. Mellanväggen plockades fram och sattes på plats. Det var lite pyssel innan den kom på plats, men så har den stått i lagården i 5 år så det var inte så konstigt... Jag plockade iordning på de prylar som ska med i morgon bitti så allt var klart.

När alla förberedelser var klara så fick pållarna sin kvällsmat och för oss tvåbenta blev det soffan. Lite ost och kex framför TV:n smakade fint och Kommissarie Lynnely fick avsluta kvällen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

20/10 Torsdag - Ridhuset...

Efter jobbet idag så var det full fart till Willys. Var tvungen att fylla på förråden hemma, både till mig själv och till Lillan och kissarna. Kom ut ur affären med mat för en vecka framåt så  och så full fart hemåt. När jag kom hem så var det fullt ös. In med maten, jag käkade lite fil och müsli och så på med stallkläderna och full fart ut till stallet.

Fixade klart med mockningen, hästmat, vatten och så fixade jag mat och sandlådan till stallkatterna. När jag var klar med allt så var det dags att plocka in pållarna.

Uti kolmörkret med ett grimskaft i högsta hugg. Men jag fick vänta ett tag innan jag fick tag på någon häst. De fick totalt tokryck och drog järnet ihagen i flera minuter. Bensprattel på hög nivå blev det. Det var inte förrän hästarna var lite trötta som det gick att fånga in dem ;-). Nåväl, till sist så stod busfröna i sina boxar och jag kunde gå ut och fixa med att haka på trailern på bilen. Vilket inföll sig samtidigt som M1 och P dök upp.

M1 fixade iordning Oktawia för ett besök till ridhuset och när vi skulle lästa så funderade vi på hur hon skulle reagera på de nya ribborna som T skruvat fast på baklämmen. Oktawia fick lukta på dem och klev sedan lugnt in i trailern. Skönt.

När vi kom fram till ridhuset så tog jag och Lillan en promenad under tiden som M1 värmde upp pållan. Efter promisen fick Lillan sitta i bilen och jag spanade in hur det gick för M1 och Oktawia. För dagen var Oktawia seg som sirap enligt M1. Från läktaren så syntes inte det, men förstod känslan. Så M1 fick kämpa på men pållan skötte sig rätt bra ändå, var ialla fall inga större protester från damens sida.

När ridpasset var avklarat så passade jag och M1 på att boka in ridpass inför kommande veckor. Bra att ha lite planering framöver.

När det var dags att lasta pållan så klev hon snällt ombord och vi kunde åka hemåt. Väl hemma så fortsatte kvällen i sedvanlig ordning. Tog hand om pållan, plockade undan alla prylar, hakade loss trailern och serverade pållarna kvällsmaten. Lyckades bli klar och komma in i huset så jag hann se handra halvan av Criminal minds ;-).

Nu får 4:ans nyheter avsluta kvällen och roligare än så blev det inte idag!

/Lizzie

19/10 Onsdag - Hovisbesök

Regn även idag, men värst är det att komma ur sängen på morgonen - och det beror på mörkret! Känns som om man kliver upp mitt i natten ju. Kravla mig till ur sängen, det är allt bra tur att man har flextid ;-). Innan jag åkte iväg till jobbet så släppte jag ut pållarna. Även idag så spöregnade det kallt regn så det blev till att sätta på regntäcke på pållarna. Oktawia fick behålla kombitäcket under för att inte bli lika kall som igår.

Så iväg till jobbet för en dag på kontoret. En arbetsdag som inte blev lika lång som igår. Flexade ut vid 15.30 och åkte hemåt i full fart. Hade nämligen hovis inbokad till kl 16.30!

Så vid 16-snåret var jag hemma, ombytt och ute i hagen och plockade in 2 blöta hästar. Det regnade inte just då, men hade regnat under hela dagen. Oktawia frös inte idag i alla fall.

Oktawia fick en dos med Sedalin i munnen och jag förpassade mig sedan in i huset och fick i mig lite fil och müsli så jag inte skulele vara helt utsvulten under hovisbesöket.

Oktawia blev i dag verkad, fick nya skor, återanvände sulor från förra vinter och så brodden jag shoppade i söndag. Vi är redo för vinternväglag alltså ;-). Pållan skötte sig rätt bra under hovisbesöket, behövde vara ta tag i henne lite när det var dags för sista hoven.

Fina fossingar blev det i alla fall :-)
När hovis var klar med Oktawia så blev det Biancas tur - hovis fick då ta fram en pall så hon inte behövde stå på knä för att verka Bianca. Shettisar är ju inte så höga direkt ;-).

Och smååå fina hovar blev det - redo för utställning på lördag :-)När hovis var klar så bokade vi ny tid och jag betalade för väl utfört arbete. Hovis hann inte mer än åka förrän T dök upp. Han skulle hjälpa mig att fixa ribbor på trailerns bakläm. Men först var jag tvungen att fixa klart med mockning och hästmat. Eftersom Oktawia fortfarande var lite smådrogad, så fick de vara kvar i stallet. Och under mockningen fick de finna sig i att stå uppbunden på stallgången. När jag mockade Oktawias box så stod Oktawia på stallgången och sov.

När det sedan var Biancas tur så var hon måttligt förtjust i att stå uppbunden... jag hade ju fräckheten att städa boxen istället för att stå och gulla med ponnyn ;-)När mockning, hästmat och vatten var fixat så började operation fix av trailer.

Det tog 1,5 timme att få dit 4 träribbor, själva skruvandet tog inte så lång tid. Som vanligt så var det att LETA efter utrustning och material som tog tid. Eftersom det dessutom var totalt kolsvart ute och i uthusen så var det inte helt lätt att se nåt - ficklampa till trots...

Träribbor hittade jag uppe på höloftet, det var ett större problem att hitta skruvar... T var bombsäker på att han hade skruvar av rätt storlek... men vart?! Till sist var jag beredd på att åka in till Biltema och köpa nya skruvar, men då hittade T en hink med skruvar av blandad storlek... det fanns faktiskt tillräckligt många av rätt storlek. Så efter mycket om och men så kom de 4 ribborna på plats på baklämmen. Nu slipper Oktawia halka på mattan och mattan slipper gå sönder pga brodden.

Nu hade T och Lexi fått nog av mörkret och for vidare till lägenheten. Jag förpassade mig in i huset och fixade lite inne innan jag och Lillan gick ut igen för att kvällsmata pållarna. Snabbt tog den här kvällen slut :-)

Nu ska jag avsluta kvällen med att kolla på Hawaii five-0 - sedan får det bli sängen och förhoppningsvis är jag piggare  i morgon bitti ;-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

18/10 Tisdag - Ridhuset

Idag har det inte varit lika hektiskt på jobbet. Under em var vi på en föreläsning i "arbetsglädje" - det var en trevlig hem. Även om det inte var några aha-upplevelser så var det ändå bra med repetition på hur man ska tänka. Nu är ju jagen tämligen positiv person - saker och ting blir ju liksom inte bättre av att gnälla. Och möter man människor med ett leende på läpparna så blir de glada och livet bra mycket lättare.

Föreläsningen slutade 15.30 så jag hann tillbaka till jobbet och jobbade fram till 17-snåret innan det var full fart hemåt.

Väl hemma blev det vanliga proceduren, i med mat, på med stallkläder - för dagen även regnställ! T kom ut en sväng och hann få i sig lite kaffe innan jag var tvungen att ta itu med stallet.

Mockade i raketfart och så in med hästarna. Det har hällregnat hela dage och Oktawia hade blivit kall. Frös som bara den och skakade i hela kroppen. Så av med det kalla regntäcket och på med ett kombitäcke. Serverade hö och efter ett par minuter så hade damen slutat skaka. Hö är himla effektivt "bränsle".

M1 och P kom strax efter 18-30 snåret och pållan hade faktiskt hunnit få i sig rätt mycket av sitt hö så hon frös i alla fall inget mer. På med utrustning och så in i trailen för avfärd på ÖFK.

Var inne till ÖFK strax efter kl 19 och nu hade det slutat regna. Så Lillan och jag tog en promis under tiden som M1 värmde upp. Dock var det himla ruggigt ute så på väg tillbaka gick jag förbi fiket och köpte med mig en mugg té - det värmde.

Lillan blev placerad i bilen efter promenaden och så gick jag till ridhuset för att kolla på M1 och Oktawia.

Pållan verkade lite piggare idag, fick göra lite jobbiga saker... typ övergångar, träna på halter utan attgå baklänge... Jobbade på duktigt och var nog lite trött efter arbetspasset.

Var hemma vid 20.40-snåret - hyfsat tidigt med andra ord. Pållan fick på sig kombitäcke och kvällsmaten serverades. Jag plockade undan alla prylar och parkerade av trailern. Hann faktiskt in till kl 21 så jag kunde kolla på dr House. Det var skönt att krypa ur regnstället och lägga sig i soffan och dra en varm filt över sig.

Nu ska jag kolla på lite nyheter och det får avsluta min kväll för idag.

/Lizzie

17/10 Måndag - Ridpass...

Var inbokad på möte på em och kom inte ifrån jobbet förrän 17.30. Efter en hård dag på kontoret så var det skönt att komma hem, men hade inte tid att slöa. Snabbt i med lite fil och müsli, därefter på med stallkläder och så full fart ut till stallet. Mockade och fixade hästmaten i raketfart. Mockning är ett effektivt sätt att rensa skallen och det behövdes idag. När jag var klar med stallfixet så tog jag in pållarna och så hakades trailern på bilen.

Vid 19.15 var hästen iordningfixad och klev hyfsat snällt in i trailern. Full fart mot ridhuset.
Vid ÖFK mötte T upp och under tiden som jag red tog han hand om Lillan. Oktawia var för dagen lite avslagen, det märktes redan när jag gjorde iordning henne, tämlige off. Under ridpasset, så gjorde hon vad hon skulle, men utan engagemang och hon verkade lite trött. Så jag joggade loss henne, tränade lite övergångar skritt-trav-skritt och så trav-galopp-trav. Funkade rätt bra. Vi var själva på privatdelen, men ridskolan hade lektion på andra halvan av ridhuset under mesta tiden av ridpasset. När ridskolegruppen var klara och vi blev helt själva i ridhuset så blev Oktawia ovanligt okoncentrerad utan ville helst springa efter ridskolehästarna. Hon brukar inte bry sig över att bli själv, nåja, jag var i princip klar så jag varvade ner och skrittade av henne. Pållan kan mycket väl vara avslagen pga pälssättningen, så det var ingen idé att bråka med damen. Jag blev i alla fall svettigare än hästen ;-).

T hjälpte mig att lasta pållan efter ridpasset och så full fart hemåt. Var hemma strax innan 21-snåret - hyfsat ok tid med andra ord. Pållan blev omhändertagen, kvällsmaten servad och jag plockade undan alla prylar som vanligt.

Nu får nyhetern avsluta min kväll och roligare än så blir det idag.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


16/10 Söndag - Städdag...

Det vackra vädret till trots... idag var det storstädning som stod på schemat. Har inte haft tid att städa på ett par veckor och med 3 långhåriga katter inomhus så sätter det sina spår. Kattpäls överallt liksom... Dessutom så har jag två honkatter som inte är sådär jättesams, eller rättare sagt. Lisa är en riktigt bitch och älskar att jäklas med Minna - som är livrädd för Lisa. Minnas tillflyktsplats är ovanpå kylskåpet. Där får hon gärna ligga... men istället för att uppsöka sandlåda när blivit nödig så har kattkräket gått in i min städskrubb och gjort sina behov - ovanpå en massa plastpåsar och andra prylar.

Som tur var så ryckte T ut som städhjälp och han fixade iordning städskrubben åt mig - hade aldrig hunnit bli klar med städningen på en dag annars...

Tillbringade dagen således med att plocka, damma, dammsuga, skaka mattor, tvätta, moppa golv, byta sängkläder i sängen. Vi hann även med snabbt besök ut till Marieberg för jag var tvungen att åka till Till Häst och shoppa elitbrodd till hovisbesöket i veckan som kommer. T behövde shoppa kaffe till sin dolce gustoapparat och så in på coop en snabbis för att shoppa lite mat. Så när vi kom hem igen så fixade jag iordning käk och vi fick kraft att fortsätta.

Vid 18-snåret var jag tvungen att ta itu med pållarna. Utnyttjade det sista dagsljuset till att träna med Bianca. Det är ju snart utställning igen så vi tränade lite på att springa. Mest för min skull, men Bianca skötte sig bra också.

När jag var klar med Bianca så fick hon komma ut i hagen igen till en Oktawia som saknade sin kompis. T tyckte nu att jag fick klara mig själv så han och Lexi for till lägenheten. Jag fixade klart allt i stallet innan jag gick in i huset för att fortsätta. Städningen var avklarad, men tog rätt på ren tvätt, tvättade en omgång till. Fixade diskmaskinen och piffade till köket med rena handdukar och bordsduk. Avslutade dagen med att ta hand om stryktvätte. En timme senare så var strykningen avklarad och allt var instoppad i garderoben.

Var klar med allt vid 20.30-snåret så då var det ut igen och pållarna plockades in i stallet och kvällsmaten serverades. Kl 21.00 började Starke man på 1:an och det är jag tvungen att kolla på. Så det blir en stunds soffhäng nu innan det är dags att krypa till kojs.

Har i alla fall ett rent hus - så länge det varar  ;-)

Detta var allt för idag!

/Lizzie


15/10 Lördag - Tävlingsdags...

Idag var det tävlingsdags för Oktawia. Behövde i alla fall inte kliva upp mitt i natten eftersom tävlingen är på hemmaklubben och första start var kl 15.00.

Så ut med pållarna som vanligt på morgonen. Käkade frukost och hade soffhäng en stund framför TV. Skönt att inte behöva stressa direkt på morgonen. Vid 10-snåret så drog jag i alla fall på mig stallkläderna och gav mig ut till stallet. Först fixade jag klart i stallet med mockning ect. När det var avklarat så tog jag itu med läderputs. Sadel och träns fick en dust med sadelsåpan och så på med vita tävlingsschabraket till sadeln. När utrustningen var i tävlingsmässigt skick så var det dags för mig att få i mig lite ätbart.

Idag fick det bli lite thaisoppa till lunch - värmde bra. M1 och P kom vid 12-snåret för att fixa iordning Oktawia i tävlingsmässigt skick. Så efter att jag fått i mig lunchen och plockat undan lite inne så var det ut igen för att plocka iordning utrustning.

Sadel, träns, vatten, hö, M1's tävlingsutrustning m.m. plockades in i bilen. Oktawia var ursnygg in jättefina knoppar och fick på sig röda tävlingstäcket när det var dags att kliva ombord på trailern.

Vid 14-snåret så var det dags att åka. M1 skulle starta som nr 2, och när vi kom fram visade det sig att hon skulle starta först för nr 1 var struken.

Pållan lastades ur och fick på sig utrustningen. Hon var lagom taggad för att vara på tävlingsplats, även om det var där vi brukar träna ;-)Under framridningen kändes pållan som vanligt, men av någon anledning så blev framridningen lite kort. Så väl inne på banan var hon inte alls med på noterna... utan stod emot ganska mycket...

För övrigt så var det inte så himla illa, pållan höll tassarna där hon skulle ha dem. Även om framåtbjudningen hade mycket att önska. Vad det sedan beror på kan man alltid spekulera i - pälssättningen kanske spelar roll... hur som helst - det är ju djur och individer.När det gäller gångarterna fick pållan 7 poäng och när det gäller lösgjordhet och framåtbjudning så fick hon 5 poäng. Det säger det mesta om dagens ritt ;-).
Programmet för dagen var en LB:2 och totalt red ekipaget ihop 58,33 % och det var helt rättvisa poäng för dagen.

Här är länk från dagens tävling.

Efter avskrittning så plockade vi av pållan utrustningen och hon lastades och jag for hemåt med damen. M1 stannade kvar på ÖFK för att vara funktionär.

Väl hemma så plockades de jättefina knopparna ur och damen fick åter gå ut i hagen. Det uppskattades av både Oktawia och Bianca. Dock fick de finna sig i att enbart vara i vinterhagen. Nu har jag stängt av till sommarhagen.

Jag plockade undan på alla prylar, mockade ur trailern och boxar och fixade klart med all hästmat. När jag var med allt så förpassade jag mig in i huset och käkade lite mat. Vid 17-snåret så hoppade jag in i bilen igen och for tillbaka till ÖFK. Hann se sista ryttaren i den klassen som M1 startat i. Hade med mig kameran så efter prisutdelningen så var jag ute och fotade den ryttaren som blev klubbmästare. Ska nu bara komma ihåg att skicka in bilderna till ÖFK nu ;-).

Stannade kvar drygt en timme och kollade på nästa klass, en LA-klass, snackade med lite kamrater och fikade lite. Vid 18.30 fortsatte jag vidare till T och lånade hans dator en stund. Han har lite snabbare uppkoppling än vad ajg har. Vi fixade iordning lite varma mackor och så kollade vi på filmen "the tourist" med Jonny Depp. Vid 21-snåret så filmtittande avklarat packade jag ihop, vi tog en promis med Lexi och for sedan hemåt.

Väl hemma så var det lagomt att plocka in pållarna för kvällen och servera kvällsmaten. Lillan blev kvällsrastad och så parkerade jag mig i soffan och kollade på TV resten av kvällen.

Och detta var allt för idag.

/Lizzie


14/10 Fredag - Lösgörande...

Svinkallt var det idag - hade -3 grader och jag gav hästarna hö ute när de blev utsläppta i hagen. Vid denna kyla så växer inte gräset längre - så nu gäller det att höa på. Efter utsläppet av pållarna så var det full fart in till stan. Sista arbetsdagen för veckan var även den hektisk. Ett stort info-möte var planerat för en avdelning och jag var på plats 30 min innan mötet. Även en arbetskamrat mötte upp och vi låste upp till lokalen och fick iordning på tekniken (med hjälp av en vaktmästare). Sedan var det bara att lotsa in alla deltagare.

Infomötet höll på i nästa 2 timmar och jag dokumenterade under denna tid. Innan jag sedan åkte tillbaka till jobbet så släckte jag och låste lokalen. Nyckeln för lokalen lämnades tillbaka och så full fart tillbaka till kontoret.

Att sitta och dokumentera det som sägs på ett info-möte är intressant, men efteråt så blev jag mentalt trött. Men tog itu med renskrivningen av anteckningarna eftersom dessa skulle mailas ut till alla deltagarna under em.

När klockan väl var 16.30 och det var dags att åka hemåt - då var jag rejält trött ;-). Kändes verkligen att jag jobbat hårt en vecka - så helgen är verkligen välkommen :-).

Väl hemma så så blev det lite käk. T dök upp vid 17.30-snåret och han hjälpte mig att plåstra om Nalle. Såret läker fint, att Nalle är skitsur över att vara tvungen att ha tratt på sig och inte få ut - det är en annan sak ,-)

Efter omplåstringen av Nalle och en kopp kaffe så var det dags att ta itu med stallpysslet. Vid 19-snåret var M1 inbokad, så full fart ut till stallet. Jag mockade, fixade mat och vatten. T hjälpte mig att slänga ner hö från höskulle, sparade några minuter på att slippa klättra upp på höskullen ;-). Trailern hakades fast på bilen och pållarna plockades in till stallet. Var klar med allt i god tid innan kl 19 så jag hann in i huset och fixade lite i köket. T och Lexi for till lägenheten - han hade ingen lust att hänga med på någon promis inne i Karlslund - tyckte det var för kallt...

Lillan fick på sig ett tjockare täcke när det var dags att gå ut igen. Hon ville in i bilen så hon inte skulle missa att få följa med. Så där fick hon sitta nöjd och glad, under tiden som M1 fixade iordning Oktawia.

Strax efter 19.30-snåret var de dags att åka in till ÖFK och idag så fick det bli gamla ridhuset. Pållan behöver få tränas i det ridhuset för att det är ett annat underlag i det gamla ridhuset än i det nya. Dessutom är morgondagens dressyrtävling i gamla ridhuset.

Pållan var dock lagom taggad för dressyrträning idag...M1 koncentrerade sig på att arbeta Oktawia med lösgörande övningar och det såg helt OK ut från backen. Dock kände M1 att pållan stod emot lite...En som var riktigt gnällig idag - det var Lillan. Vi hade varit ute på promis innan vi gick in i ridhuset, men Lillan var extremt uttråkad ändå och pep hela tiden... eller blängde på matte ;-)M1 avslutade det lösgörande arbetet med att rida igenom LB:3 programmet en gång, vilket funkade helt OK.
Sista hälsningshalten :-)Efter avslutat träningspass så var det äntligen dags att åka hemåt - till Lillans stora lycka ;-).

Snällt klev pållan in i trailern och färden gick sedan hemåt. Väl hemma så blev det pyssel av pållan som vanligt. När allt var klart i stallet för kvällen så det full fart in i huset. Kvällen avslutades sedan i soffan framför TV och kollade på Tyst vittne på 7:an. Roligare än så blev det inte den här kvällen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

13/10 Torsdag - Ridhuset...


En vacker höstdag har det varit idag, men lite kyligt. Känns att det är dags att sätta i fodret i vinterjackan ;-).

Blev sen ifrån jobbet idag och var lite lätt stressad när jag kom hem. M1 var inbokad till kl 19 och jag var hemma vid 18. Så det var bara att snabbt slänga i sig lite käk, dra på sig stallkläderna och sätta fart.

Hann mocka, fixa hästmat, vatten och ta in pållarna till kl 19. Full fart ut till bilen och var i full gång med att haka på trailern när M1 och P dök upp. Pållan blev snart iordninggjord för ett besök till ridhuset och så in med pållan i trailern och vi for iväg.

Pållan tyckte det var lite jobbigt idag. Underlaget var ordentligt vattnat, lite för mycket på sina stället så det var lite klaffsigt - det tyckte pållan inte var så trevligt. För övrigt så jobbade Oktawia på bra, även om hon tyckte det lbev lite väl jobbigt mellan varven.

Efter ridpasset så var det en trött liten häst som skrittades avsuttet...Efter avslutat ridpass så var det in i trailern med pållan igen och så full fart hemåt.

Var hemma vid 21-snåret och sedvanligt pyssel stod på schemat när vi kom hem. Efter att hästen blivit omskött så plockade jag undan alla prylar, serverade kvällsmaten och parkerade trailern. Alltså klar ute för kvällen - så det fick bli soffan en stund och andra halvan av CSI Miami. Ska kolla på lite nyheter sedan blir det sängen så man orkar med morgondagens arbete.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

12/10 Onsdag - Hemmakväll...

Även idag har det varit fullt ös på jobbet och jag var lite trött när det var dags att åka hemåt. På vägen hem så stannade jag vid Willys och shoppade med lite a-fil, mjölk och hundmat. Sedan full fart hemåt.

Planen för kvällen var hemmakväll, dock inget slöande för den saken skull ;-).

Efter att bytt om och fått i mig lite ätbart så fixade jag lite inne. Ner till soptunnen med lite sopor - i morgon kommer sopbilen så det gäller att fylla tunnan ;-).

Jag kollade igenom Nalle. Han har ett rejält sår, men verkar klara sig från infektion. Dock tycker han att det är fruktansvärt tråkigt att behöva ha tratt på sig... den är ju så himla mycket i VÄGEN ;-).

Han har kommit på att det är mycket lättare att dricka vatten direkt från kranen istället från vattenskålen...

Hm, gott med vatten ;-)Käkar mat klarar han av utan problem i alla fall. Dock är han skitsur på mig för att han inte får gå ut... men någon måtta får det vara. Har man sår får man allt vacker vara inne tills det läkt ihop.

Efter att ha pysslat om Nalle så var det dags att ta itu med stallpysslet. Fyllde på vattendunkarna och drog sedan ut i stallet. Fixade mockningen, hästmaten och vattendunkar. Plockade sedan in pållarna i stallet, även om Oktawia hade planerad vilodag, så var det inte vila för Bianca ;-).

Om 1,5 vecka är det dags för utställning för lilla Bianca. Så idag blev hon ordentligt genomborstad och så blev det lite träning i hagen. Det var mörkt ute när vi väl kom ut i hagen, så jag fick tända stora lampan. Bianca tyckte att den där skugghästen som följde med henne var jeteäcklig.... men slappnade av efter några minuter. Insåg att skugghästen vägrade lämna hennes sida, men att den inte tänkte göra nåt annat heller ;-)

Jobbade den lilla fröken på lång lina, fick igång traven rätt bra idag. Bianca lystrar väldigt bra på igångsättning och avsaktning för rösten. Hon försökte inte heller krypa ur grimman idag - verkade däremot att det var himla trevligt att få röra lite på sig.

Däremot så höll jag inte på så länge, 20 min träning fick räcka för den lilla ungponnyn - då var hon lite trött i huvudet. När hon kom in i sin box igen så somnade hon nästan omgående ;-).

Kollade av Oktawia att allt var OK med henne, sedan fick hon vara i fred i sin box. Jag tog itu med lite lädervård, tränset och sadelgjorde behövde en rengöring. När det var avklarat så var det dags att gå in i huset och jobba lite. Med mig in hade jag sadelpadd och schabrak från dressyrsadeln och dressyrskydden. Detta hamnade sedan i tur och ordning i tvättmaskinen.

Innan jag gick in i huset så hämtade jag först kameran och fotade den otroligt vackra fullmånen som i natt lyser på himlen. Det är det allra bästa med den mörka årsstiden - att man får njuta av fullmånen... ;-)Tillbringade sedan drygt en timme med att jobba åt Gränsbrytning. Var lagom klar med jobbet när det var dags att dra på sig ytterkläderna och gå ut i stallet för att kvällsfodra pållarna. Passade på att kvällsrasta Lillan i samma veva.

Resten av kvällen tillbringar med att titta lite på TV. Hawaii five-0 fick det bli, får nog kolla på 4:ans nyheter också ikväll innan det blir sängen. Håller på och säkerhetskopierar min privata bärbara dator. Det var ett tag sedan och det tar tid... ;-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

11/10 Tisdag - På bättre humör...

Ytterligare en hektisk dag på kontoret, det är tur att man gillar när det är fullt ös :-). Var hemma vid 17-snåret och jag hann pyssla lite inne innan det var dags att dra på sig stallkläderna och ta itu med stallet.

Idag var det M1 som skulle fixa träningen med pållan, så jag satte fart med mockningen, fix av mat och vatten. Under tiden som jag var mitt uppe i mockningen dök T upp. Idag hade han haft första svetslektionen på skolan - och det hade funkat bra. Men han tyckte de hadärdelösa svetshjälmar på skolan och plockade med sin sin egen svetshjälm. Lexi fick springa lös en stund innan det var dags att fara till lägenheten.

M1 och P kom vid 18.30-snåret och pållan var snart inplockad i stallet och fixad inför ett träningspass i ridhuset.

När utrustningen var på plats så klev pållan snällt på trailern och vi for iväg. När vi kom fram så tog jag och Lillan en promenad under tiden som M1 red fram pållan. Efter promisen fick Lillan sitta i bilen - det är inte så kallt ännu och hon hade sitt tjocka täcke på sig. Ingen risk för att frysa med andra ord och hon är ju nöjd när hon vår sitta i bilen ;-).

Inne i ridhuset så var det ytterligare 2 privatryttare som red runt. Oktawia var idag i alla fall på bättre humör än vad hon var i går. Med tanke på att det snart är dags tävling igen så var det himla skönt att motsträvigheten från igår var bortblåst. M1 tyckte att pållan skötte sig riktigt bra idag och att hon var riktigt spänstig för en gång skull. Hoppas det håller i sig tills på lördag ;-).

Gick ok att lasta och så full fart hemåt. Var hemma igen strax efter 20.30 - hyfsat tidigt med alltså. Pysslade om pållan och så med täcke och in i boxen. Serverade kvällsmaten. Jag mockade ur trailern och parkerade den på rätt ställe. Lyckades nästan fickparkera den på rätt ställe. Har ju vansinnigt trångt runt huset, Så sista biten får jag haka av och rulla för hand. Skönt då att ha en enaxlad trailer ;-).

Lillan blev kvällsrasad och jag plockade undan prylarna i stallet och så var jag klar för kvällen. In i huset och så parkerade jag mig i soffan. Kollade på Aktuellt, men nu börjar det dra ihop sig till läggdags. Är trött!

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

10/10 Måndag - Frustrerad...

Efter en lätta kaotisk dag på jobbet så var det skönt att komma hem, koppla om i hjärnan och dra på sig stallkläderna. Mental rensning av hjärnan samtidigt som man mockar 2 hästboxar - skönt med fysiskt arbete när man är mentalt trött... ;-)

Idag så var det alltså ett ridpass för min del som stod på schemat. Eftersom pållan varit lite strulig att lasta senaste tiden, så kom T för att vara behjälplig vid eventuellt krångel.

Under tiden som jag mockade, fyllde på vattenhinkar och fixade hästmaten så höll han mig sällskap i stallet. Han är i princip klar med att såga upp björken åt mig och veden är inslängd i vedboden - knappt man kan tro att det varit ett träd för bara några veckor sedan...

När stallfixet var klart så fick jag hjälp att haka på trailern. Pållarn plockades in i stallet och så började förberedelserna för att fara in till ridhuset.

Jag var på bra humör och ridsugen. Pållan gick bra att lasta och färden gick mot ridhuset. Väl framme så var jag den enda privatryttaren i ridhuset, så jag och pållan kunde värma upp i lugn och ro.

Oktawia var seg som sirap under tiden som jag värmde upp. Jag fick driva som en galning för att inte damen skulle tvärstanna och ställa sig helt sovandes... Kände i alla fall att jag hade hyfsad ordning på kroppen idag. Efter 30 min framridning var jag helt svettig och tänkte nog att några lätta övningar så fick det vara för dagen. Började med att rida på fyrkantsspåret, tanken var att hålla hästen rak och enbart arbeta med en lätt ställning i nacken, antingen höger eller vänster.... det var tanken det...

Men jag upptäckte att jag satt på en orm som absolut inte kunde vrida huvude åt något håll what so ever... Jag hade börjat i trav, men fick det inte ens att funka i skritt...

Min frustrationsnivå steg med raketfart... att det ska vara så förbannat SVÅRT!!!!

Hur jag än gjorde så bet sig hästen fast i bettet och VÄGRADE acceptera ställning i nacken. Började istället att joba med övergångar och nu var det minsann segheten som bortblåst. Istället var det en älg jag satt på. Det där med att acceptera halvhalter fanns inte med på karten. Avsaktningarna blev i form av typ "slide-stops" modell mindre snygg...  eftersom jag försökte få damen att göra en snygg avsaktning under 2 varv i ridhuset och det inte hände nåt - fick då ta tag för att få stopp på damen...

Frustrationsnivån steg ännu mera...

Trava gick bra - om hon fick älga på och det gick fortare och fortare och fortare - tills jag fick göra en slide-stopshalt för att det skulle hända nåt med avsaktningen över huvud taget...

Efter ytterligare 40 min ridning där jag försökte få ordning på damen var det enda reslutatet att jag hade blodsmak i munnen och var helt dygnsvettig. Oktawia kände jag inte hade så mycket krafter kvar, utan var över allt utom där jag ville att hon skulle vara... *suck*.

Ännu mer frustrerad så var det bara att inse att det var dags att lägga ner. Jag skulle inte lyckas få ordning på damen idag. Så det blev till att varva ner - och då skötte sig pållan bra i alla fall - och efter 1 tim och 20 min i sadeln var det en tämligen trött och frustrerad Lizzie som satt av en lite lätt svettig häst. Djuret såg inte ett dugg trött ut...

Som tur var så klev pållan snällt in i trailern i alla fall så vi kunde fara hemåt. Och jag klarade faktiskt av att köra hemåt trots att jag var helt slut i benen efter kvällens ridpass. Det var också skönt att det var tämligen mörkt ute... såg inte så tjusig ut när jag drog av mig ridhjälmen ;-).

Väl hemma så blev den vanliga rutinern. Urlastning, in med pållan i stallet, av med utrustning, borstning, på med täcke och så in i boxen och kvällsmaten serverades. Jag plockade undan alla prylar. Fixade trailern. Lillan fick komma ur bilen och blev kvällsrastad. Kollade över Bianca, men hon var mest intresserad av kvällsmaten ;) och så var jag klar i stallet för idag.

Hade hoppats att jag skulle hinna kolla på CSI, men det missade jag totalt idag. Istället får det bli lite nyheter innan jag intar horisontalläge.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

9/10 Söndag - Höstpyssel

Vid utsläppet av pållarna i morse - då blev det lite spännande. Det var -1 grad ute och frost. Pållarna taggade av kylan så när jag öppnade stalldörren var det 2 stycken yrväder som for ut från stallet och drog en rejäl repa i hagen innan de började äta sin frukost... Kallt var det i alla fall och jag själv intog frukost under en varm filt i soffan och kollade på morgon-TV innan jag satte fart.

Höstpyssel i form av att förbereda sig inför vintern fortsatte även idag. Hade tur med vädret, även om det var mulet och lite kyligt, så var det i alla fall uppehåll. Jag  började fm med att fixa stallet först. Fick leta fram vantar och mössa - det behövdes.

Mockade i lugn och ro, på med nytt spån och gjorde rent vattenhinkarna. Fixade iordning hästarnas mat när jag ändå var ute i stallet, men vattendunkarna fick stå kvar i värmen i sadelkammaren. När jag var klar med stallpysslet så gick jag in en sväng och drack lite kaffe. Behövde få upp värmen och även Lillan ville komma in i värmen ,-). Det tar ett tag innan man vänjer sig vid kylan som väntar...

T kom vid 12-snåret och vi tog då itu med hästarnas vinterhage. Pållarna fick finna sig i att vara instängda i sommarhagen, men kollade mycket vad det var jag och T pysslade med i deras hage. Totalt bytte vi ut 4 stolpar som var dåliga. Mina provisoriska lagningar från i vintras har hållit, men det kan ju vara bra med rejäla stolp och sträckt elrep inför kommande vinter ;-). Vi kollade av övriga stolpar i vinterhagen och T dunkade med släggan på de som behövde tryckas ner lite. Kvar för mig att göra, innan det blir för kallt, är att måla på de nya stolparna med tjära. Inte för att de ska tåla väta - de är tryckimpregnerade - utan för att inte pållarna ska käka upp dem!

Vi kollade också av sommarhagen, men den såg OK ut. Snart dags att stänga av den delen för pållarna. När man ska leta reda på hästarna i kolmörkret, så räcker det att irra runt i vinterhagen. Att då ha ytterligare en hektar hage att leta i känns onödigt ;-).


När vi var klara med hagjobbet så fick det bli en välförtjänt fikapaus. Dock var det för kallt för att sitta ute- så fikapausen intogs i köket.

När vi vilat en stund så tog vi itu med att plocka in alla utemöblerna - nu får de stå i lagården i väntan på nästa vår. T hjälpte mig sedan med att köra bort den stora lövhögen jag lyckades åstadkomma igår. Det var tur att jag fick hjälp, för jag har idag hemsk träningsvärk i armar och axlar efter gårdagens krattande. Löven hamnade på stora rishögen och så blir det till att elda någon dag när vädret är lämpligt.

Efter dagens höstpyssel så var det dags att fixa lite ätbart och det fick bli tortellini med pastasås. Smakade mums.

Jag tillbringade sedan ett par timmar med att gå igenom mina bilder som jag ska skicka in till EVIN-tävlingen. Hann också skicka in några bilder, men har rätt många kvar. Har fram till den 23/10 på mig att skicka in bilderna. Ska bara klura ut bra bildtexter....

T och jag fick sedan gör nåt mindre kul. Plåstra ihop en liten Nalle... Nalle har varit ute och slagit och lyckats springa in i en glasskiva. Detta måste han ha gjort igår för såret var gammalt, men lyckades klippa bort päls runtomkring såret och spola rent med koksaltlösning. Lyckades dra ihop det och sätta en bandage över. Förhoppningsvis så klarar han sig utan penicillin - i annat fall får det bli farbror veterinären.

Vid 18-snåret så kom P och M1. Nu hade det även börjat spöregna och det var inte vidare väder att vara ute i. Planen var i alla fall ett ridpass i ridhuset och så fick det bli. Skönt att ha tillgång till ridhus kvällar som denna.  T och Lexi for till lägenheten och jag förpassade mig ut till stallet. M1 var nästan klar med att få på utrustningen på pållan och snart var vi på väg.

När vi kom till ÖFK så fick det bli gamla ridhuset. På lördag är det dags för tävling i detta ridhuset så lite träning var på sin plats.

Pållan skötte sig bra idag. M1 tränade på att få igång pållan vid travökning - gjorde en övning på volt är hon red lite öppnaartat ur volten och ut på diagonalen. Lite bättre funkade det. Avslutade passet med att rida igenom LB:3-programmet och det såg bra ut. Efter ridpasset var det bara att ge sig ut i spöregnet igen. Körde sedan försiktigt hemåt - det var inte mycket man såg i kolmörkret och spöregnet - så fort gick det inte.

Väl hemma så var det full fart in i stallet med pållan. Pyssel som vanligt, sedan på med täcke på pållan och in i boxen och det väntande kvällshöt. Jag gav mig ut i regnet igen och fixade iordning trailern och parkerade den på sin plats. Undan med resten av prylarna i stallet och så var jag klar för kvällen. Himla skönt att få gå in i  stugvärmen. Värmde mig en mugg choklad för att få upp kroppsvärmen och parkerade mig i soffan.

Resten av kvällen tillbringar jag  i soffan och kollar på Mördare okänd.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


8/10 Lördag - Inför vintern...

Vädret idag var verkade lovande för en arbete ute. T hade lovat att hjälpa mig med att gå igenom hästarnas hagar och slå ner stolp som sitter lite löst och byta ut några stoplar som är dåliga. Behöver fixa detta innan det blir för kallt. Hux flux så är det vinter och i morgon ska det regna... Alltså skulle jag behöva få in sommarmöblerna och även byta till vinterdäck på bilen och trailern.

Under tiden som jag väntade på att T skulle dyka upp så grejjade jag lite hemma, fixade alla kattlådorna, fixade mockningen. Eftersom det var fint väder så passade jag på att vara ute när jag var klar inne. Det fick bli till att räfsa löv. Hela min uppfart var helt täckt med en massa löv och det blir slirigt och halt när de börjar förmultna.

Alltså slet jag med räffsan i en dryg timme och till sist så var vägen ren från löv, Har en jättestor lövhög att ta hand om och vattenblåsor i mina händer ;-).Vid 1-snåret så var jag hungrig och det fick bli lite käk och kaffe. T dök upp när det var dags för kaffet....

Eftersom han kom rätt sent så blev det inget hagfix. Istället så tog vi itu med arbetet att skifta från sommardäck till vinterdäck på båda bilarna och trailern. Det tog hela em... ett drygt jobb...Solen höll sig hyfsat framme under dagen, men lite småkyligt var det. Jag fixade lite mat vid 16.30-snåret, behövde fylla på lite energi. Byta däck är jobbigt... mest T som gjorde jobbet, jag rullade däck fram och tillbaka ,-).

Innan maten så var bilarna klara och efter maten så fixade T byte av däck på min trailer - tur att den är enkelaxlad ;-).

Vid 18-snåret så drog jag på mig ridkläderna och så ut i hagen och plockade in pållarna.

Oktawia blev iordningfixad för ett ridpass i ridhuset och när jag var klar med henne, så klev hon snällt in i trailern och vikunde åka iväg.

Vid 19.10 satt jag i sadeln och jag kände direkt att det var en sån dag då mitt högra ben inte riktigt ville hänga med... funderade på hur detta skulle gå, men det gick faktiskt rätt bra. Oktawai var lite seg, men skötte sig för övrigt bra. Vi var själva i nya ridhuset och underlaget var helt nysladdat. Efter uppvärmning så tränade jag övergångar skritt-trav-skritt, vilket funkade förvånansvärt bra för att vara jag... blev även lite träning på det där med att ställa damen i nacken, funkade också hyfsat. Avslutade arbetspasset med övergångar galopp-trav-galopp. Vänstergaloppen funkade bättre än högergaloppen. Jag gör något konstigt i höger galopp - sitter inte still i sadeln som jag ska... Vrider mig på nåt skumt sätt... hm - funderar på om det har nåt med min dåliga högerben att göra...

Hur som helst - matte var nöjd efter ett trevligt ridpass i saddeln och pållan verkade också tämligen nöjd med motionen ;-) Damen klev i alla fall snällt in i trailern och vi var hemma igen vid 20.30-snåret. Pållan blev som vanligt ompysslad. Jag plockade undan alla prylar och fixade trailern. Innan jag lämnade pållarna för kvällen så pysslade jag lite med Bianca - den lilla fröken behövde en omgång med rotborsten. Helt lätt att borsta igenom pälsen var det inte. Bianca börjar se ut som en björn ;-). Men om ett par veckor ska hon ställas ut igen så det är lika bra att försöka hålla henne hyfsat ren ;-).

Vid 21-snåret så var jag klar med allt i stallet och pållarna fick sin kvällsmat. Jag och Lillan förpassade oss in i huset. Lite småkyligt var det nu och jag satte igång med att tända en brasa i gjutjärnskaminen. Det tog en stund, men till sist så tog det sig.

Resten av kvällen kommer jag att tillbringa i soffan och kolla på Stjärnornas Krig IV - den första av de "riktiga" star wars-filmerna :-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

8/10 Fredag - Fotokurs...

Idag har jag haft besök av sotaren. Eftersom T nu går i skola och hade håltimmar idag, så kunde han ta hand om sotaren. Passade bra eftersom jag hade vansinnigt mycket att göra på jobbet och alltså slapp ta ledigt från jobbet.

Jag trodde att sotarbesöket gällde den årliga sotningen, men det visade sig vara en inspektion! Tur att jag inte visste om - för då hade jag nog blivit nervös ;-). Hur som helst - skorstenen och rören var i alla fall i sin ordning och jag får fortsätta elda :-).

Så efter en hektiskt arbetsdag så var det full fart hem. T och jag käkade grillad kyckling innan jag gick ut i stallet och fixade med mockning, på med nytt strö, byte av vatten och fix av hästmaten.

M1 hade varit ute på fm och fixat pållans motion i form av uteritt - mitt i värsta regnovädret! Nu på em-kväll så hade regnvädret dragit bort och det var fint väder. Dessutom var det helt vindstilla även om det nu börjar bli lite kallare.

Alltså kunde pållarna vara kvar ute under kvällen medans jag åkte iväg på kvällen fotokurs.

Idag var det dags för träff nr 2 i höstens fotokurs Fotografisk fredag :-). Så när jag var klar med stallet så var det full fart in till stan igen. Lillan hade sällskap i form av T och det fick duga ;-)

Under kvällens fototräff så kollade vi på varandras bilder. Vi var några som ska tävla i EVIN fick visa våra bidrag och få feedback på dem. Jag fick jättebra kritik för mina bilder och det roligast var att min farvoritbild också var den som kursledare var bäst :-D. Övriga kurskamrater visade också jättefina bilder :-)

Hade en mycket trevlig stund kväll med trevliga diskussioner och många fina bilder, som tog slut alldeles för fort ;-).

Var hemma igen vid 21.30-snåret och då var det dags att plocka in pållarna. Däremot så såg jag inte röken av några pållar när jag öppnade dörren till hagen. Jag hällde upp hö och kraftfoder - skramlade runt ordentligt i stallet så jag skulle höras. Ropade som en galning på pållarna... men de lös med sin frånvaro. Jaha - bara att ta pannlampan och traska ut i kolmörkret och se ifall jag hade kvar några pållar i hagen...

Oktawia och Bianca stod som vanligt längst ner i sommarhagen. De såg tämligen förvånade ut när jag kom gående... men lät sig fångas in och så traskade vi in i stallet. Åh, Mat! var deras reaktion ;-). Alltså verkade de uppskatta att få komma in  i sina boxar.

Alltså klar i stallet för kvällen. Jag själv förpassade min in i huset och soffan för att kolla på Tyst vittne på 7:an och detta fick avsluta denna kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


6/10 Torsdag - Ridhuset...

Efter en hektiskt dag på jobbet så var det skönt att komma hem. Hann käka lite och vila en stund innan det var dags att ta itu med stallet. Jag hade fått två tidningar med posten, senaste numret av Må Bra och Hippson. Hann bläddra igenom Må Bra-tidningen innan jag drog på mig stallkläderna och satte full fart ut till stallet.

Stallsysslorna utfördes så i sedvanlig ordning. Trailern hakades på bilen och så blev pållarna inplockade till stallet. Allt klart inför det att M1 och P skulle dyka upp vid 19-snåret. Jag hann in en vända in i huset och fixa lite innan det var dags att ge sig ut till stallet igen.

Vid det här laget så var Oktawia nästan klar för avfärd in till ridhuset. Det blåste rätt rejält och vinden var kylig - skönt med ridhus sådana här kvällar ;-).

Pållan var snart färdig för att åka till ÖFK och vi gav oss ut i blåsvädret. Som tur var så klev pållan in snällt i trailern och vi kunde snabbt fara iväg.

Väl framme så lastade vi ur, M1 och P tog pållan och gav sig av mot ridhuset. Jag och Lillan gick åt andra hållet för att gå en lite promenad. Blåste gjorde det, men Lillan verkade uppskatta promisen och pinnade på. När vi väl kom tillbaka så blev hon placerad i bilen och jag gick till ridhuset för att kolla på pållans motionspass.

Idag var det flera privata ekipage i ridhuset - M1 kunde inte göra de övningar hon hade tänkt sig, men så blir det ibland. Då får man göra så gott det går och träna på andra saker. Huvudsaken är att hästen får göra nåt vettigt i alla fall ;-). Oktawia såg för dagen ut väldigt avspänd ut. M1 tyckte att damen var seg som sirap - men det var inget som syntes för oss på läktaren ;-).

M1 var klar vid 20.30-snåret och snart var vi på väg hemåt. Väl hemma så vidtog sedvanligt pyssel med pållan, utrustning plockades undan, trailern parkerades på sin plats och det sista jag gjorde var att servera pållarna sin kvällsmat. Så var jag i klar i stallet för den här dagen.

Väl inne så hann jag kolla på CSI Maimi och det fick avsluta min kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

5/10 Onsdag - Hemmakväll...

Efter en hektiskt men intressant dag på kontoret så var det skönt att stämpla ut vid 17.30-snåret och påbörja färden hemåt. Men innan jag åkte hemåt så blev det ett stopp vid Willys för lite inköp av mjölk, smör, kattsand och lite andra förnödigheter.

När jag kom hem så såg jag att T hade ansträngt sig. Den stora vedhögen han fixat utav den fällda björken var inslängd i vedboden. Dessutom så hade han klippt större delen av gräsmattan - förhoppningsvis sista gågngen för i år... Trevlig överraskning att komma hem till :-).

En annan trevlig överraskning var att min present från Allt om hemmet kom idag. Tackat ja till en prenumeration om 3 nr och fick idag min premie - en fin liten ljuslykta från Iittala - kommer passa fint i köket :-)Jag plockade in matvarorna,bytte om till stallkläder och tog itu med stallet. T och Lexi förpassade sig till lägenehten för nu tyckte de att det räckte med lantluft ;-).

Jag mockade, fixade iordning hästmat och vattenhinkar. Hann lagom klart med allt tills det att P och M1 dök upp för att fixa pållans motion.

Plockade fram reflexutrustningen - det behövs nu... När de gav sig av på en uteritt så var det mörkt ute...

Under tiden som M1 och P var ute och motionerade pållan så gick jag in i huset och utförde lite jobb åt Gränsbrytning.

Under tiden som jag satt vid datorn och jobbade, så hade jag sällskap av ett par kissar.

Nalle hade lagt beslag på skinnfåtöljen och en hög med filtar :-)Gäller ju att ligga skönt...

Lisa har ett annat favoritställe att sova på. Hon ockuperade skrivaren i stället ;-)Blev lagom klar med jobbet tills det var dags att ge sig ut i stallet igen, lyckades taimja de med sällskapets återkomst från uteritten. Det hade gått bra, även om pållan hoppat lite pga blåsten.

Så pållan blev ompysslad efter uteritten och sedan fick pållarna sin kvällsmate för det hade blivit dags för det.

Förpassade mig in i huset och planen för resten av kvällen blir det Hawaii five-O och sedan sängen. Men när jag kom in i köket så blev det till att mata kissarna först innan jag hittade på nåt annat. För i köket mötte Tussan mig och höggjudligt så talade hon om för mig att maten minsann var slut...

Katter kan var väldigt tydliga djur när något inte passar ;-)
Nu är i alla fall alla 4-bentingar matade så nu blir det soffan en stund för min del innan jag förpassar mig till sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

4/10 Tisdag - Trevligheter...

I natt har det blåst och när jag åkte till jobbet så såg jag att partytältet blåst omkull igen. T ställde upp det åt mig igår kväll.

När jag kom hem från jobbet, så hade partytältet blåstiväg ytterligare en bit och dessutom knycklat ihop sig... bara att inse - detta var döden för mitt partytält... får bli ett nytt till nästa år ;-)
T kom vid 17.30 snåret så när jag var klar med mockningen så hjälpte han mig att packa ihop skräpet så min väg återigen blev framkomlig. Metallpinnarna hade gått av på flera ställen och taket hade blåst sönder - så tältet har verkligen gjort sitt. Dock har det klarat sig bra hela sommaren så det har ju fyllt sin funktion.

T var sedan kvar hemma hos mig och var hundvakt och tog hand om pållarna. Jag hade förberett allt i stallet så han bra skulle behöva plocka in pållarna vid 19-snåret. Pga blåsten så behöver de komma in i stallet och få vila.

Jag själv for in till stan och träffat ett gäng glada arbetskamrater på Il Cappucino. Där käkade vi italiensk buffé och hade himla trevligt. Det var även bildvisning och information om Capri - underhållande information från ägaren av Il Cappucino ;-).

Maten var hur god som helst... här är det omgång två från buffen - sedan var jag proppmätt ;-)Strax innan kl 22 var det dags för mig att bryta upp - parkeringstiden var slut och jag behövde hem och sova. T hade också åkt någon timma tidigare så jag behövde hem till djuren. Kvällsmateningen av hästarna blev avklarat direkt när jag kom hem. Sedan blev det en stunds nedvarvning i soffan och mycket mer än så händer inte ikväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

3/10 Måndag - Motionspass...

Så var det åter måndag - en ny oförstörd arbetsvecka att ta itu med :-).

Dagen förlöpte bra på jobbet. Hade ett trevligt avbrott i form av en lunchdate med MK på Efesos - de har börjat med lunchservering och jag käkade fläskfiléspett - smakade smaskens.

Efter jobbet så var det åter jobbet och fullt ös till kl 17 när det var dags att åka hemåt. Planen för min kväll var en tur in till ridhuset och ett motionspass för mig och pållan. Men först hemåt...

Väl hemma blev det lite fil och müsli i magen - behövde inte käka mer efter den stadiga lunchen. Lagom när jag satt på kaffet så kom T. Eftersom planen var en tur till ridhuset så ville jag ha lite backup ifall det skulle bli lastningsstrul.

Efter kaffet så tog jag itu med stallsysslorna, mockning, på med nytt spån, rengöring och påfyllning av vattenhinkar, hästmat fixades. Pållarna blev inplockade till sina boxar strax innan 19-snåret och T fixade så trailern hakades på min bil.

Var klar med häst och utrustning cirka 30 min senare och idag så klev pållan på trailern utan minsta problem. Bra.

Och så full fart mot ridhuset och vid 19.40 satt jag i sadeln - inte allt för toksent med andra ord :-).

Ridpasset gick hyfsat. Oktawia skötte sig bra, men jag hade lite problem med kroppen idag - mitt högra ben levde sitt eget liv och det kändes som om jag var helt stelopererad mellan axlarna... men så är det ju bland... bara att rida på och gilla läget. Efter uppvärmningen så var min plan att jobba lite på pållans rakriktning. En hyfsad enkel övning är ju att rida rakt fram och "ställa" hästen i nacken. När det gäller Oktawia så är det inga problem att ställa till vänster... värre är det att få en ärlig ställning till höger. Hade problem att få damen avslappnad och acceptera ställning till höger. Hon bet sig fast och la huvudet på sned... både i skritt och i trav.

Passade på att rådfråga en instruktör som råkade befinna sig i ridhuset, och fick rådet att ta ett uppresande tygeltag med höger tygel när pållan ville lägga huvudet på sned.

Testade tipset och då var ridhuset tomt så jag kunde utnyttja 80 m raksträcka - fick faktiskt det hela att funka så då var jag nöjd :-).

Efter ett ridpass på 50 min så var både jag och pållan nöjda :-)När vi skulle åka hem så klev pållan snällt in i trailern även denna gången och så full fart hemåt i kolmörker och regn...

Väl hemma blev pållan ompysslad som vanligt. Bianca blev genomkollad, men var mest intresserad av mat. Så kvällsmaten serverades och jag tog sedan hand om trailern och parkerade den på sin plats. Plockade iordning på all utrustning och så var jag klar i stallet för idag.

Hann in till TV för att se större delen av CSI NY och nu är det sängen som väntar.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

2/10 Söndag - Städdag...

Idag var det dags för stodstädning av huset... det var ett tag sedan sist. Så efter frukost så satte jag fart. Började med att damma övervåningen och jobbade mig sedan ner till undrvåningen. Värsta var det på mitt stora skrivbord och i fönstrena. Mina långhåriga katter har ju en förkärlek till att ligga på mitt skrivbord eller på fönsterbrädan i  nåt fönter. Dammigt och hårigt med andra ord. Skrivbordet ska vi inte tala om... men efter digert dammande och plockande så började skrivbordet se vettigt ut.

Lagom när jag var klar med plocket och dammningen i köket så kom T med grillad kyckling och potatissallad. Smakade mums och jag fick alltså avbryta städningen en stund. Vi åkte nämligen iväg en sväng på em, först förbi Pysseltrollet och levererade lite Oriflamevaror till dottern i huset. Fortsatte sedan till Kumla och hälsade på T's pappa. Där bjöds det på fika och prat innan vi var tvunga att fara hemåt igen efter 1,5 timme. Hade ju en del att ta tag i hemma liksom... ;-).

När vi var tillbaka till Kartorp så hängde regnet i luften och det var lika bra att ta itu med pållans motion. På schemat stod en skrittur - tänkte det var lite lagom arbetspass efter gårdagens tvälingen. Det blev så att skritturen blev för hand - istället för att sitta på kunde jag röra på mig jag också. Dessutom fick lilla Bianca följa med eftersom jag fick med mig T ut på promenaden. Dock ville han inte leda ponnyn för han tycker hon är lite för bånglig att leda.

Så vid 17-snåret gav vi oss iväg på en liten promis. Pållarna verkade tycka det var trevligtoch Bianca pinnade på riktigt bra, inte var hon bånglig att leda heller - hon börjar förstå grejjen med att ut och röra på sig ;-). Vi klarade oss ifrån regnet och det var skönt att få röra sig lite.Vi var tillbaka efter 40 minuter och pållarna fick förpassa sig ut i hagen igen. T och Lexi var klara med lantluften för idag och åkte till lägenheten. Jag tog itu med mockningen så jag fick det gjort innan det blev för mörkt.

När jag var klar med stallet så fortsatte jag med städningen. Dammsög hela huset, fixade handfat och toaletter, moppade golven och avslutade sedan med att lägga på mattorna på de rena golven.

Eftersom det börjar bli höst nu så fixade jag iordning några ljuslyktor i vardagsrummet - dags för höstmys :-). När jag var klar med att ha piffat till lite så tog jag hand om en hög med stryktvätt - lika bra att få kläderna fixade innan högen med stryktvätt blir för stor ;-).

Var klar med allt vid 21-snåret och då blev det en sväng ut till stallet för att plocka in pållarna. De stod inte utanför dörren och väntade direkt, men när jag började prassla med höpåsarna och hälla upp kraftfodret till Oktawia. Då kom de knatandes minsann ;-). Mat är gott :-).

Pållarna nattade, huset städat, tvätten struken - alltså dags för soffan för resten av kvällen och Mördare okänd. Mycket mer än så lär inte hända ikväll. I morgon väntar jobbet igen så det är snart dags att ta en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

1/10 Lördag - Tävlingsdags

05:15 var jag i stallet för att servera frukost... 2 st pållar låg och sov som grisar och plirade helt yrvaket mot mig. De trodde väl inte jag var riktigt klok som kom med mat vid denna okristliga tid. Kändes som om de hade helt rätt ;-).

Hö och vatten serverades sedan förpassade jag mig tillbaka till sängen i en timme till. Sedan var det full fart.

Upp, in i duschen, väckte T och serverade kaffe. Fixade iordning fika som skulle med, systemkamera och videokamera packades ner och så på med trailern på T's Honda.

M1 och P hade kommit strax efter 6-snåret så när jag vid 8-snåret kom ut så var pållan knoppad och snygg. Vi lastade in sadel, träns och övriga prylar i bilen. 8.20 så lastades pållan in i trailern och så gick färden mot Laxå. Jag fick äran att köra T's bil för han tyckte den tidiga morgonen var lite jobbig ;-).

Vi kom fram till Laxå på utsatt tid, vid 9.30 och vi gick och spanade runt på tävlingsområdet. Pållan lastades sedan ur trailern och hon fick gå en liten vända för att spana läget. Sedan var det på med utrustningen och sedan upp med ryttarinnan.

För Oktawias del så var det första gången som hon var på denna tävlingsplats, Laxå ridklubb., men hon skötte sig kalasbra. Hon var lite taggad men på ett bra sätt. Ekipaget förpassade sig till framridningen, först till ett minimalt ridtält och sedan en liten framridningsbana ute.

Pållan skötte sig bra på framridningen, såg lugn och harmonisk ut :-)
Vid 10.30  var det så M1 och Oktawias tur att få visa upp sig inne på banan och rida igenom programmet för dagen - LB:1, samma som de red i Lindesberg. Målet var självklart att få lika bra poäng som vid den tävlingen. Men man kan aldrig veta när det inte är samma domare som dömmer.

Pållan skötte sig kalasbra inne på banan. Kunde ha haft lite mer bjudning, men blev inte rädd för något trots att hon kunde se rakt in i cafetérian.

Efter ritten så skrittade M1 av damen och då såg hästen tämligen nöjd ut med sig själv :-).När så resultatet kom blev vi jätteglada - 66,21 % belönades ekipagets ritt med. Hur bra som helst :-D. M1 startade ungefär i mitten av startfältet och låg 3:a med sina poäng. Totalt 6 placerade var det i klassen... alltså blev pållan placerad i trailern med lite hö och vi väntade... och väntade... och väntade...  M1 lyckades ligga på en placering ända fram tills det att sista ryttaren i klassen ridit sin ritt. Då blev de nerpetade till 7:e plats - och alltså precis utanför placering. Så kan det gå - men vi var hur som helst supernöjda med dagens insats :-).

Här är en länk till videosnutt över dagens insats.

Var hemma igen vid 13.30-snåret och pållan blev av med sina fina knoppar och så utsläppt i hagen. Båda pållarna tyckte det var himla trevligt att få komma ut i hagen och rullade sig ordentligt innan de började käka gräs.

M1 och P plockade ihop sina prylar och for trötta och nöjda hemåt. Jag själv tog itu med stallet och trailer. Mockade undan både i trailer och boxarna. Plockade ordning på alla prylar och så var jag klar i stallet för en stund. T hittade jag sovande i solen... var tydligen hårt att kliva upp tidigt och hänga med på dressyrtävling.

När han kvicknat till så var han lite piggare och ville åka ut till Marieberg, så vi drog iväg en sväng till XXL - nya butiken med sportprylar. Stort var det och mycket folk. Jag hittade en tunn snygg fleecetröja för 49 kr, men i övrigt så var det inget jag skulle ha. Det blev också ett besök inne på ÖoB som också precis öppnat för T skulle ha dricka.

Innan vi sedan åkte hemåt så blev det ett besök till Café Garden och vi käkade varsin sallad. Behövde få lite mat i mig.

På vägen hem så svängde vi också förbi kyrkan och kollade till mamma och pappas gravar. Pelargonerna och marguriterna blommar fortfarande! Alltså får de sitta kvar tills frosten kommer...

Väl hemma igen så passade jag på att njuta av kvällssolen - fram på em så blev det ju hur fint väder som helst. Jag fixade med hästarnas mat, fyllde på vatten ute och inne i stallet. Utrustade mig med kameran för att försöka ta lite bilder av pållarna i kvällsolen.

Pållarna verkade tämligen nöjda med att få vara i hagen - gräset växer ju fortfarande ;-)Bianca var som vanligt nyfiken och helst så ska hon ju sitta i mitt knä ;-)Även om en shettis är liten så är hon i alla fall frö stor för att få plats i mitt knä - men lite kliande blev det i alla fall.

Stallkatten Prickan upptäckte mig i hagen och ville också vara med ;-)T höll på och eldade upp skräp efter björken - alla smågrenar som inte går att att använda till nåt - hamnade i eldningstunnan. Nu är den rishögen borta och det är bara lite kvar av den tjocka stocken som ska klyvas. En redig vedhög har det blivit - kommer komma väl till pass till nästa vinter ;-). Knappt man kan tro att det varit en stor björk en gång i tiden...

När T var klar med eldandet så drog han och Lexi vidare till lägenheten. Jag förpassade mig in i huset och gick igenom dagens bilder. Röjde upp lite i köket och passade på att tvätta lite. För övrigt så var jag nu tämligen trött pga den tidigare morgonen. Så resten av kvällen blev det soffan, TV:n och datorn i knät. Och mer spännande än så blev inte min kväll.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

30/9 Fredag - Finslipning...

Äntligen fredag och snart helgt. Full rulle på jobbet hela dagen och efter arbetsdagens avslut så for jag iväg till min kamrat K's arbetsplats. Dags att lämna av en omgång med Oriflamevaror. K fick sedan skjuts av mig hem eftersom jag ändå har vägen förbi när jag åker hem till mig.

Efter att K blivit avsläppt så var det full fart hemåt. Fick i mig mat och kaffe sedan på med stallkläderna. Tog itu med stallsysslorna - alltså mockning, fix av vatten och hästmaten. När jag höll på för fullt i stallet så kom T - han sågade ved åt mig under tiden som jag gjorde klart i stallet. Plockade in pållarna när jag var klar med stallet och trailern hakades fast på bilen. Var klar med allt när M1 och P kom vid 19-snåret. Dags för fredagsmyset - en tur till ridhuset. M1 gjorde iordning Oktawia för ett dressyrpass. Under tiden så passade jag på att borsta Bianca, den lilla fröke var helt svettig under magen... det har varit rena högsommarvärmen idag och ponnyn har redan satt ordenligt med vintepäls... Hon uppskttade i alla fall att få en omgång med borsten.

Vid 19.30 så gick färden in till ridhuset och idag så reds passet i gamla ridhuset. Pållan skötte sig rätt bra, och M1 finslipade lite inför morgondagens dressyrtävling.

Var hemma igen strax efter kl 21. Pållan blev avsvampad med ljummet vatten - det var hur varmt som helst och hon var fortfarande rejält svettig när vi kom hem. När pållan var omplysslad så blev det boxen och pållarna fick sin kvällsmat. Jag plockade undan alla prylar, fixade trailern, men var sedan inte riktigt klar för kvällen. Utan jag avslutade kvällen med att piffa till Oktawias träns och sadel. Sadeln fixades även iordning med vita dressyrschabraket. Skönt att få utrustningen klar ikväll. Kommer bli en tidig morgon i morrnbitti som är ändå.

Var klar i stallet strax efter kl 22. Då blev det soffan en stund - men blir för övrigt en rätt tidig kväll. Kl 5 ska jag upp i morgon bitti för att fodra kreaturen...

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


RSS 2.0