29/6 Fredag - Ridhuset...

Hysfat bra väder har vi haft idag, och efter en dag med fullt ös på jobbet så blev det en tur till Granngården där jag shoppade kattmat innan jag for hemåt. Väl hemma var T på plats. Han hade under dagen hämtat min bil hos farbror Bildoktorn och så åkt till Bilprovningen. Nu funkar handbromsen som den ska och klarade alltså besiktningen med glans.
 
Väl hemma blev det lite käk och kaffe i trädgården. Skönt att kunna sitta ute en stund innan jag tog itu med stallfixet. Hann precis mocka tills det att M1 och P dök upp vid 18.30-snåret. Trailen hakades på bilen som vanligt och snart så var vi på väg till ÖFK.
 
Dagens övningar bestod av lite lösgörande ridning inför morgondagens tävling. Oktawia skötte sig OK och jobbade på bra. Hoppas hon sköter sig bra i morgon också :-).
 
Var hemma igen vid 20.30-snåret och väl hemma så blev pållan omhändertagen. Dock blev hon lite mer ompysslad än vad hon brukar bli. Pysslet utökades med svanstvätt nämligen. Oktawia har inte badats sedan förra sommaren. Nu har regnet gjort att hon inte är speciellt dammig, men svansen var bra äcklig. Så tvättning av svans och avsköljning av svettig häst utfördes ute på stallplanen. Under tiden stod Oktawia och halvsov...
 
När pållan av ompysslad och klar så serverades kvällsmaten, alla prylar plockades undan och trailern mockades ur. Så var jag klar i stallet för idag. Resten av kvällen får det nu bli soffhäng framför TV:n och detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 

28/6 Torsdag - Hemmakväll...

Fullt ös på jobbet hela dagen. Flexade dock ut och for hemåt lite tidigare. Det var dags för hovisbesök, men på vägen hem så slog jag på min privata mobil (har den avstängd på jobbet) och det visade sig att hovis var tvungen att ställa in besöket och istället komma på måndag. Inte så mycket att göra, det var kalasfint väder så det var bara att åka hemåt och placera sig i trädgården en stund :-).
 
M1 hade varit ute på dagen och ridit ut på Oktawia, vilket hade gått bra trots spännande komöten :-). M1 hade också varit snäll och mockat åt mig, så jag behövde bara fixa mat och vatten åt pållarna.
 
Så vad göra istället... sitta och slöa är ju inte min melodi direkt, så fram med handskar och min trädgårdspall. Passade således på att utnyttja det sköna vädret och så rensade jag bort lite ogräs i rabatterna. Regnandet gör ju att inte bara mina blommor växer så det knakar - även ogräset mår ju bra ;-)
 
Jag har under kvällen också utfört en mindre rolig syssla - att fixa räkningarna... ;-). Tänk att man alltid är i behov av mera pengar *fniss*. När räkningarna var betalda så passade jag på att städa mitt skrivbord och sorterade in en STOR hög med papper. Kändes riktigt skönt att få det gjort.
 
Det var en riktig skön kväll och innan det var dags att plocka in pållarna så gick jag en runda i trädgården med kameran.
 
Mina pioner blommar och de ser rätt OK ut trots regnet - pioner är mina favoriter och de doftar helt fantastiskt. Jag har 3 olika sorter, helt rosa, en krämvit och så denna som är vit och rosa.
 
 
Efter rundvandring i trädgården så fick det bli stallet. Plockade in pållarna och kollade av båda damerna innan hästarnas kvällsmat serverades. Snabbt försvann denna hemmakvällen och kvällen avslutas nu med lite soffhäng och TV innan det är dags att ta en närmare till på kudden.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 

27/6 Onsdag - Lönedag...

Avlöningsdag och började dagen med att åka till bilprovningen för att ombesiktiga min bil. T har ju bytt handbromsbackar  och spänt vajern på min bil. Fick vänta 45 min (dropintid) och så gick det inge vidare. Jobbet med handbromsen hjälpten inte - funkar i alla fall inte *suck*. Efter nederlaget vid bilprovningen så var det full fart till jobbet och full rulle fram till 14.45. Flexade ut tidigare och åkte iväg till frissan och fick ordning på kalufsen och lite kortare variant dessutom.
 
Innan jag for hemåt så åkte jag till OK-macken och tankade bilen avslutade med att åka till Willys och shoppa lite mat - eller mest kattsand visade det sig ;-). Var hemma strax efter kl 17 och T var på plats. Mat och kaffe fick det bli innan jag gav mig i kast med stallfixet.
 
T tog itu med att meka med min bil. Så när M1 och P kom vid 18.30-snåret så fick det bli Hondan som fick trailern på draget. Snart var pållan fixad och instoppad i trailern och strax efter 19-snåret så var vi på plats vid ÖFK.
 
Solen sken och ekipaget kunde skritta fram runt SM-banan. Jag tog en liten promis med Lillan  innan vi sedan förpassade oss till ridhuset.
 
Även idag så jobbade pållan på bra, även om det kom lite bakutsparkar i galoppen under uppvärmningen ;-). Avslutade ridpasset med att rida igenom LB:3 programmet och det såg helt OK ut. Fortfarande svårt med ökningar och avsakning efter galopp, men gör annat riktigt bra.
 
Efter ridpasset blev det avskrittning runt SM-banan i kvällssolen - vi hade tur då det kom en riktigt skur när vi var i ridhuset.
 
Jag och Lillan stannade vid stora vattenhindret på SM-banan. Lillan blir bättre och bättre när det gäller att gå i vatten. Idag vågade hon till och med att SPRINGA ut i vattnet för att hämta en pinne.
 
 
Lillan vågade också göra som Lexi... hoppa över en stock för att sedan slänga sig ut i vattenhindret :-). Modig liten vovve!
 
Var hemma igen vid 20.30-snåret. Tyvärr så hade det inte gått någe bra för T. Handbromsen funkar så länge man backar, men kör man framåt så tar den ingenting. Ändå hade T spänt vajern så mycket som det bara gått.
 
Så det blev så att T tog min bil till lägenheten och jag får ha Hondan för att ta mig till jobbet i morgon. Min gamla bil får göra ett besök hos farbror bildoktorn i morgon - bara att hoppas att han inte har semesterstängt... Fredag är sista dagen för att kunna ombesiktiga en gång till....
 
När T åkt så pysslade jag klart i stallet, även Bianca fick en omgång med borsten och så kollade jag av hovar och dylikt. Gäller att hålla koll med tanke på fångrisk osv. Gosade så lite med kattungarna innan stallpysslet var avklarat för kvällen och pållarna fick sin kvällsmat. Eftersom det var en fin kväll så gick jag en runda i trädgården och kollade in mina blommor. Pionerna blommar för fullt, tyvärr... de blir ju så himla fula av allt regnande...
 
Nu ska jag kolla på lite nyheter på TV innan jag tar en närmare titt på kudden. Så detta är allt för idag.
 
/Lizzie
 
 

26/6 Tisdag - Duktig pålla....

Ett pass med Matilda och Oktawia i ridhuset stod på schemat  idag. Alltså var det full fart hemåt efter jobbet. Jag hann precis få i mig lite mat och  kaffe ute i trädgården under tiden som solen sken en stund. När det var dags att ta itu med stallfixet var det ett moln som kom farandes och när jag mockat klart så kom regnet. Hästarna hann inte bli så jätteblöta, men tillräckligt för att jag fick lägga på ett fleecetäcke på Oktawia för att fukten skulle torka innan M1 och P dök upp. Fixade klart med mat och vatten i stallet innan jag fixade iordning på trailern.
 
M1 och P dök upp vid 18.30-snåret och då drog åskan igång. Bara att dra ut alla sladdar till dator, TV, telefon och modem etc. Totalt spöregn bröt ut under itden som pållan blev iordninggjord och det regnade när vi åkte.
 
Ingen framskrittning ute och en riktigt kort promis med Lillan innan jag förpassade mig till ridhuset. M1 och Oktawia var enda ekipaget i ridhuset och kunde alltså utnyttja hela stora ridhuset. Oktawia skötte sig riktigt bra och ekipaget tränade på lite jobbiga saker, men Oktawia klarade av det bra. Damen börjar få en annan stuns i traven och ser maffigare ut (mer muskler...) Min duktiga pållar börjar likna mer och mer en ritkigt dressyrpålle :-). Den lilla damen var riktigt pigg idag och då blir ju allt mycket lättare :-).
 
 Den duktiga pållan placerades sedan i trailern och vi var hemma igen vid 20.30. Alltså hann jag ta hand om häst, alla prylar och servera kvällsmaten i tid innan Morden i midsomer hann börja.
 
Alltså är det Morden i midsomer på 1:an som får avsluta denna dag :-)
 
/Lizzie

25/6 Måndag - Regn...

Totalt spöregn har det varit idag. När jag kollade på väderprognosen igår så skulle det mesta komma över natten för att avta framåt dagen. Alltså släppte jag ut pållarna utan regntäcke på sig. När det väl slutar att regna så är ju risken stor för värmeslag. Tyvärr så slutade det aldrig att regna idag - utan det har fullkomligt vräkt ner. Alltså var det full fart hem efter jobbet och så svidade jag om till stallkläder. Ut till pållarna och in med dem. På med fleecetäcke och så serverades det hö. Jag förpassade mig in i huset och värme lite mat - även matte behöver äta varm mat för att hålla värmen en dag som denna.
 
När jag hade kommit till kaffet så dök T och Lexi upp, men T ville inte ha något kaffe. Fick hjälp med att plåstra om Kajsas kattungar. Kajsa biter sönder tassarna på sina bebisar (!!??) så på med små tossor på alla tassarna så hon inte kommer åt att gnaga. Märkligt beteende från en kattmamma...
 
När jag pysslat klart inne så var det bara att dra på sig regnjackan och gummistövlarna. Dags att ta itu med stallpysslet. Mockning och fix av hästmat alltså. Först skiftade jag fleecetäcke på Oktawia. Nästan torr var hon, så ett torrt täcke fick dra upp den sista fukten.
 
Mockade båda boxarna och fixade deras mat. Hann också med lite kissegos i sadelkammaren en stund innan trailern hakades på bilen och det var dags att fixa iordning Oktawia.
 
När det var dags att borsta Otkawia så var hon. På med utrustning och så in i trailern. Vid kl 20 satt jag i sadeln och dagar som denna är det väldigt skönt att ha tillgång till ridhus.
 
Oktawia skötte sig kalasbra idag. Damen var pigg och med på noterna :-). Efter uppvärmning tränade vi på skänkelvikning och övergångar mellan och inom gångarterna. Fick till det hela ritkigt bra och en mjuk och följsam pålla som är med noterna underlättar ju det hela väldigt mycket. Idag kändes det faktiskt som jag KAN rida *fniss*. Riktigt roligt pass var det - trots det hemska vädret ute ;-).
 
Var hemma igen strax efter 21-snåret och pållan blev välbehövligt ompysslad. Kollade även igenom lilla Bianca innan pållarnas kvällsmat serveras. Som vanligt plockades alla prylar undan från stallet och in i sadelkammaren. Trailern mockades ur och parkerades på sin plats innan jag och Lillan förpassade oss in i huset.
 
Kvällen avslutas nu med lite soffhäng framför TV... Lillan ligger redan och snarkar ;-). Så detta var allt för idag.
 
/Lizzie

24/6 Söndag - En lugn dag...

Sov inte lika länge idag, kaffe på balkongen idag också, men nu hängde regnet i luften och lite småkyligt var det så jag fick ha en filt runt mig förutom morgonrocken. Dock fick det bli sänghäng en stund igen och sista slurken av kaffet intogs i sängen istället ;-).
 
För övrigt så tog jag det lugnt under fm. Bakade en sockerkaka, tog hand om den rena tvätten, vek ihop och bar upp till min byrå. Stryktvätten är dock kvar... ligger snyggt hopvikt på en stol i vardagsrummet i väntan på att jag få lust att leka med strykjärnet ;-).
 
Fram på dagen så kom solen fram och T hjälpte mig att skruva fast en skiva på trailern som lossnat. Några skruvar som trillat bort. Han fick dock hålla på ett tag och borra lite nya hål innan skivan satt som den skulle. Har ingen lust att den ska blåsa in på Oktawia under färd liksom.
 
Vid 13.30 fick vi besök. Då kom en kusin till mig med sin familj. Döttrarna i familjen gosade först med Prickans kattungar. Sedan var det Bianca som lockade. Tjejerna, 6 och 9 år gamla, gav den lilla ponnyn uppmärksamhet och borstning. Bianca var mest förundrad över att se så små människor ;-). När pysselstunden var över så fick pållarna gå ut i hagen igen och så blev det saft och sockerkaka i trädgården. Vi hade tur - i Garphyttan spöregnande det, men hos mig så sken solen och det var skönt att sitta ute.
 
När besöket var avklarat så åkte jag och T till Ikea - T får ju abstinens om han inte får åka ut till Marieberg en sväng ;-). Ikea var det ett tag sedan så det var trevligt att spana in nyheter och rean. Dessutom blev det ett besök i restaurangen och deras midsommarbuffé - och så blev vi rejält mätta idag också :-).
 
Var hemma igen strax efter 17-snåret. T och Lexi fortsatte till lägenheten och jag passade på att slösurfa en stund och drog sedan på mig stallkläderna. Vid 18-snåret kom M1 och P - dags för pållans motion  alltså. Även idag blev det en tur in till ÖFK.
 
På plats och lite fix innan M1 sitter upp :-)
 
 
 
Ekipaget värmde upp runt SM-banan. Jag och Lillan gick på en promis och vi hade tur - det var uppehåll. Själva träningspasset skedde sedan i ridhuset och Oktawia skötte sig bra, även om det var lite svårare övning. Damen fick bl.a träna på grunda serpentingbågar  - i galopp. Avbrott till trav och så ny galoppfattning vid varje ny riktning i bågen. Oktawia skötte sig kalasbra - M1 också ;-).
 
Avskrittning ute, men jag och Lillan väntade vid bilen eftersom det började renga igen. När pållan så var lastad var det full fart hemåt - inga inlåsta bilnycklar idag  ;-).
 
Väl hemma blev pållan omhändertagen som vanligt. Jag tog rätt på utrustningen och putsade av sadel och träns. Inatt ska det vräka ner regn och pållarna får sova inne på nätterna nu när jag jobbar. Behöver ju upp på morgon i alla fall ;-). Innan jag lämnade stallet serverades alltså kvällsmaten. Kollade till kattungarna och serverade även kissarna lite mat och vatten innan jag själv förpassade mig in i huset.
 
Nu avslutas kvällen med lite TV - får bli filmen om Michael Jackson :-). Så detta var allt för idag.
 
/Lizzie

23/6 Lördag - Midsommardagen...

Kunde sova tills jag vaknade idag. Pållarna fick gå ute i midsommarnatten så matte får vila lite ;-). Och det behövdes. Somnade ifrån TV:n i soffan igår kväll, och när jag väl kravlade iväg till sängen så somnade jag på en gång och sov till 10 idag. Det var länge sedan ;-)
 
Kaffe intogs på balkongen och till att börja med så var det lite halvmudel väder idag. Slappade en stund och funderade på hur jag skulle lägga upp min dag. Visst var jag sugen på att måla, men samtidigt var huset i STORT behov av en omgång städning. Efter att ha slappat en timme så tog jag alltså itu med städningen. Gjorde en ordentlig grundständning av hela huset - och det tar en stund, typ hela dagen ;-). Under tiden som jag tvättade, plockade, dammade, torkade bort fluglortar, dammsög och moppade golvet - så höll T på med att fixa handbromsen på min bil. Dessutom fixade han matlagningen under dagen :-). När klockan närmade sig 16 så började jag bli klar och då började dessutom enorma regnmoln torna upp sig. Alltså skönt att få storstädning av huset avklarat innan regnet kom. jag plockade in pållarna också vid 16-snåret då bromstrycket var rätt stort. Alltså tyckte pållarna det var rätt skönt att komma in.
 
Vid 18-snåret kom M1 och P - samtidigt kom regnet! Under tiden som vi var i stallet så vräkte det ner rejält med regn och inte verkade det att avta heller. Men när det var dags att lasta så regnade det bara lite och snart for vi iväg till ÖFK.
 
Idag var det lite hoppning på schemat och P byggde upp tre stycken små hinder uppställde rakt över ridbanan. Dessa tre hinder skuttadde M1 och Oktawia sedan över och banan gick i en 8:a. Oktawia var inte sådär jättepigg och övningen lite svår, men hon fattade vad det gick ut på och taggade till på slutet. Skötte sig bra gjorde Oktawia  i alla fall. Så var det dags att lasta och fara hemåt. M1 skulle skritta av pållan avsuttet så sadeln förpassades till bilen. Och sedan var jag lite klantig. Jag hade Hondan och drog trailern med. När då Lillan och sadeln var placerade i skuffen så slog jag igen luckan... med bilnycklarna kvar i skuffen... alla dörrar inklusive skuffluckan var låsta... Lite trött jag blev på mig själv. Bara att fiska upp mobilen och ringa T och erkänna hur klantig jag varit. Han fick således hoppa in i gamla Gurkan med reservnyckeln till Honda och köra in till ÖFK. Tur att det inte är så långt att åka.
 
Under tiden som vi väntade på T så skrittade M1 av pållan och han var snabbt på plats. När pållan var lastad så hoppade jag in i Gurkan och åkte iväg till närmaste och tankade lite bensin. T väntade vid ÖFK under tiden, när jag sedan var klar med tankningen sor vi hemåt tillsammans. T ville inte ta ansvar för någon urlastning av pållan nämligen ;-)
 
När vi var hemma igen så blev pållan omhändertagen och kraftfoder serverades. Plockade undan alla prylar och mockade ur trailern.
 
Väl inne i huset så fick det bli soffan och lite TV för resten av kvällen. Tänkte först ta rätt på den rena tvätten som var placerad på matsalsbordet som någon typ av mellanlagring. Men där hittade jag två mycket trötta små kissar - och dem ville jag absolut inte störa ;-). Tvätten får vänta tills i morgon...
 
 
Istället fick det bli soffan och TV:n för resten av kvällen, så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

22/6 Fredag - Midsommarafton

 Vaknade upp till ett strålande midsommarväder - en helt fantastisk morgon!! Ut till stallet och släppte ut pållarna. Satte på kaffekannan och fixade iordning frukost. Frukost och kaffe intogs sedan på stora balkongen med utsikt över hela trädgården. Där satt vi och njöt en timme, tills jag började fundera på vart Lillan tagit vägen. Hon brukar inte röra sig så himla fort, utan gå och strosa i trädgården. Framför allt så brukar hon inte smita iväg någonstans utan hålla koll på vart jag befinner mig någonstans. När jag inte såg henne efter en stund så ropade jag - ingen Lillan, men tänkte att hon låg och sov i solen. Det brukar hon göra nämligen. Men när frukosten var över och fortfarande inte hittade någon Lillan så börjag och T att ropa, och ropa och ropa och ropa.... ingen Lillan. Vovven var på rymmen!!! Eftersom Lillan är hundaggressiv så vill jag absolut inte att hon är ute egen vift - så T slängde sig in i bilen och jag på cykeln och så drog vi iväg åt varsitt håll. Blev alltså en oplanerad motionsrunda på 40 min, men T hittade vovven -  när han var hemma igen så var Lillan nästan hemma, men på fel sida staketet runt gården. Hon var helt superstressad och förmodligen följt någon intressant spår och kommit ut på utsidan av staketet. Hört oss ropa på henne, men inte hittat någon ingång till tomten. Lillan är ju en tyst hund, och säger inte ett ljud när man ropar på henne, även om hon skulle vara instängde eller sitta fast.
 
 Lite skyldig såg hon ut i alla fall när jag kom hemfarandes på cykeln... Så det blev en lite kaotisk rivstart på den här dagen ;-) slutade väl i alla fall.
 
För att få lite midsommarstämning så åkte T och jag in till stan för att kolla på lite midsommarfiranden. Vi började med att åka in till Wadköping, men där var det så packat med folk så det gick inte att ens komma i närheten av nåog midsommarstång. Gjorde ett besök i handelsboden och Jeremiasbageriet innan vi for vidare till Karlslunds Herrgård. Nedanför Herrgården firas det traditionellt midsommarfirande med dans runt stången, lotterier, fiskdamm, korvförsäljning osv.
 
Vi var inte ensamma om att komma till platsen i god tid...Hela terrassen började fyllas med folk som hade med sig picnickorgar och filtar.
 
 
 
 
 Vi shoppade oss två korvar var för vi började bli lite hungriga. Vid 14-snåret restes den fina midsommarstången och så var det dans - proppat med folk var det i alla fall...
 
Små grodorna, ej öron hava de...
 
 
 Ville man så fick man åka runt området i en vagn, även om vissa var mer intresserade av pållen än av att få åka med ;-). Damen klappade pållen länge och väl :-)
 
 
 
 När vi fått nog av midsommarfirandet och folkmassa så for vi hemåt igen. Lite nytta ska jag väl hinna med innan kvällen. Här gäller det att utnyttja det vackra vädret - alltså på med målarkläderna och falu rödfärgen. Vägen som sedan fick sig en omgång med piasavakvasten var det liggande timmret på norra delen av gamla lagården.
 
Timret är i stort behov av lite färg...
 
 
Två timmar senare så ser timret bra mycket bättre ut :-) en timmerstock måste dock bytas ut...
 
 
Under tiden som jag pysslade med målningen så höll T på och grejade i garaget, men en som tog det tämligen lugnt och enbart sov - det var Nalle det... :-)
 
 
 När jag var klar med målningen så var det dags att fixa lite mat. T kokade potatisen och jag fixade iordning tomat/mozzarellasallad och lite annat smått och gått. När det så var dags för maten så hade solen försvunnit, men ute skulle vi sitta - är det midsommarafton så är det :-D. Gott var det med mat i alla fall.
 
 
Till sist blev det för kallt för att sitta ute, och vi förpassade oss in till soffan istället. Lite TV får avsluta denna midsommarkvällen - och detta var allt för idag!
 
/Lizzie

21/6 Torsdag - Målarväder...

Knappt man fattar det - i morgon är det midsommarafton och idag är det årets längsta dag :-). Jobbade för fullt fram till 14.30 då det var dags att åka hemåt. Det var riktigt bra väder, soligt, varmt och skönt. Så när jag kom hem blev det kaffe och glass i trädgården, halvsov en timme i solen innan jag återfick krafterna för att göra lite nytta.
 
Lika bra att ta itu med stallfixet först. Mockade, fixade mat och vatten. När detta var avklarat så drog jag på mig målarkläderna och satte igång. Dags att måla klart timmerbiten på den östra gaveln av gamla lagården. Det tog en timme så var det klart. Även om trät suger färg så gillar jag att måla med slamfärg. Bara att smeta på och så ser det ut som nytt efteråt ;-)
 
 
Lagom när jag var klar med målingen för idag så dök T och Lexi upp. Blev en vilopasu i solen eftersom jag var klar med det som behövde göras idag. Lexi var extremt nyfiken över vad som rörde sig inne i sadelkammaren och när jag gick in för att kolla vad de små busfröna pysslade med så var Lexi snabbt med in.
 
Kattungarna hann knappt reagera över vad det var för stort, hårigt åbäke som slickade på dem.
 
 
Mamma katt tyckte att Lexi minsann blev lite väl närgången mot småttingarna och det var lugnast att Lexi var utanför sadelkammaren. Hon fick nöja sig med att glo på kattungarna på håll ;-).
 
Det fick räcka med att jag busade med kattungarna, eller nåt... idag var det mina fötter som var stora monster ;-)
 
 
Strax efter 19-snåret kom M1 och P. Jag hade plockat in pållarna redan vid 17-snåret pga bromstrycket i hagen. Så det var bara för M1 att fixa iordning Oktawia och snart så var vi på väg till ridhuset.
 
Det blev lite dressyrridning idag. Oktawia var piggare än vad hon varit tidigare i veckan och jobbade på riktigt bra. M1 avslutade med att rida igenom LB:3-programmet och det såg helt OK ut, pållan blir lite öppen i formen mellan varven, men jag tyckte att hon fick till det bra ändå.
 
Efter avlutat ridpass så blev det avskrittning runt SM banan i solskenet. Jag hade med mig Lexi och fick träna på att leka i vatten. Idag var det inga problem att få ner henne i vattengraven. Hon slängde sig totalt handlöst i och tyckte livet var toppen ;-).
 
Var hemma igen vid 21:30-snåret och då hade T precis lagit på grillen. Passade bra för jag var hungrig. Jag pysslade om pållarna, plockade undan alla prylar, mockade ur trailern och serverade kvällsmaten. När jag sedan var klar i stallet så var T klar med maten. Smakade bra med nygrillad fläskkarré med tillbehör. Skönt också med ljus, solig och vindstilla sommarkväll. Gäller att njuta när man kan.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

20/6 Onsdag - Sol...

Äntligen börjar det likna sommar. Idag har det varit sol och lite varmare än vad det varit på ett tag. Efter jobbet så åkte jag till Willys och shoppade lite mat. Lite lätt hysteriskt var det inne i affären - fler än jag som shoppade midsommarmat med andra ord.... Väl hemma så hade T precis kommit och eftersom det var en fin kväll så blev det kaffe ute i solen.
 
Jag tog sedan itu med mockningen som vanligt och sedan bestämde jag mig för att utnyttja den fina kvällen. Planen för denna sommar är att måla hela mitt uthus som innehåller gammal lagård, stall, vedbod och garage. Även bostadshuset ska målas i år. Det är falu rödfärg som gäller och det är lättmålat och väggen behöver bara borstas rent så det är inte så mycket förarbete direkt. Planen var att jag skulle börja måla redan i början av sommaren, men vädret har ju inte varit på min sida direkt. Vill ju inte att färgen ska regna bort! Idag så var det äntligen bra målarväder och T hjälpte mig att borsta rent en vägg. Jag började med den timrade delen av lagårdens höstra gavel. På två timmar så hade vi hunnit plocka undan prylar från väggen, borstat ren från spindelväv och gammal färg, och så målat cirka en tredje del av väggen. Det fick räcka för idag. T och Lexi for sedan vidare till lägenheten och jag tog itu med pållans motion.
 
Idag fick det bli ett tömkörningspass. Sparar ju lite tid på att inte åka till ridhuset och målningen snodde ju lite tid ;-). Så Oktawia blev iordningfixad och så blev det ett pass tömkörning  hagen. Oktawia var lite seg idag också, men i övrigt funkade det bra. Övergångar och träning på halter blev det idag. Efter avslutat motionspass blev det pyssel i stallet innan kvällsmaten serverades till pållarna och jag själv förpassade mig in i huset. Som vanligt blev det nyheter på TV4 som nu får avsluta min kväll.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

19/6 Tisdag - Ridhuset...

Efter en stressig arbetsdag på kontoret så var det full fart hemåt. T var på plats och det blev lite mat och kaffe innan jag drog på mig stallkläderna och tog itu med stallsysslorna. Mockade, fixade hästmaten och så gosade jag med kattungarna - de är helt oemotståndliga och har idag kommit på hur man klättrar ur sin låda.Som tur var så var de duktiga på att kravla tillbaka till sin låda - där väntade ju maten (läs mamma) ;-).


Jag plockade in pållarna, trailern hakades på bilen och så blev Oktawia iordningfixad för en sväng in till ridhust. Kom iväg strax efter 19.30-snåret. När vi kom fram så skrittade jag fram inne i ridhuset för det blåste så himla mycket ute, för övrigt så var det en fin kväll. T hängde med och tog hand om jyckarna.

Oktawia var för dagen seeeeg, men inga övriga protester. Efter uppvärmning så blev det övningar på skänkelvikning - idag funkade undan för vänster skänkel bättre än höger - brukar vara tvärtom... hm - mitt dåliga ben som spökar?? Det blev också lite övningar med övergångar, skritt-trav-skritt och galopp-skritt-galopp. Funkade bra. Efter träningspasset så blev det avskrittning runt SM-banan - mycket var det för pållan att hålla koll på... ridskolan höll ridläger, brukshundsklubben hade träningar (skällande jyckar) och så totalt oberäkneliga fåglar i buskarna... ;-). Vi kom tillbaka till trailern helskinnade i alla fall.

Var hemma igen vid 21.30-snåret och pållan blev omhändertagen. Plockade undan alla prylar och kvällsmaten serverades. Klar istället för idag!

För min del så får det nu bli lite nyheter som avslutar min kväll som vanligt. Ska försöka hålla mig vaken så jag ser vädret. Det är bra om det slutar regna nu... behöver komma igång med målningen av mitt hus och uthus - om jag ska bli klar den här sommaren ;-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

18/6 Måndag - Plastparty...

Åter måndag och en ny oförstörd vecka väntar :-). Full rulle på jobbet som vanligt och under dagen fick jag tag på en viltvårdare som jag rådfrågade ifall jag kunde flytta piggebebisarna. Enligt viltvårdaren skulle det gå bra - antingen flytta presenningen eller flyttta över bebisarna tilll ett bo med hö eller dylikt. Mamman kommer att höra bebisarna pipa och leta rätt på dem.

Så efter jobbet var det full fart och T var på plats. Han hade kollat till piggarna när han hade kommit ut till mig och då var mamma och ungarna i presenningen. När jag kom hem och vi skulle flytta lilla familjen så hittade vi inga igelkottar när vi lyfte på presenningen. Vi tänkte att mamman flyttat ungarna och drog ut presenningen för att vika ihop den ordentigt. Då visade det sig att det mamma Pigge dragit och ungarna ramlade ur presenningen. Snabbt letade vi rätt på en kartong, skar bort ena kanten, fyllde upp med hö och så flyttade vi över bebisarna.

De är inte stora - och totalt 7 stycken bebisar är det.La lite hö över bebisarna och så på med en kartong ovanpå så det blev som ett litet hus åt dem. Nu hoppas jag verkligen att mamma Pigge hittar sina bebisar.

Jag sedan iordning pållarnas betfor och så drog jag iväg till kamrat Pysseltrollet. Där tillbringde jag kvällen och deltog i ett "plastparty"  - Tuppeware lever och frodas ;-).

Efter en trevlig kväll så for jag hemåt igen och T hade nu farit vidare till lägenheten. Jag bytte kläder och gick ut i stallet för att mocka där en trevlig överraskning väntade. M1 hade varit ute en tur på Oktawia och passat på och mocka åt mig. Det tackar jag för. Alltså behövde jag bara fixa vatten och hö för att sedan ta in pållarna. Jag behövde bara öppna stalldörren ut till hagen så kom båda pållarna springades - de ville tydligen in ;-). Kvällsmaten serverades och så var jag klar i stallet för idag.

När jag släckt och skulle förpassa mig in i huset så såg jag mamma Pigge - full fart från min gård. Jag hämtade en stor spade och sprang  ikapp lilla Pigge - fan vilken fart de kan få :-O. Mamma Pigge motade jag sedan tillbaka till lagården och när vi närmade oss dörren så visste hon precis hur hon skulle åla sig in och så försvann hon snabbt som öga in i bråten inne i lagråden!! Visade inget intresse av att kolla vart bebisarna var någonstans. Jag hämtade vatten i en skål och lite hundmat, placerade detta nära ungarna och så stängde jag igen till lagården. Nu hoppas jag verkligen att mamma Pigge hittar sina bebisar!!!!

Mer kan jag inte göra i nuläget i alla fall - och kvällen får nu avslutas med lite nyheter på TV:n.

Lizzie

17/6 Söndag - Lite småpyssel

Även idag så var det regn på morgonen och fm. Så efter att ha släppt ut pållarna i hagen fick det bli soffhäng framför morgon-TV. Vädret gjorde så att jag blev riktigt seg och lyckades till och med att somna en stund i soffan. Det händer inte varje dag direkt ;-).

Fram på dan så hade regnet gett sig och förpassade mig ut till stallet och fixade med mockningen och pållarnas vatten. När jag var klar med stallet så kunde jag gå in i huset och sätta mig vid dukat bord. T hade fixat lite lunch i form av cremefraichesås med bacon och champinjoner med pasta. Smakade bra!

Efter lunchen så slösurfade jag en stund och drack lite kaffe. När så solen behagade visa sig så var det dags att gå ut och göra lite nytta.

Jag har ju 80 kg rödfärg står och väntar på att bli målat med, dock har ju inte vädret varit till min fördel. Det är dessutom ett nytt lågtryck på väg så det var ingen idé att måla nåt i dag. Istället fick det bli lite annat småpyssel ute.

Fördelen med regnandet är att marken är porös. Lätt att gräva i med andra ord. Alltså fortsatte vi med det jobbet som T påbörjade i fredags. Vi grävde klaret framför stallet och frilade syllstenen ända fram till stalldörren. Ett tungt och drygt jobb, men efter lite slit så var det klart.Det var en hel del sten i backen, mängder av krossade tegelpannor och dessutom kom det upp allehanda metallföremål. Allt från spikar till stora järnbitar av något slag.Det coolaste som vi hittade var faktiskt en gammal hovkrats. Det bör ha varit trädbelsta på handtaget, men det har för länge sedan som det ruttnat bort, nitarna fanns dock kvar.I morgon så ska jag försöka hinna med och ringa till länsmuséet för att har ifall de har något tips på timmerman i länet. Behöver få hjälp med hur man ska bära sig åt för att byta ut bottensyllarna. Framför stallet så är det 3 stockar som behöver bytas ut helt och delvis. På baksidan så är det en 5 meter lång bottensyl som behöver bytas. Här behöver även syllstenarna återställas.Frågan är bara vart jag ska få tag på timmer av tillräcklig dimension. Tjocka stockar är det i min gamla lagård... Stocken som jag håller min hand på är 20 cm....
Vi var klara med allt grävande och fått undan jordmassor, stenar och alla prylar lagom till 17-snåret när M1 kom. Planen för dagens motionspass var en tur in till ridhuset och lite dressyrridning. M1 tog in pållan och jag skulle precis ge mig ut till stallet i samma veva. Då kom T infarandes i huset - han hade hittat en överraskning i lagården. När han skulle lyfta undan en presenning så trillade det ut en igelkottsunge!!! Han la tillbaka presenningen och jag gick ut för att kolla så var där en mycket ilsken igelkottsmamma och så räknade jag till 6 stycken tämligen nyfödda bebisar. Jisses, undrar ifall man kan flytta familjen till en säkrare plats än att de ska bo under en presenning. Nåja, får försöka få tag på någon i morgon som kan nåt om igelkottar.

När M1 fixat iordning Oktawia så var det full fart in till ÖFK, framridning runt SM-banan och Lillan fick sig en liten promis innan det fick bli ridhuset och efter lite motsträvig uppvärmning så var det en pigg Oktawia som jobbade på riktigt bra. Träningstillfällena med en positiv inställd Oktawia känns som om de blir fler och fler. Det är bra :-)

Efter träningspasset i ridhuset så fick det bli avskrittning runt SM-banan. Det var en vacker kväll, om än lite väl blåsig. Lillan fick öva på att gå i vatten under tiden som M1 och Oktawia skrittade runt banan.

Idag vågade Lillan till och med springa i vattnet :-)Vi var hemma igen vid 19-snåret och pållan blev omhändertagen som vanligt. Eftersom det blåste rejält ute så fick pållarna stå kvar i stallet resten av kvällen. Jag plockade undan alla prylar, mockade ur trailern och parkerade den på sin plats.

När jag var klar med hästarna och stallet för en stund så kollade jag till igelkottarna. Familjen var fortfarande kvar...
Ända sedan vi flyttade till huset för 18 år sedan så har jag hoppats att en liten pigge skulle flytta in i trädgården - trodde aldrig att det skulle bli en hel kull med bebisar på köpet ;-)

Jag gick in i huset en stund och vek ihop lite stryktvätt. Fixade också iordning kläder inför morgondagens arbete. Lika bra att få det gjort så jag slipper hålla på med det i morgon bitti.

Strax innan kl 21 så var det ut i stallet igen och pållarna fick sin kvällsmat. Passade också på att gosa med Prickans kittens - de är ju helt bedårande :-)Resten av kvällen får nu avslutas med en film på TV 3 och detta var allt för idag.

/Lizzie

16/6 Lördag - Regn, regn, regn...

Igår kväll var det strålande sol och blå himmer - när man vaknar så skvalar regnet ner. Även jag visste att det skulle bli regn efter att ha tittat på väderprognosen, men man blir ändå förvånad över vädersvängningarna... Nåja, bara att kravla sig ur sängen och ut till stallet. Pållarna fick frukost inne idag för det var inplanerat en tur till ridhuset på morgonen. Jag förpassade mig in ihuset, intog frukost och fixade sedan iordning mig själv. Vid 10-snåret kom M1 och Oktawia blev iordningsfixad för ett ridpass i ridhuset. Med tanke på vädret så kändes det väldigt skönt att ha ett ridhus att åka till.

Oktawia skötte sig bra idag, träning på övergångar som vanligt, men även förvänd galopp och damen klarar av att ridas i förvänd galopp även på voltspår. Lite jobbigt tyckte pållan det var mellan varven, men var duktig. När moptionspasset var avklarat så hade det slutat att regna och avskrittning kunde ske runt SM-banan. Nöjd pålla klev sedan in i trailern och vi kunde fara hemåt. 

Väl hemma blev pållan sedvanligt omhändertagen och pållarna blev utsläppta i hagen. Jag plockade undan utrustning, mockade trailern och hästarnas boxar när jag ändå var i farten. På med nytt strö i boxarna, fixade vattenhinkar och pållarnas mat. När jag var klar i stallet så var det full fart in i huset och så piffade jag till mig själv och bytte kläder för det var dags att fara iväg till Kumla. 

Vi hade en tid bokat med T's syster för att kolla på en lägenhet på ett vårdboende för svärfar. Lägenheten låg nära det korttidsboende svärfar bor på nu. Alltså promenerade vi dit och svärfar fick åka rullstol.

Det var en fin lägenhet, liten, men nyrustad och lite av svärfars egna möbler kan han ta med sig. Vi kollade runt lite på vårdboendet och pratade med personalen, T och hans syster tror detta kommer bli jättebra och egentligen finns inget alternativ. Svärfar kan ju inte bo kvar på korttidsboendet och flytta hem till 3:an utan tillgång till personal funkar absolut inte. 

När vi var klara i Kumla så for vi till Marieberg och åkte till Café Garden och käkade lite mat. Jag hade bara ätit frukost och inte hunnit få i mig lunch. Nu när klockan var 15 var jag alltså totalt utsvulten. Alltså smakade lasangen jag beställd, väldigt bra :-).

Mätta och belåtna åkte vi sedan vidare till K-Rauta där jag kollade på virke. Tyvärr så har vanliga bygghandeln här  i stan inte det jag behöver för att fixa lagården. Byggtimmer i dimensionen 95x95 räcker inte till alls för att bytta ut det dåliga timmer jag behöver byta. 

Innan vi sedan for hemåt blev det ett snabbt besök inne på Willys för jag behövde få hem lite kylskåpsvaror. När vi väl sedan var hemma så hade i alla fall regnet gett sig och det visade sig bli en fin kväll. Dock orkade jag inte göra något speciellt.  Vi kollade av om det finns något snickerimaterial kvar efter mormor och morfar. Ovan på några takstolar på loftet hittade T faktiskt en 5 meter lång timmerstock. Skulle funka att ha som syllstock på baksidan av gamla lagården. Fanns även plankor kvar som skulle funka som knutbrädor till den knuten som saknar knutbrädor för tillfället.

Det jag måste göra nu är att komma i kontakt med en Timmerman för att få hjälp med hur mycket timmer vi behöver byta ut och hur vi ska gå tillväga. Vill ju inte att hela mitt uthus ska rasa ihop direkt... risken finns ju om man börjar såga ut timret och gör fel.

För övrigt så tog jag det lugnt resten av kvällen. Morden i midsomer på kanal 8 får avsluta min kväll och detta är allt för idag.

/Lizzie

15/6 Fredag - Förberedelser...

Så var det fredag igen - veckorna försvinner i ett rasande tempo. Nu är det 15 juni och halva juni har också försvunnit i ett rasande tempo. På jobbet märks det att medarbetare börjar gå på semester, men än så länge märks det inte på jobbflödet. Har häcken full så att säg ;-). Vid 16.30 var det i alla fall slut för jobbet denna veckan och jag stämplade ut och for iväg. Innan jag åkte hemåt så blev det ett snabbt besök vid det apotek som ligger på hemvägen. Brevid apoteket så finns en blomaffär och de sålde pelargoner till bra pris, 5 för hunda och det fanns kvar utav den ljusrosa färgen som är min favorit. Shoppade mig 5 pelargoner och for hemåt med dessa.

De får bo på min trappa så länge, de ska planteras i lämpliga kärl så småningom.  Hemma hade T varit igång ett tag. Lekt med grästrimmern och röjt runt stallet. Även om det hittills har regnat hela juni så är planen att hus och stall/uthus ska målas med falurödfärg. Bara att vänta på att det ska sluta regna med andra ord. Fram tills dess så får man förbereda med annat arbete. Som t ex att röja gräs ;-)

Vädret under dagen har varit lite sisådär, men det blev en vacker kväll. Så vi satt ute i solen och fikade innan jag tog itu med stallfixet. Det var skönt :-).

Till sist så var det dags att dra på sig stallkläderna och så fixade jag mockningen och hästmaten. Under tiden grejade T med min tuta på bilen. Min gamla har lagt av så han bytte den åt mig. Tuta på bilen är bra att ha. Jag var klar med stallfixet lagom till det att M1 kom och Oktawia blev iordningfixad för ett besök på ÖFK och vid 19.30-snåret drog vi iväg. T var kvar hemma och skulle grejja med nåt.

Oktawia skötte sig bra idag, vi fick vara själv i ridhuset så här en fredag kväll ;-). Byggde upp ett litet hinder mitt i ridhuset som ekipaget kunde ta lite skutt över samtidigt som de tränade på lite voltjobb och skänkelvikning. Efter ett bra ridpass så var det full fart hemåt.

När jag kom hem så såg jag vad T hade sysslat med under tiden som vi varit i ridhuset. Han hade slitit hårt med att gräva bort en massa gammal gjord som samlats framför stallväggen... Jord som samlat på sig under de 100 år som byggnaden stått på plats. Det visade sig att det som dolts under jorden var nu en tämligen dålig bottesyll av timmer...
Denna behöver åtgärdas och jag måste nog leta reda på någon typ av timmerman och få hjälp med hur detta ska lagas utan att hela bygganden rasar ihop *harkel*.

Jag tog hand om pållan och plockade undan alla prylarna, mockade ur trailern och så fick pållarna sin kvällsmat. Själv förpassade mig in i huset och lite TV-tittande får avsluta min kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

14/6 Torsdag - Lite slit...

Dagen började inte så bra.... Vaknade hastigt och insåg att jag stängt av klockan i går kväll. Hade tur att jag vaknade över huvudtaget ;-). Upp och lätt stressad så for jag runt ihuset, in i duschen, fixade iordning hår, på med lite mascara och så kläder. Fiskarna, katterna och hunden matades och så full fart ut till stallet och pållarna släpptes ut i hagen. Skulle komma iväg till jobbet i sista minuten för att hinna till det möte som min arbetsdag skulle börja med kl 08.00. In i bilen, glömt mobil och plånbok, så in i huset och letade en stund innan jag fann prylarna. Nytt försök ut till bilen. Vrider om startnyckeln och vad händer... batteriet urladdat och bilen stendöd *gah*. Jaha - vad göra nu...

Funderar en stund ifall jag ska ta cykeln, men det blåste motvind och jag var alldeles för stressad för att en tänka på att cykla till jobbet... Ringde T och han fick agera räddare i nöden, inte på vit springare, men väl i en svart jeep ;-).

Meddelade mötesdeltagare om min sena ankomst och så passade jag på att gå ut och mocka pållarnas boxar under tiden som jag väntade på T. Hann precis med att bli klar med mockningen tills det att T okom och så full fart till jobbet.

Jag hade förmodligen glömt lampan i skuffen påslag hela natten, så det var inte alls konstigt ifall batteriet tagit slut. Resten av arbetsdagen förflöt hyfsat problemfritt i alla fall och vid 15.30 stämplade jag ut och blev upphämtad av T. Nu med min trailer på släp. Jag hade svidat om till stallkläder och vi for iväg till sågen för att hämta sågspån. Det var i alla fall perfekt väder för att jobba fysiskt. Lagom soligt och kanske 18 grader ute. Så den ansträngande sysslan med att ösa sågspån i säck gick hyfsat smidigt idag och på 40 min var vi klara. Full fart hemåt och väl hemma så var T snäll och lastade ur säckarna åt mig. Vi fickade och käkade lite granna innan det var dags att förpassa sig ut igen. Det nya spånet kom väl till pass på en gång då det behövde fyllas på med nytt strö i boxarna. Jag fixade hästarnas mat och vatten för det hann jag inte med i morse. Passade på att gulla med Prickans kittens också - de är nu 3 veckor och helt bedårande ;-).

M1 och P kom framåt kvällningen och idag bestod Oktawias motion av en uteritt. T och Lexi for till lägenheten och under tiden som Oktawia och Co var ute på uteritten passade jag på att aktivera Bianca lite. Den lilla fröken blev borstad och så dammade jag av shettisselen och passade in den på Bianca. Även tränset fick Bianca på sig idag - det var ett tag sedan. Hade grimman över tränset för att hon inte skulle få några ryck i munnen. Jag utrustade mig själv med hjälm och handskar och så fram med longerlinan. Biancas motionspass bestod av promis på vägen fram och tillbaka, lite träning att gå på volt runt mig. Kommandot "Halt" förstår Bianca fullständigt och tvärstannar och står snällt stilla. Framåtdrivande hjälper förstår hon också och det var lite kuligt för ponnyn att få småspringa lite tillsammmans med matte ;-)

Men att stå stilla - det var frökens paradnummer för dagen ;-). Hon var också duktig med att förstå att man inte får äta när man har bett i munnen.Bianca (och matte) fick sig alltså ett litet motionspass på 30 min och var lagom klar när M1, P och Oktawia kom tillbaka. Idag så hade Oktawia varit lite lätt paranoid och trodde att världen var full med hästätande tigrar. Blåst och taggad häst är väl kanske inte den bästa kombinationen direkt. Men de kom hem hela och oskadade i alla fall.

När pållarna blivit ompysslade så serverades kvällsmaten och alla prylar plockades undan. Innan jag förpassade mig in i huset så vattnades lite blommor i urnor och balkonglådor. Var klar ute hyfsad tidigt och idag lyckades jag parkera mig o soffan till klockan 21 så jag hann se Criminal minds. Nu får nyheterna på TV4 i alla fall avsluta min kväll.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

13/6 Onsdag - Hemmakväll...

När jag skulle åka till jobbet så fick det bli cykel. Det var lagom skönt cykelväder och dessutom lite medvind. Så full fart med järnhästen och 34 minuter senare hade jag trampat 13 km till jobbet :-). Gick riktigt lätt idag!
Men när jag skulle åka hemåt så blåste det dock rejäl motvind så T kom och hämtade mig. Väl hemma så fixade vi lite käk och så fick det bli mat ute i trädgården. Lite småkyligt var det, så fleecetröja åkte på. Efter maten så gick jag en runda i trädgården och fotade några prerenner. Vacker solljus och blommande perenner - det är trevligt att fota då :-)

Blågull!
Perenn BlåklintNågon typ av prästkrage, men rosa - kan ej namnet på denna vackra blomma.Efter fotosessionen i trädgården så åkte T och Lexi vidare till lägenheten och jag förpassade mig ut till stallet. Mockade och fixade hästmaten. När stallet var fixat så var det dags att plocka in pållarna. Det är rätt mysigt att gå ut i hagen och när pållarna får syn på sin matte så slutade de genast att beta och knallade målmedveten fram till mig.
Liten Bianca  med munkorg så hon inte blir totalt smällfet ;-)Och så stora Oktawia...Oktawia blev iordningfixad för ett pass med tömkörning och det funkade bra. Pigg häst - men hon jobbade på bra. Efter arbetspasset så var det dags för kvällsmaten och allt plockades undan i stallet. Dags för matte att förpassa sig in i huset. Men innan jag gick in så kollade jag till en besökare. En liten pigge var på besök :-). Lilla serverades lite hundmat och han lät sig väl smaka ;-). Nu hoppas jag pigge vill stanna i min trädgård - det skulle vara trevligt. För övrigt så får min kväll nu avslutas med lite nyheter på TV:n - och detta var allt för idag!

/Lizzie

12/6 Tisdag - Skön kväll...

När jag åkte till jobbet på morgon så spöregnade det och det höll i sig under dagen. När arbetsdagen var avklarad så åkte jag till Willys och shoppade lite mat. Shoppingen gick rätt snabbt och snart var jag på väg hem. Jag hann inte mer än komma hem så dök T upp, han ville inte ha någe mat, men kaffe slank ner.

Trots regnande under morgonen och dagen, så visade det sig att bli en helt underbar kväll. Bestämde mig för att pållans motion fick bestå av en uteritt. Efter fikastund i trädgården så satte jag fart och fixade iordning stallet. När jag sedan gick ut för att hämta pållarna i hagen så hade Bianca plockat av sig sin munkorg... inte bra alls. Den lilla ponnyn blir ju smällfet och det ökar risken för fång ökar ju med fetman.... Den lilla ponnyn behöver motioneras...

Sagt och gjort. Oktawia fixades iordning för en uteritt, och så gav vi oss iväg i solnedgången. Med Bianca på släp... fröken tyckte det var lattjo lajbans och pinnade på bra för att hänga med Oktawias jättekliv...När vi sedan travade en sväng så taggade Oktawia till och tyckte livet var toppen. Men ponnyn hade INGEN lust att trava fort eller behöva galoppera. Istället så blev det ponny verkligen på släp och mattes högra arm fick sig ett ordentligt träningspass ;-). När vi sedan vände för att gå hemåt så skrittade Oktawia på ordentligt till Biancas förtret. Det var också bra att T hängde med på min cykel för det var rätt mycket trafik ute och vid ett tillfälle blev vi omkörda av bil med ett skramlande släpvagn... Oktawia blev rädd för den skramlande vagnen och jag var tvungen att släppa ponnyn. Tur då att T kunde hoppa av cykeln och fånga in lilla Bianca. Sedan var det bara att fortsätt turen.

Väl hemma så var det en MYCKET trött liten Bianca som tvärslocknande i sin box. 

Oktawia blev sedvanligt omhändertagen, även om hon helst bara ville bli kliad ;-)

 

Efter sedvanlig avskötsel så blev även Oktawia placerad i sin box och kvällsmaten serverades. T och Lexi åkte vidare till lägenheten och jag själv förpassade mig in i huset. Lite TV och datorsurf får nu avsluta min kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

11/6 Måndag - Ny vecka...

Så var helgen slut och en ny oförstörd ligger framför en :-). Det var full rulle på jobbet och avslutades med trevlig sommarlunch med min enhet och så hade vi "Sommar-APT" hemma hos min chef. Lunchen kunde intas ute i trädgården, men mötet fick hållas inomhus pga att det spöregnade under em.

Efter jobbet så åkte jag iväg till kamrat K och lämnade av lite Oriflamevaror, när detta ärende var avklarat så var det full fart hemåt.

När jag kom hem så sken solen igen och jag kunde inta lite mat och fika ute i trädgården. Innan jag tog itu med stallsyssorna så gick jag en runda i trädgården och njöt av mina perennarabatter som mår alldeles utmärkt pga av allt regnande...
I år så blommar min iris - och helt fantastiskt dessutom. 5 knoppar är det totalt på denna stängel.Spansk näva som blommar vackert. Den trivs väldigt bra i min trädgård...Den blå praktriddarsporren är på gång... knopparna är vackra :-)Efter att ha njutit av trädgården en stund så var det dags att ta itu med stallfixet. Mockade och fixade iordning pållarnas mat och vatten. Var lagom klar vid 19-snåret när M1 och P kom. Oktawia blev iordningfixad för ett pass i ridhuset. Trailern hakades på bilen och när pålle var färdigfixad så for vi iväg till ÖFK.

Det var uppehåll på kvällen så under tiden som M1 värmde upp pållan så tog jag en liten promis med Lillan innan vi också förpassade oss in i ridhuset.

Oktawia var för dagen först lite omotiverad till arbete, men insåg snart att hon inte skulle slippa undan, och jobbade på bra. Lite svårare övningar idag med lite förvänd galopp osv. Det är dags att höja svårighetsnivån och pållan verkade acceptera det hela rätt OK.

Nöjd pålla klev efter arbetspasset in i trailern och vi kunde fara hemåt. Väl hemma så vidtog sedvanligt pyssel med Oktawia och även Bianca kollades. Plockad undan alla prylar i stallet, pållarnas kvällsmat serverades och trailern fixades iordning. Kvällen avslutades sedan som vanligt med lite soffhäng framför nyheterna på TV:n.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

10/6 Söndag - Mera regn...

Idag har det varit ett riktigt skitväder. Spöregn och så korta stunder med uppehåll. Jag hade verkligen ingen som helst lust att gå ut. Så jag började dagen med soffhäng med frukost framför morgon-TV. Hade i alla fall inte ont i huvudet idag.

Bestämde mig för innepyssel idag, och i det ingår det att gosa med små söta kittens... Kajsas tre små kattpojkar är 2 veckor gamla, men ville sova sött :-).Så idag så roade jag mig med att rensa en gammal hurt. Har shoppat mig en i ek som passar bättre till mitt skrivbord än den gamla. I den gamla hurtsen hade jag precis hur mycket gamla papper och prylar som helst. Ett tag så misströstade jag över oordningen som jag skapade med att tömma den gamla hurtsen. Den nya är nämligen lite mindre än den gamla och jag funderade på hur jag skulle få plats med det jag behövde spara.

Efter ordentligt rensande så hade jag i alla fall lyckats fylla 4 kassar med pappersskräp - och 3 timmar senare så såg det rätt hyfsat ut på mitt skrivbord. Nu har jag bara en hög ska ska gås igenom och sättas in i pärm. Om jag nu lyckas behålla ordningen - det återstår att se ;-).
När jag var klar med rensande och fått ordning så fixade T och jag lite käk. Asiatisk wok med kyckling blev det idag och efter maten så var det uppehåll ett tag så jag gav mig ut i stallet och tog itu med stallfixet. När mockningen, mat och vatten var fixat till pållarn aså plockade jag in dem i stallet. Det hängde regntunga moln runtomkring huset och eftersom åskan varit igång under dagen så fick det bli en tur in till ridhuset frampå kvällningen.

Vid 19-snåret var vi på plats i Ridhuset och det blev en timmes ridpass för mig och pållan. Även idag hade jag problem med att få ordning på kroppen - mitt högra ben lever ju sitt eget liv mellan varven. Men Oktawia skötte sig bra. Övningar för dagen var skänkelvikning på diagonalen och så övergångar som vanligt.

Efter avslutat ridpass blev det avskrittning runt sm-banan och vi hade tur med vädret - solen sken faktiskt :-)
Var hemma igen vid 20.30-snåret och pållan blev sedvanligt omhändertagen. Kollade av lilla Bianca och så serverades kvällsmaten. Innan jag förpassade mig in i huset för kvällen så plockade jag undan alla prylar, mockade ur trailern och parkerade den på sin plats.

Resten av kvällen avslutades i soffan och lite TV och detta var allt för idag.

/Lizzie

9/6 Lördag - Lite shopping...

Idag var det en regnig dag... M1 skrittade ut på pållan på fm och hade då tur med vädret och slapp bli blöt. Efter en lugn förmiddag så drog jag och T iväg för en liten shoppingrunda... Vad ska man annars göra en gråruggig och trist lördag ;-).

Jag var på jakt efter pälsglans till pållan så vi började med åka till Stallstugan först, men hittade inget lämpligt. Min näsa ska ju tåla luktan av medlet också...

Vi fortsatte till Marieberg och jag var inne en snabb sväng på Till Häst, men inte där fanns det något pälsglans som jag tålde.

Vi passade också på att käka lunch på Cafén Garden innan vi fortsatte. Varsin Tacopaj fick det bli och det smakade bra. T ville sedan åka in på Mediamakarkt en sväng och jag passade då på att gå in på XXL eftersom jag behövde shoppa lite vitaminer. Kom också på att XXL har lite hästprylar och mycket riktigt, där hittade jag lite pälsglans som jag tålde lukten av. Vi fortsatte sedan in till Mariebergs galleria och jag förpassade mig till Apoteket och löste ut lite djur medicin. Sedalin för ett år framöver och p-piller till kissarna löstes ut. Det är snart dags för hovis-besök och då måste jag ha Sedalin hemma.

När vi ändå var inne på Marieberg så passade vi på att göra ett besök på systembolaget mitt vinställ var helt tomt och behövde fyllas på ;-). Så det blev några flaskor - tycker ju att vinstället är snyggast när det är fullt :-).

Vi åkte sedan vidare till Bauhaus där jag shoppade lite rödfärg. Både huset och stallet behöver målas i sommar och i väntan på dagar utan regn så samlar jag på mig färg ;-).

Efter besöket på Bauhaus så var det dags att fara hemåt och dret var tur det för helt plötsligt så började min trigeminusneuralgi att bråka - fick asont i huvudet med andra ord och jag blir dessutom allmänpåverkad av eländet. Så det var full fart hemåt och så fick det bli vila en stund.

Tyvärr så släppte inte värken så det var bara att bita ihop. Färgen placerades ute i stallet så länge. Får bo i sadelkammaren tills det blir bättre väder.Jag tog itu med mockningen - det tog en stund eftersom Oktawia vandrat runt bra under natten. När stallfixet var klart så fortsatte jag in i huset igen. Fixade lite kaffe eftersom solen tittade fram en stund, men vi hann inte mer än sätta oss ute så kom regnet, in i huset igen. Efter fikapausen så tog jag itu med lite småpyssel i köket. Städade bland mina torrvaror. Blev snyggt och prydligt i skåpet.När jag var klar i köket så var det dags att laga lite mat. Vi fixade alltså iordning lite käk och det fick bli bönsallad och till det stekt chorizokorv. Smakade bra även om huvudvärken fortfarande satt i.

Efter maten så fick det bli lite slösurfning innan det blev soffhäng för resten av kvällen. Bortsett från ingtag och kvällsmatning av pållarna. Passade då på att gosa lite med Prickans besar också. De är 2,5 vecka nu och börjar bli lagom söta :-).Så detta var allt för idag.

/Lizzie

8/6 Fredag - En vanlig dag...

Snabbt tog den här arbetsveckan slut ;-). Det var fullspäckat schema på jobbet hela dagen, men kom ialla fall iväg från jobbet vid 16.30-snåret. Åkte iväg till Willys och där var det tämligen lugnt. Förmodligen var alla övriga stadsinnevånare ute och firade studenten... Alltså gick det smidigt att shoppa hem mat. Idag blev det lite storhandling, för helt plötsligt så hade väldigt många av mina skafferievaror tagit slut.

Var i alla fall hemma vid 17.30-snåret och T var på plats och höll på och grejade med sin bil. När matvarorna blivit instoppade i huset så fick det bli lite ätbart och så kaffe i trädgården. Lite lagomt skönt väder var det. Uppehåll, och lite halvsvalt men skönt i solen. Det ska ju regna under helgen så här gäller det att vara ute så mycket det går.

Vid 18.30 förpassade jag mig ut till stallet och fixade mockningen och pållarnas mat och vatten. Så småningom dök också M1 och P upp. Dags för pållans motion alltså. Planen för dagen var att åka in till ÖFK skutta små hinder. Vi hade tur med vädret och regnet höll sig borta, så när vi kom in till ÖFK kunde vi knalla ner till utebanan där det finns lite hindermaterial.

P fixade till passande övning för ekipaget av det material som stod på banan. Dagens övningar över hinder började sedan med skritt över bommar på marken och så trav över bommarna innan det var dags för skutt över hinder och en liten serie byggdes upp.

Oktawia tyckte att dagens övningar var skojsigt - skutta små hinder kan vara riktigt roligt och damen taggade till lite ;-)Efter det roliga skuttpasset så var det dags att fara hemåt och en nöjd pålla klev snällt in i trailern.

Var hemma igen vid 21.30 och pållan blev sedanvanligt omhändertagen. Bianca kollades igenom och kvällsmaten serverades. Jag plockade sedan undan alla prylar, mockade ur trailern och parkerade den på sin plats. Min kväll avslutades sedan med lite soffhäng och TV-tittande och detta var allt för idag.

/Lizzie

7/6 Torsdag - Jobb igen...

Så var det jobbdag igen och det var full rulle som vanligt. Vid 16.30 stämplade jag ut och for hemåt. T går ju i skola, men det var tydligen kort dag idag för när jag kom hem så hade han hunnit klippa hela gräsmattan. Det är tydligen väldans kul att köra med åkklipparen. Kaffe ville han ha i alla fall så det blev lite fika och så gick han lös med grästrimmern och finputsade lite ;-)
Trädgården ser ju genast mycket prydligare ut när gräsmattan är nyklippt.Efter kaffe och lite mat så blev det en spaningsrunda i trädgården och bland alla mina blåa, vita och svarta aklejor så har denna skönhet dykt upp. Helt uppstudsigt och helt fel färg ;-)Det är bra att inse - aklejor lever sitt eget liv ;-)

Jag tog sedan itu med stallet. Det var rätt skönt väder, lite lagomt med sol och lite lagom temperatur. Jag gillar ju inte när det blir för varmt ;-). Mockade, fixade mat och vatten, hämtade mer vatten inne i huset och så fixades även vattenntunnan i hagen. Vid 18.30-snåret plockades pållarna in från hagen, och trailern hakades på bilen. Alltså dags för en tripp in till ridhuset, men pilot för dagen var matte själv. Fixade lite småpyssel innan jag tog itu med att göra iordning pållan för ridpasset. Kom i alla fall iväg till ridhuset i vettig tig och kl 19.40 satt jag i sadeln.

Pållan skötte sig bra idag, värre var det med matte.... min kropp var inte alls lydig idag - mitt högra ben levde sitt eget liv. Bara att gilla läget och kämpa på. Fick i alla fall til några bra skänkelvikningar, tränade övergångar skritt-galopp m.m. och pållan jobbade på bra. Avslutade dagens ridpass med att skritta runt SM-banan. Mycket var det att kolla på ;-). T promenerade med Lillan under tiden som jag red så vovven också fick motion. SNällt klev sedan pållan in i trailern och vi kunde åka hemåt.

Var hemma vid 21-snåret och pållan blev omhändertagen som vanligt. Plockade så undan alla prylar, kvällsfodrade pållarna och så var det kväll i stallet. Jag hann in och se andra halvan av Criminal minds - bättre än inget ;-). Nu blir det lite nyheter på TV4 för min del innan jag förpassar mig till sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

6/6 Onsdag - Nationaldagen....

Någon Venuspassage såg jag inte på morgonkvisten - jag sov då ;-). Upp vid 8 och så ut för att släppa ut pållarna. Idag fanns det hopp om sol i alla fall. Förpassade mig in i huset och det blev soffhäng med frukost framför morgon-TV som vanligt. Ävden om solen visade sig idag så var det för kallt för att inta frukost på stora balkongen.

Efter att ha slöat framför TV ett stund på morgonen så fixade jag iordning mig själv och sedan fick det bli stallet och fixa allt där. Inatt har Oktawia vandrat runt - hon blir fortfarande lite stressad över att grannens hästar går brevid hennes hage, men hon vänjer sig förhoppningsvis snart. Dock hade hon grävt upp halva sin box och så hade hon vandrat rätt bra. Alltså tog det en stund att mocka rent hennes box. Till sist så var det avklarat och även nytt spån var inlagt i boxarna. Fixade pållarnas höpåsar och vattenhinkar innan jag förpassade mig in i huset igen. Det fick bli en mugg kaffe och så fixade jag klart med den sista stryktvätten. Jag tvättade ju igår och detta resulterade i ytterligare mer stryktvätt. Dock var det inte så mycket, så det det var snabbt avklarat. Alltså kunde jag ställa undan strykjärn och strykbräda - kändes skönt att få bort detta från mitt vardagsrum ;-).

Nu fick det vara nog av innejobb. Solen sken - alltså dags att förpassa sig ut. Det visade sig att det inte var allt för varmt ute, i solen var det skönt, men så fort det kom ett moln blev det lite kyligt. Jag fick jobba mig varm alltså ;-).

Förra året så hade jag en liten penséeplantering i en korg. Denna penséeplantering har fröat av sig något kopiöst. En hel skog med färgglada små minipenséer har dykt upp. Dags att gräva upp hela gänget och plantera dem på en mer upphöjd plats - nämligen blomlådorna under mina fönster. Jag grävde och T förberedde blomlådorna med jord så jag sedan kunde plantera. Efter någon timme så var två lådor klara :-)Lite snabb lunch intogs och vi kunde faktiskt sitta ute i trädgården. När lunchen var avklarad så fortsatte jag med grävandet och det visade sig att fanns så många plantor att de räckte till tre stycken blomlådor till.Visst är de helt bedårande - de små penséern :-)När grävandet och planterandet var avklarat så var det dags att ut och åka lite. Bytte om till mer anständiga kläder ;-) och så for vi iväg till Kumla och hälsade på T's pappa. Idag var det ett bra besök för svärfar helt med - dock hör han fruktansvärt dåligt så man blir helt slut av att prata med honom eftersom man måste vara rätt högröstad. Svärfar är lite dement och den kommer och går, men idag var han helt med under vårt besök. Så det var kul.

På vägen hem så blev det ett besök på Willys och lite mat införskaffades - sånt behövs också. I morgon är det jobb igen och matlåda ska med.

Väl hemma igen så for T och Lexi vidare till lägenheten. Jag hann ta det lugnt en stund innan det var dags att plocka in pållarna. Vid 18.30 kom M1 och P - dags för pållans motion och idag var planen ett träningspass inne på ÖFK. Eftersom det var uppehåll och rätt skönt väder så planerades träningspasset till stora utepanan som ligger på SM-banan. Alltså släpade jag med mig kameran.

Även idag så skötte sig Oktawia riktigt bra. Hon gillar att vara på utebanan och hade riktigt bra framåtbjudning. Då blir man glad för det händer ju inte så där jätteofta ;-)

Uppvärmning i trav...Efter uppvärmningen så blev det lite jobb i galopp och formen plockades upp lite...Förutom övergångar inom och mellan gångarter så tränades det även på ryggningar - som pållan klarar galant. Jag är fortfarande förvånad över hur lätt pållan lärde sig att rygga....

Idag blev även träning på skänkelvikning - pållan gör dem bättre nu än tidigare :-)Riktigt duktig var Oktawia idag  och M1 nöjd med träningspasset. Snällt klev pållan sedan in i trailern så vi kunde vara hemåt. Pållan blev sedan omhändertagen och jag plockade undan alla prylar. Kvällsmaten servades till pållarna och jag mockade ur trailern och parkerade den på sin plats. Klart för ikväll alltså och jag förpassade mig in i huset och lite nyheter på 2:an får avsluta min kväll. Snart dags att krypa till kojs så man orkar med jobbet i morgon :-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

5/6 Tisdag - Åska och regn....

Semester idag också. Så himla skönt att ha ett par dagar hemma så jag hinner med lite pyssel som jag inte hinner med annars. Framför allt är det skönt att inte behöva stressa som en tok på morgonen ;-)

Så pållarna blev utsläppta i sedvanlig ordning och för min del blev det sedan soffhäng och frukost i soffan framför morgon-TV. När jag slappat en stund så fixade jag iordning mig själv och förpassade mig ut till stallet. Så här på fm var det rätt bra väder - solen sken över Stallkartorp - men runtomkring så hängde det stora tunga svarta moln. Bara en tidsfråga innan regnet skulle komma.

Fixade stallet i lugn och ro. Gosade med Prickans små kittens och såg till att stallkatterna hade mat, vatten och ren sandlåda. Solen sken fortfarande så jag passade på att befinna mig ute. Bryggde en mugg kaffe och så fick det bli en inspektionsrunda i trädgården. Rabbatterna är frodiga - bra med regnet, behöver inte vattna då ;-). Tillbringade en stund med att sitta ute och softa i trädgården - eftersom det inte är vansinnigt varmt klarar till och med jag av att vara solen ;-). Även Lillan uppskattade solen och låg och sov utslagen vid mina fötter. Nalle kom knallandes och placerade sig i mitt knä. Rätt behaglig tillvaro så här en tisdag fm... skönt stol i solen med en spinnande katt i knät och en snarkande vovve vid fötterna ;-).

Till sist så kom i alla fall regnet och det blev till att förpassa sig in i huset. Jag käkade lite soppa till lunch och tog itu med något som jag inte hunnit med på några månader... nämligen min hög med stryktvätt...

Jag hade sänglinne, bordslinne och ett gäng kläder att ta rätt på - rätt mycket visade det sig... Jobbet med att stryka rätt på att stryktvätt - det tog hela em.... och till sist så var allt färdigstruket och snyggt hopvikt...
Nu gällde det att vara snabb.... min tre pälshögar hade minsann spanat in den rena, nystrukna tvätten... Alltså blev det till att snabbt packa ihop och stoppa in kläder och linnen på rätt ställe ;-). Ville inte få detta fullt med kattpäls ;-)

När jag ändå var i farten med strykjärnet och nu fått rent på matsalsborde. Så passade jag på att fylla på bordet igen ;-). Kom på att min sommarkläder, som låg i en hög i gästrummet, behövde strykas också. Alltså fortsatte jag med detta. Lika bra när man ändå är i farten - det spöregnade i alla fall och det åskade mellan varven.

Lagom när jag var klar med strykningen så kom T och Lexi, som tur var hade T lite mat med sig. Timmarna vid strykbrädan hade satt sina spår. Jag var helt utsvulten ;-). Han hade med sig viktväktarnamatlåda - Lasange - och den smakade bra. Återfick lite krafter och fixade klart med sommarkläderna, när jag ändå grejade i gästrummet så blev det byte av sängkläder i gästsängen. Alltså på med tvättmaskinen igen, och i morgon kommer jag ha mer stryktvätt att ta rätt på... tvätten - the never ending story.... ;-)

T och jag tog sedan en fika. Det åskade rätt rejält nu framåt tidigt kväll. TV, dator, telefon och modem fick alltså vara utdraget. Vi gick också ut och hämtade in pållarna från hagen och placerade dem i sina boxar istället. T och jag roade oss sedan att spela lite kort istället - chicago - det gick inge bra för T... Lizzie vann alla matcherna *fniss*. Men T är ursäktad - även idag har han varit på arbetsförmedlingen och gjort tester. Något typ av intelligenttest var det idag och han var lite trött i mössan ;-)

Vid 19-snåret så var det dags att ge sig ut igen - nu hade det slutat åska och regna i alla fall. M1 och P var i full gång med att fixa iordning Oktawia när jag kom ut i stallet och snart var vi på väg till ÖFK.


Oktawia skötte sig riktigt bra idag. M1 ställde lite högre krav på damen idag - till hösten är det tänkt att ekipaget ska debutera i LA:1 - alltså dags att börja träna för detta. Så efter sedvanligt uppvärmning och jobb med övergångar blev det också övningar som innehöll skänkelvinkning och även förvänd galopp. Pållan verkade tycka att dagens övningar var roliga och jobbade på bra. Någon gång måste ju jobbet med dessa miljontals övergångar göra verkan ;-). Det var uppehåll när träningspasset var avklarat så avskrittning skedde runt SM-banan. Lexi fick roa sig med att springa lös och hämta träpinnar i vattenhindret - något hon tyckte var jeteroligt ;-).

Nöjd pålla placerades i sin trailer och så for vi hemmåt. Väl hemma vidtog sedvanlig pyssel som avslutades med att pållarna fick sin kvällsmat.

Lite lätt trött släpade jag mig sedan in i huset och där hade T trollat fram lite ost, kex, fikonmarmelad, oliver. Mums - precis vad jag behövde :-D. Och detta får nu avsluta min kväll.

/Lizzie


4/6 Måndag - Ledig, eller...

Semester idag, men pållarna ska ut i vanligt tid så det var bara att kravla sig ur sängen. Ingen sovmorgon här inte. När pållarna väl var utsläppta så fick det bli frukost framför morgon-TV - rätt behagligt sätt att börja en måndag ;-). Egentligen var planen att jag skulle börja målning med falurödfärg av mitt stall. Men eftersom vädret inte var lämpligt för dylika arbeten - det regnade rejält mellan varven - så fick det bli andra planer.

När frukosten var avklarad och jag fixat iordning mig själv så började jag med att ta itu med stallsysslorna. Mockade och fixade iordning pållarnas mat i lugn och ro. Förpassade mig sedan in i huset - lyckades med detta mellan skurarna...

Det fick bli datorn en stund och lite slösurfning en stund - fixade lunch och satte sedan igånng med lite städning. Började med att plocka iordning smutstvätt och satte igång tvättmaskinen. Diskmaskinen startades också. Plockade sedan undan alla prylar som inte låg på rätt plats - det tog tid.... plocket tar alltid längst tid... Dammade och torkade jag av  köksluckorna och bänkarna. Märks att flugorn är i farten... fluglortar syns bra på vita köksluckor...

Lagom när jag var klar med köksluckorna så dök T upp och han ville ha kaffe. Han har idag varit på Arbetsförmedlingen och gjort något typ av test bl.a ordkunskap, läsförståelse, koncentrationsförmåga osv. Så han var lite trött i mössan. I morgon ska han få redan på resultatet och så var det ytterligare något test som han ska göra. På torsdag är det sedan träff med arbetskonsulten och så iväg på anställsningintervju. Det börjar brinna i knutarna nu för kommunen att fixa ett jobb - så som de lovat - alla OSA-anställda som blivit uppsagda ska ha nya placeringar innan den 15/6....

Efter fikat så hjälpte T mig med att göra en grundlig städning av bl.a vardagsrummet. Jag har känslig näsa och vid noggrann koll så visade det sig att mina små söta katter kan vara rätt äckliga... Tussan och Lisa har använt mitt vardagsrumsgolv som toalett... men hållit sig bakom akvariet - ett smalt utrymme på 20 cm.... även bakom hörnsoffan hade de små kräken gjort sina behov... Alltså tillbringade T och jag med att sanera vardagsrummet... Tur att jag hade en flaska "Piss-off" som kom väl till pass. Avslutade med att dammsuga och moppa golvet.

När vardagsrummet var färdigstädat så blev det välbehövlig vila och lite käk. Laxpytt fick det bli till middag och som smakade bra.

Efter maten så fortsatte jobbet med att få huset i representabelt skick. Visade sig också att mina katter roat sig under trappan till övervåning. Blev till att dra ut allt som jag gömt under trappan och T tog itu med att skura rent under trappan - djävla äckliga katter.... Men det är Busan - min gammelkatt som aldrig lyckats bli helt rumsren...

Framåt kvällning så verkade det som om det värsta regnvädret var över för idag och T hjälpte mig att skaka mattorna innan han och Lexi for till lägenheten. M1 och P kom vid 18:30-snåret och det blev en skrittur för Oktawia.

Under tiden som gänget var ute på skrittur så hann jag dammsuga resten av huset och även moppa golvet på övervåningen. Nästan klar med städningen...

När Oktawia blivit ompysslad blev det boxen resten av kvällen. M1 och jag gick igenom våra kalendrar fram till nästa tävling så vi har ett bra träningsuppslägg för pållan. Jag fortsatte sedan med städningen, och strax innan kl 21 var jag klar med allt. Huset ser rätt OK ut nu. Har kvar att röja mitt skrivbord - men det blir förmodligen regn i morgon också och nåt ska jag ha att göra då ;-).

Pållarna fick sin kvällsmat, stallkatterna likaså. Min kväll avslutas nu med soffhäng - dubbelavsnitt av CSI - kan inte bli bättre :-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

3/6 Söndag - Dressyrtävling...

Chockade kroppen idag - klev upp 4.15 och masade mig ut till stallet. Två förvånade pållar mötte mig - frukost 3 timmar tidigare än vanligt ;-). Jag pallrade mig in i huset och sov 45 min till.... sedan upp och satte fart. Fixade iordning mig själv och lite matsäck. Det var svinkallt ute och regnade så vinterjacka packades ned också. M1 och P hade kommit vid 5-snåret för att fixa iordning Oktawia, så det behövde jag inte engagera mig i. T fixade med att haka på trailern på Hondan och så stoppa vi in all utrustning i bilen och till sist lastades pållan och strax efter kl 06 for vi vidare...

Idag var det dags för en tävlingsstart i en LB:2 klass i Karlskoga och eftersom M1 var först ut så var vi tvungna att vara på plats vid 7-snåret för att hinna startanmäla och rida fram.

Vi hitttade till tävlingsplatsen utan problem och parkerade på anvisad plats. Jag och T gick iväg och startanmälde ekipaget och sedan lastades pållan ur och M1 började med att rida fram pållan. Som tur var fick framridningen ske i ett lite äldre ridhus istället för ute på en grusbana som tävlingsarrangören tänkt från början. Trots att det är 6 juni så är de rena höstrusket ute *läs svinkall*.

Under tiden som M1 värmde upp Oktawia så passade vi övriga på att dricka lite varmt kaffe och jag fick i mig ett par mackor också :-).

Pållan skötte sig bra på framridningen. Hon hade inte lika mycket framåtbjudning som igår, men man kan inte få allt här i världen. Damen rörde sig framåt utan att vara tvärförbannad i alla fall ;-). Det är ju inte varje dag hon rids innan kl 8 på morgonen - har aldrig hänt tidigare... så hon var på förvånansvärt bra humör ;-)


Kl 08.00 var det så dags att ta sig till ett annat ridhus och rida dagens program. Oktawia tyckte väl att byte av ridhus var tämligen onödigt och tappade den lilla framåtbjudning hon hade... Hade kunnat gå mycket bättre, nu när vi vet att damen kan glänsa till ibland, men det gick inte katastrofdåligt heller.

Länk till dagens dressyrtävling

Det visade sig att ekipagets poäng gjorde att de låg placerade bra länge, men till sist kunde vi packa ihop och åka hem. Pållan hade varit jättesnäll i trailern under väntetiden - nöjd över sin höportion antar jag.

Fördelen med att starta i "gryningen" är ju att man är hemma bra tidigt. Redan klockan 10 var vi hemma igen och pållan blev ompysslad och sedan var det hagen som väntade. Alla prylar plockade sundan, M1 och P for hemåt och jag själv tog itu med mockningen så jag blev klar med allt i stallet.

Pallrade mig sedan in i huset och det blev lite kaffe och macka eftersom vi var lite småhungriga. T var skittrött och förpassade sig till soffan för att vila lite. Jag själv fixade med tvätt, röjde upp i köket och lite annat småpyssel. Passade på att slösurfa lite osv. T kvicknade till efter ett tag och fram på em så åkte vi iväg till Marieberg. Först drog vi till Café Garden där vi käkade lite mat. Gick sedan en vända på Sommarlagret innan vi åkte vidare till Elgiganten. Det vi skulle ha fanns inte där, utan vi åkte vidare till Mediamarkt och där fanns det en uppgradering av det antivirusprogram som vi använder på våra datorer. Det införskaffades och så for hemåt igen.

Antivirusprogrammet installerades på mina två datorer och sedan tog T med sig skivan för att installera uppgraderingen på sin dator. Resten av kvällen höll jag på med datorpyssel m.m och nu ska jag kolla på Die Hard 4 - känns som en bra avslut på denna dag.

Förresten - jag har skicka in ett bidrag till en Nikontävling - ni får gärna Rösta på min bild :-D

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


2/1 Lördag - Examensdag...

Om det var kallt igår, så var det ingenting mot hur det var idag. 6 plusgrader och det blåste totalt svinkallt ute, regnade gjorde det på tvären.

Jag masade mig upp vid 8-snåret och gav pållarna frukost. Gjorde mig sedan iordning så smått eftersom M1 och P kom vid 10-snåret och det var dags att fara in till ridhuset för lite lösgörande arbete för pållans del. I morgon är det dags för en start i dressyrtävling. Även idag så skötte sig pållan bra. Till och med så att hon var pigg och jobbade på ännu bättre än i går :-). Allt blir så mycket enklare när damen uppvisar lite framåtbjudning ;-)

Nöjda med dagens ridpass så for vi hemåt och jag var hemma igen vid 11.30. Tog hand om pållan och det blev utsläpp i hagen nu. När jag ändå var ute i stallet så passade jag på att fixa klart med allt stallfix. Oktawias box såg hemsk ut. Grannen har släppt sina hästar precis brevid min hage och själv klart så måste ju Oktawia ha koll på pållarna... Därför hade hon boxvandrat som en idiot och trampat upp sin bädd rejält. Tog en stund att mocka och så fick jag lägga på två säckar nytt spån. Förhoppningsvis så vänjer sig pållan vid grannsällskapet...

Under tiden som jag fixade klart med allt i stallet så fixade T iordning lunch, pasta med baconsås. Smakade mums och mätt i magen blev det ombyte till lite snyggare kläder och tillpiffning av Lizzie. Kl 13.00 så hoppade vi in i bilen och styrde kosan mot Universitetet.

Dags för dagen D som i Examenscermoni :-)

Det har tagit sin lilla tid, började läsa Informatik hösten -97 och skulle egentligen läst klart hösten 2000, men av olika anledningar tog min hjärna slut där mitt i terminen och jag lyckades inte slutföra C-uppsatsen, plus att jag hade rest kvar efter ytterligare en termin. Jobb fick jag ändå, och när jag sedan varit arbetslös priodvis så har det inte varit aktuellt att slutföra studierna. Har ju då istället varit full upptagen med att söka jobb ;-). Började sedan läsa igen på halvfart 2009 och 2010 - det var bra för då fick jag igång "plugghjärnan" igen ;-) och bestämde mig för att göra klart C-uppsatsen. Envis som synden - det är jag det - kan göra saker på ren vilja bara för att jag ska! ;-)

Alltså är resultatet av hårt slit under höstterminen 2011 att jag lyckades slutföra min C-uppsats i informatik - trots arbete på heltid och full rulle hemma med hus, hund, katter och 2 hästar!!! Jag är VÄLDIGT stolt över mig själv - framför allt med tanke på att det inte finns någon tradition av högre studier i min familj eller släkt förutom jag och min yngsta syster. Inte ens nästa generation pluggar vidare...

Så när jag fick erbjudandet om att vara med på en examenscermoni som min institution anordnar för dem som tagit examen under 2011-12, tackade jag snabbt ja. Detta vill jag inte missa för allt i världen... ;-)

Examenscermonin var i Konsertsalen, Universitetet och det hölls tal, stipendier delades ut, studentkören sjöng vackert - alltid en speciell känsla att få höra "Den blomstertid nu kommer". Cermonin avslutades med att vi alla eximander fick gå upp på scenen. Våra namn ropades upp i bokstavsordning och vi fick ett stort "Grattis" från Prefekten och han delade ut ett kuvert med studieintyg och en universitetspin.

Tror alla på scenen känner sig oerhört nöjda med sin instats. Spelar nog ingen roll om det är en högskoleexamen, kandidat eller magisterexamen. Vi har alla uppnått våra mål :-)Mycket folk var det på plats och efter cermonin så var det lite mingel i foajen...En liten söt pin som jag nu ska försöka låta bli att slarva bort ;-)T var med på cermonin, men inte hunnit att shoppa nåt åt mig ;-). Så när vi var klara vid universitetet så for vi iväg till en blomsteraffär och T lyckas komma ut därifrån med något inslaget. Jag fick vackert vara nyfiken tills jag kom hem.

Av T fick jag en vacker bukett röda rosor :-D och nu skulle det skålas :-).

Fram med champange och jordgubbar och det smakade juvligt :-)Resten av dagen tog vi det sedan tämligen lugnt. Vi lyxade till det med lite räkfrossa på kvällen. Käkade resten av jordgubbarna som efterrätt. Eftersom jag ska upp extremt tidigt i morgon bitt - typ kl 4.00 - så blev det en lugn kväll. Att dricka ett par glas champange sen eftermiddag var precis lagomt ;-). Nu får det bli liten nyheter på TV som får avsluta min kväll. Sedan gäller det att somna tidigt....

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

1/6 Fredag - Kallt...

Det var svårt att fatta att det faktiskt är juni idag. Riktigt otäckt väder var det och 6 grader ute. Rena höstrusket och Oktawia fick på sig ett tunt regntäcke idag. Svinkallt är ordet. Full fart till jobbet och så var det fullt ös hela dagen. Mycket är det och eftersom jag har semester på måndag och tisdag så var det en hel del som jag var tvungen att förbereda jobb tills det jag åter är på jobbet. Vid 16.30 var arbetsdagen slut och innan jag for hemåt så blev det lite shopping, först bolaget och inköp av en flaska champange, sedan granngården och inköp av kattmat, avslutade med att åka till Willys och shoppade mat till mig själv. Så full rulle hem och käkade lite mat och fixade sedan stallet.

T och Lexi dök upp och när det var dags att fara iväg till ridhuset med Oktawia så M1 kunde rida ett dressyrträningspass så fick Lexi följa med. Bra träning för henne och hon skötte sig bra.

Oktawia skötte sig också bra. Jobbade på riktigt bra och blev inte ilsken när M1 ställde krav. Avslutade dagens ridpass med att rida igenom LB:2 programmet och det såg riktigt bra ut. Avslutade ridpasset med att skritta av runt SM-banan och jag tog med mig Lexi och gick till stora vattenhindret på SM-banan. Lexi tyckte det var askul att springa runt vattenhindret och vågade till och med att gå lite försiktigt ned i vatten. Lexi utnyttjade också de hinder som stod på SM-banan och skuttade över dem ;-).

Nöjda for vi sedan hemåt och pållan blev omhändertagen. Jag var klar med allt i stallet så förpassade jag mig in i huset och kvällen avslutades med att jag tittade på filmen Jägarna 2 och detta avslutar denna hektiska vecka :-)

/Lizzie

31/5 Torsdag - Lång dag...

Masade mig ur sängen lite tidigare än vanligt idag. Stämplade också in en timme tidigare. Gick lättare än vad jag trodde att komma iväg tidigare till jobbet - det borde jag prova fler gånger ;-). Men det är ju inte lika lätt när man inte måste... Stämplade i alla fall in 07:15 och efter lite diskussion vid jobbet så blev det jag som cyklade till konferenscentret vi skulle vara idag. Övriga tog bilar... Jag orkade inte hålla på och krångla med parkering och parkeringsavgift - lättare att parkera en cykel och dessutom var det bara 2,5 km att cykla så det tog inte många minuter.

Dagen tillbringades sedan i konferenscentret tillsammans med personalen från IT-avdelningen. Vi fick oss information om trender i IT-Sverige, info från IT-chef, info om PM3-modellen och så hade vid ett par timmar med grupparbete och frågestund med IT-Ledningsgrupp. En bra dag tycker jag att det blev och konferenscentret är ett bra ställe att vara på dagar som denna. Dock blev det en lång dag och intensiv eftersom jag är den som dokumenterar också... Efter konferensen blev det cykeln tillbaka till jobbet, upp med datorn på kontoret och så stämplade jag ut 17:10 - kom alltså inte hem tidigare trots att jag började tidigare ;-). Nåja - plustid är också bra att få ihop ;-).

Full fart hem och snabbt käkade jag lite lätt. Var fortfarande mätt efter en ordentlig lunch så det blev bara en macka. Tog sedan itu med stallfixet och hann mocka och fixa hästmaten lagom till att M1 och P kom vid 19-snåret.

Oktawia blev iordningfixad för lite dressyrtrimning. Det är snart dags för tävling så damen behöver ridas igenom ordentligt. Strax innan kl 20 var vi på plats i ridhuset.

Oktawia skötte sig rätt bra vid dagens ridpass. Damen var inte lika pigg som hon var för några dagar sedan, men med tanke på att hon nu är inne i en brunstvecka så tycker jag det gick riktigt bra. Lite grinig var hon, men hon var normalgrinig. Alltså inte ens i närheten hur hon betedde sig vid förra brunstveckan. Då vi upptäckte att en extra tand kom upp. Så de problemen som var då - när hästen var i princip tokilsken - bör vi kunna härleda till tanden och inte till extremt förändrat brunstbeteende.

Nöjd pålla klev efter ridpasset snällt in i trailern och vi for hemåt. Väl hemma så vidtog sedvanligt omhändertagande av pållan. Hästarna fick sin kvällsmat och jag själv förpassade mig in i huset. Nu var det dags att avsluta denna långa dag och nyheterna på TV fick avsluta min dag. 

Så detta var allt för idag!

/Lizzie 

30/5 Onsdag - Fotopromis...

En dag på jobbet som försvann i ett nafs. Mycket är det att göra och jag lyckas stryka punkter på min "att-göra-lista". Tyvärr så fylls listan på med nya punkter fortare än vad jag hinner jobba undan *pust*. Bara att kavla upp ärmarna och jobba ;-). Idag så åkte jag inte hem efter jobbet. T åkte hem för att ta hand om djuren. Jag själv åkte först iväg till A-foto och lämnade in min systemkamera på rengöring. Jag fortsatte sedan till Harrys där jag sammanstrålade med några medarbetare från min förvaltning. Vi har en aktiv personalföreningen och aktiviteten för kvällen var nämligen fotopromenad i stan. En aktivitet som jag gärna hängde på :-).

Alltså samlades vi vid Harrys och så var vi ett dryga 13 stycken som vandra runt Holmenområdet och fotade under 1,5 timme. Himla kul att få fota lite stadsmiljö - det gör ju inte jag så ofta ;-)

Ett staket...Fasaddekoration
Stora Holmen...Andfamilj...Bro till HolmenTorn...
Har fler bilder på lager, men behöver ju inte bildbomba direkt ;-). Efter fotopromenaden sammanstrålade vi på cafe Gröna Grodan där vi käkade lite mat och snackade en stund innan det var dags att fara hemåt.

Jag var hemma vid 20.30-snåret. T hade varit ute, men farit till lägenheten igen. M1 och P var ute och motionerade Oktawia så jag passade på att mocka boxarna. Hann precis klart med denna syssla när M1 och P kom tillbaka. En avslappnande skrittur hade de varit ute på och det hade gått bra.

När pållan var ompysslad så serverades kvällsmaten och det var dags för mig att förpassa mig in i huset. Kvällen avslutades med att jag lite snabbt gick igenom kvällens bilder och nu får det bli nyheterna som avslutar min kväll.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

RSS 2.0