18/6 Måndag - Plastparty...

Åter måndag och en ny oförstörd vecka väntar :-). Full rulle på jobbet som vanligt och under dagen fick jag tag på en viltvårdare som jag rådfrågade ifall jag kunde flytta piggebebisarna. Enligt viltvårdaren skulle det gå bra - antingen flytta presenningen eller flyttta över bebisarna tilll ett bo med hö eller dylikt. Mamman kommer att höra bebisarna pipa och leta rätt på dem.

Så efter jobbet var det full fart och T var på plats. Han hade kollat till piggarna när han hade kommit ut till mig och då var mamma och ungarna i presenningen. När jag kom hem och vi skulle flytta lilla familjen så hittade vi inga igelkottar när vi lyfte på presenningen. Vi tänkte att mamman flyttat ungarna och drog ut presenningen för att vika ihop den ordentigt. Då visade det sig att det mamma Pigge dragit och ungarna ramlade ur presenningen. Snabbt letade vi rätt på en kartong, skar bort ena kanten, fyllde upp med hö och så flyttade vi över bebisarna.

De är inte stora - och totalt 7 stycken bebisar är det.



La lite hö över bebisarna och så på med en kartong ovanpå så det blev som ett litet hus åt dem. Nu hoppas jag verkligen att mamma Pigge hittar sina bebisar.

Jag sedan iordning pållarnas betfor och så drog jag iväg till kamrat Pysseltrollet. Där tillbringde jag kvällen och deltog i ett "plastparty"  - Tuppeware lever och frodas ;-).

Efter en trevlig kväll så for jag hemåt igen och T hade nu farit vidare till lägenheten. Jag bytte kläder och gick ut i stallet för att mocka där en trevlig överraskning väntade. M1 hade varit ute en tur på Oktawia och passat på och mocka åt mig. Det tackar jag för. Alltså behövde jag bara fixa vatten och hö för att sedan ta in pållarna. Jag behövde bara öppna stalldörren ut till hagen så kom båda pållarna springades - de ville tydligen in ;-). Kvällsmaten serverades och så var jag klar i stallet för idag.

När jag släckt och skulle förpassa mig in i huset så såg jag mamma Pigge - full fart från min gård. Jag hämtade en stor spade och sprang  ikapp lilla Pigge - fan vilken fart de kan få :-O. Mamma Pigge motade jag sedan tillbaka till lagården och när vi närmade oss dörren så visste hon precis hur hon skulle åla sig in och så försvann hon snabbt som öga in i bråten inne i lagråden!! Visade inget intresse av att kolla vart bebisarna var någonstans. Jag hämtade vatten i en skål och lite hundmat, placerade detta nära ungarna och så stängde jag igen till lagården. Nu hoppas jag verkligen att mamma Pigge hittar sina bebisar!!!!

Mer kan jag inte göra i nuläget i alla fall - och kvällen får nu avslutas med lite nyheter på TV:n.

Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0