30/4 Fredag - Valborg

Semester idag också, och riktig sovmorgon - så skönt och även välbehövligt :-). Dagen hade jag räknat med att tillbringa ute och grejja i trädgården, men det var inge inspirerande väder ute. Regnet hängde i luften och det blåste... Så jag tog det lugnt till att börja med och slösurfade en stund på fm. Men sedan tog jag tag i saker och ting. Det fick bli städning inomhus istället. Något som också var välbehövligt... dammråttorna gick nästan till anfall ;-).

Började med övervåningen, dammade och plockade undan. Plocket är det som är som är värst och tar mest tid. Man måste ju göra av prylarna någonstans. Passade också på att tvätta lite för att få undan i tvättkorgen. Pausade med kaffe och en risifrutti vid 12.30-tiden. Började seda med storrengöring av köket, något som tog hur lång tid som helst. Utav någon kontstig anledning så ligger det alltid en massa prylar (inte mina) och skräpar på diskbänken - så undan med allt sånt. Om T sedan hittar sina prylar är en annan femma... torkade sedan av alla luckor och övriga ytor innan kunde fortsätta med resten av dammningen av undervåningen. Till sist så var det bara golven kvar. Först upp med allt päls, dammråttor och grus, sedan så moppade jag av golvet. Blev riktigt fint i hela huset, är dock mest nöjd med köket - skönt att få det skinande rent :-).

Var klar med allt kl 15.30 och då var det bara att rusa ut i stallet och fixa med stallsysslorna. Mockning, på med nytt spån, sopa, fixa hästmat... Hann gå in och vila i typ 15 min innan det var dags att gå över till grannen och vara med en stund för att fira valborg.

Strax efter kl 17 tände grannen på sin valborgpbrasa... En gammal barack som skulle eldas upp.Brann bra gjorde den i alla fall.


Mina pållar tyckte det var jättespännande med allt folk ute på gärdet coh busade runt i hagen. M1 och P kom vid 17.30 snåret och pållarna tyckte väl inte alls att det var nödvändigt att gå in... Roligare att busa i hagen ;-)
Bianca tröttnade dock snabbast, Oktawia fick jag muta med lite kraftfoder, då föjde hon snällt med in i stallet.

Så under tiden M1 fixade iordning pållan för kvällens motionspass inne på ÖFK så återgick jag till att kolla på brasan... den brann rätt snabbt, och efter 30 min var det inte mycket kvar...
Vi grillade lite korv, från en vanlig grill, en korv fick räcka för mig sedan var det dags att åka in till ÖFK.

Oktawia skötte sig bra idag. M1 red ett lättare pass bara för att mjuka upp damen inför morgondagens tävlingsdebut. Och vid 19.30 var vi hemma igen.

M1 fixade med putsning av träns och sadel. Jag och T försökte få bort broddarna på Oktawia, men lyckades inte helt ut, tåbroddarna får vara kvar. De var så snedslita så det gick inte att få loss dem. Det är snart dags för hovis  i alla fall och då blir det nya skor.

Det blev också ordentlig puts av Oktawia. Avsvampad, något som damen tyckte var skönt. Det var rätt varmt på kvällen och lite mysigt att stå och titta ut på stallplan och samtidigt bli lite ompysslad.Oktawia var duktig och tålmodig och fanns sig lydigt i att bli knoppad, få skägget avklippt svansen flätad och sedan en rykt. Vid 21.30 var vi äntligen klara med damens tävlingsputs och pållarna fick kvällsmaten serverad. 6.30 i morgon bitti kommer M1 för att förbereda sig inför tävlingen. Vi har ju naturligtvis fått första starttiden, kl 9.00, men som tur är så bor vi ju nära tävlingsplatsen. Jag ska dock masa mig ur sängen vid 5-snåret för att servera pållarna frukost. Alltså absolut ingen sovmorgon i morgon bitti alltså!

Så därför ska jag nog förpassa mig till sängen nu så jag orkar med att kliva upp i morgon bitti ;-). Nu får alla hålla tummarna att pållan sköter sig bra i morgon! En liten lätt dressyrtävling är det hon ska var med på :-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

29/4 Torsdag - Semester

Semester idag och sov som en klubbad oxe till kl 8.30... Har sovit dåligt några nätter och det märks... så det var skönt med sovmorgon.

Tog det lite lugnt på morgonen, fram på förmiddagen for jag sedan iväg till Marieberg och besökte den nyöppnade Hööks-butiken. Har väntat med att beställa prylar som jag behöver eftersom jag visste att affären skulle öppna. Hade hoppats på bra öppningserbjudanden, men det var inte så mycket som var av intresse.

När jag kom fram så var det i alla fall ingen kö in till butiken. Det var inte heller smockat med folk i butiken, utan jag kunde gå runt och spana i lugn och ro. Plockade på mig det jag skulle ha, träns till Bianca, benskydd till Oktawai och lite salvor. Sedan provade jag kläder... det blev två par ridbyxor åt mig, men hittade ingen vårjacka som kändes rätt så det får jag avvakta med. Träffade lite folk jag känner som jag blarrade lite med, men till sist så var det dags att ställa sig i kön... den var djävligt lång visade det sig... i 1 timme fick jag köa innan jag kom fram till kassan.

När jag väl var klar i butiken var jag både trött och helt utsvulten - klockan var ju 12.30 så det var inte alls konstigt. Ringde T och han var på väg på lunch så jag sammanstrålade med honom och hans arbetskamrat för en bit mat vid Maxi innan jag for hemåt för att pusta ut.

Är i alla fall nöjd med dagens shopping :-)Blev ett par ridhandskar också och tuggben till vovvarna.

Efter en stunds pustning och lite fika tog jag itu med stallsysslorna. Oktawia fick finna sig att bli lite lätt longerad - det var det jag orkade med i stormen. Hade tänkt gå ut och gå - men det blåste alldeles för mycket...

Jag hade fått en postavi med posten så när jag var klar med häst och stall blev det ett snabbt besök till Ica-affären för att hämta ut paketet. Det var mina kaffekoppar från Fyrklövern. Har matservicet "Blå herrgård" och tänkte matcha det med kaffekoppar också - gillar detta serviset :-)Hann sedan vila och ladda om en liten stund innan det var dags att fara in till stan igen. Först åkte jag till Granngården och shoppade kattmat - upptäckte att det nästan var slut hemma... sedan fortsatte jag in till centrum och hittade till sist en parkering utan att bli totalt ruinerad och så till restaurangen där mina arbetskamrater väntade. Vi var ett gäng från jobbet som träffade för att äta lite god mat och passa på att fira 2 st om fyllt och 1 som slutar på fredag.

Det blev en trevlig kväll med skratt och mycket god mat. Väldigt god mat... och väldigt mycket mat ;-). Proppmätta blev vi allihopa ;-)

Några stycken glada arbetskamrater ;-)Och ännu flera glada arbetskamrater ;-)Till sist blev det i alla fall dags att bryta upp och åka hemåt. Jag har ju semester i morgon också, men var trött i alla fall ;-).

Tittade på drygt halva criminal minds innan det fick bli datorn en stund... och nu ska jag nog förpassa mig till sängen. Är hur trött som helst trots sovmorgonen... undrar om jag klarar av att bara slöa i morgon... antagligen inte ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

28/4 Onsdag - Ridhuset

Efter jobbet så hade jag stämt träff med bilreparatören, han fick en stor lunta pengar av mig för att kunna köpa grejer till bilen... Nytt drag, nya bromsok + bromsbelägg bak, nya bromsskivor fram,  bromsbelägg fram, handbromsbackar + ny vajer, nya sommardäck, ny lambdasond, kamram, olja, oljefilter, luftfilter osv. Kommer ju få en helt ny bil sedan... ;-) Bilreparatören är också snäll och besiktar bilen åt mig :-). Ska bara hitta någon som kan måla om motorhuven åt mig för en billig peng... sedan är bilen superfin :-). Och förhoppningsvis har den många mil kvar att rulla... eller det får den faktiskt bara ha!

Efter träffen med bilreparatören så var det full fart hemåt. Hann få i mig lite fil och müsli innan jag flängde ut i stallet i full fart. Kl 18.15 skulle M1 och P vara på intågande - så här gällde det att inte ligga på latsidan. Mockade i raketfart och hann bli klar med alla stallsysslorna + att få in pållarna i stallet tills de kom. Så jag hann till och med gå in och pusta lite innan det var dags att stoppa in pållan i släpet och åka mot ÖFK.

Det regnade idag, så det blev ingen framridning ute. Oktawia skötte sig rätt bra idag och M1 trimmade på dressyren inför lördagens tävlingsdebut. M1 var nöjd med dagens insats och de red igenom programmet ett par gånger - finns svårigheter att träna på - men en liten LC-tävling är i nuläget enbart miljöträning för pållan. Någonstans måste man ju börja och det viktigaste är ju att damen håller sig lugn i huvudet :-). Duktig var pållan idag i alla fall.

Var hemma igen vid 20.30 tiden så det blev alldeles lagomt att göra iordning pållarna för kvällen och sedan servera kvällsmaten. Jag kollade lite på fuskbyggarna innan jag rasade i säng. Känner mig helt slut... skönt att ha semester ett par dagar nu...

Det var allt för idag!

/Lizzie


27/4 Tisdag - Motion...

Började dagen med en perfekt start. Lagom varm, lagom fint väder, lite lätt medvind, musik i öronen och full fart på cykeln till jobbet. Dessutom nysopad asfalt och en mil cykelbana. Det är typ cirka 7 km raksträck mot staden och här är början där jag börjar min resa på banvallen.Eftersom det var lite lätt medvind så gick det plättlätt att cykla in till jobbet. Har en 7-växlad cykel och kunde cykla på tyngsta växeln hela turen, förutom när jag skulle över motorvägen. Då blir det en liten uppförsbacke och jag fick växla ner till 4:an. Annars så var det full fart på cykeln och efter 35 minuter var jag på plats på jobbet. Var inte trött när jag kom fram utan enbart full av energi - ett motionspass har ju den förmågan ;-).

Det blev ytterligare en tur på cykeln mitt på dagen, då trampade jag upp på stan och sammanstrålade med vännen MK och vi käkade lunch på Shanghai och hade en trevlig pratstund. Innan jag trampde tillbaka till jobbet så blev det en snabb tur till Claes Ohlsson och inköp av ny cykeldator, en till mig och en till T. Min gamla cykeldator är 11 år gammal och gjort sitt. Nu ska den nya bara monteras på cykeln.

Efter jobbet så var det till att cykla hemåt. Tyvärr så hade det inte slutat blåsa under dagen, så istället för lite lätt medvind så hade jag rätt mycket motvind hemåt. Funkade ändå rätt bra att trampa hemåt, och kunde cykla på 4:an i princip hela vägen. Tog 45 min att ta mig hem och det är fullt acceptabel när det blåser motvind - klarade mig utan att det regnade i alla fall ;-). Var lite trött i benen och lite ont i rumpan... Har ju 13 km till jobbet  - enkel resa...

Käkade lite mat och tog sedan itu med stallsysslorna. Plockade in pållan vid 19-snåret och gjorde iordning damen för ett pass inne på ÖFK. Det var M2 som skulle hoppa daman idag och efter mitt cyklande idag så var det bra att M2 skulle sköta pållan motion.

Var inne med pållan till ÖFK till kl 20, regnet hängde i luften men vi körde på ute. Först framridning runt SM-banan sedan kom M2's kompis L och vi gick till hoppbanan. Använde de hinder som stod uppställde och idag skötte sig pållan kalas. Vi testade att göra ett titthinder med hjälp av lådor klädda med typ "konstgräs". Ställde lådorna under en bom i ett rättuppstående hinder - och för första gången så vägrade pållan!!! Detta tyckte hon var skitläskigt! Fick kolla på det, ett par vägringar till, men sedan var det inga som helst problem, utan då skuttade hon duktigt över! För övrigt så var damen duktig idag och M2 var nöjd med pållans insats. Det kom lite regn under passet så lite blöta blev vi, men det är smällar man får ta när hästen sköter sig bra ;-).

Var hemma igen vid 21.30, alltså lagom att servera pållarna kvällsmaten när jag var klar med pållans avskötsel efter dagens arbete. Hann precis in för att kolla en sväng på TV innan det blev dags för sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

26/4 Måndag - Full fart...

Full fart hem efter jobbet. Fixade iordning middag på en gång - laxpytt med pasta - smakade gott som vanligt. Efter maten var det full fart ut i stallet för att fixa mockning och hästmaten. När jag var klar med stallsysslorna så fick jag ett anfall av städlust och satte igång med storstädning av sadelkammaren... det var välbehövligt efter vintern och nu när hästarna fäller. Fick ihop en rejäl hög med päls och damm på golvet. Torkade av alla ytor och skåpluckor också... så nu är det rent och fint för ett tag framöver i alla fall. Under tiden som jag pysslade med storstädningen så grejade T med min cykel. Satte dit mina nya cykelhantag som jag köpte i lördags. I morgon är planen att det blir cykel till jobbet så det gäller att järnhästen är redo för utmaningen :-).

Jag var klar med stall och städning av sadelkammare vid 19.30-snåret. Kollade av min stegräknare och hittills hade jag bara fått ihop 5000 steg... inte mycket på en dag! Alltså blev det fram med kopplet, på med joggingskorna och så knallade jag och Lexi iväg en sväng. Regnet hängde i luften och jag tänkte att jag går så länge jag klarar mig utan regn... det kom ett par stänk men inget mer. Det blev så att vi knallade runt rundan till Latorp - en powerwalk till musik i öronen på 60 min. När vi kom hem så var Lexi tröttare än jag - det är inte dåligt jobbat med tanke på att Lexi är en schäfer ;-). Passade också på att träna lite lydnad med Lexi och det funkade rätt bra. Busfröt är rätt lyhörd när det bara är hon och jag och ingen annan hund med och busar ;-).

Fick ihop 7000 steg till på stegräknaren och det är jag nöjd med :-)

Var alltså hemma till 20.30 och gick raka vägen ut till stallet och plockade in pållarna. Kollade av dem lite snabbt innan kvällsmaten serverades. Oktawia fick alltså vila idag - i morgon ska M2 hoppa med henne.

Resten av kvällen har sedan tillbringats i soffan framför TV:n, först CSI och sedan Medium innan det till att hoppa isäng.

Det var allt för idag!

/Lizzie

25/4 Söndag - Forts trädgårdsarbete

Fick sovmorgon idag! Sov som en stock till kl 9.30 :-O. Detta gjorde ju också att förmiddagen försvann väldigt fort eftersom den blev lite kort... ;-). När jag väl kom ur sängen så tog jag det lugnt, käkade frukost framför datorn, gjorde mig iordning för dagen osv i lugnt tempo :-). En bit efter 11 pallrade jag mig ut till stallet för att fixa mockningen. Det visade sig ta över en timme... vet inte vad Oktawia sysslat med i natt, men stökat till sin box hade hon gjort - och det med besked... 3 kärror fick jag köra till dygnhögen innan jag var klar. Fyllde på med nytt spån och fixade vattenhinkarna, sedan dags för pållarnas lunch och även lunch för egen del.

Det blev Keldasoppa till lunch idag också - snabbt och enkelt... När lunchen och efterföljande kaffe var avklarat så var det dags att ta itu med fortsättningen på trädgårdsarbetet! Hade 2 rabatter och örtagården kvar när det gällde att röja bort det som är torrt och visset. Bara att kavla upp ärmarna och börja jobba med andra ord. Tyvärr så var det inte lika fint väder idag som igår, men det regnade i alla fall inte! Jag hade också en del träningsvärk i mina "trädgårdsmuskler" efter gårdagens slit... men inte värre än att jag kunde röra på mig ;-) Har i alla fall inga blåsor eller ömma leder och det är ju bra :-).

Fick till och med fart på T, så han fixade att hjälpa mig med rensningen av rabatterna... går ju faktiskt fortare när man är två ;-) dessutom fick han elda upp det torra skräpet - sånt gillar han ju ;-). Jag passade även på att klippa ner climatisen i syrénbersån - ett sabla slit att få bort alla de torra grenarna dock... 10 meter långa ranglor som trasslat in sig i syrénkvistarna. Det är himla fint när det blommar på sommaren... men det tog en stund att få bort det torra nu... Ska även klippa ner syrénbersån ordentligt, men det får bli någon annan helt.

När vi var klara med rabatterna och det torra skräpet uppräfsat och uppeldat så var det bara örtagården kvar... eller bara och bara... den är rätt stor...

Vad är vad - kan man undra... örtagården innan rensning...Idag så brydde jag mig inte om att rensa bort ogräs och dylikt, utan enbart att ta bort det torra. Jag klippte även ner isop och lavendel. Upptäckte också att min åbrodd behövde tuktas ordentligt, passade då på att ta några sticklingar. Under rensningen av det torra så insåg jag dock att jag kommer få lägga ner rätt mycket tid på att röja upp i örtagården. Har en hel del växter som måste flyttas, har även rätt mycket plantor som behöver få nya ägare... Linnés 1700-tals smultron bl.a, har miljoner med plantor och det är synd att behöva slänga...

Efter ytterligare en timmes slit alltså, så var i alla fall den första delen av jobbet med örtagården avklarad...Vi får hoppas på bra väder nästa helg också - då blir det mer rensning och så ska jag fortsätta lägga ut tegelstenar som trampstenar i örtagården också - så inramningarna blir lite tydligare ;-).

Under tiden som vi slet med örtagården så hade vi sällskap av grannens katt Prickan... för en gång skulle hade hon lämnat sin trygga vrå i min sadelkammare... hittat ett annat ställe att sitta och spana på... ett gammalt ventilationsrör ;-)Hon verkade nöjd med tillvaron i alla fall... :-)

Var klar med jobbet utom hus vid 15.30 snåret. Då var det dags att gå in och fixa lite middag så jag hann käka innan det var dags att åka iväg på danskursen. Det blev pastasallad med salami och pesto - mums!

For sedan in till danskursen för kursens sista danstillfälle. Vi fick lära oss ett nytt steg idag, höftkick med tvist! Kicka med höften och göra en vridning samtidigt - en rörelse som passade mig perfekt - den var hur kul som helst och skulle utföras rätt snabt. Idag blev det även mer övning på koreagrafin och vi band ihop stegkombinationen - men roligaste var tvisten :-) Vi for runt på dansgolvet så pärlor, paljetter och berlocker från våra höftschalar for all världens väg :-). Som avslutning hade vår lärare en uppvisning av ett dansnummer - gud vilken smidig kvinna :-O. Jag måste nog gå fortsättningskursen i höst!

På vägen hem så blev det ett snabbt stopp vid willys för att köpa hundmat - det glömde vi i fredags... och vovvarna vill minsann ha mat :-). När jag kom hem igen så hann jag träffa M1 och P, de hade precis kommit tillbaka efter en liten utritt med Oktawia. M1 på pållan och P på min järnhäst ;-). Det hade gått bra och pållarna fick sedan gå ut i hagen en stund till innan det var dags för kvällsmaten. De hade fortfarande em-hö kvar ute så de hade att käka på ett tag.

Resten av kvällen tillbringade jag sedan med att fixa iordning månadens räkningar - skönt att få det gjort. T och jag fixade även våra deklarationer så nu är det fixat för den här gången. Plockade in pållarna vid 21.30 snåret och de fick sin kvällsmat. Passade då även på att kvällsrasta vovvarna. Sedan fick det bli TV:n för resten av kvällen innan det blev sängdags.

Det var allt för idag!

/Lizzie

24/4 Lördag - Fullt ös hela dagen

Vaknar till en lördag med vackert väder :-). Pållarna fick sin frukost inne och kl 9.30 kom M1 och P. Oktawia blev iordninggjord för ett pass dressyrtrimning inne på ÖFK. Lastningen gick jättebra trots att trailern inte stod på sin vanliga plats. Oktawia kan ju tycka det är onödigt att kliva in i trailern när den blir placerad på sin icke vanliga plats. Men idag så klev hon raka vägen in - duktig pålla :-).

Väl inne på ÖFK så red M1 fram ute runt SM-banan och det uppskattade Oktawia som såg pigg och glad ut. Det var inte heller något fel på framåtbjudningen enligt ryttaren ;-).

Själva jobbet utfördes sedan i ridhuset och det var helt tomt så M1 kunde utnyttja hela stora banan :-). Oktawia skötte sig bra idag. Hon hade lite åsikter ifall hon verkligen var tvungen att jobba eftersom hon tyckte det blev lite jobbigt... men damen accepterade korrigeringar och jobbade på. Damen börjar faktiskt se ut som en dressyrhäst nu, orkar gå i lite högre form och samla sig lite i galoppen, faller isär när hon inte orkar, men det är otroligt stor skillnad mot för 1 år sedan :-). M1 var nöjd efter ridpasset och avskrittning skedde ute. Var hemma igen vid 12-snåret och när jag var klar med pållan i stallet så fick hon gå ut i hagen utan täcke eftersom det var så varmt och skönt. Det uppskattades av pållan som genast försökte slänga sig ner och rulla sig. Det tyckte då Bianca var jättekul och kom och ville busa med Oktawia...

Försök till rullningMen eftersom Bianca kom och störde så slängade sig Oktawia upp och stod och funderade ett tag på vad hon skulle göra...Oktawia motade bort Bianca och så gick hon för att leta efter en nu plats att rulla sig på. Damen är kräsen och det gäller att det är en bra plats som luktar rätt...Hm... här verkar det bra.... gör ett nytt försök... Bianca var inte i närheten ;-)Äntligen kunde damen rulla sig - och det gjorde hon med besked... ;-)Ordentligt ingrodd i lera så var det sedan full fart upp ;-)
Lilla Bianca hade sin egen rullorgie när hon inte fick klättra på Oktawia ;-)Jag lämnade de leriga hästarna i hagen - de tog ingen notis om mig eftersom de fått sitt lunch-hö och mat är viktgiare än matte ;-). Jag gick själv in och fixade iordning Keldasoppa till lunch åt mig och T. Inte bara djuren behöver mat, utan även de 2-benta typerna ;-). Efter lunch och kaffe så blev det utejobb igen. Nu växer det så det knakar i rabatterna och det är hög tid att rensa undan hösten nervissnade växter...

Bara att kavla upp ärmarna, på med handskar och sätta igång. Inget roligt jobb, men ska det bli fint så behövs det..

Rabatten innan rensning...Tillbringade sedan några timmar med att klippa bort det som var visset, värst var att rensa bort den gamla humlen från portalen och lampan... sedan blev det till att räffsa ihop renset och helst då utan att ta med alla scillorna som blommar för fullt nu och lyser på som knallblåa färgklickar :-).

Under tiden som jag höll på och rensade rabattera så fick jag lyssna till T's svordomar... han bytte nämligen avgassystem på sin bil... och det var tydligen inte helt enkelt... men till sist så satt det plats.

När jag var klar med rensningen så insåg jag att jag behövde ha en sprayflaska för att kunna spraya med Roundupp på ogräset som sprider sig över grusgården... T var snabb med att föreslå en tur till Hjula och det kunde jag gå med på. Så snabbt ombyte av kläder och så full fart till Marieberg.

Vi gick in till Hjula först och jag  hittade en lämplig sprayflaska ganska omgående, hittade även nya handtag till mitt cykelstyre så det blev ett par sådana också.

Vi passade också på att gå ett varv inne på gallerian och fastnade inne på Intersport... hittade lite trevliga kampanjvaror där ;-), så det blev ett par adidas funktionsbrallor 3/4-dels långa och så 2 st funktions T-shirts. Blir kalasbra när det blir varmt...

T ville även gå in på Claes Ohlsson och där hittade jag jättesnygga stolsdynor. Har inga dynor alls till mina utemöbler så det behövdes.

Sedan var det färdigshoppat och vi for tillbaka hemåt.

Dagens shopping :-)Väl hemma igen så satt jag fart med att fixa klart ute. Det rensade rabattskräpet blev uppeldat och så hade jag stallet kvar att fixa. När jag var klar med stallsysslorna så fortsatte jag att jobba med skottkärra och grepen. De 5 lövhögarna som var kvar sedan i höstas blev äntligen uppskyfflade och förpassade till komposten. Inte så snygga fläckar på gräsmattan (eller mossan rättare sagt), men förhoppningsvis så återhämtar den sig rätt snabbt.

Har lite kvar att rensa, 2 mindre rabatter kvar och så örtagården, men förhoppningsvis så är det ok väder i morgon också så man kan jobba ute utan att frysa ihjäl eller blåsa bort.

Här är i alla fall ett par bilder från dagens slit... snart så har det växt upp för fullt i rabatterna och nu är i alla fall det vissna bort :-).Och så från andra hållet...Kvällen avslutades med ost, kex, oliver, fikonmarmelad och en kall god skogsbärscider - smakade gott efter dagens slit. Kollade först på en film och sedan på Brottskod försvunnen innan det blev dags att uppsöka sängen :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

23/4 Fredag - Ridhusmys

Flexade ut lite tidigare idag, arbetsveckan slut och det är rätt skönt att kunna sluta en timma tidigare. Innan jag åkte hemåt så blev det lite ärenden utförda. Först åkte jag till SBH1 och hämtade flyttkartonger, nästa vecka ska jag börja packa för flytt av mitt kontor. Sedan tog jag och T en tur till ett av stans ytterområden för att kolla upp de gator där det finns lediga lägenheter... Det tog en stund, men det var bra att få det gjort eftersom det skillde sig väldigt mycket hur ytteromgivningarna såg ut på de olika gatorna. Nu vet vi vilka gator man INTE ska söka lägenhet, om man mot förmodan inte vill bo i ett slumområde! Fy tusan vad det såg ut på vissa ställen!! Och vad slitet området har blivit! Kontrasten var stor mot den sista gatan vi kollade på där husen var upprustade... Nu vet vi i alla fall hur det ser ut!

Vi åkte sedan till Maxi där jag käkade en pizzaslice och T en korv. Det fick bli fredagskvällens middag ;-), och så orkade jag gå in på ICA Maxi och handla lite. Mycket folk var det och stort är det så det tog en stund.

Väl hemma så var det bara att ta itu med stallsysslorna. Blev lagom klar med mockningen när M2 kom kl 18:30. Pållarna blev intagna i stallet och så gjordes Oktawia iordning för ett ridpass med hoppning inne på ÖFK.

Inne på ÖFK mötte M1 upp och vi släpade fram hindermaterial och byggde upp 4 st hinder, 2 st på varsin långsida och 2 st på varsin diagonal. Idag så skötte sig Oktawia också jättebra. Det märks att damen tycker att detta med hoppning är jättkul - hon har absolut ingen bländande tekning eller talang för hoppning, men hon hoppar allt och är inte rädd för något när hon ser ett hinder ;-). Det är ju viktigt att blanda träningen för pållan och att hon får ha det lattjo lajbans mellan varven och inte bara harvar runt på dressyrbanan ;-).

För dagen orkade hon hålla en riktigt bra form också, bara någon gång när hon fick lite bråttom, som hon körde upp huvudet och sprang, men annars så skötte hon sig kalasbra. M2 var mycket nöjd efter passet och så snart så kan man ge sig ut på en liten "pay&ride" bara för att få bra miljöträning. För mig och M1 var det bara att släpa tillbaka allt hindermaterial under tiden som M2 avslutade ridpasset. Jag har idag fått rejält med motion. Först ett trängingspass i träningslokalen på lunchen, trots att kroppen egentligen värkte - blev dock bättre efter träningen, och så avsluta kvällen med att släpa hindermaterial = ingen lek. Har jag träningsvärk i morgon blir jag inte förvånad ;-).

Var hemma igen stax innan kl 21 så det var lagom att ta hand om pållan och sedan servera kvällsmaten och sedan gå in och ta hand om sig själv.

Det blev att jag hamnade framför TV och kollade på "Ett fall för Frost" på 9:an samtidigt som jag zippade på en liten wiskey... sämre avslut på en fredagkväll kan man ha ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


22/4 Torsdag - Shopping på hög nivå...

Har idag varit iväg på mammografi, redan 1,5 år sedan förra gången. Dagens undersökning gick snabbt och smärtfritt tillväga... väger ju 27 kg mindre sedan förra undersökningen. Ingen fet mage som är i vägen och boobsen har ju minskat en kupstorlek. Berättade för sköterskan om bedriften som blev imponerad och skrev in det hela i min journal. Så när de ska jämföra bilderna från förra undersökningen så förstår de vad storleksskillnaden beror på ;-). Så jag åkte ifrån USÖ på riktigt bra humör. Stannade vid ett fik och köpte med en frukostmacka... blev en räkmacka :-). Passade också på att köpa med en fikalängd till eftermiddagens fika... alla undrade vad jag "firade" för något och när vi fikade på em så berättade jag att det jag firade var att min mammografiundersökning hade gått snabbt och smärtfritt... hi hi - precis vad ett gäng killar behövde få höra så här på en torsdag em *fniss*. Nåja, vi hade kul en stund i alla fall ;-).

Full fart hem efter jobbet. Har varit extremt trött idag också... och muskelvärk i kroppen... undrar om jag håller på att bli sjuk eller om det bara är all förbannad anspänning som tar ut sin rätt *suck* visar sig väl så småningom. Vi hann vara hemma en stund så vovvarna blev rastade och vi fick i oss lite mat. Sedan var det dags att åka in till stan igen. Dags att kolla på ytterligare en lägenhet. Ligger i Lillån och var helt OK... dock fler intressenter så vi får se vad som händer...

När vi var hemma igen så hann jag med att mocka boxarna och ställa betforen innan det var dags att haka på trailern och ge sig iväg på nästa utflykt - inte så långt denna gången - bara till grannbyn ;-). Dags att hämta åkklipparen och betala för sig :-)

Vi gjorde upp affären, fick med mig kvitton på senaste servicen, instruktsionsbok och kvitto på att jag betalat för mig och så fick jag köra in den i trailern... det var en upplevelse ;-).

En hästtrailer är väldigt bra att ha - inte bara EN hästkraft som man kan köra per gång... utan även flera som det är i denna lilla maskin ;-)Däremot så vågade jag inte backa ut den, utan det fick T göra. Men när maskin väl var på plats så blev det snabbt en provtur för Lizzie. Kommer bli plättlätt att hålla gräsmattan i bra trim med denna lilla sak :-)Inte varje dag man shoppar dylika trädgårdsmaskiner och förhoppningsvis så ska det räcka med denna för att jag ska kunne hålla trädgården i trim under sommaren... om inte annat så kanske det finns hugade typer som vill ut och åka *fniss*. Himla skönt att få tag i en som är fräsch och servad i alla fall :-). Körde runt som en liten vilde med den en stund innan den blev inlåst. Upptäckte i allla fall snabbt att Lillan inte går ihop med denna typ av trädgårdsmaskin.. hon försökte bita där hon kom åt... hon tyckte den var hur skum som helst... ;-).

När nyförvärvet var inlåst så fortsatte jag med stallsysslorna, gjorde klart mat och fixade med vatten. Sedan in för att jobba åt NRU en stund. Nu är jag klar med det och det är dags att gå ut och plocka in pållarna för natten. Blir nog sedan en tidigt kväll.. känns som om jag sover för lite... gör nog det ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

21/4 Onsdag - Vinter igen?!

Snacka om att det blev vinter igen. Vaknar och kliver upp... gnuggar ögonen och tror inte att det är sant!!! En snötäcke på ett par cm!!! Våren försvann i ett nafs...

Snön smälte ju bort rätt snabbt, men det har varit riktigt otäckt ruggigt väder hela dagen idag *burr*. Det spöregnade när vi åkte hem efter jobbet, kallt, blött regn... Pållarna såg ju allt annat än glada ut, men hö ville de ha ;-).

Käkade lite mat och gick sedan ut för att ta itu med mockningen. Då fick jag meddelande från en kille som har en åkgräsklippare till salu. Jag hade mailat honom på dagen och meddelat att jag var intresserad av klipparen. Nu visade det sig att klipparen stod placerad 3 km från mig så jag mockade i raketfart och så for vi iväg och kollade på klipparen.

En begangnad husqvarna på 12 hk, helt OK skick så den ska jag hämta i morgon. Då kanske jag kan klippa gräset själv utan att få en allergichock ;-)

När jag var hemma igen så hade M1 och P kommit och pållan var nästan färdig för en tur in till ÖFK. Så trailern hakades fast på bilen och så kunde vi fara iväg.

När vi kom fram till ÖFK hade det slutat regna, men kallt och eländigt var det i alla fall. Inne i ridhuset så var det ytterligare en privatryttare på privatdelen av ridhuset, så det var gott om plats för M1 att träna med pållan. Och idag var Oktawia på ett strålande humör... tänk vad olika det kan vara från dag till dag ;-) Jättefina galoppfattningar och riktigt bra galopp fick ekipaget till idag så M1 var jättenöjd efter ridpasset.

Var hemma igen vid 20.30 - fortfarande ljust ute! Dock var jag totalt sönderfryst nu efter att ha varit ute i kylan sedan 17.30... Så när jag var klar i stallet och kom in i huset så var det SÅ skönt att komma in och gjutjärnskaminen var i gång... riktigt varmt och skönt i huset :-).

Jag jobbade åt Gränsbrytning en timme och sedan så kände jag att det var dags att förpassa sig till sängen. Har grym träningsvärk efter gårdagens ridning, har sovit dåligt i några nätter så jag kände mig helt slut. Dessutom är budgivningen i full gång på gårdagens lägenhet... och den drar iväg... så nervpressen är inte kul heller... :-(. Man blir helt färdig med andra ord!

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

20/4 Tisdag - Öppen visning

T cyklade faktiskt till jobbet idag!!! Men han ville inte cykla hem så jag fick ha bilen idag och åkte iväg och hämtade honom efter jobbet. Vi for hemåt en snabb sväng och fick i oss lite mat för att sedan åka tillbaka till stan till kl 17.00.

Idag var det öppen visning på en kanonfin lägenhet i Mellringe, den är verkligen topprustad och inte dyft behövs göra med den. Naturligtvis dyr... men låg avgift. Pratade med mäklaren och han ska höra av sig i morgon och så får vi se vad som händer med budgivningen... men denna skulle vara kanon om budgivningen inte skenar iväg! Bara att hålla tummarna alltså.

Vi åkte sedan iväg på en öppen visning till som var på en lägenhet centralt väster. Den var fin, men alldeles för liten så den är ingen idé att ens buda på. Men bra ändå att ha tittat på den, ibland så säger inte kvadratytan allt, utan man måste se lägenheten i verkligheten för att fatta hur planlösningen är.

Lätt trötta åkte vi sedan hemåt igen... För min del så tog jag itu med stallsysslorna på direkten. Mockade och fixade maten i snabbt tempo. Vid 19-tiden gick jag ut i hagen för att plocka in pållarna, jag fick vänta en stund för lilla Bianca fick totalt tokryck och for runt i hagen i en vild galopp.... de små benen gick som trumpinnar ;-). Oktawia var ju naturligtvis inte sen att hänga på och de fick busa av sig en stund och till sist så tröttnade Bianca och sprang in i stallet och snabbt in i sin box... Oktawia såg mest förvånad ut, för hon var inte trött ;-), men knallade in i stallet hon också. Bra! Jag slapp alltså springa och jaga henne i hagen ;-).

Innan jag gjorde iordning pållan för en tur till ridhuset så fixades trailern på plats bakom bilen, lite annat som behövde kollas innan jag gick ut i stallet igen. Så idag kom jag iväg lite senare till ÖFK, kl 20 åkte vi och 20.25 satt jag i sadeln. Det var inga ridlektioner från ridskolan utan endast två privatryttare i ridhuset. Under framskrittning och uppvärmningen så uppförde sig Oktawia hur bra som helst, jag var ju lite trött och tänkte bara rida ett lite lättare pass. I samband med att Oktwias uppvärmning var klar och jag skulle börja med lite skänkelvikningar som var min plan, så blev vi själva i ridhuset. Idag så tyckte inte Oktawia att det var så lattjo alls... hon hade absolut ingen som helst lust att behöva jobba. Istället fick jag slita som ett djur för att få damen eftergiven och lydig, minsta lilla halvhalt eller förhållning och damen drog skallen rakt upp, slängde ut tungan och sprang... kollade ifall hon hade lagt över tungan över bettet flera gången, för hon betedde sig som om så vore fallet, men icke... när hon inte fick slänga upp huvudet, så sprang hon rakt fram istället och bet fast bettet på höger sida så det kändes som att hålla i ett järnspett... *suck*.

Mitt tålamod var inte det bästa idag, men det var bara att bita ihop och kämpa på, serpentinger, 8-volter, 10-metersvolter, övergångar... det tog 30 min men till sist så slappnade hon äntligen av så hon blev styrbar och behöll formen vid serpentiner och 8-volt... då fick det vara bra. Tur, för då var jag helt slut... nästan så att damen inte var värd att få åka hem i det svindyrt lagade trailern... ;-). Men skönt att det gick att lossa motståndet, även om det hade varit roligare att rida om damen hade varit på bra humör, men inte alltid man får som man vill direkt ;-).

Var hemma igen till kl 22, lite väl sent men inte mycket att göra. Så nu är pållarna omhändertagna och fått sin kvällsmat. För min del är det sängen som gäller...

Det var allt för idag!

/Lizzie


19/4 Måndag - Vårköp

Efter jobbet så blev det en tur till Willys för att fylla på kylskåpet för några dagar. När vi var klara där så åkte vi till Lindells och T köpte cykeln han kollade på i lördags. Jag funderar fortfarande över detta med ny dator, men avvaktar ett tag till. Skulle väldigt gärna också vilja ha en ny cykel, men det får bli ett annat år... min funkar ju alldeles utmärkt :-).

T köpte en Sjösala Briggen, svart fin herrcykel, en 7-växlad cykel så nu kanske det blir till att börja cykla till jobbet ;-).

Nya pärlan... svarta faran istället för hans gamla röda fallfärdiga cykel...Jag själv nöjer mig med att ha ett nytt framhjul på min cykel... som numera sitter som det ska ;-) Saknas gör bara givaren till min cykeldator... måste fixas!Så efter att få i sig lite middag och jag var klar med mockning osv i stallet så blev det en liten cykeltur. Lite kyligt var det ute, men vindstilla och uppehåll. Rätt fin kväll för cykling med andra ord.

T var kaxig utav bara tusan när vi gav oss iväg. Vi cyklade upp till Latorp på stora vägen och vi fick upp bra fart på cyklarna direkt - nu har vi ju båda två 7-växlade cyklar. Snart var vi framme vid den lååånga Latorpsbacken... hur man klarar den backen är ett bra mått på vilken kondition och benstyrka man har ;-).

Vi kan säga så här... T var inte så kaxig längre... och plötsligt tog "bensinen" slut och jag fick cykla om honom för att kunna fortsätta mitt tempo. Och till min stora förvåning så tyckte jag inte backen var speciellt ansträngande :-). Jag klarade av att cykla på 4:an upp till halva backen och sedan 3:an tills jag var nästan ända uppe då blev det 2:an... tidigare år när jag börjat mina cykelturer, så har jag fått promenerat uppför backen. Visst var jag flåsig när jag kom upp, men inte alls helt slut och det var inga problem att fortsätta... T kom pustande efter men sa inte så mycket *fniss*. Vi cyklade fram till stationsbacken och då blir det ju nerförsbacke som heter duga och så in på den numera asfalterade banvallen - gick finfint att cykla på och efter 25 min var vi hemma igen :-). T ska absolut cykla till jobbet i morgon... återstår att se hur det blir med den saken ;-). Jag ska rida i morgonkväll och behöver ha lite ben då ;-)

Efter den lilla cykelturen så förpassade jag mig ut i sadelkammaren och tog itu med det delikata jobbet att göra rent och smörja läder... Det är inte klokt hur dammigt läder blir av ridhusridning... plus att hästen är bra skitig.... Så under en timmes tid pysslade jag med lädervård. Båda sadlarna blev rengjorda med sadelsåpa och sedan insmorda med läderbalsam, därefter fram med rena schabrak och sadlarna är nu redo för nya äventyr. Även Oktawias träns fick sig en omgång med sadelsåpa och läderbalsam. När jag var klar med lädervården var det dags för pållarnas kvällsmat. Hällde upp maten i boxarna, men inga hästar kom... ut och hämtade Bianca och lät sig infångas och blev placerad i sin box. Där fanns det ju mat så hon var nöjd och glad. Sedan försökte jag locka in Oktawia men hon var tämligen ointresserad av sin matte... utan det som pockade på hennes uppmärksamhet var grannens hästar... jag gick ut i hagen för att hämta damen... Istället för att matte plockar in häst till kvällsmaten blev det motion av liten matte. Oktawia for runt från ena änden till andra änden av hagen och hur jag än försökte valla hästkräket mot stalldörren så smet hon förbi mig. Oktawia spriner ju lite fortare än mig... till sist så gav jag upp, hjälpte ju inte ens att locka med mat. Så T fick komma ut och då stod hästkräket helt stilla och lät sig infångas och T undrade var problemet var *morr, morr*. Snacka om ögontjänare till häst....

Nu är i alla fall pållarna på plats i respektive box och allt är klart för natten. Jag har idag fått motion så det räcker och ska nu förpassa mig till soffan framför TV:n en stund innan det blir till att krama kudden.

Alltså allt för idag!

/Lizzie

18/4 Söndag - Sköna söndag...

Klev upp 8.30 idag - lite sovmorgon blev det idag. T hade gett pållarna sitt morgonhö kl 8.00 så de skulla hinna äta upp frukost tills det att M1 och P var på intågande kl 9.30. Idag stod det ett dressyrpass inne på ÖFK på schemat direkt på morgonen.

Vid 10-snåret så var vi klara för avfärd och styrde kosan mot ÖFK - det var fint väder, men lite kyligt i blåsten. M1 hade en plan på miljöträning idag och därför så blev det ridning i gamla ponnypaddocken på ÖFK. Det var ett litet äventyr för Oktawia... värst var det att komma förbi murpelarna för att komma in på det område där paddocken ligger. För övrigt så händer det grejer runtomkring denna paddock... en väg ner till hästhagen som trafikerades av söndagsflanörer, cyklister, ryttare osv. Det var hästar som leddes till och från hagarna, över huvud taget mycket liv och rörelse.

Oktawia var lite spänd, men skötte sig alldeles utmärkt. Verkar som om hon gillade att det hände massa saker runtomkring även om det var lite att titta på.

M1 tränade på övergångar idag, verkar som om Oktawia börjar fatta grejen med galoppfattningar äntligen. Fick till dem riktigt bra idag.P och jag tyckte också att Oktawia klara av att gå i en lite högre form idag än tidigare... på nedanstående bild tycker jag mig skönja en framtida dressyrhäst ;-)Som avslutning på ridpasset red M1 igenom dressyrprogrammet - Oktawia skötte sig rätt bra. Det är ju 2 veckor kvar till tävlingen och andra gången som de red igenom programmet. Pållan är med på noterna i alla fall och det blev inga sparkar mot skänkeln i galoppen ;-).Programgenomridningen avslutades med en nästan perfekt halt :-)Som avskrittning gick vi en runda mot Hästhagen - skön avslutning på ett ansträngande pass. Bra för pållan att se lite andra omgivningar också. Sedan blev hon instoppad i trailern och där fick hon stå en liten stund medan jag passade på att gå en snabb vända på ÖFK´s hästloppis. Var inte ute efter något speciellt, men hittade en jättesöt knallröd liten shettisgrimma. Den gick bara inte att motstå - helt klart värt 30 kr! Sedan så hittade jag också ett Rhine Rug regntäcke åt Oktawia för 150 kr. Begangnat men såg helt klart fräscht ut. Oktawia gamla har ju gått sönder så ny slipper jag köpa ett slitter nytt för 1200 kr ;-). Täcken tycker jag är kul att fynda begangnat för hur länge är ett täcke nytt.... tills man släppt ut hästen i hagen - typ!

Efter fynden så var det full fart hemåt och omhändertagande av pålla. Det första Oktawia gjorde idag när hon blev utsläppt i hagen var följande.... bensprattel på hög nivå ;-). Följdaktligen så blir täcken rätt skitig - rätt fort ;-)Så skönt att rulla sig när man varit svettig... vad Bianca har att skylla på vet jag inte, men hon gör som den stora damen gör... ;-)När den viktiga rullningen var avklarad så var det dags för nästa viktiga sak... lunch! Med rumporna vända mot vinden... Biancas "nya" grimma passar perfekt :-)
Oktawias "nya" täcke fick ligga i sadelkammaren, det är ofodrat och det var kallt idag!Innan jag tog itu med mockningen så var jag tvungen att få i mig lite lunch. Idag blev det räk- och fisksoppa och jag var helt utsvulten ;-). Efter mat och kaffe så tog jag itu med datorn... gick igenom lite systemunderhåll och när lite gamla filer var bortrensade så satte jag igång en körning med diskfragmentering... eftersom det tar ett tag så fick datorn stå på och tugga sig igenom det hela. Själv gick jag ut och fixade mockning och hästmaten.

Under tiden som jag höll på i stallet så började T med att fixa mitt nya framhjul. Det var ju snällt... tyvärr kunde han inte läsa innantill eller se pilarna på navet för han lyckades med att sätta tid hjulet åt fel håll. Varför göra något när man inte är intresserad av att göra saker och ting ordentlig?? När jag påpekade det hela så menade han på att det inte spelade någon roll... och han tänkte inte ändra på det. Så det får jag väl fixa med själv kan jag tänka mig... *suck*.

När jag var klar med stalljobbet så tog jag det lugnt en sväng. Passade på att softa i soffan ett par timmar och kolla på värlsdcupen i hästhoppning. Lite lagom underhållning innan det var dags för middag och så får jag in till stan igen. Det är ju söndag och dags för danskursen...

Vi var inte många idag på kursen... cirka 8 stycken och från början var vi nog cirka 25 st... men orientalisk dans är svårare än vad man skulle kunna tro... inte bara att vicka lite på höfterna direkt. Idag fick vi lära oss en ny stegkombination som några av oss hade jättelätt för, och några inte fick till alls. Jag lärde mig stegen direkt och tänkte "äntligen nåt som är enkelt"... tills vi skulle lägga till armarna. Då fick min hjärna total kortslutning - man skulle röra armarna i en helt annan takt och annat håll än benen och himmel vad svårt det var... Sedan gick vi raskt igenom de övriga stegkombinationer och rörelser som vi gått igenom under kursens gång... snart kan man nog få till en ordentlig koreagrafi.... ;-). En gång kvar är det - sedan är kursen slut! Blir nog fortsättningskurs till hösten :-)

Var hemma igen till kl 19 - var trött efter danskursen men tog itu med lite stryktvätt fram tills det att serien 24 började kl 20 - sedan blev det TV:n för resten av kvällen.

Det var allt för idag! 

17/4 Lördag - Full fart

Lite sovmorgon blev det. Kl 8 var jag uppe och knatade ut till stallet och serverade frukost till två väntande pållar. De fick idag äta sin frukost inne eftersom M1 och P kommer vid 9.30 för att en liten uteritt på Oktawia.

När jag kom in i huset igen så satte jag mig vid datorn, skulle bara kolla en grej lite snabbt innan frukost... tyvärr så krånglade burken idag så det gick inte alls att gör något lite snabbt. Till sist fick jag lämna datorn för att hoppa in i duschen och sedan äta lite frukost. Körde sedan en omstart på datorn och då funkade det lite bättre, men ville inte riskera några filer så innan jag gjorde något mer med datorn så körde jag backup till den externa hårddisken jag köpte förra veckan. Back-upkörningen tog en stund och under tiden så satte jag och T igång med operation storstädning av huset... mycket välbehövligt om man säger så!!! Hundar, katter och hästar fäller vinterpäls så det står härliga till. Alltså päls överallt - högt och lågt... lite jobbigt...

Jag började damma övervåningen, T satte igång med dammsugningen. Jag tog hand om lite tvätt som skulle vikas och plockas undan och sedan blev det damning av vardagsrummet. Plockade undan lite pysselprylar från matsalsbordet - mitt pyssel med presentaskarna är inte klara, men jag kommer inte ha tid med det på ett tag så då blir det undanplockat för stunden.

När M1 och P kom tillbaka från uteritten så gick jag ut och pratade lite med dem. Allt hade gått bra trots kraftig blåst. I morgon blir det en tur in till ÖFK för Oktawia och M1.

T hade fortsatte med dammsugningen av vardagsrum och resten av undervåningen, dock hade jag inte dammat det rum som var av mest behov av damning... nämligen mitt kontor - kändes som om det befann sig 3 kg katthår på mitt skrivbord... men här gjorde vi ett litet break i städningen. Först lite lunch i form av tomatsoppa och sedan for vin in till stan.

Först blev det ett besök vid Multitech för att kolla på en laptop åt mig - där finns en som jag är intresserad av och som passar min numera reviderade budget... ska dock fundera några dagar... är ändå mycket pengar...

Sedan blev det ett stopp vid Lindells och där fanns faktiskt en cykel som skulle passa T och som inte kostade en totalt förmögenhet... han ska också fundera ett par dagar. Vi åkte sedan ut till Marieberg och jag hoppade lite snabbt in på Onoff för att kolla datorerna där... inget av intresse... vidare till Grizzly för att kolla på klätterställning till katterna. Nuvarande klätterställning är helt sönderklöst och dynor osv hänger i trasor... Hittade inget som jag gillade på Grizzly. Iväg till nästa djuraffär, alltså Djurens center. T passade på att gå in på Hjula under tiden som jag gick in på Djurens center. Här hittade jag vad jag ville ha. I stället för en megastor klätterställning så köpte jag 2 st halvstora... Den ena klätterställningen var redan ihopskruvad och den andra låg i en kartong, fick vänta en  stund innan T var klar på Hjula så vi kunde bära iväg med klätterställningarna till bilen.

Nu blev det ett stopp vid Café Garden där vi stärkte oss med Kaffe och Räkmacka - riktigt mycket folk var det på fiket idag. Fler än jag som hittar dit numera ;-).

Innan vi åkte hem så blev det dock ytterligare ett besök. Biltema har öppnat en ny affär och jag var lite nyfiken... Här fanns det massor av roliga saker :-).

Med hem följde alltså en burk träolja eftersom det är dags att olja in alla utemöbler. Nu när jag börjat cykla en del så har jag märkt att mitt framhjul inte är fräscht - kullagret har börjat ge sig och det knakar och brakar. Så när jag såg att det fanns ett cykelhjul kvar med navdynamo och att det kostade 429 så blev det ett sådan och självklart en passande framlykta till cykeln. En ny fasadflagga fick också följa med hem eftersom den gamla blåste sönder förra året. När denna shopping var avklarad så styrde vi kosan hemåt.

Dagens shopping! Fasadflaggan väntar vi dock med att sätta upp eftersom det idag blåser full storm!Klätterställningen har knappt komma in i huset förrän det låg en belåten katt i den...
Och så var det bara att fortsätta med städningen. Eftersom jag köpte nya klätterställningar till kattrummet så åkte den gamla äckliga saken ut. Och så blev det totalsanering av kattrummet... tog mig 1,5 timme att skura väggar, fönster, dörrar och golv på vår veranda som får vara katternas tillflyktsort. Katter är egentligen rätt äckliga djur... förstår inte hur de lyckas med konstycket att bajsa långt upp på väggarna!!! Men nu är det ordentligt rent och de nya klätterställningarna är placerade i varsitt hörn. De katter som var inne accepterade klätterställningarna på direkten ;-).

Nu borde kissarna vara nöjda - renskurat kattrum och nya klätterställningar :-)

Vid 19-snåret så hade var vi hyfsat klara med städningen - i alla fall så mycket som vi orkade med idag. Egentligen skulle badrummet behöva skuras ordentligt... men det får bli en annan dag ;-). När skakning av mattor och filtar var avklarat i stormen så tog jag itu med mockningen - hade ju det kvar fortfarande.... rejält trött i armar och axlar var jag efter mitt skurande av kattrummet, idag var det inte snack om någon snabbmockning med andra ord... Det tog en timme att bli klar med båda boxarna, mat fixades och vattenhinkar rengjordes och fylldes på med fräscht vatten. Pga stormen så gick jag vid 20.30-snåret ut och hämtade in pållarna från hagen. De fick lite hö att tugga på och ska serveras resten av kvällsmaten senare.

Själv blev det en stunds välförtjänt vila framför datorn... ska nog kolla lite på TV nu om jag inte fastnar framför FB ;-). Nåt ätbart behöver jag i mig också känner jag ;-) och ut i stallet en vända till senare för att ge pållarna kvällsmat.

Roligare än så lär inte kvällen bli och det var allt för idag!

/Lizzie

16/4 Fredag - En variant av fredagsmys

Äntligen fredag!! Känner mig trött och sliten så det känns bra att det äntligen är fredag. Tyvärr blir det inte mycket till vila i helgen eftersom jag har hur mycket som helst att göra hemma, men kan kanske koppla bort hjärnan lite med slitet ;-).

T kom och hämtade mig vid jobbet 15.30, försökte få med mig min cykel hem, men tyvärr låg cykelstället kvar hemma så det blev till att lämna kvar cykeln vid jobbet. Vi for direkt till Däckaffären och så löste jag ut mina nya sommardäck till hästtrailern - nu får det eländet inte kosta några mer pengar i år *suck*. Hem med däcken, jag passade på att mocka lite snabbt och sedan for vi tillbaka till stan. Först handlade vi hem lite mat till helgen och sedan åkte vi tillbaka till mitt jobb och hakade på cykeln - nu var cykelstället med ;-). När allt var avklarat så var det full fart hemåt igen.

Under tiden som jag fick i mig lite mat och sedan fixade iordning maten till pållarna så var T snäll och skiftade däcken på trailern så jag kunde köra lagligt in till ÖFK. Skönt i alla fall att veta att bromsar, däck osv är helt OK nu - även om det kostat mig multum...

Vid 18.45 döm M2 upp, idag är det hennes tur att motionera Oktawia och planen för dagen var alltså en tur till ÖFK för att träna lite hoppning.

Under tiden som M2 gjorde iordning Oktawia så passade jag på att testa hur Sabinas gamla träns passar på Bianca och framför allt om bettet passar. Bianca fyller ju 2 år nu i maj och det är dags att börja träna henne lite smått, bl a så ska jag börja vänja henne vid träns så hon blir styr- och stoppbar ;-).

Idag blev det således premiär för att få på tränset... knäppte upp sidstycket på ena sidan, trädde på tränset på Bianca och eftersom hon är van vid grimma så var det inga konstigheter.

Så var det dag att få in ett bett i munnen på Bianca för första gången. Inga som helst konstigheter, jag pillade lite i mungipan och hon gapade direkt, la in bettet lite försiktigt och knäppte fast sidstycket och justerade längde på båda sidstyckena. Sabinas träns är dock lite förstort, får inte upp bettet exakt i rätt höjd.

Lilla Bianca är ju hur cool som  helst, hon tuggade lite men i övrigt så accepterade hon bettet. Försökte i alla fall inte få bort saken ;-)Ska bli himla spännande att se hur det blir att jobba den lilla fröken - än så länge så finner hon sig i det mesta ;-)

När M2 var klar med Oktawia så åkte vi iväg till ÖFK. Framridningen utfördes runt SM-banan och så här efter 19.30 på kvällen så hade det blivit totalt vindstilla och en helt underbar kväll. Lite kallt var det men med rätt kläder så funkade det bra :-). Oktawia gillar i alla fall att få vara på slingan runt SM-banan - lattjo lajbans värre ;-)När framridningen var avklarad så gick vi iväg till sandbanan för där stod det lite hindermaterial framma. Jag fick nu upp värmen genom att släpa runt på dessa saker. Ett upprättstående hinder på en 20-metersvolt, och så utnyttja vid 2 hinder som redan fanns på plats, ett kryss med ett galoppsprång till en oxer, jag fick justera längden emellan bara så det passade Oktawia - var ponnymått innan.

Oktawia skötte sig bra, kommer lite fel ibland men hon hoppar alltid även om formen då inte blir den bästa. Men när hon kommer rätt och har bra galopp så blir det riktigt bra. M2 var nöjd med dagens pass och Oktawia också som det verkade i alla fall. Damen tycker det är kul med hoppning och det är tur för henne att det finns de som gillar att hoppa när matte är en sådan fegis ;-).

Var hemma igen till kl 21, pållan blev ordninggjort för kvällen och maten serverades. Själv förpassade jag mig in till huset, lite goda ostar, oliver, vindruvor, kex och en flaska rödvin plockades fram. Detta mumsades framför TV och sedan så somnade jag gott i soffan ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

15/4 Torsdag - Ridhuset

På lunchen idag så åkte jag iväg och löste ut min hästtrailer... Fick punga ut med 5482 kr och man nu säga att min hästtrailer är relativt nyrenoverad... och lär rulla ett tag framöver. Behöver i alla fall inte oroa mig för trasiga bromsar ;-).

Släpvagnsspecialisten visade mig varje gammal del som de bytt ut - han behövde inte förklara varför prylarna blivit utbytta - jag hade ögon att se med!!! Jag är bara extremt glad över att det inte har hänt någon hemsk olycka med trailer, just med tanke på vilket skick bromsbackar osv såg ut.

Så efter jobbet var det full fart hemåt med det svindyrt lagade släpet. Jag fixade middag, senapsmarinerad fläskfilé och jordärtkocksmos *smaskens*.

Under tiden som maten var på spisen passade jag på att leka med min kamera, både den analoga systemkameran och lilla digitalkameran. En trött liten humla fick bli mitt fotooffer - jag giller humlor :-)Även lilla Nalle ville vara med på bild... vad han sysslar med vet jag inte... någon typ av sträckning av kropp i alla fall ;-)Efter mat så var det full fart ut i stallet och jag blev precis lagom klar med allt i stallet tills det att M1 och pappa P dök upp. Pållarna blev således inplockade i stallet, Oktawia blev iordninggjord för ett dressyrpass av M1 och jag passade på att borsta lilla Bianca. Resultatet av Biancas borstning blev att jag under en kvart fick stå och spotta päls ur munnen... kände mig som en seriefigur ur "Mulle"-serien... när ponnyn är borstad och ren så satt all päls på mig! Nåja, Bianca tyckte det var skönt att bli borstad i alla fall ;-).

När Oktawia sedan var klar så klev hon snällt in i trailern och färden mot ÖFK började. Trailern rullade lätt och smidigt bakom bilen :-).

Väl framme vid ÖFK så passade M1 på att utnyttja den fina kvällen med att rida fram ute, finns ju fin bana runt SM-banan. Oktawia tyckte det var lattjo lajbans värre och det var inget fel på framåtbjudningen. Red fram ute i alla gångarter innan vi styrde kosan mot ridhuset.

Resten av ridpasset gick jättebra. Oktawia var lydig, ambitiös och följsam. När hon blivit ordentligt varm så såg till och med jag skillnad på hur hon fick igång bakkärran och fick igång ett helt annat kliv - kul! M1 passade också på att rida igenom ett LC-program och det funkade faktiskt jättebra. Kunde vara lite bättre vägar, men det beror ju inte på hästen ;-). Oktawia tyckte det var kul och blev lite het, men hellre det än att hon tappar bjudningen och sparkar ilsket mot skänkeln i galoppfattningarna ;-).

Både häst och ryttare såg nöjda ut efter dagens ridpass :-).

Var hemma igen kl 21 och missade början på Criminal minds, men hängde ändå med på vad som hänt ;-). Så nu är det dags att göra sig iordning för kvällen och ta en närmare titt på kudden.

Det var allt för idag!

/Lizzie

14/4 Onsdag - lugn kväll...

Under dagen så kom det i alla fall inget mer överraskande besked från Släpvagnsspecialisten... alltså borde de inte ha hittat något mer som är trasigt... blir tillräckligt dyrt ändå att lösa ut trailern i morgon...

T hämtade mig strax efter kl 16 vid jobbet och på vägen hem stannade vi till vid Däckaffären och lämnade in fälgarna till min trailer. Inte nog med att eländet behöver renoveras av modell dyr... även sommardäcken är helt slut och jag måste alltså införskaffa dylika... dessutom C-däck så de håller, vilket betyder att ett däck kostar 995 kr... jag har länge haft en önskan om att skaffa en dubbelaxlar hästtrailer... under denna vecka har jag kommit till insikt att det är HELT OK att ha en enkelaxlad hästtrailer... ;-) Blir tillräckligt dyrt ändå - om man säger så...

Däcken ska i alla fall vara klara tills på fredag, så trailern får väl vara olaglig gällande vinterdäck ett dygn... ;-) Hondan fick sina sommardäck idag så det blev lite tystare i bilen i alla fall ;-).

Väl hemma så fixade jag lite mat, efter maten så åkte T iväg till Kumla för att hjälpa sin pappa med byte till sommardäck på deras bil. Själv satte jag mig på kökstrappan med en kopp kaffe och tidningen Örebroaren och njöt av solen en stund innan det var dags att fixa stallet. Här gäller det att passa på att njuta av det vackra vårvärdet... det kan ju helt plötsligt bli regn... det behövs ju också - men just nu så är det SÅ skönt med solen och det är helt underbart att sitta vid kökstrappan i lä för vinden. Längre fram i sommar kommer det vara 100 grader vid trappan och vill man bara vara i skuggan *fniss*.

Efter vilopausen fixade jag mockningen, fixade ner hö från höloftet och hästmaten blev iordninggjord. Kollade med grannen ifall hon vill hänga med ut på en promenad och det ville hon. Så Oktawia blev borstad och fick på sig ett träns och vi gick en vända. Oktawia tyckte det var väldigt skönt att komma ut på en liten skrittpromenad. Gick avslappnat och halvsov tills det studsade fram ett par joggare ;-) dessa ville hon helst springa efter men lugnade ner sig när joggarna försvunnit. Kunde sedan stå och snacka med grannen bra länge utan att Oktawia blev stressad eller otålig, men till sist så kom det små diskreta plockningar på min tröjärm där Oktawia lite fint påkallade att det nog var dags att röra på sig - men damen var ytterst diskret ;-). Skönt att hon är så lugn nu :-).

När jag var klar i stallet så blev det lite jobb med Gränsbrytning en stund. Och nu är dagen redan slut - går fort när man roar sig... Känner mig dock rätt mentalt slut pga senaste veckornas anspänning så nu blir det sängen... orkar inte ens titta på TV... då är man trött ;-)

Förresten - har i alla fall lite roligheter att se fram emot :-). Nu är en Ullared-resa inbokad den 10/5 - här ska det shoppas kläder :-) Ska bli jättekul att åka dit... är jättelänge sedan jag var där sist... och jag behöver verkligen fylla på och förnya mitt klädförråd ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


13/4 Tisdag - full rulle

Idag var det första gången som jag satt ute och fikade på em på jobbet. Helt otroligt skönt väder :-). Här gäller det att njuta av vädret så länge man kan.

Efter jobbet så åkte vi iväg en snabbis till Marieberg. Jag ska köpa en ny dator och hade bestämt mig för en värstingvariant av en laptop - ville ha en riktigt kraftfull dator med riktigt bra grafikkort osv. Det visade sig under dagen i dag att jag snabbt fick revidera min plan....

I morse så lämnade jag nämligen in min trailer till Släpvagnsspecialisten. Fick ju problem med bromsarna i fredags så det var lika bra att få dem åtgärdade. Hade räknat med en lagningskostnad på cirka 2500 kr inkl arbetet. Mitt på dagen så ringde mannen från Släpvagnsspecialisten och berättade att det var STORA fel på min trailer... :-(

Verkligen ALLT behöver bytas ut.... Backar, vajrar, påskjutet, hjullager, bussningar och så arbetet förstås... Jag frågade om hjulaxeln var OK och det var den, har ju också bytt golv, och baklem. Så de fick klartecken att laga upp det som behöver lagas. Då är ju det fixat detta med hjulen och bromsarna i alla fall totaltrenoverade. Kommer kosta mig cirka 6000 kr.... men det är faktiskt viktigare för mig att få ordning på trailern än att köpa en värstingdator. Allt handlar ju om prioriteringar här i livet ;-). Mannen på Släpvangsspecialisten ifrågasatte dock hur trailern kunde gå igenom besiktningen i höstas... eftersom felen inte dykt upp just nu... och det kan man ju undra... På torsdag ska jag i alla fall få lösa ut trailern och sedan ska den väl rulla :-)

Efter att ha hämtat mig från ovanstående besked så blev det alltså till att börja kolla på datorer med nya ögon... får alltså landa i en annan lägre prisklass... inte helt lätt men vad göra. Så det blev en sväng till Siba och Expert på  Marieberg, men  jag hittade inget intressant. Ska kolla med Multitech också eftersom de har supportavtal och det vill jag ha.

Innan vi åkte hemåt så for vi iväg till Lundby och kollade på en 3:a där... får väl se vart budgivningen sticker iväg i morgon... men enligt uppgift från mäklaren ska brukar slutet av april och så maj vara de månad då det rör sig mest på fastighetsmarknade, så förhoppningsvis kommer det ut fler objekt att kolla på. Annars så var väl 3:an helt OK, men kommer ju troligtvis dra iväg i pris...

Efter lägenhetstitten så blev det ett snabbt stopp vid Plantagen och jag köpte mer penséer. Totalt blev det 18 st i 3 olika lila varianter. Och sedan var det full fart hemåt

När vi kom hem så var det fortfarande ett strålande väder och jag satt ute i solen en stund innan jag tog itu med blomplanteringen...

En som varit ute i solen hela dagen och som tydligen fått sin beskärda del av frisk luft - det var Nalle... han orkade inte vara ute längre utan ville ligga och lata sig på mitt skrivbord... och när Nalle latar sig så gör han det med besked ;-).Jag satte igång med blomplantering. 6 st lila penséer använde jag till Välkommen-korgen jag köpte på Granngården igår. Är riktigt nöjd med resultatet - korgen står placerad  vid husknuten och hälsar alla just välkomna :-DNär jag var klar med ovanstående blomkorg åkte resten av penséerna in i bilen igen och vi åkte iväg fram till kyrkan. Penséerna blev sedan planterade på mammas respektive pappas grav och det var bra att det blev gjort. Vaktmästaren på kyrkogården hade rensat undan riset och kransar från vintern så det behövdes verkligen fyllas på med blommor. Så de små blommorna lyser upp fint och kommer hålla sig bra tills det är dags för andra sommarblommor.

Väl hemma igen så var det dags att ta itu med mockningen... pållan fick vila idag och de verkade trivas rätt bra med att få vara kvar i hagen ;-)
När jag var klar med mockningen så kände jag mig fortfarande lite rastlös... så det fick bli en snabb promenad med Lexi i de sista solstrålarna. Här gäller det att ta tillvara på det vackra vädret så mycket det bara går ;-).

Kom sedan hem och hann inte mer än in i huset förrän telefonen ringde, det var syster yster från Englad och resten av kvällen tillbringades alltså i telefonen ;-). Hann i alla fall med att få in pållarna och bli klar med allt innan Cougar Town började så kvällen avslutades med en stund framför TV:n

Det var allt för idag!

/Lizzie

12/4 Måndag - nervsammanbrott...

Jag blir galen på detta med mäklare och budgivning! Hur fan ska man bära sig åt för att göra en snabb affäre när mäklarna inte kan bestämma sig för när en lägenhet är såld... utan de drar ut på det hela och tar in nya budgivare i en budgivning som stått stilla några dagar. Trots att säljaren var nöjd med T's bud så kunde inte mäklaren säga att lägenheten var såld - näe in med fler budgivare och så var cirkusen igång igen! Mäklarna verkaren inte fatta att det finns en gräns för hur mycket pengar man kan få låna till en lägenhet... man kan ju inte betala överpriser för att sedan tro att man kan låna allt på banken - det måste ju vara en vettig affär!!!

Så T förlorade ytterligare en budgivning och jag tror tamefan att jag bryter ihop!!! Jag klarar inte av mer frustration helt enkelt!

Budgivningscirkusen var som värst mitt på dagen, så jag var tvungen att gå ut och gå på lunchen... det blev en promenad till Stadium outlet - kollade på lite snygga kläder för att försöka tänka på nåt annat. Och se - där fanns en ursnygg vårjacka som det stod mitt namn på :-). Nedsatt från 1400 kr till 500 kr - rena fyndet alltså, och eftersom det satt jättensyggt på mig och jag är i behov av ny jacka så blev det ett köp. En lite sportigare jacka utan att det för den skull blir "regnjackevarning" över den, och den kommer funka kanon både till jeans och till kjol :-).

Lite avkoppling på lunchen i alla fall ;-)

Efter jobbet så blev det ett snabbt besök till Granngården för att köpa kattmat, köpte också en blomkorg till som de hade rea på. En blomkorg som hänger i en stålställning med en "Välkommen"-skylt på. Ska plantera blommor i morgon, så då kommer en bild på den. Kommer bli jättesöt i alla fall :-)

Efter besöket på Granngården så var det full fart hemåt. Hemma sedan var det fullt cirkus eftersom det nu inte finns några fler lägenheter att buda på, enligt T, i alla fall.... Det var himla skönt att få ta itu med mockningen och fix av mat till pållarna. Det var fint väder på kvällen och jag hade gjort upp med grannen att vi skulle ge oss ut på en liten uteritt. Så kl 19.30 träffades vi vid soptunnorna och vi gav oss ut på en runda runt Rumboholm. Det blev en lugn uteritt i mest skritt i den vackra kvällssolen, inslag av lite trav, men det var en avkopplande uteritt och det var precis vad jag behövde för att rensa hjärnan. Oktawia skötte sig exemplarisk, hon verkade nöjd och belåten över att få ge sig ut en vända och att få sällskap av Glimma. Grannen hade med sig sin ena hund också, och Oktawia brydde sig inte alls om att den sprang runt omkring oss.

Var hemma igen strax efter 20.30 så jag blev lagom klar i stallet för att hinna in till CSI. Lagom avslutning på kvällen och sedan blev det sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie


11/4 Söndag - Utejobb

Strålande vårväder idag! Alltså blev det till att prioritera utejobb - har hur mycket som helst att göra så här när det bli vår :-).

Förmiddagen tillbringade jag med att använda grep och dyngkärra för att ta bort gamla ruttna lövhögar från i höstas. Slet med den övre delen av trädgården och 8 st lövhögar fick jag upp innan kraften tog slut. Scillorna är på gång nu så det kändes bra att få upp de gamla lövhögarna. Jag skulle också behöva rensa bort gamla torra växtdelar ur rabatterna, men det får bli en annan dag. Nu har i alla fall gräsmattan en chans att växa till sig utan fula fläckar...Helt plötsligt var det lunch, men jag orkade inte laga någon mat så istället åkte vi iväg till Marieberg. Jag skulle shoppa penséer till balkonglådorna och något mer till en urna. Vi käkade därför lunch på Café garden - räksallad fick det bli. Jag gick sedan in på Almsteds blommor, men där var det utplockat på penséer så det blev till att fortsätta till Blomsterlandet. Där hade de kvar lite billiga penséer, även billiga påskliljor och så hittade jag ett par pelargoner som jag inte kunde motstå :-)

Dessa pelargoner hamnade sedan i fönstret i mitt kontor.Blomstershoppingen på Marieberg tog på krafterna och det blev en kopp kaffe i solen innan jag tog itu med att plantera penséerna. Till sist så var det bara att sätta fart, tiden försvann ju väldigt fort...

Så äntligen rensade jag blomlådorna från de torra resterna från förra sommaren, på med ny jord och så i med penséerna, har köpt samma färg, svagt lila, till alla lådorna. Plantorna är rätt små, men de växer ju snabbt till sig. Ser i alla fall bättre ut en gamla vissna blommor från förra sommaren ;-). Totalt fixade jag iordning 5 långa blomlådor och 2 korta så nu är det fint runt hela huset.

De söta ranuklarna som jag köpte på mässan i går blev planterade i en betongurna tillsammans med små påskliljor och några av penséerna. Blev ett trevligt arrangemang att ha vid kökstrappan. Ranunklarna klara lite frostgrader så denna urna ska nu klara sig tills det är dags att plantera sommarblommorna.

Nöjd med resultatet blev jag i alla fall :-)När jag var i full gång med planterandet så insåg jag att jag inte skulle hitta med att åka på danskursen. I alla fall inte om jag skulle hinna plantera klart allt och äta något - dessutom hade jag inte hunnit fixa stallet ännu. Tiden räcker inte till allt så det gällde att prioritera - idag prioriterade jag bort danskursen och koncentrerade mig på att få klart med mina plantor.

Fixad iordning lite snabbt kokt ägg och sill - det fick duga som lite mat. Jag var relativt mätt från lunchen, och behövde bara fylla på med lite energi. T var inte speciellt hungrig heller - inte just då i alla fall... Efter att ha fyllt på med energi tog jag itu med mockningen för att få det gjort, fixade även klart med hästmaten när jag ändå var ute i stallet. Passade också på att få lite städat utanför stallet, nu när snön är borta så syns ju allt skräp... behovet av krattning var stort och det blev ett par dygnkärror med höboss och annat skräp som blev uppkrattat. Så nu ser det trevligare ut utanför stalldörren ;-).

Tog sedan itu med mina plantor jag köpte igår, 6 st fuxiaplantor och 1 pelargonplanta. Fuxiaplantor är 3 olika sorter, men 2 av varje, vita, rosa och lila... ska ha dessa ute i trädgården när de växt till sig.

Plantering på hög nivå ;-)Har i alla fall utnyttja det fina vädret idag och vart ute nästan hela dagen, bortsett från turen till Marieberg. Det är i alla fall vår nu - 2 säkra vårtecken har vi sett idag!

1. Sädesärleparet som häckar på tomten kom idag.

2. Blåsipporna i syrénbersån blommar :-)Vår på riktigt med andra ord :-D

När jag ändå höll på att slabba med jord och plantering så passade jag också på att plantera om några gamla saintpaulor - hoppas de tar sig nu.

Höll på för fullt fram tills det var dags att kolla på 24 - då hade jag fått klart allt och plockat undan allt för kvällen. Faktiskt skönt att sätta sig och pusta i soffan en stund. Den här tiden på året kan bli lite stressigt när man har trädgård ;-) om man vill i alla fall...

Kollade på serien 24, sedan var det dags att plocka in pållarna och servera dem kvällsmaten. Kolla nu på Wallanderfilmen, ska försöka hålla mig vaken tills den är slut... är faktiskt trött efter att ha slitit hela dagen ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

10/4 Lördag - Trädgårdsmässan i Älvsjö!

Idag blev det ingen sovmorgon. Upp samma tid som när jag jobbar och så full fart att göra iordning mig själv och släppa ut pållarna. Kl 7 var jag klar och åkte in till stan. Bussen till Trädgårdsmässan i Älvsjö hade avgångstid kl 7.30 och det ville jag inte missa. Kom fram 7.20 och mötte upp in kompis MK, och så tog vi plats i bussen som var fullsatt med trädsgårdsintresserade människor :-).

Kl 10 var vi framme och MK och jag började med det viktigaste först... kaffe och macka :-). Sedan var vi redo att ta oss ann mässan och se vad den hade att erbjuda :-).

Trädgårdsmässan i Älvsjö är hur stor som helst och det fanns HUR mycket som helst... det var också proppat med människor... så det var inte till alla utställare som man kom fram ordentligt - så jag har säkert missat en hel del intressanta saker... Men jag hittade fina saker till mig själv - fynd som jag är jättenöjd över :-).

Här kommer lite bilder från mässan...

En trevlig liten trädgård, jag tycker det är så snyggt med dessa pelargoner till falurött hus (som mitt hus ;-) ).Mycket pelargoner var det på mässan... årets pelagon påminde mig om polkagris - förstår inte varför ;-). Rätt läcker i alla fall!Det fanns levande djur på mässan också... små hängbukssvin. Jättesöte och jag blev lite sugen att införskaffa en hem... tills jag kände lukten. Grisar luktar inge vidare... ;-)


Blev helt förälskad detta med stenar och vatten... kan ju bero på att man bor på slätten... Inga klippor i närheten direkt...
Koi-fiskar fanns även att köpa, dock var dessa koifisar av ENORM storlek inte till salu. Det lilla akvariet är max 50 cm brett... Har aldrig sett så stora koifiskar någon gång - de var maffiga... måste nog ha en damm modell större vad det lider... ;-)När vi vandrat klar så avslutade vi mässan att kolla på balkongutställningen, denna utställning gillade jag bäst. "Spirande frieri" hette denna utställning.
Del två av "spirande frieri"Bortsett från att vi fick köa en del till fik, lunchen, bankomaten och fik igen så var vi mycket nöjda med vår dag och vi tyckte att vi hunnit se allt. Sista timmen innan bussen gick satt vi och fikade, summerade dagen och bara tog det lugnt. Kl 17.00 gick bussen hemåt och vi var tillbaka i stan kl 19.30. Trötta efter dagens vandrade var det skönt att kunna slappna av och halvsova på bussen.

Jag är väldigt nöjd med mina inköp för dagen och har gjort en del överraskande fynd. Här är bilder på min shopping :-).

Kunde bara inte motstå dessa bedårande ranunkelblommorna och så blev det 6 st fuxiasticklingarJag gillar verkligen serien "Garden Girl" och från dem blev det en trådgårdshatt och på ett annat ställe hittade jag en trollslända att ha i en utekruka.Köpte ett par trädgårdstidningar, fick fröpåse och pelargonstickling på köpet.Eftersom jag älskar sainpaulor så blev det 3 st som fick följa med hem...
Ett riktigt fynd var detta jättesöta pilgrimhalsbandet för 50 kr!!!!Sist men inte minst... fick helt plötsligt syn på något jag bara absolut inte kunde mostå.... en urläcker häststaty med bronslegering...

Fynd för 290 kr istället för 800 kr!!!Hade nog kunnat shoppa mera, men man ska ju orka bära runt på prylarna också - men är väldigt nöjd med dagens shopping och jag hade pengar kvar när jag kom hem - inte helt fel ;-)

När jag kom hem så fixade jag stallet i full fart, in med pållarna och kvällsmaten serverades. Hade haft kontakt med en arbetskamrat som tyckte jag kunde hänga med ut på krogen... jag var med på noterna och var snabbt klar för ett besök i stan, men då fick jag inte tag på min arbetskamrat och jag åker inte runt och letar efter folk på de pubar som finns - så det blev inget. Blev TV:n resten av kvällen istället.

Det var allt för idag!

/Lizzie

9/4 Fredag - Ridhusmys

Idag var det dags för ett pass i ridhuset för pållan. M1 och pappa P kom och Oktawia blev iordninggjord för att dressyrpass i ridhuset och vi for iväg. Strax innan jag skulle svänga in till ÖFK så låste sig ena bromsen på trailern, kunde ta mig in till parkeringen och där lossnade bromsen med hjälp av lite backning. Tur - men det får nog bli en tur till farbror trailerdoktorn för min trailern. Hade ändå tänkt lämna in den för renovering av bromsarna, får alltså tidigarelägga min plan bara ;-).

M1 red fram ute idag - det var en jättefin kväll så det blev några varv runt SM-banan. Oktawia verkade tycka det var trevligt för hon såg pigg och framåt ute. Fortsatte sedan själva ridpasset inne i ridhuset och idag var Otkawia på bra humör. Hon hade träningsvärk sedan hoppningen onsdag, men damen kämpade på så gott hon kunde. Galoppen funkade jättebra och hon såg fin ut i traven också. På slutet av passet så såg hon dessutom väldigt mjuk och fin ut, var nog bra för damen att röra på sig med tanke på träningsvärk och stelhet. Rund och fin höll hon sig i formen idag i alla fall.

Kom iväg hemåt utan att bromsen var låst i alla fall och kunde köra hela vägen hem utan problem. Men måste nog lämna in trailern med det snaraste med tanke på hur mycket jag kör med den...

Var klar med allt i stallet kl 21.30 och vips så var den fredagkvällen slut :-)

I morgon blir det en heldag på Trädgårdsmässan i Älvsjö - det ska bli hur kul som helst!

/Lizzie

8/4 Torsdag - Hemmakväll

Efter jobbet så blev det ett snabbt besök först på Elgiganten och därefter på Expert. Jag ska köpa mig en ny dator... och det är ju naturligtvis rena djungeln... eftersom jag vill kunna greja med mina bilder och filmer så behöver jag ha bra grafik och bra med minne. Ska gå över till bärbar, men vill ha stor skärm... ;-) Och så det viktigaste... ett bra supportavtal! Har ju tidigare drabbats av hårddiskkrasch, minneskrasch, trasigt moderkort osv. Så jag vill ha så mycket och snabb support man kan få. När jag var på Expert så passade jag dessutom på att dreggla lite över systemkameror... måste nog köpa en ny vad det lider ;-).

For sedan hemåt. Fixade i oss lite mat och sedan så hjälpte jag T lite med hans bankaffärer och plockade ihop alla papper han ska ha med sig i morgon... det tog en stund ;-).

Resten av kvällen gick sedan åt till att mocka, fixa hästmaten - gick sedan en promenad med Lexi på 40 min. Jag var alldeles för rastlös för att bara gå in och vara stilla. Så vi trotsade regnet och gick på promenad. Det tyckte Lexi var väldigt trevligt och jag fick ytterligare 5 500 steg på min stegräknare - vilket behövdes :-). Kom upp i 10 100 steg i dag - helt OK!

Var hemma igen till kl 20.30 och då var det lika bra att gå direkt till stallet och plocka in pållarna. Det var 2 st små blöta och ynkliga pållar som ville komma in. Trots att Otkawia hade regntäcke på sig så såg hon ut som en dränkt råtta... torr var hon under täcket i alla fall, men lite kall. Bianca var... blöt... ;-). Nåja, hö och lite kraftfoder och så var pållarna nöjda :-).

Hann idag bli lagom klar i stallet så jag inte behövde missa början på Criminal minds - trevligt att se hela programmet ;-). Så kvällen avslutades med lite TV och sedan blev det sängen.

Alltså en lugn hemmakväll blev det idag!

/Lizzie

7/4 Onsdag - Ridhuset

Var idag iväg på ett snabbt besök på banken. Nu är allt klart... lagfart, lån och överföring av pengar. Skönt att allt sådant är fixat nu. Det som väntar nu är resten... och det kommer väl ta tid misstänker jag...

Efter jobbet så blev det lite snabb handling på Willys och sedan full fart hem och fixade lite mat. Blev en pastarätt med grönsaker och böckling - smakade bra.

Sedan var det bara att stressa ut i stallet och fixa klart mockning och hästmaten. Pållarna blev sedan inplockade i stallet och Otkawia iordninggjord för ett hoppass på ÖFK. M2 var inbokad för en hopplektion för AE och jag gjorde iordning pållan och åkte in med henne till 20.10 när lektionen började. Hade lite strul med att få på trailern på bilen så vi kom infarandes med andan i halsen, inte så mycket att göra - ibland kör det ihop sig.

Oktawia skötte sig rätt bra under hopplektionen idag. Damen är lite lat mellan varven och hoppning är ju jobbigt... ;-) de fick börja med en studsserie och det är ju jobbigt - men bra styrketräning för pållans lilla bakdel ;-). Oktawia var för dagen mindre vinglig i alla fall.

Men bäst tyckte nog Otkawai att det var MELLAN hoppomgångarna... de var ju 6 st på lektionen så det blev omgångar med lite väntan... Oktawia passade då på att vila lite ;-)
Men med tanke på att Otkawia för 1,5 år sedan fick total panik och stegrade sig när hon fick se andra hästar - så är ju förvandlingen helt otrolig. Att hon kan stå helt avslappnad brevid en främmande häst, när andra hästar hoppar en bana - det är SÅ skönt :-)
Det gick också bra att lasta damen trots att alla andra lastade sina kusar samtidigt och det var lite rörigt runtomkring oss. Skönt att det funkar, hoppas det håller i sig.

Kom hem sent, var hemma strax efter kl 22 och var klar i stallet till 22.30. Blev en stund framför datorn för att kunna varva ner och sedan dags att ta en närmare titt på kudden.

Det var allt för idag!

/Lizzie

6/4 Tisdag - Jobb igen...

Efter 4 dagars ledighet var det återigen dags att ta sig till jobbet. Idag så var det en heldag på Wadköpings UC. Vi friskombuden på mitt jobb stod som arrangörer för förvaltningens friskvårdsdag. Vi hade en föreläsare från Hushållnignssällskapet som pratade om bra mat och vi som jobbat med arrangemanget var på plats hela dagen. Dagen var uppdelad i föreläsning på fm för halva förvaltningen och andra halvan fick sin föreläsning på em. Eftersom det handlade om att äta bra mat - men utan pekpinnar - så fick medarbetarna även lunch. Det uppskattades :-).

När dagen var slut så var det full fart hemåt. Jag var fortfarande mätt efter den goda lunchen så det blev lite onyttigt när vi kom hem... våfflor med grädde och sylt... men bra smakade det ;-).

Fixade sedan stallet och vid 19-snåret plockade jag in pållarna. Idag var det dags för en tur till ÖFK och jag hade bokat in ett träningspass med pappa P... Oktawia ska ju ut och tävla under våren och det känns bra om vi har ett system och en plan för pållan så vi rider ungefär lika :-).

Så 19.30 styrde vi kosan mot ÖFK så jag hann skritta fram en stund innan P dök upp vid 20-snåret.

Det blev en nyttig och bra lektion. Oktawia var ett mycket bra humör och gör bara jag rätt så sköter sig damen strålande. Galoppen funkade alldeles utmärkt, inga sparkar eller annat tjafs. Fick jobba mycket med att försöka hålla ordning på mina händer... mitt stora dilemma, och att få ordning på balansen... men det blir nog bra så småningom ;-).

T var med och filmade, nu ska jag bara få till tiden att gå igenom filmerna och så ladda upp på youtube ;-).

Glad och nöjd åkte vi sedan hemåt. Pållan blev omhändertagen och pussad på vid hemkomsten - idag var hon värd sin vikt i guld <3.

Var klar i stallet så jag hann in tills det att Cougar Town började på 5:an och vips så var den här kvällen slut :-)

/Lizzie

5/4 Måndag - Annandag påsk

Sovmorgon idag - skönt :-). Kravlade mig ur sängen 9.30 och det är att sova rätt länge för mig. Efter frukost och dusch så satte jag full fart. Hundar och katter håller på och släpper vinterpälsen, alltså var det stort behov av städning... dammade i raketfart och till sist så satte T igång dammsugaren ;-). Vi satte också igång med första sortering och packning av prylar. Började med stora vita skåpet i vardagsrummet, fram till lunch kom vi så långt att vi gått igenom halva skåpet. Det blev 3 högar, ungefär lika stora, mina pryttlar, T's pryttlar och så en hög med skräp ;-).

Avbröt städning och sortering för en stund och åkte in till ÖFK för att käka påsklunch. De hade haft en klubbtävling, dressyr,  innan lunchen, men den hann jag inte åka in och kolla på. Utan jag koncentrerade mig på maten - det viktigaste självklart ;-).

Ordförande KR med hjälp av KN hade gjort ett kanonfint jobb med mat och dukat långbord. Hur trevligt som helst :-DJättegod mat och mätt blev jag ;-)Efter maten blev det kaffe och tårta och lite trevligt prat med vänner. Åkte sedan hemåt igen nöjd och glad efter ett par timmar, redo att fortsätta med städningen ;-).

T hade faktiskt dammsugit klart under tiden som jag varit ute och roat mig, så jag satte igång med att fixa toaletter och handfatt och moppade sedan av golvet. Skönt att få rent i huset i alla fall för en stund ;-). Nu är det fullt med pollen i luften och jag får ta Rhinocort Aqua för mina allergibesvär - just under denna perioden så vill jag undvika att ha för mycket  damm och päls i huset... finns ju en gräns för hur mycket kroppen tål. Även om jag inte är allergisk mot pälsdjur så blir det ju så enorma mängder när djuren fäller vinterpälsen. Skönt att slippa ha det virvla runt i luften ;-).

Efter städningen var jag över till grannen och pratade bort en stund. Till middag blev det sedan bara lite ägg och avokado, jag var inte så himla jättehungrig efter den stadiga lunchen. Behövde bara få i mig lite för att orka med kvällen.

For iväg en snabbis till kyrkan på kvällen. Min pappa skulle ha fyllt 72 år i dag så jag tände ljus på både hans och så mammas grav. Har svårt att föreställa mig hur pappa skulle se ut om han levat idag. Saknar honom fortfarande trots att det är 19 år sedan han dog... :-(

När vi var klara vid kyrkan så var det full fart hemåt och jag tog itu med mockningen. Vet inte vad Oktawia sysslat med i natt, men jag fick mocka ut 2 kärror - brukar räcka med 1. Hästpink överallt! Så det tog en stund, men till sist så var jag klar, på med nytt spån och så fixade jag hästmaten.

Eftersom det inte har varit lika fint väder idag som det var igår, så har det varit läge för innejobb. Märks även på katterna att de inte vill gå ut när det är lite snöglopp ute... framför allt Tussan är ju en lite fröken som inte vill smutsa ner sina små fina tassar ;-).

Tussans favoritsysselsättning är att...

sova....
Tröttare katt får man leta efter ;-)

Under kvällen så fortsatte jag med att sortera ur den andra halvan ur vita skåpet. Den delen där vi har dukar och handdukar. Nu blev det bara 3 högar, en till mig och en till T ;-). När jag var klar så hade T 5 st fulla kartonger... och vi har bara gått igenom ETT skåp... vi som har miljoner med pryttlar.... nåja, en början i alla fall...

För att rensa hjärnan lite så blev det att jag fortsatte med lite pyssel. Har påbörjat pyssel med små söta presentaskar som jag nu håller på att dekorera. Har gjort klart en ask och håller på med en till... blir nog bra när det är klart ;-)Nu är det snart dags att bänka sig framför TV:n och kolla på Johan Falkfilmen, tyvärr krockar det med CSI... jag måste göra något åt detta att jag inte kan spela in... funderar på att byta upp boxen från canal digital... kollar ju inte på TV SÅ ofta, men när jag väl gör det så klart programmen ska krocka ;-). Behöver nog ha en inspelningsbar box...

Pållarna får i alla fall vara ute till 22-nyheterna - då har jag tid att ta in dem och kolla över dem utan att missa nåt av filmen ;-).

Roligare än så här blir det alltså inte idag :-)

/Lizzie


4/4 Söndag - Påskdagen

Idag var det höhämtning på morgonen. Först skulle pållarna ut sin vanliga tid och jag käkade lite frukost och gjordde mig sedan iordning. Vi skulle vara i Fjugesta kl 10 och det tar ju inte lång tid att åka dit. Vi brukar vara på plats på dryga 20 minuter. En timme efter att vi åkt var vi hemma igen - att lasta in 500 kg hö i trailern går snabbt :-). Lite längre tid tar det sedan att hiva upp balarna på min höloge - men till sist så var alla balarna på plats och jag har mat till pållarna hemma för ett tag framöver. Alltid skönt att få hem hö även om det kan vara lite slitigt. Idag hade vi i alla fall tur med vädret - strålande solsken :-).

När det var klart med höt så var det dags att fixa till lite lunch, idag gjorde jag iordning en Janssons frestelse till lunch - den smakade gott ;-).

Efter att vi käkat så plockade jag fram min gamla analoga systemkamera, jag är tämligen fotosugen och har tyvärr inte råd att köpa en digital systemkamera ännu. Så det får väl duga med min gamla utrustning... Just nu så är det läge att fota sångsvanar... jag behöver dock inte ta mig till Rånnesta... nä då - vi har en alldeles egen liten insjö där något 100-tal svanar landat och fyller luften med sin "skönsång" eller vad man nu ska kalla oväsendet ;-).

Det blev i alla fall en tur på cykeln för att komma lite närmare, har ju bara ett 125 mm tele till systemkameran och det räcker ju inte hur långt som helst. Släpade också med mig min lilla digitala småbildskamera. Inte så mycket till bild, men det är svanar jag fotat i alla fall ;-)
Nackdelen med den analoga systemkamreran är ju att jag måste fota slut på filmen... ser ju inte resultatet direkt... måste införskaffa mig en digital systemkamera snarast möjligt *suck*.

När jag var hemma igen så blev det lite kaffe i solen vid kökstrappen... gamla Måns har vaknat ur sin vinterdvala och njuter av vårvärmen... han tyckte det var väldigt skönt i vårsolen idag och befann sig vid  kökstrappan mest hela dagen ;-)Måns är ju också tvungen att spana in omgivningarna lite också ;-)Även Lexi är duktig på att spana. Den här hunden KAN faktiskt sitta stilla oerhört länge... när hon själv vill ;-)

Vad det är som är så viktigt att spana på - det lyckades jag aldrig klura ut... men hon rörde inte en muskel på en evighet ;-)Efter en skön stund i solen tog jag itu med mockning av boxarna, fortsatte sedan kroppsarbetet genom att jag bestämde mig för att ta upp löv som låg kvar från i höstas. Nu är ju snön borta från gräsmattan och gräset börjar ju spira direkt. Alltså behövde de gamla blöta löven tas upp, i alla fall ifall jag vill ha någon gräsmatta.

Så under 2 timmar höll jag på och tog upp gamla löv och körde iväg skräpet i skottkärran till komposten, ett sabla rantande blev det, men gav också resultat på stegräknare - 4000 steg fick jag ihop på med knatande fram och tillbaka med skottkärran. Till sist så blev det dags att gå in och käka igen så jag hann inte med alla lövhögarna - men de flesta i alla fall.

Fixade lite snabbt iordning kokta ägg och till det blev det sill, avokado med rom, cremefraich och rödlök - räckte att äta för att bli mätt i alla fall.

Sedan placerade jag mig i solen vid kökstrappen igen med lite kaffe. Blev en stunds vila och jag somnade nästan i solen. +26 grader visade termomentern och det är bara nu på våren som jag uppskattar så mycket värme ;-).

Det var jag och Måns i solen... ;-)Vid 17-snåret kom M1 och pappa P. Alltså dags för Oktawias motion ;-). Pållarna stod och sov i solen och hade ingen större lust att röra på sig över huvud taget, men fick finna sig i att bli inplockade i stallet. Oktawia var lite lätt lerig, så M1 hade att göra ett tag, men till sist så satt utrustningen på för ett lite lätt dressyrpass inne på ÖFK.

Pållan klev sedan snällt på trailern och vi åkte iväg. Även när vi kom fram så gick det jättebra att lasta ur trots att det var lite rörelse runt omkring oss. Det är bra ur miljöträningssynpunkt att vi åker så mycket till ÖFK, här händer det alltid nåt ;-).

Eftersom det var fint väder så skrittade M1 fram ute på området. DET var bra miljöträning för Oktawia... en hel del att titta på, människor, hundar, vattenpölar... ;-)

Efter framskrittningen gick vi iväg till nya ridhuset, där vi fick vara alldeles för oss själva :-). M1 värmde upp och Oktawia var för dagen på riktigt bra humör och hur samarbetsvillig som helst. Även när de gick över på att träna galoppfattningar så skötte sig damen helt otroligt bra. Vilka fina galoppfattningar pållan kan göra - när hon vill :-). Kan damen behålla denna samarbetsvilja så kommer det gå riktigt bra att ge sig ut på tävlingsbanorna så smått ;-). Synd att jag inte hade med mig videokameran, hade varit kul att få dagens pass på film, men förhoppningsvis så blir det fler tillfällen ;-).

När vi var klara så klev damen snällt in i trailern och sedan stod hon så stilla så jag trodde hon hade somnat in totalt ;-). När vi kom hem så var det fortfarande ljust och jag behövde inte ha trailerbelysningen på när jag lastade ur. Det är skönt för det underlättar för mig att lasta ur själv då. Slipper ju hålla på och trixa med att släcka efter att hästen är ute ur trailern.

Pållan fick i alla fall stå inne sedan resten av kvällen, blåste kallt nu och det var i alla fall snart dags för kvällsmaten. Jag hann gå in och titta en stund på tv, serien 24 gick ju mellan 20-21 så det var lagomt för mig att kolla på och sedan gå ut och kvällsmata pållarna.

Nu ska jag nog snart gå och lägga mig - är rätt trött efter all frisk luft och sol idag ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


3/4 Lördag - Påskafton

Vaknade vid 9-snåret och var hyfsat pigg faktiskt trots den sena kvällen igår. Satte fart direkt när jag väl vaknade, min kompis MK är hundvakt till en pittbullterrier, en kille på 9 månader och lite lätt leksugen.

Jag hann i alla fall med att fixa stallet innan de kom och gå en vända i trädgården... helt otroligt... för 2 veckor sedan hade jag 50 cm snö på gräsmattan och idag så blommar krokusen för fullt :-). Naturen är fantastisk :-)Så de kom och hälsade på vid 11.30 och Lexi och Chili lekte intensivt i 1,5 timme. Lyckligare hundar har väl aldrig skådats... ;-).

Man kan gott säga att det var fullt ös - medvetslös. Chili är en vovve som leker hårthänt - men Lexi är ju van vid det och satte Chili på plats när han gick till överdrift.Jättegott att käka snö när man busat ;-)Under tiden som hundarna for runt och busade i trädgården så satte vi oss 2-benta vid trappen i solen och drack kaffe. Hur skönt som helst i solen :-). Gäller ju att passa på att njuta av det sköna vädret.

När lekbesöket åkt hem så käkade vi lite ägg till lunch. Sedan satte T igång med storrengöring av bilen... vilket var mycket välbehövligt.

När han ändå var i farten med högtryckstvätten så spolade han av min cykel också. Jag fortsatte sedan med lite vårskötsel av min cykel. Smörjde upp vajern till växlarna och vips så funkade helt plötsligt alla växlarna :-). Sprayade även 5-56 på övrigt utsatta ställen på cykeln. Bestämde mig också för att det var dags att plocka bort vinterdäcket på cykeln... Så det blev till att ta bort framhjulen....När jag krängt bort dubbdäcket, letat rätt på sommardäcket och fått dit det, så satte jag tillbaka slangen och började pumpa i luft. Luft som försvann lika fort som det pumpades in i slangen... Bort med slangen och det visade sig att det blivit ett megahål... fälgbandet var inte riktigt fräsch så säkert en eker som haft hål på slangen...

Eftersom jag behöver ha min cykel på tisdag så blev det hastigt och lustigt en liten utflykt till Marieberg. Snabbt in på cykelringen, inköp av fälgband och ny slang. Vill köpa ett nytt däck också för det jag hade var tämligen slitet, men just min storlek var slut. Vi fortsatte till en annan cykelaffär och där fick jag tag på däck av rätt storlek.

Vi gjorde också ett snabbt besök på Jysk eftersom T skulle kolla efter en soffa han ska shoppa. Han hittade ingen soffa, men jag hittade ett par snygga prydnadskuddar som passar alldelesutmärkt i min soffa. Bra, nu kan jag slänga ett par utslitna kuddar :-).

Vi tog en vända inne på Mariebergs Galleria och T skulle kolla på TV-apparater som vanligt ;-). Seda for vi hemåt och jag kunde fortsätta med mitt cykelmekande.

Bordet vi plockade fram under dagen kom till användning under mitt cykelmekande :-)Fick dit nya slangen och nya däcket. Cykeln nu färdig att börja användas. Väntar bara på att all snö ska försvinna från banvallen - sedan så... då blir det cykeln till jobbet :-). Innan dess får det räcka med att ha med den till stan för att kunna ta mig ut på mina ärenden ;-)


Blåa faran redo för nya äventyr :-)Vi käkade lite mat fram på kvälleningen, avokado, sill, lax, ägg och lite helgskinka... såg inte så mycket ut, men himlans mätt blev jag. Kände att jag behövde röra på mig lite, så det blev till att gå ut och gå med Oktawia och pass på att njuta av kvällens sista solstrålar.

Men först, klafsa ut i en lerig hage och hämta leriga hästar... tack och lov för täcken ;-)
Knallar iväg på en trevlig promis med Oktawia. Hon verkade tycka det var helt lagomt att få gå ut och promenera lite. Lite lagomt med jobb liksom ;-).

Lugn och sansad var hon idag i alla fall :-)Snygga madam :-)När kom hem igen så tog jag itu med lilla lermonstret Bianca... hon har börjat släppa sin vinterpäls ordentligt nu... jag borstade och borstade och borstade... men det tog aldrig slut. Till sist så gav jag upp och stoppade tillbaka lilla pälsbollen i sin box :-)Hon blev av med leran i alla fall ;-)

Pållarna fick stå kvar inne när jag var klar med borstningen. En granne hade börjat skjuta raketer... det tyckte inte Bianca var så där jättekul... lugnast då att de är i sina boxar.

Mycket mer än så här kommer inte att hända idag. Reste av kvällen kommer nog att tillbringas framför TV:n. Ska gå och lägga mig hyfsat i tid i alla fall, jag ska ju upp och morgonfodra pållarna i morgon bitti - vi ska också hämta hö i morgon bitti så det blir full fart direkt i morgon ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


2/4 Långfredag - jobb och så fest

Så skönt med en ledig dag. Nu har tjälen börjat släppa i marken så för dagen var planen att hålla på med lite hagpyssel. Hästarna har varit duktiga på att äta upp hagstolpar så elrepet var ju inte det säkraste direkt. Dessutom finns det VÄLDIGT mycket hästbajs på vissa ställen... där hästarna mer än gärna står och hänger...

Men innan jag gav mig ut i klegget så fixade jag iordning ett födelsedagskort till en vän som fyller jämt nu under april. Överraskningsparty var arrangemanget för kvällen som jag skulle iväg på.

Så det blev ett litet kort fixat under fmSå var det dags att ta itu med hagen.... T letade efter ett spett... vet inte vart han gjort av det långa spettet, det visste inte hann heller.

Jag började i alla fall med att mocka hästbajs (och lera) i hagen, till pållarnas stora nyfikenhet... Vad i hela friden sysslar matte med... T letade reda på några extra stolpar, behöver köpa flera stolpar och byta ut dåliga stolp, men jag hade i alla fall 4 extra stolp som vi kunde ersätta de uppätna stolparna...Det syns vart jag mockat någonstans... ;-). Fin styrketräning för armarna ;-)

Oktawia ville också gärna ha kolla på vad vi gjorde med henne staket ;-)Jag började med hagpysslet vid 12-snåret och kl 15.30 var det klart. Då hade jag mockat undan rätt mycket skit, 4 st stolpar hade vi fått ner i backen och så drog vi nytt elrep när det gäller övertråden och mellantråden. Återanvände lite av det gamla elrepet för att få en tredje undertråd och så fick jag skruva i ett gäng nya isolatorer. Grannens vovve vill lite för gärna springa in i hagen och Bianca har lite för lätt att krypa under utan en tredje rad med elrep.

Under tiden som det jobbades med hagen så hade var det minst sagt omväxlande väder, ena stunden sken solen, för att helt plötsligt börja spöregna och så sol igen... men till sist så var det klart och strömmen blev påslagen. Jag stoppade fram fingret för att se om det var ordentligt med ström i tråden... det var det ;-)

Skönt med nytt vitt elrep - syns bra ett tag i alla fall ;-). Känns bra att få hagen fixad, så slipper jag oroa mig för att pållarna ska trassla in sig i slappt elrep som hänger på trekvart.
När jag var klar med hagjobbet så var det dags att ta itu med mockning och fix av hästmat. Jag fixade klart allt så T bara skulle ha att ta in pållarna i kväll och servera dem kvällsmaten. För min del var det FEST som gällde.

Jag hann i alla fall sitta 30 min på kökstrappen med en kopp kaffe och njuta av en helt underbar vårsol - dessutom kommer nu sångsvanarna flygandes i stridström... de sjunger rätt bra :-). Äntligen VÅR!

Så blev det dags att hoppa in i duchen och befria sig från leran ;-). På med feststassen och så full fart in till Brunnsparken. En "hästkompis" fyller 50 år under april och ikväll så var det dags för det stora överraskningspartyt! Jättespännande och se om hon lyckats klura ut att något är på gång...

Kom till Brunnsparken på utsatt tid, massor med folk, både sådana som man kände igen och nya ansiktet. Vi väntade med spänning på födelsedagsbarnet, och framför allt så var vi spända och nyfikna på hennes reaktion :-)

Till sist så kom hon! I tron att hon skulle iväg som sällskap med en kompis, på en helt annan fest än vad det nu blev.

Det hela blev väldigt lyckat då födelsedagsbarnet inte hade den blekaste aning om vad som varit på gång. Så överraksningen var total :-)Blommor och glada människor och en lite förvirrad FK.
Efter överraskningsmomentet och sång så blev det dags för mat, och så småning om dans till diskjockey. Lite längre fram på kvällen blev det dags för paketöppning och läsa kort... då åkte läsglasögonen fram ;-)
Det FK försöker läsa är en plansch som visar "kvinnans åldrar" i trappstegeformat ;-)Sedan så fortsatt dansandet och jag kom hem 1.30 i natt med ont i fötterna - hade dansat ordentligt ;-).

Födelsedagsbarnet själv verkade också ha en riktigt rolig kväll! :-D

Det var allt för idag!

/Lizzie

1/4 Torsdag - Skärtorsdag

Jobbade kort dag idag... det innebar att jag skulle göra samma jobb fast under ett par timmar kortare tid ;-). Blev lite lätt stressad med andra ord, men kom iväg kl 12.30 som planerat i alla fall - fast med andan i halsen ;-).

Kl 12.45 träffade jag kompis MK utanför China Muren och vi hade en trevlig långlunch ihop. Trevligt tjejprat och god mat - kan inte bli bättre ;-).

Mötte sedan upp T nere vid Oskarsparken och cykeln placerades på bilen och vi for iväg till Maxi för att shoppa lite påskmat - visade sig att halva Örebro bestämt sig för att göra samma sak, men det fick ta den tid det tog.

Var hemma vid 16.30 snåret och då blev det lite kaffe och jag tog det lugnt en stund. Sedan tog jag itu med mockning och fix av hästmat. Fick gå ut i hagen ett par gånger och försöka lugna ner Oktawia - som hade totalt tokspel... ena gången var det grannens hundar i hagen - det gillade inte Oktawia alls och andra gången så var det nåt hon såg en bit bort.. typ spöken. Dock inte bra att hon flänger runt i lervällingen i hagen - stor risk för skador...

Så när M2 och pappa P kom vid 18.30 tiden så var det en lite lätt uppvärmd Oktawia som blev iordninggjort för ett dressyrpass i ridhuset. Nu har Oktawia haft vaccinationsvila i 4 dgr så det var iofs bra att hon busat runt i hagen.... gjort av med lite överskottsenergi.

Det gick jättebra och lasta och färden gick mot ÖFK. Oktawia var för dagen på ett riktigt bra humör. Lite trött, men för övrigt samarbetsvillig och galoppen funkade jättebra. Så pållan skötte sig riktigt bra idag :-). Gick också bra att lasta och när vi kom hem så funkade urlastningen alldeles utmärkt trots att jag var helt ensam. Skönt att det börjar funka nu.

Pållan blev snabbt omhändertagen, pållarnas kvällsmat serverade och själv flängde jag in i huset för att kolla på Criminal minds, lite lätt försenad - som vanligt ;-).

Roligare än så här blev inte dagen :-)

/Lizzie

31/3 Onsdag - budgivning...

T påbörjade ju igår en budgivning på en bostadsrätt... denna budgivning fortsatte under fm. Till sist så var budgivningen uppe i så mycket att han fick ge sig... det finns ju en gräns för hur mycket man kan betala för en 2:a i Lundby. Budgivningen passerade T's gräns - tyvärr... klart han (och jag) blev besviken. Det är en bostadsrätt som i alla fall behöver rustas lite, men det är uteplatserna som gör att priset drar iväg... frågan är ju vad kommer nästa lägenhet att hamna på i pris...

Lite längre fram på dagen så visade det sig att mäklaren ringt T och talat om att han inte ska ge upp än!! Det är nämligen mycket möjligt att den som la vinnande budet inte alls  vill ha lägenheten när det kommer till kritan! Helt plötsligt så hade de kommit på att de har ju 3 månaders uppsägningstid - nähä! Men vara med och slåss i en budgivning och trissa upp priset - DET går bra!! *morr*.

Så nu får han vänta ett tag till och se ifall de drar tillbaka sitt bud eller inte - kan ju bli galen för mindre... *suck*. Jag som hade tänkt vi skulle börja sortera och rensa bland prylar under helgen...

Ja, ja - det är väl bara att hålla tummarna... så får vi se vad som händer!

Efter jobbet så uträttade vi lite ärenden innan vi åkte hemåt. Först till kompis K för att lämna av lite Oriflamevaror. Sedan iväg till Granaths färghandel och tittade på deras utförsäljning, jag ska ju tapetsera om - men det fanns inga tapeter som passde min smak. Blev en sväng till till Maxi där vi käkade varsin pizzaslice och sedan handlade vi lite hundmat. Sista stoppet innen vi åkte hem blev färgaffären Ovolin - där hittade jag den färgen jag ska måla mina furumöbler med. Där finns också en väldigt snygg paradhängare i svart smide som jag shoppa och ha ovanför kaminen i köket. Behöver ha något med lite krokar där ;-).

Sedan full fart hemåt. Eftersom vi käkade vid Maxi behövde det inge fixas någon middag, utan jag tog itu med stallsysslorna på en gång. Behövde verkligen rensa min hjärna idag efter nervpressen med budgivningen och det var himla skönt att tillbringa en timme med att mocka och övrigt pyssel i stallet. Bästa tiden på dagen ;-).

Fortsatte sedan med terapiarbete efteråt, men inte lika roligt sådant. Dags att ta hand om stryktvätt.... det tog också en timme, men nu är det gjort för den här gången. Hann sedan med lite slösurfning framför datorn innan det var dags att plocka in pållarna för kvällen och servera dem kvällsmaten. Nu är det klafsigt och blött i hagen och det visar sig att jag har 2 st damer som inte tycker om att kladda ner hovarna... jippi... de står på en liten upphöjning ihagen och vill inte röra på sig för de blir blöta om hovarna när de ska gå in till stallet. Knappt att det funkade att hälla upp maten i krubborna, men till sist så insåg de att maten fanns i stallet och inte någon annanstans ;-).

Hann precis in till det att CSI började i alla fall och kvällen avslutades således framför TV:n.

Just det ja! Är med i en stegtävling som började idag och pågår fram till den 18/6... dagens resultat blev 9200 steg - inte dåligt med tanke på att jag inte gjort något speciellt under dagen förutom ett litet styrketräningspass på lunchen :-D.

Det var allt för idag!

/Lizzie

RSS 2.0