14/4 Onsdag - lugn kväll...

Under dagen så kom det i alla fall inget mer överraskande besked från Släpvagnsspecialisten... alltså borde de inte ha hittat något mer som är trasigt... blir tillräckligt dyrt ändå att lösa ut trailern i morgon...

T hämtade mig strax efter kl 16 vid jobbet och på vägen hem stannade vi till vid Däckaffären och lämnade in fälgarna till min trailer. Inte nog med att eländet behöver renoveras av modell dyr... även sommardäcken är helt slut och jag måste alltså införskaffa dylika... dessutom C-däck så de håller, vilket betyder att ett däck kostar 995 kr... jag har länge haft en önskan om att skaffa en dubbelaxlar hästtrailer... under denna vecka har jag kommit till insikt att det är HELT OK att ha en enkelaxlad hästtrailer... ;-) Blir tillräckligt dyrt ändå - om man säger så...

Däcken ska i alla fall vara klara tills på fredag, så trailern får väl vara olaglig gällande vinterdäck ett dygn... ;-) Hondan fick sina sommardäck idag så det blev lite tystare i bilen i alla fall ;-).

Väl hemma så fixade jag lite mat, efter maten så åkte T iväg till Kumla för att hjälpa sin pappa med byte till sommardäck på deras bil. Själv satte jag mig på kökstrappan med en kopp kaffe och tidningen Örebroaren och njöt av solen en stund innan det var dags att fixa stallet. Här gäller det att passa på att njuta av det vackra vårvärdet... det kan ju helt plötsligt bli regn... det behövs ju också - men just nu så är det SÅ skönt med solen och det är helt underbart att sitta vid kökstrappan i lä för vinden. Längre fram i sommar kommer det vara 100 grader vid trappan och vill man bara vara i skuggan *fniss*.

Efter vilopausen fixade jag mockningen, fixade ner hö från höloftet och hästmaten blev iordninggjord. Kollade med grannen ifall hon vill hänga med ut på en promenad och det ville hon. Så Oktawia blev borstad och fick på sig ett träns och vi gick en vända. Oktawia tyckte det var väldigt skönt att komma ut på en liten skrittpromenad. Gick avslappnat och halvsov tills det studsade fram ett par joggare ;-) dessa ville hon helst springa efter men lugnade ner sig när joggarna försvunnit. Kunde sedan stå och snacka med grannen bra länge utan att Oktawia blev stressad eller otålig, men till sist så kom det små diskreta plockningar på min tröjärm där Oktawia lite fint påkallade att det nog var dags att röra på sig - men damen var ytterst diskret ;-). Skönt att hon är så lugn nu :-).

När jag var klar i stallet så blev det lite jobb med Gränsbrytning en stund. Och nu är dagen redan slut - går fort när man roar sig... Känner mig dock rätt mentalt slut pga senaste veckornas anspänning så nu blir det sängen... orkar inte ens titta på TV... då är man trött ;-)

Förresten - har i alla fall lite roligheter att se fram emot :-). Nu är en Ullared-resa inbokad den 10/5 - här ska det shoppas kläder :-) Ska bli jättekul att åka dit... är jättelänge sedan jag var där sist... och jag behöver verkligen fylla på och förnya mitt klädförråd ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0