29/4 Fredag - Trädgårdsarbetet fortskrider...

Började dagen med lite datorjobb, bl a så fixade jag min deklaration - så nu är den gjord. Kom också ihåg att ändra besiktningstiden på bilen den 4/5 då det krockar med ett möte. Det fick bli den sista maj istället. Passade också på att boka in tid för besiktning av trailern, men det blir inte förrän i september. Dock lika bra att boka in tid när jag var inloggad på Bilprovningens web-sida.

Tog sedan itu med mockningen av pållarnas boxar. Skönt att få det gjort på fm så jag sedan kunde koncentrera mig på trädgården resten av dagen...

Dagens projekt bestod av att börja med en av de rabatterna som skulle åtgärdas.

Här växer perennerna huller om buller och långt ut i gräsmattan.Efter ett par timmar med hårt slit så var enorma mängder vit höstflox uppgrävd, lite andra småplantor också, men det är floxen som brett ut sig till max. Pausade en stund med lite kaffe innan jag tog itu med att hämta välbrunnen gödsel från dygnhögen. Tre kärror med dygna gick det åt för att fylla på rabatten. Sedan gick 2 säckar gjord åt att lägga ovanpå.

I dygnan hittade jag denna lilla krabat. En larv som sedan blir en stor bagge... larven är inte speciellt liten heller ;-)Framåt sen em började min rabatt likna något. Vit höstflogg och en blåklocka, som blir hög, planterades i mitten. På sidorna fick akleja, randgräs, spansk näva m.m av andra plantor jag har runtom i trädgården. .

Ska bara skaffa mer stenar eller någon annan kant att ha runt rabatterna. 
En som varit med mig i trädgården hela dagen och haft koll vad jag pysslat med - det är Nalle det... ;-)Va! Vad händer där borta!! Måste hålla koll ju...Vid 17-snåret dök T upp och ville ha kaffe. Jag hade precis fått i mig lite mat så kaffe satt fint. Det var också skönt att sitta ner och vila en stund. Fast det var inte så himla lätt att ta sig ur stolen när jag suttit stilla ett tag. Snacka om att kroppen stelnade till. Bäst att jobba igång den igen, så jag greppade tag i spaden igen och började med nästa rabatt. I den handlar det mest om att rensa bort en sabla massa såpnejlika - den håller på att ta över allt!

Vid 18.30 snåret åkte T och Lexi hemåt. Och jag gjorde mig iordning för att fara till ridhuset. M1 och P kom vid 19-snåret och pållan blev snart iordninggjort för en tur till ÖFK. Lite hoppning stod på schemat.

Jag hade förberett med att ställa bil och traier framför stallet, så det var inga problem att lasta Oktawia ;-). När trailern står precis utanför stallet så klive hon på.

Ridhuet var tomt när vi kom till ÖFK. Jag och P släpade fram hindermaterial. Lillan kunde vara lös i ridhuset när vi plockade iordning. Det är ju lite spännande när jag går fram och tillbaka ;-).

M1 red fram pållan under tiden som vi släpade hindermateria. Pållan var idag pigg men lite okoncentrerad. Övningen bestod i att rida på en 8-volt och studsa över små hinder, ett på varje långsida och så ett i mitten. Ekipaget skötte sig mycket bra och M1 var nöjd med pållans insats idag.

När vi sedan skulle lasta så klev pållan snällt raka spåret in i trailern - trots strulet som vi haft under veckan.

Var hemma igen vid 21.30-snåret och pållan blev som vanligt omhändertagen och jag plockade undan alla prylar. Pållarna fick sin kvällsmat och jag själv förpassade mig in i soffan för att glo lite på TV.

Det var allt för idag!

/Lizzie

28/4 Torsdag - Trevlig dag...

Idag blev det inte så mycket trädgårdsarbete, utan pysslade med andra roligheter. Hade bokat tid med min chef 11.15 för lönesamtal. Jag skulle i alla fall in till stan idag så det var inga problem att åka upp till jobbet trots att jag hade semester :-). Hann inte med så mycket hemma på fm eftersom jag skulle iväg, mest för att jag inte orkade stressa utan tog det lugnt innan jag åkte till stan. Fick i alla fall med mig planterna jag grävde upp igår kväll och de skänktes bort till hugade spekulanter :-).

Efter besöket på jobbet så åkte jag vidare till T's jobb och vi käkade lunch i personalmatsalen vid hans jobb. Mätt och belåten så åkte så vidare ut på äventyr :-). EVIN-tävlinge är ju i full gång nu under april och eftersom jag har semester tänkte jag passa på att fota lite bilder till kategorin "arbete". Har varit i kontakt med en av VA-killarna på jobbet och fått adressen till en nybyggnation. Det är ju inte varje dag man kan fått när de håller på och lägger ner nya VA-ledningar :-)

Helt otroligt vacker väder var det också så det var varmt och skönt ute. Lite mycket sol för att få riktigt bra bilder, men men det är som det är ;-)Träffade ett gäng trevliga killar så jag hade en trevlig stund i alla fall :-).

Min fotosession fortsatte sedan till Längbrogatan och fotade där de bytt ut en 90 år gammal VA-ledning. Därefter var det dags att förpassa sig bort till min frissa. Hade tid för klippning kl 15. Hittade parkering snabbt så jag hade en halvtimma kvar tills jag skulle vara på plats. Utnyttjade tiden till att kolla in bygget vid slottet och fota lite mera... Folk njuter verkligen av det vackra aprilvädret :-)
Våren har kommit med raketfart och Magnoliaträden blommar för fullt!När jag var klar med fotorundan så var det dags att ta sig till frissan och besöket tog ett par timmar, men kom ut därifrån med ny frisyr och ny färg - himla trevligt :-).

Nu var det bara att sätta full fart hemåt. Väl hemma så fortsatte jag att fota till EVIN-tävlingen - en lantbrukare var ute och grejjade på gärdet vid mitt hus. Lika bra att fota när man väl hade kameran i högasta hugg. För övrigt så var kl 18 när jag kom hem. Kände mig helt utsvulten, och som tur var så hade jag en matlåda från igår att värma. Återfick energin när jag fått mat i mig. Passade på att måla klart mina urnor. Fixade först hästmaten så den var klar, men sedan så utnyttjade sista solvärmen till att krypa runt på alla fyra och måla klart urnorna. Väntade med mockning eftersom jag inte behöver ha sol och värme till det jobbet. Vid 20.30 så blev det till att dra på sig en tröja och ge sig ut i stallet och mocka. Det var nu kallare, men fortfarande ljust ute. Jag öppnade också upp grinden till sommarbetet. Hästarna kom direkt - stannade i grindhålet och började genast beta av gräset.

Jag mockade klart och fixade höt till pållarna. Gick sedan ut i hagen för att förflytta pållarna fårn sommarhagen till vinternhagen. 30 minuterns betande av det färska gräset fick räcka till att börja med. Pållarna var ju självklart längt bort i hagen och inte kom de när jag ropade heller. Bara att knalla ut och hämta dem. Oktawia lät sig snällt fångas in och det var inga problem att förflytta över henne till gamla hagen. Bianca visste inte hur hon ska göra - gräset var ju jättegott, men ville inte vara själv kvar i sommarhagen heller.... lite bus blev det men så bestämde hon sig för att det var bäst att vara i samma hage som stora pållan ;-).


Pållarna fick vara kvar ute ett tag till och när jag var klar med mockningen så fick det bli TV:n och Criminal minds. Nu är det dock dags att ge sig ut igen och plocka in pållarna för natten och servera dem kvällsmaten.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

27/4 Onsdag - Fler äventyr...

Tänk vad roliga saker man kan hitta på när man har semester så här en vanlig vecka :-)

Bara detta att kunna fixa mockningen på fm - himla skönt att få det gjort. Sedan var det dags för mig och pållan att ge oss ut på mer äventyr. Så vid 12.30 snåret så var det dags för pållan att kliva ombord på trailern igen. Tog inga chanser idag, utan det blev lastning direkt från stallet - damen klev då snällt in. Färden gick sedan mot Kvinnerstaskolan där jag bokat in tid med läraren för brukskörning. Pållan skulle få agera träningsobjekt till några elever för att se ifall pållan är inkörd eller inte.

När vi kom fram så fick pållan komma in i det tomma bruksstallet. Några ungdomar höll på att måla en remmalagsvag i samma utrymme, så det var lite mystiska ljud. Så det är med att ställa Oktawia i en spilta - det var bara att glömma. Hon gick in, men slängde sig ut igen. En av tjejerna stod och höll i henne på stallgången. Det funkade bra.

Läraren RW började testet med att hämta rep med en kedja på. Detta drog han över Oktawias rygg, på framben och bakben, runt benen. "Tappade" kedjan i betonggolvet m.m. Förde så mycket oväsen han kunde och drog med rep/kejda på alla konstiga ställen som gick på Oktawia. Det enda som hände var att Oktawia viftade på öronen när kedjan ramlade i golvet, men hon blev inte rädd för någonting. De testad med en skakel och drog med den över kroppen och på benen - Oktawia tittade lite och luktade på skakeln, men i övrigt ingen reaktion. Läraren och tjejerna var djupt imponerad över det coola halvblodet - tillhör tydligen inte vanligheterna :-).

Nästa steg blev att lägga på en sele. Det fick bli en loksele mest för att se hur Oktawia reagerade på tygnden. Hon stod som ett ljus när hon blev selad. Sedan gick en av tjejerna ut med pållan så vi skulle se hur hon reagerade när hon rörde på sig med selen.

Om man säger så här... ingen reaktion alls. Det var hur naturligt som helst att spatsera runt med en sele på sig ;-)Snyggaste pållan <3Så letades ett par skacklar fram. Först fick pållan kliva över dem och ställa sig "rätt". Hon fattade hur hon skulle göra. Vi testade med att lyfta upp skacklarna, trycke dem mot magen, tappa dem osv. Pållan hade fullt upp med att kolla på omgivningen ;-).

Så till eldprovet. Nu skulle hon röra sig framåt med dessa skacklar. Vi var två som höll i skackeländarna mot selen med hjälp av ett rep. På så sätt kunde vi snabbt släppa ner skacklarna ifall nått skulle hända. Läraren fick vara kusk, och en tjej fick hålla upp bakänden av skacklarna med hjälp av ett långt rep.

Och så bar det iväg. Pållan rörde sig framåt, tyckte det var lite konstigt, men gick lydigt framåt. Vi gick en runda på asfalten och förflyttade oss sedan bort till sandpaddocken. Vi gick runt några varv. Läraren provade att svänga åt lite olika håll, vilket gick jättebra. Så till sist var det dags att prova att släppa ner skacklarna så de släpade i backen. Det tyckte Oktawia var fullkomligt tokäckligt och fick panik. Bara att släppa repet och skacklarde for till marken snabbt som ögat. Så fort tryckte mot bakbenen släppte så blev Oktawia lugn. Det var inga problem att lyfta upp skacklarna igen, men bakänden var tvungen att hållas upp en bit. När den sänktes så blev hon skiträdd. Så tillbaka till bruksstallet. 

Lärarens omdöme om Oktawia är att hon helt klart är inkörd, men att det är väldigt länge sedan. Just detta med skacklarna mot benen är inte befäst. Men tränar jag på det och tar det lugnt och försiktigt så kommer poletten trilla ner snabbt på damen och hon kommer bli en rktigt fin körhäst. Han var helt övertygad om att hon blivit bra inkörd och också körd, men att hon glömt bort lite. Så då får man backa och träna lite från början, och han trodde inte det skulle vara några som helst problem. Oktawia var så cool när de drog rep och kedjer kring benen, så hade hon varit minsta lilla ovan eller bakskygg så hade hon sprattlat med benen överallt ;-). 

För övrigt så tyckte han att pållan var "en riktigt skitsnygg märr" - det blir man ju glad över att höra *fniss*

Så då var det bara kvar att åka hemåt. Testade att lasta ute där jag lastat av, men insåg att det inte skulle funka. Så in med pållan i stallet och jag fick backa intill stalldörren, och vips så var hästen inne i trailern ;-).

Nöjd och glad var det så full fart hemåt. Hade tänkt stanna till vid ICA-affären för att shoppa med lite bröd och mjölk, men det blev så himla varmt så jag ville inte lämna Oktawia obevakad i trailern. Efter prat med T så sa han att han kunde shoppa varorna åt mig och komma ut efter jobbet. Han skulle i alla fall ut och åka. 

Så jag var hemma igen vid 15.30. Ut i hagen med pållarna och jag själv gick in och fixade iordning mat åt mig. Fick bli en korvgryta. Var helt utsvulten och hade hont i huvudet. Efter maten mådde jag bättre och kunde ta itu med att fixa klart med alla prylar, mocka ur trailern, fixa hästarnas mat och strö deras boxar. Var lagom klar när T kom med min mat. Fin tajming ;-)

Han hade också shoppat med sig wienerbröd så jag satte på kaffe och vi fikade. Wienerbröden smakade smaskens, kaffet likaså ;-).

När T och Lexi åkt vidare så tog jag itu med lite trädgårdsarbete. Under en timme så slogs jag mot kvickrötter, maskrosor och brännässlor i min örtagård. Örtagården håller på att växer igen pga av kvickrötter oc brännässlor!! Märks att jag inte hann rensa något förra året. Det har jag igen nu... typ ;-).

Efter en timme sa ryggen ifrån så då fick spaden vila...En "fyrkant" är klar, har ska jag plantera salvia. Min gamla har dött ut. Prydnadsgräset till höger ska förpassas till en rabatt de kommande dagarna. Blev nästan klar med en annan fyrkant, har under rensandet även räddat andra plantor som jag stoppade ner i krukor. Har ett gäng smultronplantor, kajp, citronmeliss, spansk körvel och oregano som nu ska få nya ägare :-)

Jag blev ju trött i ryggen så jag tog kameran och satt mig vid grinden till hästarna hage. Oktawia brydde sig föga om att jag satt där och glodde, men Bianca är ju nyfiken som få. Hon var bara tvungen att komma fram och titta vad tusan jag gjorde där på backen ;-)

 Men jag hade ju inge mat med mig, bara en kamera... och det lilla millimeter höga gröna som är på väg upp - det är så gott så gott... ;-)I trädgården huserar ju också "King of Kartorp" - Nalle!! Han har hittat en ny utkiksplats - skräphögen!Gäller ju att hålla koll ;-)

När jag var klar i trädgården så fick det bli datorn en stund. Och nu ska jag kolla på Blue bloods på fyran och mycket mer än så kommer inte att hända ikväll.

Det var allt för idag!

/Lizzie

26/4 Tisdag - Besök vid Equi-Rehab

Idag blev det ingen sovmorgon. Upp kl 07:00 för att mata pållarna och så fixa mig själv. Kl 8 var jag i stallet och till Oktawias förvåning så blev hon inte utsläppt i hagen - utan fick finna sig i att bli borstad och få på sig benskydd. Det tyckte hon inte alls om. Precis när jag skulle lasta så fick jag besök av det ena av grannens barn. Vet inte vem som blev mest rädd, barnet eller Lillan. Men Lillan vågade inte ens titta på barnet när hon väl fattade att hon hade skrämt barnet. Lillan blev insläppt i huset. Tröstade John och så var det dags att lasta Oktawia.

Det gick inge bra, hon slängde sig åt vänster och försökte springa över mig. Tillbaka med hästkräket i stallet och så blev det till att flytta bil och trailer till stallet. Lite trixit att backa in till stallet eftersom jag var själv - men skam den som ger sig.

När trailern stod på plats utanför stallet så klev damen in i trailern utan problem. Kom således iväg på vår färd till Kvicksund - dock lite lätt försenad. Ringde min equiterapeut Monika Ledin och talade om att jag var nästan 30 min försenad, det var lugnt med hästar efter min utsatta tid. Så jag behövde inte stressa.

Var framme 10.45 och äntligen fick vi träffa ML - det är nästan 2 år sedan ML behandlade pållan så jag var lite spänd på vad hon skulle hitta på damen. Det största problemet var att få in Oktawia i behandlingslokalen - det var hästar där, konstiga maskiner, ett SPA för hästar bl a. Oktawia var minst sagt misstänksam, men följde med till den tilldelade behandlingsspiltan där vi inväntade ML.

Fick börja med att longera damen i ridhuset så ML fick se hur hästen rörde sig. Efter att ha sett hur hästen rörde på sig så var det dags att känna igenom hela kroppen. ML var mycket nöjd över hur pållan utvecklat sin muskulatur, den har typ blivit fördubblad sedan förra genomgången för 2 år sedan. Pållan har också musklat sig symmetriskt så det känns bra.

Sedan har ju Oktawia en snedhet i sin kropp pga av någon gammal skada. Denna skada gör att hon får spänningar i korset på höger sida. Dessa fick ML loss. Fick även loss spänningar på vänster sida.

Damen fick behandling med akupressur, sedan laserbehandling över spänningar i rygg, bakknän och rumpan. ML gick sedan loss på frampartiet och lösgjorde bogarna på pållan. Avslutade behandlingen med att behandla tungbenet och lossa lite nacken. Fick även laser där. När damen får laserbeh så somnar hon nästen ;-)

Fick också råd för framtiden. Vi ska fortsätta rida som vi gjort hittills. Dessutom ska vi lägga till att rida damen med nosen lite innanför lodplan för att tänja ut hennes överlinje. Det kommer Oktawia tycka är asjobbigt ;-).

Var klar vid 13-snåret och det var dags att åka hemåt igen. Men det tyckte inte Oktawia. Kliva på trailern var det sista hon tänkte göra. Jag fick gå tillbaka till behandlingshallen och be om hjälp. Oktawia blev placerad i en box i väntan på att en kille kunde hjälpa mig.

Den killen som hjälpte mig var en mycket lugn kille. Körde samma knep som Ronny Åhman, men i dag hjälpte ingenting. Har ett sto som är totalt stenhård i skallen - funkade inte ens med repgrimma *suck*.

Efter 2 timmar gav vi upp och letade reda på ett ställe där jag kunde backa intill så hon inte hade någonstans att ta vägen. Då gick damen raka vägen in i trailern - och vi kunde äntligen åka hemåt.

Oktawia visade noll respekt för oss - så nu är det hem och träna ledarskapsövningar IGEN. Kan lugnt säga att damen hux flux tagit kommandot totalt.

Det tog 1,5 timme och köra hem och jag var trött och hungrig. Hade ju inte fått i mig mat på hela dagen... När jag svängde av i stan för att tanka så ringde jag T och vi var på samma ställe. Han åkte iväg och köpte en pizzaslice åt mig när jag tankade bilen. Och så full fart hemåt.

Väl hemma så var det en lite glad shettis som fick återse sin kompis. Oktawia travade raka vägen ut i hagen och rullade sig. Började sedan beta.

När hästen väl var ihagen så smaskade jag i mig pizzan som T köpt med åt mig. Gud vad gott det var med mat. Pausade ett stund innan jag tog itu med att fixa stallet. Mockade och fixade hästmaten. Släpade över alla mina prylar från T's bil, som jag lånat idag. T och Lexi for iväg och jag var mer än trött ;-). Kvällen försvann genom att min syrra från Englad ringde och pratade bort ett par timmar. Har nu kollat på House och ska nu ge mig ut för att plocka in pållarna för kvällen. Kvällsmat vill de säkert ha ;-)

Så - det var allt för idag!

/Lizzie

25/4 Annandag påsk - Mera trädgårdsarbete...

Trädgårdsarbetet fortsatte även idag. Började direkt på fm när min arbetskamrat SO kom och hämtade ett lass med välbrunnen hästgödsel. T kom också på fm för att hjälpa mig med mina urnor. I samma veva kom M1 med en kompis - fullt med folk alltså. Lillan skötte sig bra bra trots att det var folk som hon inte kände. Nonchalerar man henne totalt så blir hon inte rädd. Hon tycker ju att det är lite otäckt med människor som hon inte känner.

M1 red ut en sväng på Oktawia och hennes kompis lånade min cykel. Bra med sällskap när man rider ut.

När SO var klar med gödseln så for hon hemåt och jag satte igång med att jobba vidare med min syrénberså. Grävde upp ett gäng syrénskott och planterade in dem i bersån där det var lite tunt med syrenplantor.

När M1 kom tillbaka från ridturen så gjorde jag ett break från bersån. Fixade också mockningen av boxarna när pållarna var återbördade i hagen.

Det blev också lite lunch mitt på dan, janssons och lite kokta ägg - mätt blev vi i alla fall. Och efter maten hade jag energi att fortsätta med arbetet när det gällde min syrenberså...

Behövde häva på gödel i bersån, men först så rensade jag bort en massa ogräs som tagit fäste på ytan av min dygnhög. 5 skottkärror med dygna gick sedan åt till bersån. Detta arbete höll jag på med mitt på dan, så jag höll på att smälta bort i värmen. T hade vart snäll och tagit fram lite utemöbler åt mig. Han var nog med att provsitta dem också ;-). Avslutade arbetet med att gräva bort en förbannat massa brännässlor som växte i bersån, både i syrenerna och i själva sittytan. T klippte sedan gräset i bersån, eller gräs och gräs - mest ogräs är det! Det sista jag gjorde var att vattna de omplanterade syrénskotten. Nu är det bara att vänta på att det hela ska växa :-)

Efter detta hårda arbete så var det dags för en välförtjänt fika. Det bästa med att ha tagit ner de höga syrénerna är att nu har jag lite utsikt från platsen med utemöblerna. Ja, bortsett från en gammal ful grill då *fniss*Det var i alla fall himla skönt att sitta i skuggan ett tag ;-)

T släpade sedan fram högtryckstvätten och tvättade klart betongurnorna åt mig. Det är dags att måla om dem så de blir snygga nog att plantera lite blommor i dem ;-).

Lilla betongurnarn innan ommålning.Även de stora urnorna klara för ommålning.Dryga timmen senare så var alla tre urnorna ommålade. Ev så blir de målade en gång till i morgon.Min vovve Lexi for runt när jag målade urnorna - men kunde ligga stilla också ;-)T tyckte nu att det räckte med arbete för dagen, så han och Lexi hoppade in i gamla Volvon och for till lägenheten. Jag får ha Hondan i morgon eftersom jag ska iväg med häst och släp.

Jag fortsatte ett tag till att pula runt i trädgården. Grävde upp mer brännässlor - ett evihetsgöra... Har tydligen väldigt bra jord för just brännässlor! Jag fixade också klart med hästarnas mat, gjorde iordning höpåsar och kraftfoder. Fixade även iordning lite med det som jag behöver ha med mig i morgon. Skönt att ha det förberett.

Avslutade en helt underbar dag med att ta en promis med Lillan Var ju fortfarande varmt ute vid 19-snåret på kvällen så jag hade ingen lust att gå in eller ork att göra något mer i trädgården. Det var skönt att gå en promis i kvällsolen. När jag kom hem igen så hann jag lagom in när telefonen ringde och vips så hade en timme försvunnit. Avslutade kvällen med att gå ut och plocka in pållarna. Borstade av Okawia lite lera så nu är hon bara dammig ;-). Kvällsmaten serverades och jag själv förpassade mig in i huset och soffan. Hann till och med se början från CSI - lagom avslutning på denna dag.

Det var allt för idag!

/Lizzie

24/4 Påskdagen - Trädgårdsarbete

T kom vid 9.30-snåret redo att sätta igång att jobba. Dock satt jag i morgonrock och kollade på ett hundprogram på 3:an ;-). Vid 10 var programmet slut och jag satte igång med att fixa iordning mig. Vi käkade lite ägg och lax innan vi satte igång med dagens stora arbete. Fixa iordning på min syrénberså. Den växer igen varje år och jag vill ha den ungefär 1 m hög. Men längst ner kommer inga löv. Därför har jag bestämt mig för att ta ner den helt, kommer inte vara så snyggt i år, men sedan så blir det bättre... :-)

Syrénberså innan grensaxen kom fram. Man hittar knappt ingången...Det var otroligt vackert väder och rena sommarvärmen ute. Både jag och T svettas ymning när vi slet med syrénerna. T klippte av dem och jag la riset åt sidan. När vi slitit någon timme, så behövde vi en paus. T satte sig i skuggan och jag spanade runt i min trädgård.

Syrénbladen har slagit ut rejält under helgen!I en rabatt upptäckte jag någon typ av sippor - gula till färgen. Vart de kommer ifrån har jag ingen aning om!Min löjtnantshjärta har också växt rejält under helgen, och nu kan man se att blomknopparna är på gång :-)Efter lite vila så var vi igång med syrénbersån igen och efterytterligare hårt slit så var alla grenar nertagna. Och en enorm hög med ris låg på vägen i stället.

Vips så fick jag lite utsikt :-)
Efter detta slit så behövde T en paus och for iväg till Siba för att shoppa ett par DVD-filmer. Jag passade på att fixa klart stallet och hästarnas mat. M1 och P var här på fm och fixade pållans motions i form av en uteritt, som hade funkat bra. Så jag behövde alltså bara fixa mockning och hästarnas mat idag. Jag var lagom klar i stallet när T kom tillbaka. Nu var kl 14 och vi var hungriga båda två. Dags för mat med andra ord. Det fick bli rester från gårdagens påskmiddag - det fanns över så vi blev mätta idag också. Som efterrätt blev det kaffe och ostkaka med lite vispgrädde och min hemmagjorda björnbärssylt. Det var gott med mat och skönt att vila en stund.

Resten av em gick åt till att rensa upp efter fm slit med syrénbersån. En ansenlig hög med ris släpades ner till ett ställe på tomten där högen kommer att eldas upp så småningom. Räfsade klart runt bersån och även så räfsade jag upp en massa torrt skräp som låg på vägen ner till brygghuset. Ett par högar med gamla löv hamnade också på den blivande brasan.

Vi försökte också lägga rätt den plogskadade gräsmattan, men den är hur förstörds som helst så funkade inte så bra :-(.

Jag är i alla fall nöjd med att ha fått syrénbersån nerklippt. Den kommer bli fin när den växt upp igen, blir väl inte så hög i år, men nästa år så borde den ha växt upp i bra höjd.

T tyckte att han jobbat klart vid det här laget, så han och Lexi for till lägenheten.

Jag tyckte det var alldeles för fint väder för att gå in. Klockan var bara 18, så det blev en timme i min s.k kallade örtagård. Rensade bort visset och grävde upp en himla massa brännässlor. För övrigt så är allt i en enda röra i örtagården - som vanligt! Örterna sköter sig inte det minsta. Jag vill ha dem i små rutor med trampgångar emellan... men de växer hej vilt... för allt inte tala om kvickrötter, maskrosor och brännässlor. Nåja, blir väl ordning så småningom.

När jag var klar med örtagårdens grovrensning så fixade jag med städning av kattrummet. Det blev också en tur till soptunnan med ett gäng soppåsar.

Det fick i alla fall vara klart med jobb för dagen. Klockan var 20 och jag parkerade mig i soffan med lite grönmögelost, marmelad och lite kex att mumsa på. Kollade på Bones på 3:an och sedan Brottet och straffet.

Kvar att göra för kvällen är att plocka in pållarna för kvällen och servera dem kvällsmaten. I morgon är en ny dag och förhoppningsvis hinner jag med lite trädgårdsjobb då också.

Det var allt för idag!

/Lizzie

23/4 Påskafton - Lugn dag...

Vaknade upp till en påskafton med otroligt vackert väder! Efter att ha fått i mig frukost och fixat iordning mig själv så tog jag itu med att fixade klart köket. Nya tyget jag köpte till kökssoffan för ett tag sedan, passar alldeles utmärkt :-).

Under tiden som jag putsade upp köket så hade jag ytterdörren öppen. Lillan strosade runt lite i trädgården, men efter ett tag så tyckte jag att det blev lite väl tyst där ute...

Lillan njöt av värmen, kan man säga... hon låg helt utslage och sov mitt i solen!Här av vi en livsnjutare till vovve...

Förstår henne - det var helt underbart skönt ute! Vilket märks i mina rabatter - växer så det knakar!
T kom vid 12-snåret. Jag käkade ett par ägg och lite sill, T hade redan ätit. Sedan så for vi iväg mot Kumla. Vi gjorde ett snabbstopp vid Marieberg för T skulle in på Jula och jag behövde komma till ett Apotek. Fortsatte sedan hem till T's pappa.

Vi fikade gott och pratade lite en stund. Eftersom det var fint väder så blev det också en tur till Kumla kyrka. T's mamma ska bli placerad i Asklunden på den kyrkogården. Den är nyligen anlagd och vi ville kolla hur det såg ut. Kyrkogården är hur stor som helst, men vi hittade till Asklunden. Ett fint litet magnoliaträd hade nyligen blivit planterad - höll precis på att slå ut sina blommor.Vi skjutsade hem T's pappa igen innan vi fortsatte hemåt för att sätta igång med att laga till påskmiddag.

Väl hemma satte vi igång med att göra en Janssons frestelse. När den sedan var i ugnen så tog jag itu med att fixa mockningen. Hann precis mocka, ströa upp med nytt spån och fixa vattenhinkarna under de 45 min som Jansson var i ugnen. Så efter mockninge fortsatte vi med att fixa resten av maten. T stekte kycklingprinskorvar och köttbullar, jag fixade ägghalvor och la upp lax m.m.

Inte så himla mycket mat, men det som vi tycker är godast! Mätta blev vi i alla fall :-)
Påskmiddagen avslutades med att vi intog kaffe och efterrätten - pannakotta - ute i solen vid trappan. Skön avslutning på en lagom slapp dag.

Efter att ha slappat i solen så fixade jag klart hästarnas mat och fixade med vatten i hagen. När stallet var helt klart för kvällen så förpassade vi oss in i soffan och kollade på en film. Var för trötta för att orka göra något annat. Har en hel del som ska göras i morgon däremot... ´

Vi kollade på "en natt i muséet, del 2". Rätt rolig film att glo på när man är lite halvtrött ;-). När filmen var slut så var det dags för T och Lexi att åka hemot, kl var nästan 21.30  och jag gick ut för att ta in pållarna. De kom med full fart när jag öppande stalldörren, kvällsmaten som lockar antar jag ;-). Det går i alla fall åt mindre av höt som jag lägger ut nu, de käkar för fullt av det lilla gräs som är på väg upp ;-).

Resten av kvällen blir det lite TV innan det är dags att gå och knoppa.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

22/4 Långfredag - Städdag...

Idag var det fanns det ingen återvändo... efter att ha släppt ut pållarna och fått mig i mig frukost så var det bara att sätta igång. Idag var det städning av huset som stod på schemat. Med hund och katter som fäller plus grus som blivit indraget av djuren och av mig. Har ju inte hunnit städa på ett tag så det var välbehövligt.

Som vanligt är det plocket av alla prylar som tar absolut längst tid. Sake och ting ska till sin rätta plats. Smutstvätt till tvättkorgen och så ska det dammas.... Det slutade med att jag till sist putsade fönstrena i mitt kontor. Mitt i mitt putsande dök T upp, men inte fick jag någon hjälp med städningen. Nä, han ville ha kaffe - i och för sig så behövde jag en fikarast så det var inga fel. Sedan så höll han på och grejade med sin bil under tiden som jag gjorde klart mina fönster - hängde upp nya gardinkappor. Blev mycket ljusare och fräschare i rummet! Tänk vad mycket det gör med lite fix av fönster ;-)

Efter fikarast och lite mat så fortsatte jag med städningen tills det att M1 och P kom vid 15 snåret. Det blev dags att åka in till ridhuset med pållan.

Under tiden som M1 och P var i ridhuset med Oktawia och tränade lite bomövninar, så passade jag och T på att åka till Willys för att shoppa lite påskmat. Vi hann både handla mat på willys och så åka till McD för att shoppa oss varsin hamburgare. Vi var ju totalt utsvultna ;-). När vi kom tillbaka till ridhuset så var M1 precis klar och påbörjade avskrittning ute med pållan. Alltså hann vi käkade upp våra hamburgare under som vi väntade.

Ridpasset hade gått bra i alla fall, och pållan såg nöjd ut som vanligt. Rejält svettig eftersom det var hur varmt som helst.

Så när vi kom hem med pållan så blev det till att svampa av henne ordentligt - det tyckte hon var skönt.Avsvampningen var också välbehövligt med tanke på hur dammig pållan också var. Men vad gör en nyligen avsvampad och tämligen ren häst när hon kommer ut i hagen??

Jo, rullar sig så mycket hon orkar!!! Måste ju lorta ner sig igen!För att sedan trava iväg, nöjd och belåten ;-) - helt full med lera och damm igen...Oktawia letade reda på Bianca och så blev det fullt ös - medvetslös!! Bus på hög nivå, och det gäller för Oktawia att hålla koll på vart hon har lilla Bianca ;-)Tämligen nöjd häst efter lite bus i hagen ;-)Passade på att mocka och fixa klart allt i stallet när jag ändå var ute. När jag var klar med stallfixet så var det dags att fortsätta med städningen. Hade golven kvar... T hade pulat klar med sin bil så han och Lexi förpassade sig tillbaka till lägenheten.

Jag tillbringade resten av kvällen med att städa klart. Städa ett helt hus ordentligt tar sin lilla tid. Vid 20-snåret så parkerade jag mig i soffan i alla fall. Hade lite kvar i köket att fixa, men det får vara tills i morgon.

Mer än så här hände inte idag!

/Lizzie

21/4 Skärtorsdag - ridhuset...

Jobbade hela dagen trots att det var skärtorsdag. Är ledig nästa vecka så jag ville ha allt klart som jag kunde få klart innan jag gick hem. Var hemma strax efter 16.30 och det var en strålande kväll när jag kom hem. Rena sommarvärmen! Satt ute och käkade lite mat och vilade lite innan det var dags att ta itu med stallet. Upptäckte då att Tussan äntligen lämnat huset. Tussan gillar inte att vara ute på vintern och har således inte satt en satt en tass utanför sedan snön kom. Först idag passade det damen att kliva ut. Tog det dock försiktigt och gick inte så långt....

Hon la sig under trappan och njöt av solen ;-)
Även Nalle kom smygandes och ville vara med vid trappan. Här blir det varmt och skönt när kvällssolen lyser. Nalle är också lite ledbruten efter att ha varit ute och slagits... när ska han lära sig att ta det lugnt måntro...Till sist så var det slut med latandet och det var dags att ta itu med stallet. Mockade och fixade hästmaten. Pållarna fick finna sig in att bli inplockade i stallet och jag gjorde iordning Oktawia för en liten tripp in till ridhuset.

Funkade bra att lasta damen och vi kunde åka in till ridhuset. T möte upp vid ridhuset så han kunde ta en promis med Lillan under tiden som jag skulle rida.

Eftersom det var fint väder så passade jag på att skritta fram ute. Red ner förbi hästarnas hagar till campingen. På väg tillbaka så skulle jag förbi ett gäng som spelade fotbollsmatch på Rosa gärde och de var precis  vid vägen. Personerna som sprang och skrek var nog ingen större fara tyckte Oktawia - men när en stor vit boll kom farandes genom luften - då höll Oktawia på att dö! Fotbollskillarna såg att hästen blev rädd och när fotbollen hamnade utanför planen så passade de på att vara lite stilla så jag kunde rida förbi. Det tackade jag för!

För övrigt så var damen tämligen spänd ute, mycket ljud och folk i rörelse. Så när vi kom till ridhuset så slappande hela hästen av och det gick bra att börja jobba henne. Oktawia var pigg och positiv till arbete :-). När jag travat en stund så tränade jag på galoppfattningar och Oktawia var alert och med på notorna. Funkade kalasbra att träna galoppfattningar. Pållan var lyhörd och väntade på mina avsaktningar till skritt och fattade galopp direkt när jag gjorde galoppfattning igen.

Efter en timme i sadeln var både pållan och jag nöjda med dagens ridpass och hon klev snällt in i trailern när vi var klara och hemåt vi for.

Eftersom jag lyckades komma iväg i hyfsat tid så var jag hemma strax innan kl 21 och alltså klar med pållan och stall i hyfsad tid :-).

Resten av kvällen tillbringades i soffan nöjd över dagens ridpasss :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

20/4 Onsdag - Kul dag...

Det har varit en rolig dag idag :-) Dock började det inte så bra... precis när jag skulle sätta mig på cykeln så fick jag akut magknip och kramp i magen. Det blev sedan bilen till jobbet... Var i alla fall bra i magen resten av dagen.

På fm så höll jag en liten intern powerpointkurs för två stycken arbetskamrater. Det var 10 år sedan jag höll i en datakurs så jag var lite nervös. Men det gick bra och mina arbetskamrater var duktiga elever :-). Powerpoint är ett så himla roligt program att utbilda i - tacksamt när man kommer till animeringarna av bilderna *fniss*.

Det var mer roligheter när det kom till lunchen - påsklunch - himla trevligt med lite påskmat :-).

Efter jobbet så var det full fart hem. Väl hemma så spanade jag först in rabatterna... det växer!! T kom strax efter mig eftersom han skulle vara hundvakt. Jag slängde i mig lite mat och mockade sedan i raketfart. Vid 18-snåret lämnade jag T och vovvarna och for in till stan igen. Dags för möte med fotoklubben Fokus.

Vid förra mötet, för en månad sedan, så lämnade jag in 2 bilder till klubben deltävling i KM Påsikt. Jag var idag väldigt nyfiken om någon av mina bilder kommit bland de 10 bästa bilderna och framför allt spänd över vilken bedömning bilderna fått.

När vi på mötet kom fram till resultatet för deltävlingen - som hade fritt motto - så började bedömningarna från bild nr 10 och uppåt. När vi kom till bild nr 5 så gav jag upp. Ingen av mina bilder hade kommit bland de 10 bästa.... Men så helt plötsligt hör jag "och så har vi på andra plats: Lisbeth Svedberg med I väntan på bussen"!!

Det kom en stor applåd och jag blev helt chockad! Andra plats - helt osannolikt! Fick en lång bedömning som gick i positiva ordalag - ska lägga in den längre fram när jag får protokollet från mötet.

Är hur glad och lycklig som helst!!! :-D Det är jättekul att fotografera - och vilken bild var det?

Denna!Jippi, jippi, jippi

Resten av mötet kollade vi på fina bilder, hade en rolig tävling, fikade och till sist så var det dags att åka hem. Var hemma kl 22 och M1 har under kvällen fixat pållans motion. Alltså var pållarna i stallet, behövde bara kvällsmata dem och släcka. T hade åkt någon timme innan jag kom hem, så jag passade på att kvällsrasta Lillan också.

Nu är i alla fall kvällen slut och det är dags att gå och knoppa.

Det var allt för idag!

/Lizzie


19/4 Tisdag - fortsatt vackert väder...

Idag blev det buss till jobbet. Sista gången, för sedan är mitt busskort slut. Tänker inte lösa något nytt förräns till nästa vinter ;-). Planen är att jag ska cykla 2-3 gånger i veckan om vädret tillåter det. Hoppas alltså på fortsatt vackert väder. Idag har det i alla fall varit en strålande dag, men frampå kvällningen så kom det ett lager med moln. Trots molnen så var det en skön kväll.

Planen för kvällen var som vanligt att fixa stallet och så in till ÖFK med pållan. Men först lite mat i magen. Kolla runt i rabatterna - växer så det knakar! På med stallkläderna och för första gången sedan tidig höst, så mockade jag i bara t-shirt! Ja, alltså bortsett från ridbrallorna ;-). Ingen fleecetröja eller annan typ av jacka behövdes. Det var himla skönt :-).

När jag var klar med mockning och fix av hästarnas mat, så var det dags att kolla ifall jag behövde fylla på vattenkaret... Öppnade stalldörren och pållarna hade gett mig ett tydligt budskap!!

Precis utanför stalldörren där låg stora vattentunnen upp och ner. De tyckte alltså att det var dags med påfyllning ;-).

In och hämtade 3 dunkar med vatten och fyllde således på 60 liter vatten - pållarna kom genast fram och spanade vad jag höll på med. Tyckte att det gott att dricka av vattnet också ;-).

M1 och P kom när jag höll på med vatten så pållarna fick finna sig i att bli inplockade till sina boxar. Oktawia blev iordninggjord för lite dressyrtrimning och idag klev pållan på trailern rätt snällt. Det är just hemma på gården som hon börjat krångla med lastningen *suck*.

Väl inne vid ÖFK så skippades ridhuset till förmån för ridning i "ponnypadocken". Jag passade på att gå en liten sväng med Lillan först. Idag hade jag också med mig kameran i hopp om att fota lite bra bilder... Området kring ridskolan är ju ett "retreatområde" - så kvällar som denna var det liv och rörelse.

Äntligen vår och alla typer av hästar får vädra vårluft, ridskolehästar som apostlahästarna ;-)Lillan tyckte det var skönt med promenad och ville helst nosa på allt, men till sist så tog vi oss till ponnypaddocken för att hinna se lite av M1 och Oktawias ritt. Pållan skötte sig riktigt bra idag. Uppenbarligen så hade 3 dagar med uteritt varit bra för henne - äntligen fick hon jobba på banan - ungefär så ;-). Lite spännande var det också med ljud och rörelser runtomkring...
Väl klara så blev det en tur runt SM-banan som avskrittning, innan det var dags att kliva ombord trailern för att åka hem.

När det är dags så kliver damen ombord utan problem - mycket märklig häst!

Var hemma vid 20.30 och pållan blev om händertagen. Var klar i stallet kl 21 - en timme tidigare än vad jag brukar... Vad då göra resten av kvällen??? Jo, snabbt som ögat pysslade jag ihop några påskkort till närmast sörjande. Kommer jag ihåg att posta dem i morgon, så borde de vara framme innan påskafton ;-).

Kollade sedan lite på nyheterna innand det var dags att hoppa isäng.

Det var allt för idag!

/Lizzie

18/7 Måndag - cykeltur...

Nu är det vår på riktigt och vaknar upp till en helt underbar dag. Nu fanns det inga ursäkter längre - alltså blev det cykeln till jobbet idag. Hade tänkt försöka cykelträna lite för att inte chocka kroppen allt för mycket, men det har inte blivit av. Alltså blev det till att chocka kroppen ;-)

Cykelturen till jobbet tog  38 minuter med en medelhastighet på 19,25 km/tim. Sträckan är 12.65 km. Klarade av att cykla på 5:an eller 7:an hela sträcken utom i uppförsbackar. Är nöjd med min cykeldebut - helt OK cyklat för att vara helt otränat. Var inte heller helt slut när jag kom till jobbet och det var också skönt.

Det var fullt ös på jobbet och jag hade ett möte inbokat på em som höll på till kl 17. Kom ifrån jobbet vid 17.30-snåret. T kom och hämtade mig - bra med mjukstart när det gäller cyklingen. Vi åkte och shoppade lite på Willys. Köpte även med lite ätbart hem, pizza och ostkaka ;-)

Jag kollade in min championjonodling... min bebischampinjon har växt! Nu färdig att ätas och väger 90 gram!!!M1 och P kom vid 19-snåret och det blev uteritt idag också. Eftersom jag visste att jag skulle bli sen från jobbet så var det svårt att hinna in till ridhuset i vettig tid. I samma veva åkte T och Lexi hemåt. Jag passade på att mocka och fixa hästmaten under tiden som M1 och P var ute med Oktawia. Jag hann också ha lite tränsträning med Bianca :-). Hade grimma utanpå tränset för att inte störa henne i munnen. Bianca har fullt med att vänja sig vid bettet ;-). Räckte med några minuter, det är ju bara 3:e gången hon har på sig tränset.

Uteritten hade gått bra och Oktawia hade verkat nöjd med turen. När M1 var klar med Oktawia vid 20.30-snåret så fick pållarna sitt kvällshö och en stund därefter serverade även kraftfodret. Jag själv parkerade mig i soffan och kollade på CSI. Nu är det i alla fall dags att förpassa sig till sängen. Jag har träningsvärk i benen... känner av trädgårdsarbetet från i går.

Det var allt för idag!

/Lizzie

17/4 Söndag - Trädgårdsarbete

Idag har det varit fullt ös hela dagen. Arbetsdag i trädgården!! Vädret har varit med mig också :-). T hade lovat att hjälpa till och skulle komma på fm. Så jag började med att släppa ut pållarna, och sedan fixa iordning mig själv och äta frukost. Jag passade sedan på att gå ut och fixa stallet så allt var klart där. M1 var inbokad för att fixa Oktawias motion i form av uteritt. Jätteskönt - då kunde jag koncentrera mig på att fixa i trädgården.

T kom lagom när jag var klar i stallet så vi körde igång ute direkt. På min lista stod följande:

Rensa stora rabatten vid syrénhäcken, både gammalt visset och ogräs.
Rensa bort visset från de tre rabatterna som är framför huset. Här ska även gamla döda rosor grävas bort och de som lever klippas ner. Dessa rabatter ska också grävas om under påskhelgen.
Gammal torr humle ska rivas ner från portalen och från det äppleträd som den klättrar upp i.
Grus ska krattas bort från gräsmattan
Gammalt torrt skräp ska eldas upp.
De två rabatterna som ligger i backen ska rensas och grävas om
Syrénbersån ska klippas ner
Dessutom ska jag hinna med att göra påskkort och måla klart fågelholken jag köpte för ett tag sedan. Ett besök hos svärfar stod på schemat idag också.

Fullt ös -medvetslös alltså. Hur långt hann jag då.

Min stora rabatt vid syrénhäcken blev rensad från ogräs och de planter som hande vandrat ut i gräsmattann blev åter placerade i rabatten. Min blåa glaskula kom fram och likaså fågelbadet. Denna rabatt blev helt klar - bara för växterna att frodas.
Lexi och Lillan fick vara ute under dagen, men eftersom de inte är sams fick de finna sig i att vara fastbunda på varsitt håll. Inte sådär jättekul tyckte någon av dem, men de hade i alla fall kolla på mig och T.När det vi närmade oss em så hade vi hunnit med att rensa bort gammalt visset från rabatterna från framsidan av huset. Även rosor var uppgrävda eller nerklippta. Även rensat bort en del brännässlor, men är inte klar ännu med alla brännässlorna... många är de. T slet hårt med humlen och den är på väg att ta över hela trädgården...Vi åkte iväg och hälsade på T's pappa. Köpte med mygglarver åt honom för hans var slut. Besöket blev inte så långvarigt, men vi hann med en fika och lite prat innan det var dags att stressa hemåt. Dock hann vi med ett snabbt besök på Bauhaus där jag shoppad mig en ny skottkärra. De sålde ut Ekeby skottkärror för 149 kr istället för 299 kr. Eftersom min gamla har gått sönder så behövde jag en ny. Sedan full fart hemåt.

Väl hemma blev det lite soppa för att få i oss lite mat innan vi fortsatte med slitet ute i trädgården.

Så efter maten fortsatte T med att elda skräp. Jag planterade några penséer i min välkomstlåda. Mina övriga urnor ska jag måla om så de får vänta på blommor.Jag har också krattat grus från gräsmattan och lagt rätt plogskadad gräsmatta - men där finns mer att göra. Vi avslutade kvällen vid 19.30-snåret med att åka till kyrkogården och plantera penséer på mina föräldrars gravar. Hem igen och än var jag inte klar ;-).

T och Lexi åkte till lägenheten i alla fall. Jag målade lilla fågelholken, ska målas en gång till. Sedan hoppas jag småfåglarna duger ;-).
När allt var klart för dagen och pållarna intagna för kvällen och serverade kvällsmat. Så skulle man ju kunna tycka att det var dags att få lata sig lite. Men icke då blev det jobb åt Gränsbrytning - efter det var arbetsdagen äntligen slut.

Har hunnit med jättemycket, fortforande mycket kvar att göra i trädgården - men det får jag fixa under påskhelgen. Efter påsk så har jag också en veckas semester just för att hinna med lite hemme :-). Det jag hinner få fixat i trädgården nu har jag ju igen hela sommaren ;-).

Sent omsider kom jag äntligen i säng i alla fall :-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

16/4 Lördag - Överraskning...

Idag var det fullspäckat schema och så fort pållarna var ute så satte jag fart. Fixade iordning mig själv. Käkade frukost, dock utan att stressa ;-). Jag hann också med att fixa mockningen på morgonen - skönt att få det gjort.

Vid 10.30 så fort jag hemifrån med trailern. Jag hade inbokat att åka iväg till en arbetskamrat och shoppa hennes begangnade utemöbler. T hade lovat att följa med som bärhjälp, men muttrat lite över att det är onödigt för mig att shoppa mer utemöbler, det borde räcka med de som jag har. Vad han inte visste om var att utemöblerna vi skulle hämta, var tänkt för hans uteplats. T är helt hopplös på att fixa iordning hemma, utan allt ska fixas "sen".

Så iväg och hämtade T och så hem till min arbetskamrat. Möblerna förpassades ut till min trailer och när vi skulle åka iväg så tyckte T att han behövde ha sin bil. Så jag skulle slippa köra in honom till stan. Då upplysta jag honom om att möblerna skulle hem till hans uteplats :-). Han blev lite förvånad och så sa han att han inte alls behövde några utemöbler. Men nu fick han det i vilket fall som helst :-).

Efter att vi hämtat möblerna så åkte vi till Granngården för jag behövde ha hem kattmat och hästmat. På väg till T's lägenhet så svängde vi förbi Plantagen för jag skulle ha penséer och så fick en fin ljuslykta följa med. Den kommer passa bra på T's nya bord.

När vi kom till lägenheten så var han ialla fall snabb med att bära in möblerna och ut med dem på uteplatsen.

Granntanten höll på och grejade på sin uteplats och hon tittade fram över staketet och pep "Åh, vad fint med trämöbler". Då såg T rätt nöjd ut i alla fall ;-)

Naturligvist så var han tvungen att provsitta, men det var mulet och svinkallt ute så det blev ingen lång stund.T blev i alla fall lite sugen på att åka ut till Marieberg och kolla på dynor. Muttrade något om att det borde ha ingått med möblerna ;-), men jag tyckte att nåt får han allt fixa själv ;-). Så hem jag åkte hem med min trailer och T följde efter i sin bil. Hemma hos mig så vallade vi hundarna en stund innan vi åkte iväg till Marieberg. Vi började med att käka lunch på Café Garden för att sedan åka till Jysk. T kollade på dynor - men de var hiskeligt dyra... Istället så for vi iväg till Rusta och där hade de dynor till reapris. Dynor som passade alldeles utmärkt till möblerna.

T gillar ju rött, och rött blir bra till de ljusgråa möblerna. Naturligtvis ville jag att vi skulle "inviga" hans nya möbler. Dagen till ära hoppade jag in på maxi och shoppade med fikabröd och så fick han också en påsklilja :-). Nu på em så hade solen kommit fram och det var jättevarmt och skönt att sitta ute.

Visst blev det fint :-). T är nöjd i alla fall!Nu behöver han bara sätt upp ett högt staket mot gångbanan, så han får lite insynsskydd. Då kommer han nog känna att får vara lite mer i fred när han sitter ute.

Efter fikat så var det dags att åka hem till mig igen. Solen sken fortfarande och vi kollade runt i min trädgård. Massor att göra.... T hjälpte mig att börja rensa rabatterna som är upp vid huset. En hel del plogskador som behövde krattas rätt. Grus i halva rabatterna :-(. Ett par gamla rosor som är döda behövde grävas upp. T började med att få bort rosorna och riva ner den torra humlen. Jag krattade rätt plogskador och grus, började också gräva upp brännässlor. Lika bra att ta dem nu när de är små.

Så här såg det ut innan vi började... vi slet i nästan 2 timmar och ska fortsätta i morgon. Ska då också hinna med att klippa ner min syrenberså till marknivå. Kommer bli en hel del ris att släpa på för mig i morgon ;-).T och Lexi åkte hem vid 19-snåret. Jag fixad klart all mat åt pållarna. M1 hade varit här under em och fixat pållans motion, så den biten var avklarad.

När fixet för hästarna var avklarat så var det dags för kissarna. In med kattmaten jag shoppade tidigare. Kattlådorna i huset rengjordes och så avslutade jag det hela med att göra en städning i kattrummet. När jag var klar med allt så blev det till att lägga alla sopor på min lilla som jag i annat fall kör vattendunkarna på. Funkar bra till när man har mycket sopor att släpa på också.

Resten av kvällen har jag tillbringat i soffan och kollat på The last templar. Och nu börjar det bli dags att ge sig ut för att plocka in pållarna. Mycket mer än så här lär inte kvällen erbjuda :-)

Så det var allt för idag!

/Lizzie 

15/4 Fredag - dags för myset...

Äntligen fredag! Hade 2 långa möten under arbetsdagen där jag förde protokoll på båda. Det blir man trött av... Så när jag kom hem var jag segare än segast. Men så dök T upp med lite fikabröd :-) det var trevligt och sockerkicken var välbehövlig ;-).

När fikapausen var avklarad så var det dags för stallet som vanligt. Alltså for T och Lexi till lägenheten och jag började mocka hästarna boxar. M1 och P skulle komma vid 19-snåret och jag var klar med mockning, bytte av vatten och hästarnas mat tills de dök upp.

Jag hade också tid på mig att plocka in pållarna, men de tyckte det var mycket bättre busa runt i hagen som små vettvillingar ;-) så de fick springa av sig ett tag. Oktawia var alltså lagom uppvärmd när M1 väl fick in pållarna.

Det var dags för en tur till ridhuset och idag var det dags för lite hoppövning. Alltså på med lite hopputrustning.

Pållan klev på trailern utan större problem hemma, viss tvekan, men in gick hon. Så full fart mot ridhuset.

Kom till till ridhuset strax efter klockan 20 - ingen risk att det var någon mer ryttare och häst i ridhuset - så här en fredagkväll ;-).

Jag och P plockade fram hindermaterial och byggde upp 2 hinder i serie. M1 värmde upp under tiden. När allt var framme så började M1 med att trava över bommar och sedan så byggde hindren upp ett i taget. Idag fick pållan öva på att rida mot första hindret, men istället för att hoppa så fick hon göra halt. Damen behöver lära sig att inte dra på för mycket. Funkade bra.

När ekipaget hoppat hela serien bra så fick det räcka för idag. Bara att släpa tillbaka allt hindermaterial :-).

När vi var klara och det var dags att lasta pållan så gick det hur bra som helst. Märkligt att hon börjat tycka det är läskigt att gå in i trailern hemma, men efter ridpasset så kliver hon in utan problem. Nåja, det vet jag ju sedan tidigare att pållan är lite oförutsägbar ;-).

Var hemma igen vid 21:30 och alltså klar med med allt i stallet strax efter kl 22. Resten av kvällen fick det bli soffan och "Tyst vittne".

Det var allt för idag!

/Lizzie

14/4 Torsdag - ridhuset...

När jag kom hem från jobbet så var T på plats. Han hade precis kommit, men hunnit mata pållarna. Jag hann knappt kliva ur bilen innan han plockade fram den nya högtryckstvätten och testade den. Han var snäll och testade den på min bil. Även om bilen inte blev skurad, så kom det fram lite grön färg - alltså lite av lorten blev bortsprutat ;-). Högtryckstvätten funkade finfint med andra ord.

Efter att jag fått i mig lite mat så tog vi en fika på kökstrappan. Solen låg på och det var lite ljummet i luften - skönt! Kunde dock inte sitta och slöa för länge, stallet hägrade ju som vanligt. Så på med stallkläderna. Spolade upp vatten i dunkarna som skulle med ut till stallet. Innan jag gav mig ut så kom jag först på att jag skulle kolla en sak.

För cirka en vecka sedan så satte jag på locket på min champonjeodling. Det ska ta 2-3 veckor innan första skörden är klar - och se! Det var alldeles fullt med bebischampionjoner på gång :-)

Doftar massor av champinjon och jag hoppas det blir 3 skördar :-)

Till sist så var det hög tid att ta itu med stallet. M1 och P var inbokade till kl 19 - alltså bara att sätta fart! Mockade, bytte vatten och fixade hästmaten. M1 och P kom på utsatt tid och pållan blev iordninggjord för ett dressyrpass.

Fick in pållan i trailern utan större problem och färden in gick bra.

Eftersom Lillan var med så tog jag en liten promenad med henne under tiden som M1 värmde upp pållan. Lillan tyckte det var trevligt med promis och tycker att det är helt OK att sitta i bilen resten av tiden som vi är i ridhuset.

M1 och Oktawia var idag själva på privatdelen, en grupp ridskoleelever på andra delen av ridhuset. Pållan skötte sig rätt bra idag, men släppte inte igenom riktigt. Höll på och grejjade med munnen, men det gör hon ju när hon är lite motvalls. Övningarna som M1 gjorde funkade bra i alla fall. Som vanligt en hel del övningar på övergångar - vilket Oktawia behöver. Hon har kvickat upp sig i benen under vinterns träning, men mer behövs ;-).

När vi sedan skulle åka hem så var det en trött och nöjd pålla som klev in i trailern utan problem.

Vi var hemma igen runt 21.30 och klockan hann bli strax efter 22 innan jag var klar med allt i stallet. Vips så försvann den kvällen. Bara att försöka gå ner i varv och komma isäng!

Det var allt för idag!

/Lizzie

13/4 Onsdag - Hemmamotion...

Kom iväg sent till jobbet idag, kom alltså iväg sent från jobbet också. Svängde förbi min frissa och lämna av lite Oriflamvaror innan jag åkte vidare till macken för att tanka bilen och så vidare tilll Ica-affären för att fylla på förrådet åt mig själv.

Var vansinnigt trött när jag kom hem. Hade också smärtgenombrott i neuralgin - antligen stressrelaterat den här gången.

Tog en runda i trädgården när jag om hem. Den främmande katten som vill bo hos mig, är fortfarande kvar. Någonsom till ta sig an en söt och kelsjuk kisse. Jag har katter så det räcker och hon kan alltså inte vara kvar hos mig.Himla trevlig kisse är det i vilket fall som helst.

Även lite blå små blommor finns i min trädgård, kommer inte ihåg vad de heter - det är inte scilla i alla fall.Efter turen i trädgården blev det lite mat, och så vila en stund innan jag tog itu med stallet. Jag insåg ialla fall att jag inte skulle hinna in till ridhuset innan det skulle bli upptaget av ridskolan. Bestämde mig för att motionera pållan hemma.
Ut till stallet vid 19-snåret. Mockade och fixade hästmaten. Hästarna blev intagna och innan jag började fixa iordning Oktawia blev Lillan placerad i bilen. Då är hon lugn och tyst under tiden som jag motionerar Oktawia. Lillan älskar att sitta i bilen så hon blev nöjd :-).

Oktawia blev borstad och så på med träns och longerlina. Vi förpassades oss ut till sommarhagen - det tyckte Oktawia var skumt värre. Motionen bestod av att pållan skulle få sprattla runt i ett snöre. Efter att ha blåst upp sig lite så funkade longeringen bra, men fick jobba en del för att få damens uppmärksamhet. Helt plötsligt så upptäckte ju pållan att hon sprang runt mitt i maten så hon hade det lite jobbigt ett tag. Men springet i benen tog övertag och hon bestämde sig för att jobba istället för att äta ;-).

Oktawia tyckte det var fördjefla roligt att springa runt i snöret och visade för matte att det gick väldigt bra att springa skitafort i det närmaste liggandes mot backen ;-). När vi var klara och damen skrittat av sig och det var dags att samla in longerlinan, så gick den lilla hästen fram till sin ännu mindre matte och gav henne en slick i ansiktet. Uppenbarligen så uppskattades motionsformen av hästen i alla fall ;-).

Ytterligare lite pyssel i stallet och så serverades kvällsmaten och det vart i stallet för den här gången.

Slötittade lite på TV en stund och nu är det lite nyheter innan det är dags för sängen.

Det var allt för idag.

/Lizzie

12/4 Tisdag - Hovisbesök

Idag så var det dags för hovisbesök. Alltså flexade jag ut 30 min tidigare än normalt och full fart hemåt.

Hovis var inbokad till kl 16.30 och jag var hemma kl 16. Bytte kläder och ut till stallet. Plockade in pållarna och Oktawia fick sin dos med Sedalin. Släckte och lämnade pållarna i stallet. Hann få i mig lite fil och müsli innan hovisen kom.

Det var inte lika varmt idag som igår, men det var fullt dräglig temperatur i stallet i alla fall :-). Efter 1,5 timme så var Oktawia färdig om sina fossingar och försedd med nya dojjer. Broddar och sulorna är nu väck för den här säsongen :-).

När Oktawia var klar så väckte jag Bianca - ja, hon stod och sov i sin box! Det är en ponny som kan slappna av ;-). Även Bianca fick sina små fossingar fixade, lite verkning var den damen.

Betalning av hovis och bokning av ny tid - sedan var det besöket avklarat för den här gången. T hade precis dykt upp och undrade ifall jag vilja följa med till Bauhaus. Högtryckstvätten gick ju sönder igår och de hade rea på en K5.85. Värt att kolla upp med andra ord. Så det blev till att byta kläder igen och så for vi iväg.

Vi om ut till Mariebergs shoppingcentrum strax efter kl 19 och en tisdagkväll så här i mitten av månaden - så var det tämligen tomt på folk! ;-)

På Bauhaus så kollade vi in de olika varianterna av högtryckstvättarna. Till sist så blev det kärcher K5.85. Kommer funka fint till tvätt av bilarna och även stallet :-).Väl hemma igen så var det bara att ta tag i mockningen. T och Lexi åkte till lägenheten. Var klar i stallet vid 21-snåret. Pållarna fick komma in och kvällsmaten käka sin kvällsmat. Själv förpassade jag mig till huset och soffan.

Roligare än så här blev det inte idag.

/Lizzie


11/4 Måndag - Värme...

Idag var det vår på riktigt. Kunde cykla till busshållplatsen UTAN vantar och jag frös inte! Termometern inne i stan visade 7 plusgrader - skönt!

Det har varit fullt ös - medvetslös hela dagen på jobbet. Lämnade arbetsplatsen både trött och stressad. Jag blev hämtad av T eftersom han skulle hem till mig för att tvätta bilen.

Så när vi kom hem till mig så fixade jag middag under tiden som han släpade fram högtryckstvätten. Till middag blev det laxpytt och det smakade bra.

När sedan T skulle börja tvätta bilen, vad händer.... jo högtryckstvätten går sönder!!! Allt vatten rinner ut UNDER själva maskinen. Där ska det INTE komma något vatten. Maskinen har ju några år på nacken, men antagligen är det vintern som tagit knäcken på den. T har ju funderat på att shoppa sig en ny, lite starkare modell av högtryckstvätt. Nu fick han en anledning till det.

Jag tog itu med att fixa stallet under tiden som T tvättade sin bil med vanliga trädgårdsslangen. Det var himla skönt ute och tyvärr så surrade luften också av mygg modell helikopterstorlek. Hur kommer det sig att vårens första myggor alltid är så stora??

Jag var klar med mockning och fix av kraftfoder vid 19-snåret så då fick pållarna komma in.  Trailern hakades på min bil och ställdes iordning. T slängde ner hö åt mig och så fixade jag höpåsarna innan jag tog itu med att göra rent en mycket lerig häst. Tur att hon hade haft täcke på sig. Räckte finnt med att borsta bort lera från huvud, hals och ben ;-).

Vid 20-snåret så blev det dags att lasta pållan. Även idag så hade Oktawia ingen som helst tanke på att kliva in i trailern. Istället så slängde hon sig förbi rampen ut åt vänster. Vad fanns i vägen där? Jo, matte! Häst landar på mattes fot!! Matte fot gör ont! Matte blir komplett rosenrasandes arg - här tolereras inga hästhovar på mattes fötter! Matte ryter och skäller ut häst efter noter! Häst springer in i trailern! "När matte rytter så darrar hästen"

Efter denna lilla incident så kunde vi åka in till ridhuset och färden dit gick bra. Det var inte heller några problem att lasta ur. T hade följt med in till Ridhuset för att ta hand om hundarna. Han såg dock först till att jag kom upp i sadeln innan han tog sin an vovvarna.

I ridhuset var det ytterligare ett privatekipage. Jag satt ju i sadeln kl 20.30 - alltså hade ridskolan slutet. Tyvärr så var den andra privatryttaren den typen av ryttare som tränar dressyr efter tesen "På med ett kandar, dra ihop. Huckelimuck, banka och slå. Så blev det en dressyrhäst."

Det är inte första gången jag sett denna ryttare och maken till hårdare ridning har jag inte skådat. Inte heller tog ryttaren någon hänsyn till att hennes gap och skrik plus att de vinande piskrappen kunde skrämma någon annan häst. Typ Oktawia. För min del kunde jag glömma att skritta på lång tygel. Oktawia tyckte den andra ekipaget var extremt otäcka. Hon kände nog också av att den andra hästen var extremt frustrerad och kämpade som en slav, men att ryttaren ändå inte blev nöjd.

Det där med att släppa ut hästen på lång tygel för att låta hästen pusta och bli av med lite mjölksyra - det har nog aldrig den ryttaren hört talas om!

Oktawia kunde i alla fall koncentrera sig på mig och var positiv till ridning idag. Så hon skötte sig kanonbra. Tog fint stöd i bettet - i och för sig så krävde jag inte någon högre samling - men än vanligt normalt där hon känner sig bekväm när vi joggade runt lite. Men hon behöll formen under hela ridpasset - inget tjafs alls idag. Även galoppen funkade alldeles utmärkt :-D. Och jag kände att jag hade min kropp under kontroll idag. Det andra ekipaget hade vid det här laget nu förpassat sig ut ur ridhuset. Jag hade alltså hela ridhuset för mig själv. Tränade på att fatta galopp på rakt spår, bryta av efter 6-7 steg och så fatta förvänd galopp. Klarade av att sitta rätt i den förvända galoppen upp till 7 steg - men längre än så fick jag inte till sitsen. Jag klarade absolut inte av att rida kortsidorna i förvänd galopp :-). Klarade av att göra övningen 4 gånger och eftersom det är typ 11 år sedan jag red förvänd galopp senast så är jag himla nöjd med min insats :-). Var också mycket nöjd med pållans insats!

När vi var klara och skulle åka hem, ja då var det inga som helst problem att lasta. Oktawia klev raka vägen in i trailern utan någon tvekan! Märklig häst!

Var  hemma igen vid 21.30 och klar i stallet vid 22-snåret! Inga problem att fördriva tiden en vanlig måndagkväll ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

10/4 Söndag - Vår och trädgårdsdag...

Vaknade upp till en vårdag! 16 grader varmt ute, nästan vindstilla och lite lagom med sol. Full fart var det också på pilfinkarna. Putsade upp fjädrarna och kvittrade på så mycket de orkade :-)Efter frukost så var det på med oömma kläder och så full fart ut i trädgården. Dags att vårfixa lite efter en väldigt lång vinter. Snön kom ju tidigt förra året och det var en hel del lövhögar som aldrig hanns med att tas upp. Lite obra, men nu gäller det att få upp dem innan gräset börjar växa.

Så fm gick åt till att räfsa om de gamla lövhögarna, och så räfsade jag rent kanterna runt grusgången. Eller den sk grusgången. Allt grus ligger i gräsmattan.... men jag fick tillbaka en del grus på rätt ställe i alla fall. Tungt och slitsamt jobb var det. När jag var klar med gräsmattan uppe vid huset så fortsatte jag vägen ner för kullen. Lite lättare att räfsa i nerförsbacke i alla fall. Nu ligger en massa skräp som ska räfsas ihop och tas upp, men skräpet ligger i alla fall inte kvar i gräsmattan.När jag ändå var i farten med räfsan så blev det också räfsat under äppleträder nere vid brygghuset. Där blev inte alls räfsat i höstas - även om en del löv hade förmultnat så var det en hel del kvar att räfsa ihop och jag fick till en redig hög.

När jag var klar med denna omgång av räfsandet så var jag hungrig och dessutom hade jag fått rejäla vattenblåsor i händerna. Detta trots att jag använt mig av handskar :-(.

Till lunch fick det bli risgrynsgröt och lagom när den var upphälld och klar så kom T. Dock ville han inte ha någon lunch ;-). Det räckte med en slät kopp kaffe.

När jag ändå var inne och vilade upp mig en sväng så passde jag på att måla lite vitt på fågelholken. Sakta men säkert får får den färg ;-).T hade shoppat med sig glödlampor till min bil. Ena baklyset vill inte funka och nummerplåtsbelysningen var också trasig. Att byta glödlampa på nummerplåtsbelysningen är förbannat trixit! Trycka in och så vrida den lilla glödlampan - men utrymme att hålla lampan - det finns inte! Till sist fick jag dit lampan - men hade kramp i armen på kuppen! Däremot så ville inte lampan till baklyset funka *suck*. T upptäckte till sist att wattantalet inte stämde. Alltså behövde det shoppas in ny glödlampa.

Jag behövde också shoppa blindbrodd till hovisbesöket i morgon. Och T ville åka ut en sväng till Marieberg - så det fick bli en sväng dit.

Åkte först till Hööks där jag shoppade blindbroddar och även nytt löpskydd till Lillan. Hittade även en burk olja till mina nubuckkängor.

Vi åkte också en sväng till Blomsterlandet - är himla sugen på att shoppa ett helt gäng med penséer, men ska måla om mina urnor först. Alltså får jag allt vänta med lite plantera blommor. Och med min agenda av jobb så kommer det nog dröjja ett tag innan jag hinner måla några urnor. Så det får nog blir sommarblommor så småningom.

Efter besöket på blomsterlandet var vi hungriga. käkade inne på Gallerian innan vi gick till Jula där vi hittade de glödlampor som behövdes till min bil. Sedan var det full fart hemåt igen.

Den här gången så funkade glödlampan till migg baklyse, så nu är det iordning med belysningen på min lilla bil. Nästa sak att ta itu med var skiftet av vinterdäck till sommardäck. Det fixade T.

Han började med sin bil först. Under tiden så passade jag på att fixa stallet. När han var klar med sin bil, så bytte han däck på min min bil. Då gick jag i skytteltrafik med skottkärran. Tog upp alla högar på gräsmattan uppe vid huset och även de skräphögarna på grusgården vid huset. Ett par utestolar släpade fram och tvättades. En stundsfika intog sedan ute. :-)

Det enda jag har kvar att fixa nu i trädgården är att ta upp skräpet på uppfarten. Rensa ett par rabatter. Rensa min örtagård. Plantera om en rabatt. Gallra krusbärsbuskarna. Syrenbersån ska klippas ner till marknivå.

Och så har jag en himla massa plogskador att fixa... Den värsta ska jag få hjälp med nästa helg. Måste på nåt sätt lägga rätt gräsmattan och det är tungt som satan.Kort sammanfattning - finns en hel del att göra ;-).

När alla däcken var bytta på alla bilar och min trailer så åkte T och Lexi till lägenheten. Jag plockade undan lite inne i huset - som för övrigt är helt eftersatt. Blir så när man börjar vara ute ;-).

Strax innan kl 21 så var det dags att ta in pållarna och kvällsmata dem. De var inte alls nödbedda ;-)

Katten med blodörat har slagit bo i min sadelkammaren, och försöker jag skicka ut henne så är han himla snabbt tillbaka. Prickan känner sig förnärmad av inkräktaren förstås och jag såg inte till henne. Förräns jag kom in i huset!

Helt plötsligt så upptäcker jag att Prickan sitter och trycker bakom kaffebryggaren. Hon hade absolut inga planer på att gå ut, utan nu har hon gömt sig under soffan. Tussan är ju så där lagom glad kan jag säga. Hon ser ju Prickan som en stor inkräktare.... ja ja vi får se hur det går eller om det blir stort slagsmål...

Kvällen har för övrit avslutats med Brottet och straffet och nu är det dags att uppsöka sängen!

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

9/4 Lördag - Tävling...

Idag var det så dags för vårens debut gällande dressyrtävling på bortaplan. Hästarna fick stå inne och käka frukost och M1 och P kom vid 8.30-snåret för att piffa till Oktawia. Jag tog sedan hand om sadel och träns och såg till att de kom i representabelt skick. Putsades och knoppades - blev alltså jättefin :-). Jag fick låna T's bil och han kom vid 9.30 snåret så jag kunde bära ut utrustning till bilen Strax innan 11 var det således dags att lasta - började bra, men så fick jag totalt tilt i hjärnan. Bianca skulle få vara i hagen under tiden som vi var iväg och tävlade. Vad göra jag då... jo släpper ut den lilla fröken INNAN Oktawia är lastad. Inte så smart gjort! Oktawia fick ju nipran, ut i hagen igen och fångade in Bianca. In med båda hästarna i stallet, men Oktawia betedde sig som om vi skulle stjäla henne föl. Att försöka lasta henne på gårdplan var ingen idé. Bara att backa ner bilen och trailer till stallet, men då klev hon på utan problem och vi kunde åka iväg.

Färden gick bra trots att det hade börja blåsa halv storm igen. Var framme vid Gyttorps ridklubb strax efter kl 12.

Pållan skötte sig mycket bra idag. Trampade runt lite när hon precis blivit urlastad, men i övrigt lugn. Inga problem att sadla osv. M1 var snart igång med framridningen. Vilket var i ett tält som var hur varmt som helst...

Här är ekipaget - fokuserade är ordet!Innan de fick gå in i ridhuset så fick ekipagen röra sig runt på området - inte direkt typiskt "hästområde" direkt - utan ett industriområde ;-). Men Oktawia var cool...Gyttorps ridklubb har i alla fall ett jättefint och alldeles sprillans nytt ridhus. En stor spegel som täckte hela kortsidan. En spegel som Oktawia upptäckte efter programritten och ville beundra sig själv ;-). Tur att hon skötte sig under själva programmet ;-)Ekipaget red ihop 67,50 %  och fick i sekretariatet hämta en rosett och plakett. Av de 6 som startade i klassen för dressyrryttartestet så kom M1 2:a, men alla som hade minst 62 % fick rosett och plakett.

Så ny blir det ytterliggare en plakett som ska upp på pållans boxvägg :-)Oktawia var svettig när vi kom hem, blev varmt i trailern. Ute så blåste dt rejält och pållarna fick därför stå inne och käka lite mat en stund.

Oktawia äter ju sitt hö på ett speciellt sätt... hon tar en tugga hö och så käkar hon sitt hö i vattenhinken ;-)
När allt var undanplockat blev pållarna lämnade själva i stallet. M1 och P åkte hemåt och jag förpassade mig in i huset för att fixa lite mat. T hade varit kvar hemma hos mig och varit hundvakt. Han hade också fixat så att det i alla fall går att öppna skuffluckan på min bil innifrån. Låser man bilen så går luckan i baklås... undrar hur vi ska få till det.

Nåja, till middag blev det tortellini och under tiden som pastavattnet kokade så passade jag på att gå ut och kolla lite i min trädgård.

ÄNTLIGEN - blåsipporna blommar - nu är det VÅÅÅÅR!!!!


Till och med den första vårlöken har slagit ut - härligt!!!Och krokusen - jippi!!!Det smakade bra med mat och vi käkade också ostkaka till efterrätt *mums*.

Vi försökte också få ordning på min skufflucka, går nu att öppna den så länge man inte låser bilen. Hm, funkar ju här hemma, men inte inne i stan.

Det var nu kväll och T förpassade sig in till lägenheten. Jag tog itu med mockningen och fixade klart med allt i stallet, vatten, hästarnas mat osv.

Det blåste fortfarande storm så min plan att utnyttja det sista kvällsljuset till att jobba i trädgården gick om intet. Orkade helt enkelt inte vara ute. Så istället blev det datorn och lite slösurf innan det fick bli TV:n en stund. Slökollade lite på Morden i midsomer på kanal 8. Plockade in pållarna vid 22-snåret och ska nu kolla på Uppdrag försvunnen. Sedan får det allt blil sängen!

Det var allt för idag!

/Lizzie

8/4 Fredag - Fullt ös

Idag fick det bli bussen. Cyklade till busshållplatsen och höll på att blåsa bort :-O. Blåsvädret verkar vara här för att stanna med andra ord!

Idag har det varit full ös - medvetslös från det att jag stämplade in på jobbet tills det var dags att stämpla ut och åka hem. Så det var skönt att käka lunch ute på stan med några arbetskamrater och mätt blev jag ;-).

Eftersom jag lyckades böja till ena stödbenet på trailern i går så bad jag T kolla på det och försöka böja rätt det. Alltså kom han och hämtade mig efter jobbet så jag fick skjuts hem.

Innan han tog itu med trailern så fikade vi lite. Jag var fortfarande mätt sedan mitt lunchbesök så någon mat behövdes inte ;-).

Till sist var det dags att ge sig ut i blåsvädret och ta itu med stallet. T försökte fixa trailerns stödben, men behöver ett fyrkantsströr för att få till det. Får alltså fixa det någon annan gång.

M1 och P kom vid 18.30 snåret och då var jag klar med stallet och lyckats få in pållarna. Men det var inte hel okomplicerat att öppna stalldörren ut till hagen. Vinden fick tag i dörren och slet upp den och med ut flög en liten Lizzie!! När jag sedan skulle stänga dörren fick jag ta i för kung och fosterland för att få igen dörren. Hoppas det blåser mindre i morgon...

När pållan var iordninggjord så var det till att lasta damen. Idag gick det bättre att lasta än igår. Hon försökte kliva förbi trailern ett par gånger, men sedan tog hon framåtdrivningen och klev in i trailern.

Det var lite spännande att köra in till ridhuset i full storm. Hade det varit vinter hade vi stannat hemma för att slippa blåsa av vägen. Nu var det i alla fall inte halt ute. Men sakta fick jag köra och vinden ryckte och slet i trailern. Kom fram lyckligt och väl i alla fall.

Under tiden som M1 red fram damen så tog jag en promis med Lillan. Höll på att blåsa bort, men det var i alla fall inte kall ute. Större risk att få ett träd i huvudet ;-)

Idag få skötte sig pållan bättre än igår. Så det finns hopp inför morgondagens tävling. M1 och Pållan ska rida ett dressyrryttartest och programmet blir LB:0. Bra miljöträning för pållan :-)

Var hemma igen strax efter kl 21 kvällen avslutades som vanligt. Pållan blev  om händertagen, kvällsmaten serverades till pållarna. Alla prylar plockades undan och så kunde jag förpassa mig in i huset och den väntande soffan :-).

Nu ska jag kolla lite på Tyst Vittne på TV4+ innan jag förpassar mig till sängen så jag orkar med morgondagen.

Det var allt för idag!

/Lizzie 

7/4 Torsdag - Lagen om djävelskap...

Ska det djävlas så är det lika bra att det görs ordentligt... så blev det i kväll...

Dagen löpte på utan några större incidenter - mycket att göra - men det är en annan sak. Var sekreterare på ett möte som slutade strax efter 16.30 - efter det så var det full fart hem. Det blåste full storm så jag var glad att jag inte cyklade. I övrigt så var det bra vårväder.

Kvällen började som vanligt. Mat för mig och katterna. Sedan ut till stallet och jag fixade mockningen och på med nytt spån. Blev precis klar när M1 och P kom vid 18.30-snåret. Hade inte heller några problem med att haka på trailern, utan det gick bra och ekipaget blev placerat på lämpligt ställe. Men sen....

när det blev dags för att lasta damen... Totalt bakslag igen och hon tänkte INTE gå in i trailern. En snöboll i helvetet hade haft större chans! Vad vi än hittade  på så körde hon iväg baken åt vänster. Att jag eller Pelle stod i vägen togs det ingen hänsyn till. Att hon klev rakt in i taggbuskar struntade hon fullkomligen i. De knep som jag lärde mig på lastningscliniken för 2 år sedan funkade inte alls idag - eller damen ignorerade dem totalt i alla fall.

Efter 30 min blev hästkräket placerat i stallet och jag skulle backa ner till stallet. Irriterad och stressad som jag var så glömde jag bort att jag fällt ner trailerns stödben - upptäckte det snabbt när jag försökte backa. Men lyckades ändå böja till det ena - gissa hur lätt det blev att försöka dra upp det stödbenet!!!

Det gick inte att böja rätt det för hand, förstökte med slägga - funkade inte. Svor en het och osande svordomsramsa - funkade inte heller... Tryckte ner stödbenet igen och så körde jag framåt. Lyckades då böja tillbaka det så pass mycket att P lyckades dra upp det. Tack för det!!!

Rejält försenade var det så dags att lasta från stallet och som tur var lyckades jag backa ner till stallet trots att vägen dit var som ett långt utdraget S - jag är en djävel på att backa med trailer *fniss*.

När trailern var placerad strax utanför stalldörren så hade Oktawia inget val utan klev då snällt in i trailern. Stallbacken har också torkat upp så pass mycket att jag kunde köra upp med bil, häst och trailer och fortsätt färden mot ridhuset.

Förbannade hästkräk!!!! *morr*

Inne vid ridhuset så gick bra att lasta ur. Min kamrat K väntade på oss vid ridhuset - hon trodde hon var försenad till ridhuset - men vi var ju ännu värre försenade ;-).

K och jag gick en snabb liten promis med Lillan innan Lillan blev åter placerad i bilen. K fick sina Oriflamevaror och så kollade vi på M1 som kämpade på med Oktawia.

Pållan var inte den roligaste att rida idag. Att hon inte vill gå in i trailern är ju ett tecken på bristande framåtbjudning - och det märktes i ridningen idag. Damen stängde av mellan varven - hände inte nåt när M1 försökte få damen att springa lite fortare. Frustrerande för M1. Så emellan varven gick det riktigt bra och det blev lite reaktion... Sicken häst!

Så när vi skulle lasta och åka hem - vad händer då? Hästkräket kliver raka vägen in trailern utan att tveka!!! Någon som fattar vad som rör sig i skallen på den hästen? Inte jag i alla fall!

Pga lastningskrånglet när vi skulle åka så kom jag ju också hem sent. Kl 22 var jag klar med stallet och kvällsmatning av pållar. Jippi - inte undra på att man är trött när man ska upp.

Har nu kollat på nyheterna och ska förpassa min slitna kropp till sängen. Förhoppningsvis borde jag somna av ren utmattning, men risken är väl att jag blir övertrött och inte kan somna *suck*.

Så - det var allt för idag!

/Lizzie

6/4 Onsdag - Hemmakväll...

Fruktansvärt trött idag också. Totalt hopplöst att komma ur sängen *suck*. Kom insläpandes på jobbet 8.15 när målet var att vara på plats kl 7! Nog för att jag har flextid, men man kan inte komma sent och gå tidigt hur mycket som helst... inte kul med en massa minustid ;-). Så idag var det till att vara kvar ett tag på jobbet. Med tanke på att det blev fullt ös - medvetslös under em så hade jag att göra. Kom iväg vi 17-snåret och då blev det full fart till Granngården där jag shoppade mat till pållarna.

Tyvärr var jag tvungen att gå in en sväng på willys för att shoppa kattsand och lite bröd och mjölk. Willys står fortfarande under ombyggantion så det var rörigt värre. Till sist så kom jag därifrån och det var full fart hemåt!

T hade varit hemma hos mig vid 16-snåret och matat pållarna och rastat Lillan. Han tog svängen förbi när han ändå varit ute på Marieberg. De hade fått ledigt från hans jobb idag - det har brunnit i huset brevid deras jobb. Så idag fick de inte jobba.

Eftersom jag kom hem senare än vanligt så försvann kvällen snabbt. Oktawia hade vilodag idag, men stallet skulle fixas ändå. Så snabbt lite mat åt mig och så tog jag itu med mockningen och fix av hästmaten. Det var himla skönt väder att vara ute i nu på kvällen innan solen gick ner.

För övrigt så har jag plocka undan i köket. Förstår inte vart allt skräp kommer ifrån. Jag har rensta skrivbordet och sorterat in lite papper. Har också hunnit jobba åt Gränsbrytning cirka en timme. Mycket mer än så hann jag inte förrän det var dags att gå ut och plocka in pållarna för natten och så servera kvällsmaten.

Nu ska jag kolla på True Bloods innan det blir sängen. Förhoppningsvis somnar jag lite tidigare så jag inte är så trött i morgon ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

5/4 Tisdag - Rånnestabesök...

Fruktansvärt trött idag också, men när jag väl släpat mig ur sängen så funkar det. Problemet är att ta sig ur sängen... ;-)

Dagen har för övrigt varit gråmulen. Kl 16.00 hade jag tjejträff med fotoklubbens tjejer inbokat i Rånnesta. Vi hade även bokat tid med konstnären Stefan Gustavsson. Stefan har utställning av sina tavlor i Galleri Svanen och under en timme berättade han om sina tavlor och konstnärsskap. En himla trevlig timme som försvann fort :-).

Tyvärr stängde galleriet kl 17, så vår medhavda fika fick bli ståfika ute under en taknock. Det hade självklart börjat spöregna!!!

Min kamera är inte av den vädertätade varianten, så vad göra? In i bilen och efter lite letande så hittade jag en påse med hundpåsar. Lagom storlek att trä över kameran och så gjorde jag ett hål för objektivet. Det var fler av mina kamrater som också hade behov av de små svarta påsarna ;-).

Jag har ju bott vid Rånnesta i 4 år innan jag flyttade dit jag bor nu. Även nu bor jag väldigt nära Tysslingesjön - är också uppvuxen i området. Dock är det första gången jag försöker mig på att fotografera dessa sångsvanar ;-). Resultatet är väl sådär. Blött och kallt var det också. Men några av svanarna fastnade på bild i alla fall :-)Vid 18-snåret åkte vi hemåt. Jag valde att åka vägen öster om Tysslingejön - big misstake!!! Värsta tjällossningen och jag höll på att fasta och köra i diket flera gånger :-O. Tog mig 30 min att ta mig hem och det är en mil att åka!!

T hade åkt hem till mig efter jobbet och tagit hand om djuren. Han stannade också kvar så att Lillan hade sällskap tills jag kom hem. Oktawias motion stod M1 för idag, och när jag kom hem så var de ute på en ridtur i spöregnet.

Jag pustade ut lite och bytte om till torra kläder. Innan jag gav mig ut i blötan igen för att ta itu med mockningen. T och Lexi åkte till lägenheten.

M1 hade ridit Latorpsrundan och P hade varit med på cykel. Alla såg ut som dränkta katter ;-). Pållarna fick stå kvar inne i stallet, ingen idé att släppa ut dem i blötan igen. Jag mockade och fixade maten. Var klar vid 19.30-snåret så pållarna fick lite hö att tugga på eftersom det var ett tag kvar innan de skulle få kvällsmat.

När jag kom in i huset igen så gick jag igenom min post. I början av förra veckan ringde jag till Oriflame och talade om att de missat att skicka kataloger till mig. De fanns med på fakturan, men inte i paketet. Det skulle komma kataloger på posten, men uppenbarligen så har det blivit någon miss. Alltså ringde jag till min gruppchef och hade sådan tur att hon var hemma och hade kataloger över. Hastigt och lustigt blev det alltså ett snabbt besök till Garphyttan :-). En timme senare så var jag hemma igen med mina kataloger och en försenad julklapp. Jag var ju insnöad när hon hade julavslutningen.... ;-).

När jag kom hem så var det lagomt för Lillans kvällsrastning och så kvällsmata pållarna. Det var plusgrader ute, så Oktawia fick sova utan täcke på sig. Äntligen vår? ;-)

Mycket mer än så här hann jag inte med idag! Kollade på början av 4:ans nyheter, men orkade inte kolla klart. Utan nu är det sängen som gäller. Lillan ligger redan på plats där ;-)

/Lizzie

4/4 Måndag - Lite spänning...

Hade svårt att somna igår, vilket straffade sig idag. Höll aldrig på att ta mig ur sängen.... tur man har flextid kan jag lugnt säga!

Kändes som om det tog halva dagen innan jag fick igång kroppen, men på lunchen så trampade jag upp på stan och käkade lunch med min kamrat MK. Överlämnade en kasse med Oriflamevaror till henne. Efter lunchen blev det en tur till ett apotek för att lösa ut en ny omgång medicn för min neuralgi. När jag ändå var på stan så passade jag på att ta en snabb sväng in på Panduro. Shoppade en fågelholk, målarfärg och lite kortpynt till påskkorten :-). Så full fart till jobbet.

Eftermiddagen visade sig bli lite spännande. Strax innan em-fikat så gick helt plötsligt brandlarmet!!! :-O. Bara att förpassa sig ut, vi har inte hört något om någon brandövning. Så även om man inte kände någon brandlukt kunde det brinna någonstans.

De olika våningsplanen har uppsamlingsplatser ute på parkeringsplatsen och det blev tydligt hur mycket folk det faktiskt jobbar i huset!

Vi fick alltså stå där och frysa ute på parkeringen. Vi såg ingen rök eller eld, men hörde brandkåren!Efter en kvart så visade det sig att det inte brann någonstans. Ett automatlarm som löst ut. Så då gick ett lämmeltåg av människor tillbaka till sina arbetsplatser.Efter denna spännande händelse så blev det till att jobba. Jag tog mitt fika vid skrivbordet eftersom jag var tvungen att göra klart ett jobb innan ett möte. Fullt ös - medvetslös alltså ;-).

Kom ifrån jobbet vid 16.30 snåret och det blev ett snabbt besök vid Ica-affären. Behövde får med mig picnicmat till i morgon em då jag ska ut på roligheter. Kommer inte ha tid att fixa det i morgon.

När jag kom hem så var T på plats. Han behövde fixa lite med sin bil inför morgondagens besiktning. Vi tog sedan en fika - vilken tur att jag shoppat med varsin semla ;-).

Och självklart så visade jag dagens shopping ;-)Efter mat och fika tog jag itu med mockningen. Har fortfarande en av de främmande katterna kvar i stallet. Dock fick hon så mycket stryk av min katt Tyson så vi var tvunga att rädda undan den lilla honkatten. Stoppade in henne i sadelkammaren där hon fick pusta ut. Tyson är minst 3 gånger så stor som den lilla honkatten och mycket muskler - han kan ju ge sig på någon som har en chans att försvara sig!!

Var klar med allt i stallet och hunnit tagit in pållarna när M1 och P kom vid 19-snåret. Oktawia blev iordninggjord för ett litet dressyrpass i ridhuset och idag så gick det rätt bra att få in damen i trailern. Klev brevid en gång, men sedan så fattade hon att det var OK att kliva in. Jag körde sedan i snigelfart på grusvägen, allt för att det inte skulle skaka runt för mycket inne hos Oktawia. Grusvägarna är fullkomligt fulla med gröpper för tillfället, och Oktawia giller inte gröpper. Det vet jag sedan tidigare. Förhoppningvis så blir ju vägarna bättre framöver, men tills dess så får jag köra i knapp styrfart över alla gröpper och gupp.

När damen blivit urlastad vid ridhuset så gick jag och T på promenad med vovvarna. Fick hålla oss på lite avstånd så de inte skulle komma för nära varandra. Blev en runda på 40 min i området kring Karslund. Jag hann i alla fall se lite av M1 och Oktawia. Pållan skötte sig bra idag i alla fall. Fick sig en ordentligt dressyrgenomkörare - behövdes nog ;-). I morgon får det bli en uteritt om det inte är allt för grisigt väder.

Hemma vid 21.30 - vips så var denna kvällen slut. En trött och nöjd pålla blev omhändertagen och sedan så serverades kvällsmaten. Den frammande katten låg och sov som en gris i Prickans låda - så hon fick stanna där över nattet. Verkar som om kissen behöver vila ut lite.

Kvar att göra för ikväll är att se till att jag också får vila lite - sängen nästa alltså!

Det var allt för idag!

/Lizzie

3/4 Söndag - full rulle...

Full rulle från början har det varit idag. Ut med pållarna och frukost för mig. Strax efter kl 10 så kom T och vi åkte iväg till min höbonde och hämtade ett lass med hö. Hem med hö och vi lassade upp höt på min höskulle på en gång. Regnet hängde i luften men vi hann få upp höt innan det började regna. Tjälen har släppt nu så min stallbacke ser ut som en leråker, blött, blött och lera överallt. Lite slirigt att få upp min bil och trailer från stallbacken och ekipaget är allt annat än rent...

Jag passade på fixa mockningen när jag ändå var ute i stallet. Lika bra att få det gjort. Pållarna fick sin lunchmat och så fixade jag lite ätbart till mig och T. Det fick bli våfflor :-D. Tyckte vi var väl förtjänta av lite våfflor efter att ha hivat upp 500 kg upp på höloftet :-)

Vi blev proppmätt på våfflorna som smakade jättebra :-)

Vid 13.30-snåret kom M1 och P. Dags för att göra iordning Oktawia inför dagens programridning.

Det blev ingen lätt match för M1 att göra rent Oktawia - pållan såg ut som om hon hade tagit ett gyttjebad! Nackdelen med dagens väder. Blött och lerigt till max!

Jag fixade till sadel och träns så det blev i representabelt skick ;-). Som sällskap hade jag en extremt kelsjuk katt. Inte prickan, utan en av de som dykt upp här. Den har helt fräckt intagit sadelkammaren... Prickan ligger ser mest förnärmad ut - att någon annan katt har fräckheten att inta hennes domäner ;-).

När vi var klara och pållan såg hyfsat ren ut så var det dags att lasta och åka in till ÖFK. Här stötte vi dock på patrull....

Jag hade glömt bort att sätta tillbaka bommen i trailern så det tyckte Oktawia var konstigt. Och så skrapade baklämmen till i gruset när hon skulle kliva på - så helt plötsligt fick vi ett rejält bakslag vad gäller lastningen.

Oktawia tänkte INTE kliva in i trailern utan sprang hela tiden vid sidan av. Att jag stod ivägen tog hon ingen som helst hänsyn till. Efter 20 min så gav vi upp, det fick bli så som vi lastat tidigare. Backa intill stallet och lasta därifrån.

Eftersom min stallplan ser ut som en leråker så fanns det inte en chans att jag skulle komma upp därifrån med bil, trailer och häst. Som tur var så var T fortfarande kvar eftersom han skulle vara hundvakt. Alltså fick jag låna hans bil.

När vi backat ner trailern och bytt bil så var det till att få in pållan i trailern... det gick, men hon tyckte det var inte självklart på nåt sätt!

Så iväg till ÖFK - VÄLDIGT försenade.... Så det där med framridning för M1 och Oktawia blev som det blev. 10 minuter i ridhuset hann de med innan det var dags för dem att förpassa sig in på dressyrbanan. Inte mycket att göra - sånt här kan ju hända när man har med levande djur att göra.... Oktawia verkade i alla fall lugn nu när hon var på banan.

Vid programridning så rider man ett dressyrprogram för domare, får muntliga kommentarer och så får man rida programmet en gång till ifall det behövs.

Idag så behövdes det ridas en gång till... Det var LB:0 som ekipaget red och första omgången gick inge bra alls. Oktawia la tungan över bettet och då går det inte så bra att styra!! Domaren avbröt mitt i ritten och petade rätt tungan och sedan gick det bättre.

M1 valde alltså att rida programmet en gång till och då höll damen tungan på rätt sida av bettet.Oktawia gick inte lika bra som förra omgången det var programridning, men domaren tyckte ändå att det var en helt OK ritt och belönade omgång 2 med 64 %. Det tycker jag är väldgit bra med tanke på lastningsproblemen och den icke befintliga framridningen...Damen gjorde väldigt bra halter idag i alla fall. Annars behöver vi träna på att få in baken i vänster galopp - då vill pållan gärna springa på dubbla spår.Damen blev avskrittad ute och när det var dags att lasta och åka hem, så testade jag med att ta ner stödbenen på trailern. Då står ju trailern mer stilla. Som tur var så funkade lastning bra när vi skulle åka hemåt.

Att Oktawia börjar krångla med lastningen tror jag beror på att grusvägarna är så extremt dåliga just nu. Hon gillar ju INTE när det guppar...

Hemma gick det bra att lasta ur. Fixade iordning pållan och så fick pållarna gå ut i hagen och käka sin em-mat. Jag gjorde klart allt i stallet och så var det dags att fixa mat till oss tvåbentingar.

Middagen idag blev en fläskfilégryta som smakade mums. Efter maten så åkte T och Lexi hem till lägenheten. Jag pysslade lite med att försöka installera e-posten på min jobbdator - lyckades nästan... det som satte stopp är lösenordet för en adress. Så det får jag försöka lösa någon annan dag. Blev trött och då tänker man inge bra.

Jag tillbringade sedan en timme med att överföra mina kontakter från min gamla mobil till min nya - trots att jag rensade hårt så blev det en hel del kontakter som jag behövde få in i nya telefonen. När jag var klar så var det dags att gå ut och plocka in pållarna för natten.

Hade nu 3 hungriga katter som stod och skrek i stallet. Ingen av dem är mina... Det skar i hjärtat när jag inte släppte in dem i sadelkammaren - de var väl medvetna om att det fanns kattmat där inne. Men vad göra  - jag har INTE råd att föda traktens katter.

Fick i alla fall in pållarna trots att katterna sprang i vägen. Bianca tyckte kissarna var väldigt intressanta ;-).

Bianca tyckte också att det var lite konstigt i sin box. T hade flyttat hennes krubba till en annan vägg. Den lilla fröken behagar närmligen använda sin krubba som toalett... jag hoppas nu att flytten gör att den inte är fylld med hästbajs varje morgon.

När det var klart och släckt i stallet för natten så blev det soffan och TV:n kollade på Brottet och Straffet innan det blev sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

2/4 Lördag - Lite städning

Idag har det varit fullt ös. Efter att pållarna blivit utsläppta och jag själv fått i mig frukost så var det full fart. Dags att städa huset igen ;-).

Märkligt hur mycket dammråtterna kan växa till på ett par veckor, men nu skulle de väck. Nackdelen med blötan ute är Lillan och katterna drar in en hel del smuts. För att inte tala om mina stallkängor! Lera högt och lågt!

Så fm gick till att damma och dammsuga. Var ute mitt på dagen för pållarna skulle ju ha sin lunch och jag passade på att fixa mockningen. Skönt att vara ute en stund och det var rätt varmt även om regnet hängde i luften. När jag var klar istallet så passade jag på att gå ner med lite sopor till soptunnan. Lillan satt då kvar vid huset och väntade på mig.

Innan jag gick in så skakade jag av filtar och mattor - skönt att ha det klart och bara lägga på när jag var klar med moppning av golven.

Till sist var det dags för mig och Lillan att gå in. In med hund och matte, tar av mig skorna och går till mitt skrivbord för att lägga av mig mobilen. Ve och fasa! Vad får jag syn på. Jo, grannens lilla mops, Zlatan, går precis upp på min trapp!!!!

Jag fick fullständig panik och var så nära hjärtattack man kan komma - om jag och Lillan gått in några sekunder senare - ja, då hade det blivit slakt av stackars lilla Zlatan. Lillan är aggressiv  mot andra hundar och småhundar på sin egen tomt, då hade hon blivit helt galen. Det är min skräck att någon av grannens småhundar ska komma knallandes rakt in i munnen på Lillan *hu*.

Slängde mig på telefonen och försökte nå grannen på mobil och hemtelefon. Inget svar någonstans. Zlatan visade inga tecken på att vilja gå hem. Så jag stängde in Lillan och knallade ut och fångade in den lilla krabaten. Han blev ju jättelycklig över lite sällskap ;-).

Återbördade Zlatan till sin egen tomt och så hoppades att han stannade kvar där. Stängde också grinden till min tomt, men småhundarna kan ju krypa under... Jag vet att det är mitt ansvar att se till att Lillan inte biter någon annan hund, men det är skitjobbigt att inte vara säker på sin egen tomt :-(.

Efter chocken var jag trött, fick i mig lite mat för att få lite energi. Fortsatte sedan med städningen. Kvar att fixa var ju toaletterna och moppning av golvet. Var klar till 14.30 så jag hann få i mig lite mellanmål och pusta en stund. M1 och P kom vid 15-snåret och pållan blev iordninggjord för ett dressyrpass i ridhuset.

Hästarna fäller ju för fullt nu så jag passade på att raka av lite päls på Bianca. Det tyckte hon var skönt ;-)

Vi var inne till ÖFK vid 16-snåret. M1 skrittade fram ute för att passa på att njuta av vårvädret. Jag såg att T's bil var på plats, och mycket riktigt så var han ute med Lexi och vi mötte honom när vi var ute.

Efter framskrittningen blev det ridhuset och pållan jobbade på idag. Lite åsikter om när hon ska göra vad har hon ju, men inga större protester utan jobbade på dukigt. I morgon står det ju programridning på schemat, så M1 red igenom programmet 2 gånger idag. Nu hoppas vi att pållan sköter sig bra i morgon.

När ridpasset var avklarat så tog jag en snabb sväng till Ica-affären innan jag åkte hem. Shoppa med lite ost och kex hem :-)

Väl hemma så tog jag hand om pållan. Hästarna fick sedan gå ut i hagen och käka sitt em-ha. Jag mockade boxarna igen och fixade klart allt i stallet inkl pållarnas mat. Upptäckte också att jag fått besök av 2 främmande katter. Verkade vara mor och dotter som hittat till min höskulle. Här gör jag allt för att sälja av de katter jag ha och så hittar andra katter hit *suck*. Blir de kvar här så får jag väl lägga lappar i grannarns brevlåda. Så kelsjuk som en katten var så är det uppenbarligen en tamkatt.

Resten av kvällen har jag inte gjort så mycket. Slösurfat lite, käkat ost och kex och kollat på Morden i Midsommer på 8:an. Och roligare än så blir det inte ikväll :-)

Det var alltså allt för idag!

/Lizzie

1/4 Fredag - Lite hoppning

Äntligen fredag! Kände mig helt utsliten när jag väl kom ur sängen så det är skönt att det äntligen blir en helg! Tog mig i alla fall en timmes sovmorgon och åkte bil till jobbet. Behövde handla lite mat på hemvägen och det är svårt att fixa när man åker buss.
Så efter jobbet åkte jag till Willys, hade en förhoppning om att de kommit någonstans med sin ombyggnad av affären, men icke. Det var snurrigare än någonsin och det tog mig nästan en timme att få ihop de stackars matvarorna jag behövde för att klara mig några dagar. Så när jag väl kom hem så var det fullt ös - medvetslös!!

Stoppade snabbt i mig lite fil och müsli. Hoppade i stallkläderna och tog itu med mockningen. T kom förbi en snabbis. Han hade varit ute på Marieberg och köpt film (självklart). Så jag fick lite sällskap i stallet när jag for runt och mockade i raketfart ;-).

Han fixade så att min trailer kom på rätt plats och så fick Lillan sätta sig i bilen, vilket hon mer än gärna gjorde. Och så fick Lexi fara runt på gårdsplan istället, vilket hon gärna gjorde ;-).

Vid 19-snåret var jag klar med mockning och ströning av boxarna så jag plockade in pållarna. T fixade mina höpåsar och jag fixade kraftfodret. M1 och P kom när vi precis var klara så pållan blev iordninggjord för ett litet pass med hoppning. Bara att hålla tummarna att det inte är fullt med ryttare i ridhuset under kvällen ;-).

Vi var på plats vid ridhuset kl 20. På plats var också en fotokompis ME, som ville träna på lite "aktionfoto" alltså när motivet rör på sig. Att fota häst i ridhus är över huvud taget en utmaning ;-)

Det var ytterligare ett privatekipage som var i ridhuset, men efter det att M1 värmt upp och jobbat med lite markarbete. Så var det ekipaget klarar och vi kunde bygga upp en liten serie av 2 hinder. Det var ett tag sedan pållan hoppade, men hon kom minsann ihåg hur en slipsten ska dras ;-)

Det är inte bara matte som använder sig av fullt ös - medvetslös! Pållan ser helt livsfarlig ut!!Lite bättre frambensteknik skulle dock inte skada ;-)

Pållan såg ut att uppskatta dagens arbetspass, tyckte nog att det var lattjo lajbans värre ;-)Tjoho!Matte fick också motion idag iform av att släpa bommar fram och tillbaka ;-)

Nöjda och glada packade vi sedan in pållan i trailern. ME insåg att fota hoppande häst i ridhuset var större utmaning än vad hon kunnat tro - så hon har lite att jobba med :-). Hon är i alla fall välkommen tillbaka och fortsätta träna på att fota "aktionbilder" :-)

Jag var hemma igen vid 21.30 så vips hade den här fredagskvällen försvunnit ;-). När jag var klar i stallet så fick det bli soffan en stund innan jag förpassade mig till sängen!

Det var allt för idag!

/Lizzie


RSS 2.0