21/4 Skärtorsdag - ridhuset...

Jobbade hela dagen trots att det var skärtorsdag. Är ledig nästa vecka så jag ville ha allt klart som jag kunde få klart innan jag gick hem. Var hemma strax efter 16.30 och det var en strålande kväll när jag kom hem. Rena sommarvärmen! Satt ute och käkade lite mat och vilade lite innan det var dags att ta itu med stallet. Upptäckte då att Tussan äntligen lämnat huset. Tussan gillar inte att vara ute på vintern och har således inte satt en satt en tass utanför sedan snön kom. Först idag passade det damen att kliva ut. Tog det dock försiktigt och gick inte så långt....

Hon la sig under trappan och njöt av solen ;-)
Även Nalle kom smygandes och ville vara med vid trappan. Här blir det varmt och skönt när kvällssolen lyser. Nalle är också lite ledbruten efter att ha varit ute och slagits... när ska han lära sig att ta det lugnt måntro...Till sist så var det slut med latandet och det var dags att ta itu med stallet. Mockade och fixade hästmaten. Pållarna fick finna sig in att bli inplockade i stallet och jag gjorde iordning Oktawia för en liten tripp in till ridhuset.

Funkade bra att lasta damen och vi kunde åka in till ridhuset. T möte upp vid ridhuset så han kunde ta en promis med Lillan under tiden som jag skulle rida.

Eftersom det var fint väder så passade jag på att skritta fram ute. Red ner förbi hästarnas hagar till campingen. På väg tillbaka så skulle jag förbi ett gäng som spelade fotbollsmatch på Rosa gärde och de var precis  vid vägen. Personerna som sprang och skrek var nog ingen större fara tyckte Oktawia - men när en stor vit boll kom farandes genom luften - då höll Oktawia på att dö! Fotbollskillarna såg att hästen blev rädd och när fotbollen hamnade utanför planen så passade de på att vara lite stilla så jag kunde rida förbi. Det tackade jag för!

För övrigt så var damen tämligen spänd ute, mycket ljud och folk i rörelse. Så när vi kom till ridhuset så slappande hela hästen av och det gick bra att börja jobba henne. Oktawia var pigg och positiv till arbete :-). När jag travat en stund så tränade jag på galoppfattningar och Oktawia var alert och med på notorna. Funkade kalasbra att träna galoppfattningar. Pållan var lyhörd och väntade på mina avsaktningar till skritt och fattade galopp direkt när jag gjorde galoppfattning igen.

Efter en timme i sadeln var både pållan och jag nöjda med dagens ridpass och hon klev snällt in i trailern när vi var klara och hemåt vi for.

Eftersom jag lyckades komma iväg i hyfsat tid så var jag hemma strax innan kl 21 och alltså klar med pållan och stall i hyfsad tid :-).

Resten av kvällen tillbringades i soffan nöjd över dagens ridpasss :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0